Γενικά Το νέο μου φιλαράκι ένα μωρό ringneck

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anemos84
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πήγα τελικά σήμερα στο μαγαζί και με άγριες διαθέσεις αλλά για καλή της τύχη έλειπε! Έκανα θέμα εκεί στους άλλους υπαλλήλους και μου είπαν να μου την αντικαταστήσουν αλλά εγώ είπα δεν θέλω τίποτα από εσάς παρά μόνο τα λεφτά μου πίσω! Αυτοί μου είπαν πως μόνο τα αφεντικά μπορούν να το αποφασίσουν αυτό αλλά θα αργούσαν λίγο να έρθουν. Λέω θα περιμένω αλλά δεν τους βγήκε σε καλό! Όση ώρα περίμενα (10-15 λεπτά περίπου) βρήκα και άλλες ληγμένες τροφές και τους ξεφτίλισα μπροστά σε όλους τους πελάτες! Σε χρόνο dt αποφάσισαν να μου δώσουν τα λεφτά και σηκώθηκα και έφυγα. Πήγα απέναντι και πήρα ένα κουτί Kaytee Exact 510gr το οποίο λήγει Ιούνιο 2009. Ίδια με αυτή που είχα δηλαδή αλλά λιγότερη, όχι 2,5 κιλά! Βρήκα και ένα κουτί της Versele Laga αλλά επειδή δεν ήξερα πιο είναι καλύτερο δεν το πήρα γιατί έληγε Ιούνιο 2008.

Ο Μάνι σήμερα δεν είχε πολλή διάθεση αλλά είναι λίγο καλύτερα τώρα. Στο μικρό πετ που πηγα σήμερα είδα άλλα ringneck συνομήλικα με το δικό μου να τρώνε ήδη λίγους σπόρους! Και ταράζανε το πορτοκάλι! Θα δοκιμάσω και με τον Μάνι σήμερα. Του έχω δώσει λίγο μήλο και του αρέσει αλλά σταμάτησα κάπως γιατί η χαζή πωλήτρια μου είπε πως θα τον σκοτώσω! Τι να πω! Ευτυχώς μαθαίνω και τίποτα από εσάς και δεν την πατάω σαν αρχάριος που είμαι!
 
Μανο, λιγο λιγο το πορτοκαλι η οποιο αλλο φρουτο και οχι πολλες φορες την ημερα, μια ειναι καλα... 😉
 
Καλό Πάσχα σε όλους!

Δυστυχώς για μένα δεν ξεκίνησε καλά η μέρα. Ο Μάνι φαίνεται άρρωστος. Το πρωί έφαγε μόνο τη μισή από την ποσότητα που του δίνω συνήθως και συνεχώς κάνει ένα μικρό κλαψούρισμα που δεν το έχει ξανακάνει. Επίσης δεν έχει όρεξη να κινηθεί και δεν σφίγγει πολύ καλά τα ποδαράκια του. Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν κάποιος έχει περάσει κάτι αντίστοιχο ας μου πει κάτι γιατί έχω πεθάνει από την αγωνία μαυ και δεν μπορώ να κάνω τίποτα λόγω της ημέρας.
 
Μανο, χρονια πολλα, καταρχην, λυπαμαι γι ααυτη την εξελιξη, παντως δε νομιζω να φταιει η τροφη... Μεταξυ μας, αλλα αν συμβει το χειροτερο εννοειται οτι μπορεις να ισχυριστεις αυτο και να σου χαρισουν καποιο απο τα αδερφακια του.
Οσο γιατο πουλακι, δεν ξερω τι να πω και δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω, ευχομαι τα καλυτερα παντως
 
Έχω δεθεί τόσο μαζί του που αν πάθει κάτι θα τρελαθώ. Δεν με νοιάζουν άλλα πουλιά...
 
Μόλις ξύπνησε άρχισε να τεντώνει το λαιμό του και να ανοίγει το ράμφος του συνέχεια σαν να του έχει κάτσει κάτι. Σκέφτομαι μήπως έφαγε κανένα ροκανίδι. Του έδωσα μια σταγόνα νερό και μετά ηρέμησε λίγο αλλά φαίνεται πολύ νυσταγμένος.
 
εχεις απολυτο δικιο! Καθε ζωακι ειναι ξεχωριστο, απλα εγω αυτο συμβουλευω οχι για να αντικαταστησεις το ζωο, απλα για να ξεχνιεσαι με τη φροντιδα καποιου αλλου! Ας μη μιλαμε ομως σα να εχει τελειωσει το πουλακι, φροντισε να ειναι καπου ζεστα, δοκιμασε καμια πολυβιταμινη...
 
Δεν σε κατηγορώ Κατερίνα, καταλαβαίνω τι λες. Πιστεύω ότι θα του περάσει και θα πάνε όλα καλά. Τώρα κοιμάται πάλι. Το καλό είναι ότι πριν που τον έβγαλα έξω περπατούσε και σκαρφάλωσε στο χέρι μου και δεν είναι φουσκωμένος. Μπορεί να μην κοιμήθηκε και καλά.
Πολυβιταμίνες δεν έχω αλλά και να είχα απ' όσο ξέρω μπαίνουν στο νερό και δεν πίνει νερό ακόμα. Ζεστά είναι σίγουρα.
 
Ισως αντι για νερο μπορεις να τις βαλεις σε μιγμα που φτιαχνεις και τον ταιζεις... Ευχομαι ολα καλα, συνεχισε ναμας ενημερωνεις
 
Σήμερα δεν μπορώ να κάνω κάτι ούτως ή άλλως. Αν συνεχίσει έτσι θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με πτηνίατρο αύριο μάλλον.
 
κατι ακουσα για πορτοκαλι... Μην οτυ δωσεις ακομη κανενα φρουτο και κανενα λαχανικο μεχρι να αρχισει να τρωει σπορακι αθα ελεγα... Ισως του πεσει βαρυ στον οργανισμο του ακομα
 
Καλά λες δεν του ξαναδίνω τίποτα. Αν και στο μικρό pet shop το εξαφανίζανε τα άλλα μικρά.

Πόσο καιρό θέλει για να τρώει σποράκια;
 
Ευτυχώς τώρα είναι καλύτερα αν και είμαι πεπεισμένος ότι κάτι έχει κολλήσει στον λαιμό του γιατί τον ξύνει συνέχεια και τεντώνεται. Του έβαλα μέσα ένα στικ για μικρά παπαγαλάκια που μου έδωσαν και αρχίζει να το τσιμπάει σιγά σιγά! Πειράζει; Σκέφτηκα ότι έτσι θα μάθει πιο εύκολα γιατί παίζει κι όλας. Σε λίγο θα τον ταίσω πάλι και ελπίζω να καθαρίσει ο λαιμός του.
 
ωραια πολυ χαιρομαι που ειναι καλυτερα το πουλι,ισως τελικα απλα δεν κοιμηθηκε καλα. Καλα εκανες με το στικακι, βαλτου και σπορακια μεσα σε μια θηκη, αλλα ταιζε τον κι εσυ κρεμα, για να δεις ποτε θα αρχισει να τρωει σιγα σιγα, μεχρι ν ατρωει κανονικα σπορια και ν ακοψεις την κρεμα. Για το ποτε αρχιζουν να τρωνε σπορια μονα τους δεν ξερω,θα το μαθουμε συντομα ελπιζω να ειστε καλα, ειμαι πολυ χαρουμενη που παει καλυτερα
 
Μανο, πιάστηκε η καρδιά μου διαβάζοντας τα μυνηματα για το μωρό! Πραγματικά ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Νομίζω να του΄χεις πάντα σποράκια γιατί μόνον έτσι θα αρχίσει να δοκιμάζει. Τα παπαγαλάκια μου μέσα σε δύο μέρες απο τότε που τα έβαλα σε δικό τους κλουβί, άρχισαν να τρώνε. (βέβαια έγώ δεν τα κατάφερνα τόσο καλά στο τάισμα). Το πορτοκάλι καλύτερα να το αφήσεις για λίγο αρ΄γότερα όταν θα μαθει να τρώει σποράκια. Οσο για την τροφή το πιθανότερο είναι πως δεν είχε καλές συνθήκες φύλαξης κι έτσι έληξε πριν από την ημερομηνία της γι αυ΄το έκοβε. Αμα ήταν αλιώς θα είχε διατηρηθέι ακόμα περισσότερο. Καλά τους έκανες στο μαγαζί. Πολύ σε χάρηκα. Α! Χρόνια πολλά και γεμάτα τιτιβίσματα :)
 
Χριστιάνα σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Χρόνια πολλά και σε σένα! Ευτυχώς είναι πολύ καλύτερα τώρα αν και κοιμάται αρκετά συχνά. Πριν έπαιζε και με το στικ που του έχω βάλει και που και που το τσιμπάει λίγο κι όλας. Τροφή και νερό του έχω μέσα από την πρώτη στιγμή που τον πήρα αλλά δεν έχει πλησιάσει καν τα μπολάκια τους. Ίσως το στικ τον βοηθήσει να την μάθει και μόλις αρχίσει να τρώει μπορεί να του το βγάλω. Πάντως την φόμουλα θα του τη δίνω για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα νομίζω. Τελικά και η ληγμένη δεν είχε κόψει. Απλά αυτή η τροφή δεν γίνεται σαν κρέμα αλλά σαν χυλός οπότε αν την αφήσεις λίγο το νερό διαχωρίζεται.

Σήμερα πέρασα πολύ δύσκολο Πάσχα...

Ευχαριστώ και πάλι!
 
Xronia Polla Mano kai Mani! Tromaksa otan diavasa to thema! KAi xerome pou einai kala tora! Mporei ontos ton mpiraze to portokali...giautp prosoxi me nea fagita...me poli mikres posotites ta vazeis se kathemerini diatrofi tou Mani...Einai sam mikro paidaki tora...Oti tha to dinis tha ffaei kai den mporei na elegxei kala ti troei kai poso troei...Omos theoro oti ta sporakia prepei na afinis...prepei na ta dei kathemerina kai mia mera tha paei kai na ta dokimazei...tha mathi pezontas!Mipos kai kalitera na mi ton kratas sixna sta xeria...diladi 2-3 ores einai arketa gia toso mikro poulaki...kai na mi ton kaneis na skarfalonei, na trexei poli...epidi sti fisi toso mikra poulia akoma einai sti folia...kai den kanoun poles kinisis...Mpori apla kourastike poli xtes giauto den eniothe kala simera...
Na ton prosexeis!
 
Μάννο ένα τέτοιο μωρό με τέτοιο πατέρα θα πάει μια χαρά. Τα σποράκια θα τα δοκιμάσει ξαφνικά μια μέρα. Α! Εγώ είχα πάρει κι ένα μείγμα που είναι σαν αλέυρι και κάνει για μωρά αλλά και μεγάλα μου είπαν από το pet shop Εχει μέσα δημητριακά, μέλι, minerals oils and fats vitamins, σπορουςκλπ. Αυτό το έβαλα στο χέρι και όταν τα μωρά χρησιμοποιούσαν το ράμφος τους να σκαρφαλώσουν, έμπαινε και λίγο στο στόμα. Πραγματικά νομίζω πως αυτό τ α έκανε να φάνε σποράκια. Είμουν απελπισμένη επειδή δεν κατάφερνα να τα ταίσω με σύριγγα. Το έκανα 2-3 φορές σε μια μέρα και το άλλο πρωί τα βρήκα μέσα στην μπανιέρα που ήταν γεμάτη σπόρια, να τρώνε. Απο την ταίστρα, αν και κάθονταν, δεν έτρωγαν μέχρι χθες. Σύμπέρασμα: τρώγοντας έρχεται η όρεξη...
 
Γεια σου Πωλίνα! Χρόνια πολλά! Πορτοκάλι δεν έφαγε καθόλου. Δεν του αρέσει. Γενικά μόνο την φόρμουλα τρώει ακόμα αλλά την τροφή του την αφήνω συνέχεια μέσα. Δεν τον βγάζω πολύ έξω αλλά περίπου 1-2 ώρες. Όταν βγει έξω όμως το μόνο που θέλει είναι να πάει ψηλά και συνήθως στον ώμο μου. Τίποτα άλλο δεν τον ενδιαφέρει. Δεν κάθεται ακίνητος παρά μόνο στον ώμο μου και μάλιστα αρχίζει και πετάει (30-40 πόντους περίπου σε απόσταση) εκεί που δεν το περιμένεις για να ανέβει πάνω μας!
Γενικά απ' όσο καταλαβαίνω οι παπαγάλοι μεγαλώνουν λίγο πιο αργά από άλλα πουλιά. Το σώμα του έχει μεγαλώσει αισθητά από τότε που τον πήρα και σε λίγο θα έχει πλησιάσει το μέγεθος κοκατίλ αλλά στο μυαλουδάκι είναι τελείως μωρό ακόμα!
Ελπίζω να μην έχει τίποτα και απλά να μην είχε διάθεση σήμερα γιατί ανησύχησα πολύ. Μπορεί να γίνομαι και υπερβόλικός κάποιες στιγμές αλλά μέχρι να αρχίσει να τρώει μόνο του θα έχω συνέχεια άγχος.

Συγνώμη αν σας κουράζω...

EDIT: Χριστιάνα αυτό που λες θα παίζει ρόλο. Μάλλον όμως είμαι λίγο ανυπόμονος. Θα αφήσω για λίγο τη φύση να δουλέψει και μετά θα λάβω δράση!
 
Μάνο ελπίζω να πάνε όλα καλά με τον μικρούλι σου. Με άγχωσες εώς να διαβάσω το τέλος αυτής της περιπέτειας. Πάντως πρέπει και εσύ να ηρεμήσεις, χαλάρωσε και απόλαυσε την παρέα του.
 
Back
Top