Γενικά Το νέο μου φιλαράκι ένα μωρό ringneck

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anemos84
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μόλις τον τάισα! Αυτή τη φορά του έδωσα 15 cc γιατί είναι και βράδυ και μετά θα ξαναφάει στις 9 το πρωί. Τίγκαρε η κοιλιά του! 🙂

Νομίζω ότι ξέρω το site Ανέστη αλλά αν θες ξαναπέστο για σιγουριά.

Σε αυτό το site Indian Ringneck Parakeet, IRNs, Ringneck Parakeet, Rose Ringed Parrot, Rose Ringed Parakeet
λέει ότι το καλύτερο είναι 4 μέρες σπόροι και 3 μέρες πέλετς την εβδομάδα. Θα το ξαναδώ αυτό το θέμα μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμα και αρχίσει να τρώει στερεά τροφή. Ούτως ή άλλως είναι πολύ καλόβουλα πουλιά στο φαγητό και τρώνε σχεδόν τα πάντα απ ότι διάβασα.
 
απο που τον πηρες τον μικρουλη; Και ποσο αν επιτρεπετε;γιατι θελω να παρω και εγω ενα αλλα μωρο.
 
να σου ζησει ο ομορφουλης!
κουκλι ειναι!
αντε αντε οταν μεγαλωσει λιγο ακομα να μας βαλεις κι αλλες φωτο να τον/την καμαρωνουμε...
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.

Πολυ κοινωνικο πουλι και καθόλου ρατσιστης :)
 
Πολύ καλά είναι Χριστιάνα! Χθες παίζαμε όλο το βράδυ και με τσιμπούσε συνέχεια, του σφύριζα και μου έδινε φιλάκια!

Αυτό που με αγχώνει ακόμα είναι η ποσότητα τροφής που το ταίζω. Στο πετ μου είχαν πει 10-12 cc αλλά εγώ τώρα του δίνω 15-16 και πάλι πεινάει πολύ και φωνάζει την ώρα που τον ταίζω. Πρέπει να περιμένω να σταματήσει να θέλει ή συνεχίζει να φωνάζει από τη φύση του. Να τονίσω ότι τον ταίζω 4 φορές τη μέρα και ελέγχω πάντα αν έχει τροφή στο στήθος του και αν την έχει χωνέψει.
Ελπίζω να μου πει και ο Γρηγόρης καμιά συμβουλή που έχει Ringneck.
 
Μανο δεν είμαι και ειδική στο τάισμα, αλλά πριν λιγες μέρες το είχα ψάξει για να ταίζω τα μωρά bugies που έχω. Αυτό που είδα ειδικά στο you tube είναι πως τα πουλιά φτύνουν, ή μάλλον δεν καταπίνουν αλλο φαγητό όταν χορτάσουν. Νομίζω λοιπόν πως είτε μαγειρεύεις πολύ καλά, είτε πως όπως και ο κάθε άνθρωπος δεν είναι ίδιος, έτσι και το κάθε πουλί έχει την δική του...όρεηξη. Νομίζω πως έστω και για μια φορά δοκίμασε να του δώσεις όσο θέλει. Ολα θα πάνε καλά. Κι η κάθε μάνα με το παιδί της έχει τα ίδια προβλήματα. Αλλο τρώει τον αμπακα κι άλλο καθόλου:)
 
Μανο ειναι τελειος, πρωτη φορα βλεπω μικρουλη παπαγαλο, αυτοπου ηθελα να ρωτησω ειναι πως πουλανε στ απετ σοπ μικρα που δεν ειναι ετοιμα ακομη να φανε σπορους, πως εμπιστευονται τον καταναλωτη οτι θα τα ταισει σωστα, μωρο ειναι και οταν τρωει κρεμα, μωρο ειναι και οταν τρωει σπορους κι ειναι μηνων ακομη. Γιατι πρεπει να ψαχνουμε να βρουμε τοσο μικρουλια και μπαινουμε στη διαδικασια ποσο πρεπει να φαει, τι να περιεχει η κρεμα, αν ειναι αρκετα χλιαρη, ποσες μερες πρεπει να ταιζουμε. Και λιγο αργοτερααν τον παρουμε, παλι θα μας μαθει οπαπαγαλος, εδω μας μαθαινουν οι ενηλικοι, δυσκολα μεν αλλα μαθαινουν.
Να ξεκαθαρισω οτι δεν τα βαζω μαζι σου, αλλα δεν ενθουσιαζονται ολοι και αναλαμβανουν ευθυνες οπως κι εσυ,υπαρχουν και οι αλλοι που απλως ενθουσιαζονται και "χανουν" το μικρο ειτε απο απροσεξια ειτε απο απειρια...
Συγνωμη και παλι, δεν τα βαζω μαζι σου, ελπιζω να με καταλαβαινεις
και παλι να σου ζησει ο μικρος καινα μας κρατας ενημερους!
 
φιλε μου πολυ ωραιο να το χερεσαι και να το προσεχειs ειδηκα τωρα που απο οτι βλεπω ειναι μικρουλικο. Φιληκα σακιs_40:)
 
Μόλις συνειδητοποίησα κάτι και έχω γίνει έξαλλος!

Η πωλήτρια του πετ που μου έλεγε συνεχώς να την εμπιστευτώ, πέρα από το γεγονός ότι μου έδωσε 2,5 κιλά φόμουλα για ένα μήνα λες και θα ανοίξω εκτροφείο είναι και ληγμένη! 24 APR 08 γράφει από κάτω!

Παίρνω τηλέφωνο αλλά φυσικά είναι κλειστά και δεν βρίσκω ούτε πτηνίατρο τέτοια μέρα.

Δεν ξέρω τι συνέπειες μπορεί να υπάρχουν για το Μάνι και έχω ανησυχήσει πάρα πολύ αφού θα πρέπει να τον ταίσω και πάλι σήμερα με την ίδια φόρμουλα. Ελπίζω επειδή έληξε χθες να μην έχει πάθει τίποτα ακόμα αλλά ίσως και να είναι αυτός ο λόγος που δεν διαλύεται καλά στο νερό.

@Κατερίνα δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες αλλά μην ξεχνάς ότι τα μαγαζιά αυτά είναι εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα είναι και εντελώς αναξιόπιστες και πολλές φορές επικίνδυνες. Γι αυτό θα πρέπει να έχουμε εμείς σαν καταναλωτές την ανάλογη παιδεία και ευθύνη απέναντι στα ζώα.
Εγώ ήξερα την ευθύνη που πήρα και μάλιστα το συζήτησα και στο φόρουμ αναλύοντας όλες τις παραμέτρους και αποφάσισα ότι αφού μπορώ να πάρω την ευθύνη του Μάνι θα είναι καλύτερα μαζί μου παρα σε αυτό το μαγαζί.
Έχεις δίκιο όμως και καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες. Για τα pet shops είτε πουλάνε ζωντανά πουλιά είτε κατεψυγμένα μικρή διαφορά έχει. Όχι όλα βέβαια για να μην είμαστε και απόλυτοι.

@Χριστιάνα το έχω παρατηρήσει κι εγώ αυτό που λες αλλά νιώθω πιο ασφαλής να ξέρω ότι έφαγε πιο λίγο και να τον ταίζω πιο συχνά παρά να το αφήσω στην κρίση του Μάνι και να υπάρχει έστω μία μικρή πιθανότητα να μην μπορεί να χωνέψει. Απλά θα του αυξάνω σταδιακά την ποσότητα όσο μεγαλώνει και δεν θα τον αφήνω ποτέ πεινασμένο.

@"breeder" Νονός είναι ο πατέρας μου!

Καλές γιορτές σε όλους!
 
Καλά.όνειρο!
να ζήσει να τον καμαρώσεις και, στον ώμο σου!
ουφ, με έκανε να χαμογελάσω... Τέλειο, μπράβο!
 
Afou einai ola ta magazia klista kai h formoula elikse extes...taise ton mexri tin triti...kai tin triti vale ola ta 2.5 kila formoula sto kefali tis kopellas pou sou diafimise to proion toso kala!
 
Afou einai ola ta magazia klista kai h formoula elikse extes...taise ton mexri tin triti...kai tin triti vale ola ta 2.5 kila formoula sto kefali tis kopellas pou sou diafimise to proion toso kala!

Ελπίζω ότι αύριο το πρωί θα είναι ανοιχτά και... Θα τα πούμε καλά...
 
Ανοιχτα θα ειναι λογικα! 😡 να πατε μαζι με τον πατερα σου και να ζητησετε να σας την αντικαταστησουν δωρεαν βεβαια! Σου ειπα μην την εμπιστευεσαι αυτη. Για να λεει δεν κανει να δωσεις πελετς στο πουλι. Που το ακουσε αυτο. Ακου τι μας ειπε! 😡
παρε την καινουρια φορμουλα και μην εκει ξαναπατησεις καλυτερα! βρες ενα αλλο μαγαζι ειτε κανονικο ειτε online...
 
Ανέστη εγώ θα ζητήσω τα λεφτά μου πίσω και βλέπουμε. Έχε χάρη που θέλω τροφή άμεσα. Απατεώνες! 😡
Δεν υπάρχει λόγος να τραβολογάω τον πατέρα μου αλλά ίσως και να τον πάρω μαζί μου γιατί όταν νευριάσω μπορεί να ξεφύγω...
 
Μάνο να σου ζήσει και να τον χαίρεσαι. Τα μαγαζιά ανοιχτά είναι. Ελπίζω να βρήκες τροφή για τον μικρούλη. Να τον χαίρεσαι.
 
Back
Top