Ασθένειες Το θηλυκό Budgie εδώ και 2 εβδομάδες κοιμάται συνέχεια

Δυστηχως δεν τα καταφερε...
Βρηκαμε το γιατρο ξαναπηγαμε
Τη ταισε με τη συριγγα τις εδωσε κατι αλλα ηταν πολυ αδυναμη
Λυπάμαι... κρίμα για όλους.
Ο γιατρός σου έδωσε κάποια πιθανή εικόνα για την αιτία του θανάτου του;
 
...
Ο γιατρός σου έδωσε κάποια πιθανή εικόνα για την αιτία του θανάτου του;

Τους έδωσε
Ο γιατρος ειπε οτι ηταν μολυνση της αναπνευστικης οδου με αποτελεσμα η τροφη να μην μπορουσε να διασπαστη για αυτο και ο εμετος την τεταρτη που πηγαμε καναμε ολες τις εξετασεις μας ειπε οτι ειχε χασει βαρος και οτι η μολυνση ηταν εδω και καιρο αλλα τα συμπτωματα εμφανιζονται στα τελευταια σταδια για αυτο και μας ειπε να της δωσουμε 0,05 ml και μετα νερο ωστε να μην ειναι πολυ δυνατη η ποσοτητα και να μην την αποδυναμωση
Αν και εχθες εφαγε μονη της και πιστευα οτι θα τα καταφερνε
 
Σπύρο, η απώλεια ειναι απώλεια, και σου γράφω αυτο το μηνυμα γιατι θα ήθελα να γνωρίζεις οτι πολλοί απο εμάς έχουμε βρεθεί στην ίδια θέση που εισαι τη δεδομένη στιγμή, κι οτι σε κατανοούμε και εσένα και τη θλίψη σου. Με αλλα λογια σε νιώθουμε, και τολμώ να πω οτι μπορούμε να προσεγγίσουμε ακόμα και τις αναζητήσεις σου..., ο,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό
Με τον καιρό θα έρθουν και οι αναμνήσεις των ευχάριστων στιγμών που ζήσατε μαζί.
 
Το αρσενικο ειναι πολυ στεναχωρημενο
ουτε που κοιμηθηκε στην αγαπημενη του κουνια προσπαθω να ασχολουμε μαζι του αλλα δεν ειμαστε τοσο δεμενοι γιατι τα πουλακια ειναι της κοπελας μου (η οποια δεν εχει σταματησει να κλαιει και να θεωρει οτι αυτη φταιει)να τον βγαλω λιγο εξω απο το κλουβι η οχι;
Μεχρι και ο σκυλος ειναι στεναχωριμενος...
 
(η οποια δεν εχει σταματησει να κλαιει και να θεωρει οτι αυτη φταιει)
Λογικό να είναι στεναχωρημένη αλλά γιατί να φταίει; Όλα τα πλάσματα αρρωσταίνουμε από χιλιάδες απρόβλεπτους παράγοντες. Κάνατε ό,τι ήταν δυνατόν για το αγαπημένο σας πουλάκι. Δεν ωφελούν οι τύψεις. Αν κάτι πρέπει να γίνει είναι να προσέξετε το πουλάκι που βιώνει κι αυτό πένθος και να το βοηθήσετε. Αυτό είναι το επίκαιρο καθήκον.
Αν είναι ήμερο, να το βγάλεις εκτός κλουβιού. Αν δεν είναι όχι, θα τρομάξει και θα πανικοβληθεί.
Έχετε δίκιο, όσο πιο πολύχρονη η σχέση τόσο μεγαλύτερη η στεναχώρια.
Το γεγονός πως ήταν 8 ετών, το φέρνει κοντά στο προσδόκιμο ζωής του, μην νομίζετε. Δυστυχώς έτσι είναι. Τι χρώμα είχε; Ήταν μετάλλαξη ή αρχέγονο; Γιατί οι μεταλλάξεις ζουν και λιγότερο.
 
Ηταν ασπρο, δεν ηταν μεταλλαξη(νομιζω)
Το αρσενικο ειναι ημερο... Θελει να καθεται στον ωμο (καθοντουσαν μαζι)
Νομιζει οτι φταει γιατι δεν το πηγε εγκαιρως στο γιατρο(αλλλα εμεις εδω 1 μηνα εχουμε χωρις το gps δεν μπορουμε να γυρισουμε σπιτι, ειναι και η δουλεια)
Επισης δεν ειχε ξανααρρωστησει ποτε
Κατι αλλο καινουργιο να παρω;δεν το συζητησα ακομα μαζι της γιατι ειναι νωρις (δεν ειχα ποτε πουλακια... Μονο σκυλους και ξερω τη σημαινει απωλεια
Και οταν επερνα καινουργιο ενιωθα καλυτερα)
 
Ηταν ασπρο, δεν ηταν μεταλλαξη(νομιζω)
Μετάλλαξη σίγουρα και αν ήταν καθαρό albino με κόκκινα μάτια, είναι πολύ πιο ευαίσθητα από άλλα.
Λόγω της ηλικίας του αρσενικού (αν ήταν συνομήλικα) δεν το βρίσκω καλή ιδέα για ζευγάρι και γενικά παρέα.
Για την κοπέλα νομίζω πιο μεγάλη ψυχική ηρεμία θα της προσφέρει η αφοσίωση της στο αρσενικό. Να καταλάβει ότι την έχει ανάγκη και ότι η απουσία γι' αυτό έχει μεγαλύτερο κόστος απ' ότι για εκείνην.
Ναι, αφού είναι ήμερο να το βγάζετε έξω, να αλλάζει τον αέρα του, να ξεχνιέται με νέες παραστάσεις. Προσέξτε μην σας δραπετεύσει σ' αυτή την φάση που είναι ταραγμένο και την ψάχνει.
Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γινόταν αν...
Αυτές είναι μάταιες αναζητήσεις που έχουμε όλοι όταν βιώνουμε πένθος. Με το καιρό θα ηρεμήσει το κορίτσι, λογικό είναι να πονάει ☹ Πάντως δεν φταίει σε τίποτα. Δεν είμαστε θεοί, απλοί άνθρωποι.
 
Το αρσενικο ειναι 4, το πηρε γιατι το αλλο αρσενικο που ειχε 9 χρονων δραπετευσε
 
Το αρσενικο ειναι 4, το πηρε γιατι το αλλο αρσενικο που ειχε 9 χρονων δραπετευσε
Α ωραία τότε αφού τον πάτε για εξετάσεις την άλλη εβδομάδα, μπορείτε να σκεφθείτε το ενδεχόμενο για άλλο πουλάκι. Αλλά έτσι κι αλλιώς πρέπει να τηρήσετε καραντίνα στα πουλάκια πριν τα ενώσετε.
 
Αν παρουμε τι ηλικια να ειναι; Εχει σημασια; (Δεν ξερω απο πουλακια)
 
Δεν έχει σημασία η ηλικία γι αυτά.
Σημαντικό θέμα είναι η γνωριμία μεταξύ τους που μετά την καραντίνα πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδικασία περίπου μηνός σε ξεχωριστά κλουβιά στο ίδιο δωμάτιο, ξεκινώντας από ακουστική επαφή και προχωρώντας στην οπτική με σταδιακή προσέγγιση των δύο κλουβιών.
Για να είναι εμφανές το φύλο του πουλιού, θα πρέπει να είναι άνω των 6-8 μηνών, αν σας ενδιαφέρει αυτό.
Θα πρέπει να "μετρήσετε" ανάλογα με την στάση και την ψυχολογία του αρσενικού σε ποιο κλουβί θα γίνει η ένωση στο τέλος της διαδικασίας γιατί το κάθε ένα, θεωρεί το κλουβί του το βασίλειο του.
Έχουμε καιρό γι' αυτά, άρχισε να κοιτάς εσύ μαγαζιά ή εκτροφείς και όταν το επιτρέψει η ψυχολογία όλων, προχωράς.
Α για πες είχαν κάνει γέννα αυτά τα δύο; Είχε κάνει αυγά το άσπρο;
 
Λυπάμαι πάρα πολύ για την κατάληξη ☹
Ο αρσενικός στάθηκε βράχος δίπλα της, τι να πεις για τα ζώα, είναι υπέροχα πλάσματα.
Λυπάμαι και για την κοπέλα σου που νιώθει τόσο άσχημα.
Πες της ότι κάνατε ότι μπορούσατε και έζησε όμορφα χρόνια μαζί σας!
 
Διάβαζα το θέμα σου Σπύρο στο οποίο αναφέρονται πολύ σημαντικές πληροφορίες για όλους μας με ιδιαίτερη αγωνία, ώστε να φτάσω σε κάποιο ποστ που θα ανέφερες ευχάριστα νέα για το παπαγαλάκι σας. Δυστυχώς όμως η εξέλιξη δεν ήταν καλή. Λυπάμαι πολύ. Μη στενοχωριέστε προσπαθήσατε να τη βοηθήσετε όσο μπορούσατε. Κρατήστε τις όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί. Καλό της ταξίδι.
 
Back
Top