Αναπαραγωγή Το ζευγάρι των καναρινιών μου για το 2020

Να το αφησω μέσα ή Ν ατό βγάλω και να το ταισω και λίγο εγώ;
Άφησε όλους τους νεοσσούς μαζί, βάλε σε ένα σκεύος στην σχάρα βραστό αυγό και σπόρους για να μπορούν να τρώνε σιγά σιγά μόνα τους.
 
Παιδιά καλημέρα! Το πουλάκι είναι πολύ καλύτερα. Όχι η πληγή δεν είναι πολύ μεγάλη. Γύρω από το ράμφος λογικά πιστεύω πως στριμωχθηκε στα κάγκελα. Τρώνε μόνα τους. Τους έβαλα αυγο και μήλο από φρεσκια τροφή. Λέω το σκ να τα απόκοψω από τους γονείς.
 
Καλημέρα. Θα έλεγα να τα αποκόψεις, όταν τα αποκόψουν οι γονείς τους, δλδ όταν εκείνοι πάψουν να τα ταΐζουν. Έτσι θα είσαι πιο σίγουρος ότι τα πουλάκια πράγματι μπορούν να είναι ανεξάρτητα.
Επίσης εφόσον είσαι σε δεύτερη γέννα, καλό θα ήταν εκ των προτέρων να κάνεις ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών ώστε να ξέρεις πότε θα χωρίσεις το ζευγάρι, για να μην πας σε επόμενη γέννα ή σε απόρριψη γόνιμων αυγών, στην περίπτωση που δεν προχωρήσεις σε τρίτη φυσικά.
 
Καλημέρα! Η θυληκια δεν ταΐζει καθόλου. Μόνο ο αρσενικός αλλά όλο και λιγότερο. Αυτά ζητάνε φαγητό. Θα σταματήσουν να,ζητάνε ή θα τα αγνοεί ο πατέρας;
Όταν εννοείς χρονοδιάγραμμα; Η καναρα έχει 6 αυγα δεν θέλω να προχωρήσω σε Τρίτη γεννα. Υπολογίζω να βγουν οι νεοσσοι 26-27/5/2020. Πότε. Να χωρίσω το ζευγάρι;
Να σημειώσω πως θα ήθελα να χωρίσω τα μικρά από το ζευγάρι γιατί παρατηρώ πως η θυληκια ακούει την φασαρία τους και αμέσως βγάζει το κεφάλι της έξω να δει τι γίνεται. Με λίγα λόγια θα ήθελα να κλωσσησεε πιο ήρεμα.
 
Τάσο, στην πραγματικότητα παύουν να ζητούν τα ίδια φαγητό, αλλά αυτό εξαρτάται και από τη συμπεριφορά του γονέα. Στην τελική, και λόγω του ότι τα πουλάκια είναι σε μεταβατικό στάδιο και ευάλωτα ακόμα, θα ήταν καλό να μην τα αποκόψεις από το τάισμα του πατέρα τους, για όσο αυτό κρατήσει και να μην επαναπαυτείς ότι τρώνε μόνα τους, π.χ. Θα πρέπει να ελέγχεις τις ταΐστρες και κάτω από αυτές για φλούδια σπόρων, και να παρατηρείς το κάθε πουλάκι πολύ προσεκτικά.
Στη θέση σου, θα χώριζα το ζευγάρι πριν τη 10η ημέρα από την εκκόλαψη του πρώτου νεοσσού, αφήνοντας τον πατέρα σε διπλανό κλουβί με οπτική επαφή με τα μικρά.
 
Να σας πω ότι τα δύο πουλακια τρώνε μόνα τους ότι τους έβαλα σήμερα και δεν ζήτησαν από τον πατέρα. Μόνο το τραυματισμενο πουλάκι ζήτησε φαγητό και το τάισε με ζήλο μπορώ να πω ο πατέρας.
 
Σήμερα παρακολουθωντας τα πουλακια βλέπω πως όλα τρώνε μόνα τους. Μέσα στις ταιστρες υπάρχουν τσαφλια από σπόρους. Να τα βγάλω μόνα τους ή να περιμένω ακόμη λίγο;
 
Τα πουλακια τα έβαλα στο δικό τους κλουβι πριν από λίγο. Όσο παρατήρησα εχθές και σήμερα δεν ταιστηκαν καθόλου από τον Πατέρα. Τώρα είναι λίγο "μαγκωμενα" και όχι τόσο δραστήρια. Έκανα καλά λέτε;
 
Τώρα τους έβαλα σε ένα μέρος σχετικά κοντά στους γονείς. Έχει δροσιά και είναι καλύτερα κινούνται ευχάριστα μέσα στην κλουβα. Θα τα παρακολουθώ και τα λέμε. Δε μπορώ να τα έχω μόνιμα εκεί. Σκέφτομαι να τα φέρω στο μπαλκόνι με τα άλλα αρσενικά καναρινια σε λίγες μέρες.
 
Όλα κυλούν ομαλά. Την Τρίτη περιμένουμε τα νέα πουλακια ενώ δεν έχω κάνει ωοσκοπηση. Τα απογαλακτισμενα δεν υρωμα καλά σπόρους μόνο ασπουρι. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να τα μάθω να τρώνε τους σπόρους τους;
 
Back
Top