Διατροφή Τι διατροφή ακολουθούν οι παπαγάλοι μας;

Ωραιο Ανατολη...

Το λαδι αν θυμαμαι καλα δεν επιτρεπεται στα πουλια. Μηπως να μην εβαζες στο μειγμα λαδι;

*Βεβαια βλεπω οτι και ο jamie βαζει 1 κουταλια λαδι. Κανω λαθος;
 
δεν ξερω για το λαδι, πρωτη φορα το ακουω!
 
μετα απο μια πολυ γρηγορη ερευνα στο google, βρηκα οτι μικρη ποσοτητα ελαιολαδου, κ οχι καθημερινα βεβαια, δεν βλαπτει, αυτο που ειναι επιφοβο ειναι να μην επιβαρυνθουν τα πουλια με λιπος, γιατι το ελαιολαδο οπως κ σχεδον ολα τα λαδια ειναι πλουσια σε λιπαρα
Κανω λαθος;
 
μετα απο μια πολυ γρηγορη ερευνα στο google, βρηκα οτι μικρη ποσοτητα ελαιολαδου, κ οχι καθημερινα βεβαια, δεν βλαπτει, αυτο που ειναι επιφοβο ειναι να μην επιβαρυνθουν τα πουλια με λιπος, γιατι το ελαιολαδο οπως κ σχεδον ολα τα λαδια ειναι πλουσια σε λιπαρα
Κανω λαθος;

Συμφωνω με την Ανατολη, κι εγω ετσι γνωριζω απ'οτι εχω διαβασει.

Εμεις δεν βαζουμε λαδι στο μιγμα του κεικ αλλα αλοιφουμε λιγο στο ταψι για να μην κολλαει. 😉
 
Μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου είναι υγιεινή για τα πτηνά. Το κόκκινο φοινικέλαιο είναι υγιεινό. Το λάδι σιταριού είναι επίσης καλό (Wheat germ oil - Wikipedia, the free encyclopedia)

holisticbirds.com/pages/palmoiltrials0803.htm
 
το λάδι σίγουρα δεν απαγορεύεται, αλλά θέλει μέτρο προς αποφυγή πάχυνσης. εξ άλλου τα σπόρια είναι πολύ πλούσια σε λάδι.
θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε λάδι αλλά νομίζω καλύτερο είναι το σιτέλαιο που είναι πολύ πλούσιο σε φυσική βιταμίνη Ε (αλλά δεν ξέρω αν είναι εύκολο να το βρείτε), το παρθένο ελαιόλαδο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το παρθένο φοινικέλαιο, το φυστικοβούτυρο, σιναπέλαιο σε ωμέγα 3 κά.
Ωστόσο τέτοια παρασκευάσματα όπως αυτά που αναφέρετε πριν έχουν χρήση κυρίως σαν λιχουδιές για τα πουλιά παρα σαν πηγή βιαταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών γιατί εξαιτίας της υψηλής θέρμανσης που έχουν δεχθεί έχουν χάσει πολλά από τα ωφέλιμα συστατικά τους, οπότε είναι προτιμότερο να τα τρώνε ωμά. Επίσεις τα πολυακόρεστα λιπαρά (σπορέλαια) σχηματίζουν και ελευθερες ρίζες κατά το ψήσιμο που δεν είναι και το καλύτερο για τα πουλιά.
 
θα ηθελα να μαθω τι κανει και τι δνε κανει να φανε τα Badgerigars

Τα Budgies τρώνε pellets, ρύζι με λαχανικά, και τα ψωμιά που περιέγραψα σε προηγούμενα μηνύματα. Τους δίνω επίσης κάποιους σπόρους περιστασιακά. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, τους δίνω βλαστημένους σπόρους. Ωστόσο, την άνοιξη και το καλοκαίρι που κάνει πολύ ζέστη, φοβάμαι μήπως οι βλαστημένοι σπόροι χαλάσουν.
 
καλησπερα..ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπεται το κοκατιλ μου να φαει φασολι. Οποτε τρωμε στο σαλονι και βλεπει το πιρουνι τρελαινεται. Δεν ξερω γιατι. Οταν το βλεπει σκοτωνεται να ερθει να φαει απο το πιατο μου. Ποσες φορες την εχω διωξει γτ πεταει απο το κλουβ και προσγειωνεται ακριβως μεσα στο πιατο.😀... Και την εχω μονο 3 μηνες. Και χθες αρπαξε ενα καφε φασολι και ετρωγε. Μου εχει αρπαξει και μακαρονι. Την ατιμη!
 
καλησπερα..ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπεται το κοκατιλ μου να φαει φασολι. Οποτε τρωμε στο σαλονι και βλεπει το πιρουνι τρελαινεται. Δεν ξερω γιατι. Οταν το βλεπει σκοτωνεται να ερθει να φαει απο το πιατο μου. Ποσες φορες την εχω διωξει γτ πεταει απο το κλουβ και προσγειωνεται ακριβως μεσα στο πιατο.😀... Και την εχω μονο 3 μηνες. Και χθες αρπαξε ενα καφε φασολι και ετρωγε. Μου εχει αρπαξει και μακαρονι. Την ατιμη!)

Ναι τα φασόλια είναι εντάξει αν είναι μαγειρεμένα. Είναι καλύτερα να τα δίνεις στο πουλί σε ένα μικρό πιάτο από τα δικά του για να τρώει από εκεί. Επίσης, θα είναι καλύτερα, τα φασόλια να μην έχουν αλάτι ή λίπος.

Δεν είναι καλή ιδέα να αφήνεις το cockatiel να τρώει φασόλια καφέ. Η καφεΐνη στα φασόλια μπορεί να είναι θανατηφόρα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις τα πουλιά μακρυά από πράγματα. Όταν το πουλί βλέπει κάποιον ο οποίος κρατάει κάτι, τότε γίνεται πολύ περίεργο. :D
 
Δεν είναι καλή ιδέα να αφήνεις το cockatiel να τρώει φασόλια καφέ

Εδω μαλλον ο Jamie εννοει κοκκους του καφε(cocoa ή coffee beans) κ οχι πχ τα κοκκινα φασολια(red kidney beans), μαλλον χαθηκαμε στη μεταφραση της λεξης bean=φασολι :D
Φυσικα κ δεν επιτρεπεται ο καφες ενω τα φασολια επιτρεπονται, αν κανω λαθος διορθωστε με!
 
Το birdbread που εκανα σημερα με φωτο
1η φωτο λαχανικα κ οσπρια(αρακας, καλαμποκι, φασολια, καροτο, κοκκινη κ πρασινη πιπερια, κολοκυθακι, φακες)
2η φωτο καλαμποκαλευρο, αυγα, λαδι (το νερο μπηκε μετα)
3η φωτο το αποτελεσμα
τα φασολια που λεω ειναι σαν αυτα της πρωτης φωτο.στο πανω αριστερα πιατο.



Το ψωμί μου απόψε

3 φλιτζάνια cornmeal (σιμιγδάλι καλαμποκιού;)
2 αυγά
1 / 2 σακούλα κατεψυγμένο σπανάκι
1 / 2 σακούλα κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά (καρότα, τα μπιζέλια, πράσινα φασόλια, καλαμπόκι)
2 μικρές γλυκοπατάτες (ψημένες με τη φλούδα)
νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν.

Κάνουμε πολτό τις γλυκοπατάτες με το νερό σε ένα μπλέντερ. , θα πρέπει να γίνει παχύρευστο.

ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί. Προσθέτουμε νερό εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ.

Ψήνουμε στο φούρνο. Η θερμοκρασία του φούρνου θα πρέπει να είναι μετρίως ζεστή. Ψήνω αυτό ψωμί στους 200 βαθμούς Κελσίου.

εχω μηχανημα που φτιαχνω ψωμι. Απλα βαζω το αλευρι κλτ και τα κανει μονο του. Μπορω να φτιαξω το birdbread που προτεινεις εκει;
 
τα δικα μου παντως δεν τα εφαγαν! 😛
αλλα επιτρεπονται οπως ειπε ο Jamie βραστα χωρις λαδι, αλατι κλπ, το μονο που δεν ξερω με σιγουρια ειναι η συχνοτητα, σιγουρα λιγη ποσοτητα κ οχι πολυ συχνα, νομιζω παν μετρον αριστον! 🙂



ειναι πολυ πιο απλο, δεν χρειαζεται μηχανημα, με ενα κουταλι το ανακατεψα, καλυτερα να αλεσεις τα λαχανικα για να γινει ομοιομορφο το μειγμα
 
Εδω μαλλον ο Jamie εννοει κοκκους του καφε(cocoa beans) κ οχι πχ τα κοκκινα φασολια(red kidney beans), μαλλον χαθηκαμε στη μεταφραση της λεξης bean=φασολι :D
Φυσικα κ δεν επιτρεπεται ο καφες ενω τα φασολια επιτρεπονται, αν κανω λαθος διορθωστε με!

Ευχαριστώ για τη διόρθωση, Anatoly hahaha! Ο μεταφραστής είπε κόκκους καφέ, hahaha :D
 
Η συνταγή του ψωμιού σήμερα:

3-4 φλιτζάνια cornmeal (εξαρτάται από το πόσο υγρή είναι)

Κάνουμε ένα πουρέ από γλυκοπατάτα, πιπέρι Cayenne, jalapeno πιπέρι, καμπάνα πιπερι, μια ντομάτα, 1 / 2 σακούλα ανάμικτα λαχανικά (μπιζέλια, καλαμπόκι, καρότα, πράσινα φασόλια) και αρκετό νερό για να φέρει την υφή ενός milkshake

1 αυγό

Ανακατεύουμε όλα μαζί και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει στη μέση. Το ψήνω σε 375F για περίπου 40-45 λεπτά ή λίγο περισσότερο.

Όταν γίνει, το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια και το αποθηκεύουμε σε ένα πλαστικό δοχείο στο ψυγείο. Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη, επίσης, αλλά αν το χρησιμοποιήσετε σε περίπου 3 ή 4 ημέρες, δεν χρειάζεται.
 
Βρασμενα οσπρια

Διαβασα σημερα ενα ποστ που καποιος φιλος ρωταει για μαγειρευτα φαγητα κ σκεφτηκα να σας δειξω τα οσπρια που δινω στα δικα μου πουλια, τα λαβ τρελενονται, τα μπατζι κ τα κονουρακια ετσι κ ετσι, αλλα συνεχιζω να τους τα προσφερω!

Πρωτα τα πλενω πολυ καλα κ μετα τα σιγοβραζω να μαλακωσουν!
Εχω προσπαθησει να προσθεσω κ φρεσκα λαχανικα μεσα, αλλα παρατηρησα οτι τα δικα μου πουλια προτιμουν τα λαχανικα κ τα φρουτα σε κομματια κ οχι ψιλοκομμενα ή τριμμενα!

1 φωτο οσπρια(μπιζελια, σιταρι, φαβα, φακες, καστανο ρυζι, φασολια μικρα)
2 φωτο το αποτελεσμα
 

Συνημμένα

  • DSC05512.webp
    DSC05512.webp
    47,9 KB · Προβολές: 211
  • DSC05513.webp
    DSC05513.webp
    43,3 KB · Προβολές: 201
...

παιδια εγω του δινω φριγανια αρκετη και σπορακια... Δεν κανει; Του δινω και την κανονικη του τροφη ξερετε αλλα δεν την τρωει... Τρωει τα αλλα.. Πιανει την φριγανια και την βρεχει στο νερο και τρωει.. Δεν κανει; αλλα δεν μου φενετε και πολυ χαρουμενος.. μηπως ειναι η ιδεα μου; Τι να τον κανω; θελω να ειναι χαρουμενος αλλα λειπω και αρκετες ωρες απο το σπιτι.. λετε να νιωθει μοναξια! απαντηστε μου σας παρακαλω σε αυτα αν μπορειτε! Ευχαριστω!



α! Ο παπαγαλος μου ειναι ρικ νεκ..
 
Back
Top