Αναπαραγωγή Το ζευγάρι των καναρινιών μου για το 2020

Πωπω ντροπή και αίσχος. Χίλια συγγνώμη παιδιά. Από τις 12 μέχρι τις 25-5 είναι 14 μέρες. Α καλα πάει... Με έχει βαρέσει η καραντίνα στο κεφάλι. Έχουν σκάσει μέχρι στιγμής 5/6πουλακια.
 
Παιδιά τα πέντε πουλακια είναι μια χαρά. Το 6ο αυγουλακι το είχε βγάλει η καναρα στην άκρη το πρωί μα τώρα είναι κάτω από τα πουλακια. Τα παρακολουθώ για να τοποθετήσω ένα ψεύτικο όταν και αν με το καλό βγει και το τελευταίο ώστε να στέκονται.
 
@ianos το λέω γιατί κάτι είχα διαβάσει σε ένα θέμα με αντίστοιχη περίπτωση που το είχε προτείνει ο κύριος Μάκης.
Αν μπορείς να το έγραφες, θα ήθελα πολύ να το μάθω, διότι έχω μείνει με την εντύπωση ότι στηρίγματα (ψεύτικα αυγά) τοποθετούμε στη φωλιά συνήθως όταν τα μικρά είναι λιγότερα από 4
 
Δεν θυμάμαι σε ποιο θέμα δυστυχώς. Η καναρα είχε βγάλει 6 πουλακια και είπε ο κύριος Μάκης αν έχει καμιά άλλη παραμάνα για να της βάλει κάνα αυγο-πουλάκι ώστε να από φορτίσει την μανα. Ο άνθρωπος δεν είχε και έτσι του είπε ο κύριος Μάκης να βάλει τουλάχιστον ένα αυγουλακι στη μέση για να στηρίζονται όλα, να έχουν σχετικά ψηλά το κεφάλι και ίσες ευκαιρίες για ταισμα.
@mgerom διορθώστε με αν λέω κάτι λάθος.
 
Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους! Τα πουλακια εχθές μεταφέρθηκαν στο μπαλκόνι, εκεί που έχω και τα άλλα αρσενικα μου ώστε να παίρνουν μαθήματα είναι μια χαρά. Πως θα μπορώ να ξεχωρίσω το φυλο τους; ).
Τα άλλα στη φωλιά γίνονται σήμερα έξι ημερών και μεγαλώνουν κανονικά.
 
Καλημέρα! Τα πουλακια σήμερα είναι 8και 7ημερων το μικρούλι. Διάβασα το άρθρο σχετικά με την διακοπή της αναπαραγωγης. Τον αρσενικό πότε να τον βγάλω ποια μέρα; Μπορώ με κάποιον τρόπο να βοηθήσω την θυληκια να μην γεννήσει ή είναι αδύνατο;
 
Καλημέρα! Τα πουλακια σήμερα είναι 8και 7ημερων το μικρούλι. Διάβασα το άρθρο σχετικά με την διακοπή της αναπαραγωγης. Τον αρσενικό πότε να τον βγάλω ποια μέρα; Μπορώ με κάποιον τρόπο να βοηθήσω την θυληκια να μην γεννήσει ή είναι αδύνατο;
Τον αρσενικό έπρεπε να τον βγάλεις πριν 20 μέρες. Τώρα ότι και να κάνεις είναι λίγο πολύ κουτουρού.
Αν τον βγάλεις και η κανάρα πάει σε γρήγορη γέννα τότε θα πρέπει να το ξαναρίξεις και όλο αυτό είναι λίγο μπέρδεμα.
Βγαίνει ή στο 4ο αυγό ή ποτέ.
 
Δλδ τώρα τι κάνω;
[automerge]1591091325[/automerge]
Άμα τον βγάλω μόλις γίνουν 10 ημερών τα πουλιά. Δεν έχουν αρχίσει ακόμη βατεματα.
[automerge]1591091363[/automerge]
Δεν θέλω άλλη γέννα.
 
Βγάλε τον τώρα και...
Τον τοποθετείς σε θέση ώστε να μπορεί να βλέπει τα μικρά ή τον εξαφανίζεις από το οπτικό και αν ειναι δυνατό , ακουστικό πεδίο του θηλυκού. Στην πρώτη περίπτωση ρισκάρεις το θηλυκό να θεωρήσει ότι τα ταΐζει εκείνος και σταδιακά να μην τα τρέφει, (χλωμό το βλέπω και κάπως τραβηγμένο, αλλά έχω την αίσθηση ότι λέγεται σαν πιθανότητα) και στη δεύτερη περίπτωση ρισκάρεις να κανει η καναρα αυγά και να παρατήσει τα μικρά.
Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Άρα αύριο το πρωί γιατί δεν μπορώ τώρα θα βγάλω τον αρσενικό και βλέπουμε. Ελπίζω το καλύτερο. Κάθε άλλη συμβουλή δεκτή.
 
Back
Top