Αναπαραγωγή Το ζευγάρι των καναρινιών μου για το 2020

Κύριε Μάκη να σας πω την αλήθεια την θεωρώ αναγκαία διότι έτσι θα μπορώ να ελέγχω καλύτερα τα πράγματα και θα μπορεί η θυληκια να κάνει μια πιο ήρεμη και σωστή γεννα ΧΩΡΙΣ πολλή αναστάτωση από μένα. Δεν το χα προβλέψει σωστά από πριν.
[automerge]1588236463[/automerge]
Αλλά από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Η αλλαγή έγινε. Οι γίνεις τράβηξαν αναστάτωση αλλά ταισανε.
 
Δεν νομιζω να υπαρξει μεγαλο προβλημα... Αλλα καλυτερα ειναι να σκευτομαστε απο την αρχη την διαταξη του κλουβιου που θα ζευγαρωσουν τα καναρινια με τετοιο τροπο ωστε να βολευει και εμας και αυτα.
Δεν πειραζει μαθενουμε απο τα λαθη μας... ετσι αποκταται η εμπειρια😉
 
Καλημέρα! 15&12 ημερών αντίστοιχα. Η θυληκια τρώει φουλ σουπιοκοκκαλο και φαίνεται πως ετοιμάζεται για γέννα. Να τοποθετήσω φωλιά σήμερα ή να περιμένω;
 
@Τασος ο καναρινας Μια-δύο μέρες διαφορά δεν λένε κάτι...
Είσαι σε κάθε περίπτωση με τη 2η φωλιά στο χέρι...
Αν ξέρεις να τα διαβάζεις περιμένεις όσο περισσότερο γίνεται, αναπτύσσονται πιο γρήγορα και καλύτερα όταν ταΐζουν και οι δύο, αν δεν θες να ρισκάρεις ξεπουπούλιασμα ή βίαιη έξωση από την φωλιά, τοποθετείς τη 2η τώρα...
 
Εγώ τη φωλιά την έβαλα τώρα και βλέπουμε. Θέλω να είμαι έτοιμος ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Δεν τα χωρίζω τα πουλιά. Ας υπάρχει η φωλιά και νήμα και ξέρει η φύση ποτέ πρέπει να ενεργήσει!
[automerge]1588427592[/automerge]
Ξέχασα να αναφέρω πως εκτός από την κατανάλωση σουπιοκοκκαλου είδα και υδαρες κουτσουλιές από την καναρα.
 

Συνημμένα

  • 0302ZE02-1.webp
    0302ZE02-1.webp
    27,9 KB · Προβολές: 1
Καλησπέρα σε όλους σας! Η καναρα σήμερα το απόγευμα αποφάσισε να κάνει φωλιά. Τις προηγούμενες μέρες έπαιζε πιο πολύ με το νήμα. Το έβαζε στη φωλιά το ξαναβγάζε. Ωστόσο παρατήρησα ότι είχε πάρει νήμα και από την φωλιά των μικρών τα οποία σήμερα ήταν όλη την μέρα έξω από τη φωλιά τους στα κλαδάκια. Αύριο αν δω αυγο σκέφτομαι να τα χωρίσω γιατί τα μικρά είναι πολυ περίεργα κια φοβάμαι για τυχόν απρόσμενες επισκέψεις στη φωλιά την καινούργια.
 
Αύριο αν δω αυγο σκέφτομαι να τα χωρίσω γιατί τα μικρά είναι πολυ περίεργα κια φοβάμαι για τυχόν απρόσμενες επισκέψεις στη φωλιά την καινούργια.
Eχω γράψει αρκετές φορές, οτι αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη - επιβάλλεται να αντικαθιστούμε τα αυγά με ομοιώματα. Ετσι δεν ανησυχούμε για τις όποιες επισκέψεις στην φωλιά αφ' ενός.Αφ' ετέρου παρατείνουμε το χρόνο της παραμονής των νέων μαζί με τους γονείς. Εστω και μερικές μέρες ακόμη χωρίς αλλαγές αυτή την περίοδο, είναι πολύ χρήσιμες.
 
Να σας πω την αλήθεια φοβάμαι να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία. Συν τοις άλλοις δεν έχω ψευτικα αυγα και θα μπορέσω να προμηθευτώ το απόγευμα αν εινια αν και ωστόσο η καναρα κλωσσα με διακοπές
 
Να σας πω την αλήθεια φοβάμαι να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία. Συν τοις άλλοις δεν έχω ψευτικα αυγα και θα μπορέσω να προμηθευτώ το απόγευμα αν εινια αν και ωστόσο η καναρα κλωσσα με διακοπές
Μα φοβάσαι το απλό και προτιμάς το δύσκολο; Αυγά μπορείς να βάλεις και αύριο. Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις την ώρα που το απομακρύνεις,ιδιαίτερα αφού πρόκειται για το πρώτο.
 
Δλδ δεν έχει αρχίσει ακόμη η ανάπτυξη έστω και με αυτή τη συντήρηση από την καναρα;
Πρέπει η θερμοκρασία να ανέβει πολύ και για αρκετά μεγάλη διάρκεια, για να υπάρχει πρόβλημα στην φύλαξη. Εν τούτοις αυτά που λέω εγώ δεν είναι τίποτα άλλο απο προτάσεις, για να γίνει πιο εύκολο το έργο. Αν κάποιος νομίζει οτι τον δυσκολεύουν, δεν υπάρχει λόγος να τις εφαρμόσει.
 
Το γνωρίζω και σας ευχαριστώ κύριε Μάκη για τις συμβουλές και τη απλόχερη βοήθεια. Θα αγοράσω αυγά το απόγευμα και αύριο θα αλλάξω; Πρέπει να αλλάζω πολύ νωρίς το πρωί;
 
Υπάρχει περίπτωση να μην προλάβω να πάω σήμερα; Τι να κάνω; να πάρω το αυγό το σημερινό τώρα και να μείνει άδεια η φωλιά ή θα υπάρξει πρόβλημα; (ώστε να πάω για ψώνια αύριο 😉
 
να πάρω το αυγό το σημερινό τώρα και να μείνει άδεια η φωλιά ή θα υπάρξει πρόβλημα;
Αυγά μπορείς να βάλεις και αύριο. Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις την ώρα που το απομακρύνεις,ιδιαίτερα αφού πρόκειται για το πρώτο.
Την απάντηση την έχει δώσει ο Κύριος Μάκης. Όχι, μην αφήσεις την φωλιά χωρίς αυγό, υπάρχει περίπτωση να την παρατήσει.
Σήμερα γέννησε το πρώτο σωστά; Δεν πειράζει αν δεν το αντικαταστήσεις. Αγοράζεις αύριο τα ψεύτικα αυγά, και τα αντικατασταστείς τότε, δηλαδή τα 2 που θα έχει γεννήσει τα φιλάς σε ένα κουτάκι με βαμβάκι, και βάζεις αντίστοιχα 2 ψεύτικα. Την άλλη μέρα ξανά το ίδιο. Παίρνεις το αυγό και βάζεις ένα ψεύτικο.
Προσεχτικά όλα αυτά και με γρήγορες αλλά προσεκτικές κινήσεις.
[automerge]1588958784[/automerge]
πρέπει να αλλάζω πολύ νωρίς το πρωί;
Όχι απαραίτητα, αλλά καλό είναι 1-2 ώρες μετά την γέννηση των αυγών να αλλάζονται. (Δηλαδή 9:00-10:00)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top