Ασθένειες Το καναρίνι μου κάθεται σε ένα πόδι

Anastasia 3

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2021
Μηνύματα
111
Πόλη
Αθήνα
Το καναρίνι μου κάθεται σε ένα πόδι. Το τσιμπάει το ποδαράκι του και ψιλο ξύνεται. Τι μπορεί να έχει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
@sotiris1989
Σε ενα μυνημα σου το Γεναρη που σου ειχε γινει μια εκτιμηση οτι μπορει να ηταν ευλογια δεν ηταν επειδη ανεβαζε και κατεβαζε το ποδι του..Αλλα στην φωτο που ειχες ανεβασει τοτε φανηκε μια πληγη που συνηθως παρουσιαζεται οταν τσιμπηθει απο καποιο κουνουπι και του μεταδωσει τον ιο.
Αλλα επαναλαμβανω οτι ειχες ανεβασει φωτο εσυ. Ασχετα με το αν ειχε ή οχι ξεφυγε το καναρινι κατα την εφαρμογη celastoderm (!!) οποτε δεν ξερουμε πως εξελιχθηκε
Δεν μπορουμε να κανουμε διαγνωση απο φωτο αλλα ουτε να πουμε οτι ειναι επειδη μαζευει το ποδι του.Ειναι λιγο αυθαιρετο συμπερασμα οπως καταλαβαινεις.
Οι λογοι μπορει να ειναι χιλιοι δυο..
Απο πληγη στο πελμα μεχρι παραπανω βαρος μεχρι ακαταλληλες πατηθρες κλπ κλπ
Μια φωτο ειναι απαραιτητη. Anastasia 3.Τελικα εισαι εξωτερικο πλεον ? Εκανες εκεινο το ταξιδι με τα καναρινια?
 
IMG_7486.webp
[automerge]1695065560[/automerge]
IMG_7487.webp
[automerge]1695065640[/automerge]
Να το το μικρουλι μου. Κελαηδάει έχει ζωντάνια, τρώει κλπ. Απλά μαζεύει το αριστερό του ποδαράκι. Δεν ξέρω γιατι.
[automerge]1695065868[/automerge]
@φιλομαθης
Ναι αλλά άφησα τα καναρινια στην ξαδέρφη μου. Πέρασα όμορφα.
[automerge]1695065896[/automerge]
Έβαλα φωτό τον μικρό.
[automerge]1695065996[/automerge]
@gianniskilkis ναι σήμερα. Εδώ και δυο μέρες κάθεται στο ένα του ποδαράκι. Όχι συνέχεια αλλά το κάνει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@gianniskilkis σήμερα ήταν το ερώτημα. Εσύ μια χαρά απάντησες

απλα στο post 2 δωθηκε μια βιαστική ..υπεργενικευμενη απαντηση . Σε αυτήν αναφέρθηκα και έβαλα το link .
[automerge]1695067003[/automerge]
Έβαλα φωτό τον μικρό.
 

Συνημμένα

  • IMG_20230918_225554.webp
    IMG_20230918_225554.webp
    3,6 KB · Προβολές: 22
  • IMG_20230918_225415.webp
    IMG_20230918_225415.webp
    9,6 KB · Προβολές: 23
Τελευταία επεξεργασία:
Χαίρετε , το πουλάκι φαίνεται να έχει ένα θέμα στο πίσω δάχτυλο . Προφανώς ευλογιά , απλή υπόθεση . Νομίζω όμως πως θα το βοηθούσε εάν άλλαζες και τις πατήθρες . Σε μερικά πουλιά (εξαρτάται πως είναι η θέση τους στο χώρο σου) δημιουργείται πρόβλημα στο πλατύ μέρος της , ΔΕΝ αγκαλιάζει καλά την πατήθρα το πόδι τους . Έτσι την αλλάζεις με ίδιου διαμετρήματος σε όλο το μήκος της ή αλλάζεις την θέση που ¨κουμπώνει¨ στο κλουβί , ώστε να κάθεται στο λεπτό σημείο της . καλή συνέχεια .
 
@MARY58 ναι
[automerge]1695126609[/automerge]
Μου έφυγε ο αδερφός του… μόλις κάνανε μπάνιο πάω να βγάλω την μπανιέρα και έφυγε και το πουλί 😢😢😢😢😢 είμαι παρά πολύ στεναχωρημένη
 
Το πήγα σε γιατρο στο Πειραιά. Δεν έχει κάτι μου είπε. Ξηροδερμία και του έδωσε αλοιφή. Τα πόδια του μοιάζουν σαν της μαμάς του δεν ήταν ποτέ τους λεία.

Τώρα όμως έχω άλλο θέμα.. έχασα τον αδερφό του… :( τους έβαλα μπανιέρα να κάνουν μπάνιο και καθώς έβγαζα την μπανιέρα μου έφυγε 😢😢😢😢😢
 
Τώρα όμως έχω άλλο θέμα.. έχασα τον αδερφό του… :( τους έβαλα μπανιέρα να κάνουν μπάνιο και καθώς έβγαζα την μπανιέρα μου έφυγε 😢😢😢😢😢
Κρίμα, έχε το νου σου μήπως και τον βρεις.
Σε γενικές γραμμές χρησιμοποιώ ζευγαρώστρες ώστε όταν θέλω να βάλω το χέρι μου μέσα στο κλουβί ή πράγματα, απομονώνω το καναρίνι στη μία πλευρά με το χώρισμα και κάνω ό,τι χρειάζεται στην άλλη πλευρά.
 
1695142305551.webp

@Anastasia 3 αυτος ειναι που φαινεται πισω απο τον δικο σου στην φωτο?
Δεν νομιζω οτι θα αντιμετωπισει προβλημα να πεταξει οπου θελει.Η πτερορροια σαν διαδικασια δεν στερει την πτητικη ικανοτητα στα πτηνα αλλιως δεν θα επιβιωνε κανενα στην φυση.
Εχουν περασει 4 με 5 ωρες απο την ωρα που εφυγε. Δυστυχως δεν ειναι και πολλες οι πιθανοτητες νομιζω να τον εντοπισεις τοσο κοντα στο σπιτι σου.Εκτος αν πηγε σε κανα κοντινο συναδελφο φροντιστη σε καποιο κοντινο μπαλκονι ή αυλη. Μακαρι να πανε ολα καλα και να τον βρεις. Τρια καναρινια συνολο ειχες? Σε ποια περιοχη περιπου μενεις να εχουμε το νου μας μπας και..?
 
Η πτερορροια σαν διαδικασια δεν στερει την πτητικη ικανοτητα στα πτηνα
Σε αυτό κάνεις λάθος Νίκο. Ο Σοφοκλής μου όταν έχανε φτερά ή την ουρά του, δεν μπορούσε να πετάξει από το τρόλεϊ μέχρι την ντουλάπα. Πολλές φορές προσγειωνόταν ατσούμπαλα στο πάτωμα δίπλα στο τρόλεϊ. Για το λόγο αυτό, σε περίοδο που η πτερόροια είναι στο φουλ της, οι έξοδοι του έχουν μειωθεί μόνο για το μπάνιο του στην πισίνα του.
@Anastasia 3 Αναστασία κάνε μια κ δύο μην σου πω προσπάθειες να ψάξεις. Μπορεί κ να τον βρεις.
 
Σε αυτό κάνεις λάθος Νίκο. Ο Σοφοκλής μου όταν έχανε φτερά ή την ουρά του, δεν μπορούσε να πετάξει από το τρόλεϊ μέχρι την ντουλάπα. Πολλές φορές προσγειωνόταν ατσούμπαλα στο πάτωμα δίπλα στο τρόλεϊ. Για το λόγο αυτό, σε περίοδο που η πτερόροια είναι στο φουλ της, οι έξοδοι του έχουν μειωθεί μόνο για το μπάνιο του στην πισίνα του.
@Anastasia 3 Αναστασία κάνε μια κ δύο μην σου πω προσπάθειες να ψάξεις. Μπορεί κ να τον βρεις.
Αν είναι όντως αυτό η ουρά του είναι εκεί αν κρίνω από την φωτό.
Αν υποθέσουμε ότι δεν μπορεί να πετάξει φαντάσου που θα είναι 5 ώρες μετά. Αν ακούμπησε έδαφος και δεν μπορεί να σηκωθεί η έστω να πετάξει κατά μηκος

Επίσης μάλλον διαφεύγει το γεγονός ότι μέσα σε ένα δωμάτιο το οποιοδήποτε πτηνό δεν έχει την υποβοήθηση του αέρα και ούτε το περιθώριο να κάνει Air slide . Για παράδειγμα θα σου πω μια χάρτινη σαιτα .μεσα στο σπίτι τι μπορεί να διανύσει σε απόσταση και τι αν πας στην Ταράτσα σου να την πετάξεις.
Σε κάθε περίπτωση όπως είπα και πριν @ANASTASIA εύχομαι καλή τύχη. Απλά η στατιστική δεν είναι με το μέρος του φροντιστή.
Έχεις δει καναρίνι να σου διαφεύγει και να βγαίνει εκτός ορίων μπαλκονιού ελεύθερο ; και μάλιστα μάνα που μεγάλωνε τα μικρά της άρα υπολόγισε κάνα μήνα σχεδόν καθισιο με καμία εκγύμναση και καταπονημένη από την διαδικασία? Μην την είδατε που λένε. Μου έφυγε επειδή έβγαλα να καθαρίσω την φωλιά και την επέστρεψα χωρίς το πίσω μέρος στο κλουβί.. Μπαλκονατος θυμίζω είμαι.
 
@Anastasia 3 καλύτερα βάζουμε μπανιέρα μόνο σε εσωτερικό χώρο. Τώρα, τι να λέμε, δηλαδή. 😟 Κρίμα κ για την κανάρα σου Νίκο (υποθέτω τα μικρά τα τάιζε ο πατέρας μετά, με ίσως την βοήθεια σου) κ κρίμα για τον μικρό Αναστασία. Δεν θα τα παράταγα όμως. Ψάξε εκεί τριγύρω. Τώρα που σκοτεινιάζει, βέβαια οι πιθανότητες λιγοστεύουν αλλά ποτέ δεν ξέρεις. 🤞
 
Back
Top