Αναπαραγωγή Τι κάνω τώρα με τα μικρά των καναρινιών;

ταιζουν και οι 2! Ευτυχως εχουν καλη γονεικη συμπεριφορα! Ο δε αρσενικος ταιζε και σε ολη την διαρκεια την κλωσσα ακομη κ οταν καθοταν συνεχεια για να ζεσταινει τα μικρα!φωλιες εχω και απο τις 2! Οποτε αυριο πρωι τους τις βαζω και τις 2 και μαζι νημα και οπως νιωθουν ας πραξουν;
 
Ωραία! Αυτή είναι χρήσιμο για το στρώσιμο της φωλιάς, αλλά και για να πετάξεις το νήμα μετά το 15ημερο ώστε τα μικρά να είναι σε καθαρή φωλιά!
 
τι καθαρη που κουτσουλανε 100 φορες την μερα! Και να τα πειραζεις δεν πρεπει κ την τσοχα ολο κουτσουλιες δεν μπορω να την βλεπω... Πφφφφφφ νομιζω με τα παιδια μου δεν αγχωθηκα τοσο οσο με τα πουλια!
 
Καποια στιγμη θα τα κανουν εξω απο την φωλια.. Υπομονη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Marco
σκεφτομαι να παω να παρω υφασμα απο αυτο που κεντησα τις πανες των παιδιων μου να το κοψω τετραγωνο και ισως του βαλω και λαστιχακι για να μη φευγει απο την φωλια και να το αλλαζω πιο συχνα στα επομενα... Θα τα πειραξει το βαμβακερο πανακι λετε;
 
Αποριων συνεχεια... Εβαλα φωλια κ νημα αλλα η καναρα παει κ την στρωνει στην φωλια που ειναι τα μικρα. Τι να κανω;να βαλω τα μικρα με μια τσοχα στην δευτερη φωλια; Μηπως ομως αν τα αλλαξω δεν τα ταιζουν; Μηπως να βγαλω φωλια κ νημα;αλλα κ παλι μπορει να πεταξει εξω τα πουλια αμα θελησει την φωλια ετσι δεν ειναι;κ κατι ακομη, ενω υοαρχουν φορες που ζευγαρωνει με τον αρσενικο υπαρχουν κ αλλες φορες που την κυνηγαει τρελα κι αυτη δεεεν... Μηπως να τα χωρισω;
 
1. Δεν τα χωρίζεις
2. Δεν τίθεται θέμα να αλλάξεις την φωλιά των μικρών αφού σε λίγο θα αρχίσουν να βολτάρουν εκτός φωλιάς.
3. Χάλασε την παλαιά φωλιά που προσπαθεί να ξαναστρώσει, βάλε λίγο νήμα στην καινούρια και μετακίνησέ την σε ΄'αλλο σημείο του κλουβιού μπας και της αρέσει. Επίσης βάλε και νήμα στη νέα και προσπάθησε να το στρώσεις λίγο για να την παρακινήσεις
4. Προσπάθησε όσο μπορείς να διατηρείται η νέα φωλιά καθαρή
5. Μόλις ετοιμάσει την καινούρια αλλά τα μικρά δεν είναι έτοιμα για απογαλλακτισμό να την χαλάσεις (ανακάτεψε όπως είναι τα νήματα) για να καθυστερήσεις το χρόνο μέχρι το πρώτο αυγό.
6. Όλες σου οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν οδηγό την σωστή ανάπτυξη και προστασία των μικρών που ήδη έχεις αλλά ταυτόχρονα και την προστασία των αυγών που έρχονται. Άρα ο αρσενικός και τα μικρά με την θηλυκιά μέχρι το τέταρτο αυγό (οπότε και επιστρέφεις τα άλλα τρία όπως είπαμε σε προηγούμενο μήνυμα) και μετά χωρίζεις την θυληκιά να κλωσσάει μόνη της και ο αρσενικός να μεγαλώνει τα μικρά.
 
Διαφωνω.. Τα μικρά και να βγουν απο την φωλιά το βράδυ ίσως να θέλουν να κοιμούνται μεσα σε αυτήν. Μην την χαλασεις.. Αν θες να προχωρησεις στην επόμενη γεννα θα πρεπει ο αρσενικός να ταιζει σίγουρα τα μικρά για να μην υπάρχει πρόβλημα όταν η θηλυκια είναι στην φωλιά..
 
Αριάδνη καλησπέρα! Πιθανόν δεν έγινα κατανοητός. Όταν λέω να χαλάσει την παλαιά φωλιά εννοώ να αφαιρέσει το νήμα που βάζει η θηλυκιά και να αφήσει τα μικρά στην τσόχα όχι να αφαιρέσει την φωλιά. Διάβασε καλύτερα τη συζήτηση από την αρχή.
 
Ίσως δεν κατάλαβα το τρίτο σημείο που εγραψες. Απολογουμαιαιαιαι :)
 
Καλησπερα! Πως να σας ευχαριστησω βρε παιδια πως; Για ολη αυτη την βοηθεια, για την εμπειρια σας που την καταθετετε καθε μερα και προπαντως για την ευγενεια σας! Ειναι γεγονος οτι κανεις σας δεν ειπε ουτε ενα " μας ζαλισες πια" για να μην πω τπτ χειροτερο :) της εβαλα νημα στην 2η φωλια να δω τι θα κανει!
 
Δεν χρειάζεται να ευχαριστείς! Και προπάντων μην ανησυχείς όλα καλά θα πάνε. Γενικά πάντως μην τα πολυενοχλείς, άστα να είναι ήρεμα και να αισθάνονται ασφάλεια. Η φύση πάντα βρίσκει το δρόμο της.
 
αφου θελει να στρωσει στο ιδιο σημειο, παιρνεις την παλια φωλια με τα μικρα οπως ειναι και την βαζεις αλλου και στη παλια θεση βαζεις τη νεα καθαρη φωλια, ειναι πιο απλο απ το να προσπαθεις να την πεισεις να στρωσει σε νεο σημειο. Εγω παντα τη νεα φωλια τη βαζω στη θεση της παλιας και μετακινω τα μικρα, αναλογα την πρακτικη που ακολουθει ο καθενας και τις προτιμησεις της καναρας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ian32
Το σκεφτηκα κ αυτο, οτι μπορει να της αρεσει ο συγκεκριμενος προσανατολισμος αλλα σιγουρα θα ταιζουν τα μικρα αν τα αλλαξω θεση;
 
Καλημερα.. Μια δοκιμη θα σε πεισει :). Δεν νομιζω να μην τα ταιζουν.
 
λοιπον την εστρωσε σε χρονο ντε τε και καθεται κιολας μεσα! Αρα τωρα εγω παω κ της την χαλαω που και που; Για να καθυστερησουμε κανα 2 μερες το αυγο;
 
Back
Top