Υπάρχει πρόβλημα αν βάψω την κλούβα με λαδομπογιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lazikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lazikos

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2008
Μηνύματα
56
Πόλη
Ξάνθη
Καλησπερα παιδια.
Υπαρχει προβλημα αν βαψω την κλουβα με λαδομπογια;
κ τα ξυλινα μερη με βερνικι;
 
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί πριν βάλεις τα πουλιά μέσα να έχουν περάσει αρκετές ημέρες ώστε να στεγνώσουν καλά και να ξεμυρίσουν τα χρώματα. Αν θες πες μας πως ακριβώς είναι η κατασκευή δηλ. τα υλικά της για να σου πω περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Καλύτερα θα ήταν να πάρεις ένα καινούριο κλουβί. 🙂 Γιατί είναι χρώματα τα οποία τα χρησιμοποιούμε για επιφάνειες που, φυσικά δεν τις βάζουμε στο στόμα και μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες απαγορευμένες για πουλιά! Τα παπαγαλάκια συνηθίζουν να δαγκώνουν ακόμη και τα κάγκελα του κλουβιού τους, τα χρώματα αυτά είναι εύκολο να τα φθείρουν και στην χειρότερη περίπτωση να τα φάνε...
 
τα ξυλινα μερη μην τα βαψεις με βερνικι, δεν ειναι καλο και δε χρειαζεται κιολας.
τα πουλια δεν τα θελουν λουστραρισμενα τα ξυλα αλλα αγρια οπως στη φυση.

για τα καγκελα αντι για λαδομπογια βαψτα με πλαστικο χρωμα για τοιχους, ειναι καλυτερο και λιγοτερο επικυνδυνο για τα πουλια. Τοχω κανει εγω σε 2-3 κλουβια και ειναι οκ.
απλα θελει πολυ υπομονη γιατι το κλουβι δε βαφεται ευκολα. Θελει και απο μεσα και απο εξω και ειδικα στις γωνιες εχει δουλιτσα.
αμα δεν εχεις υπομονη αστο, αλλιως καντο.στο τελος θα το ευχαριστηθεις πολυ!

μην βαζεις πολυ μπογια για να μην ξεκωλαει μετα ευκολα σε κομματια.
και προτιμησε να μην ειναι καλα βαμμενο και να το περασεις και 2ο χερι παρα να το τελειωσεις με το πρωτο χερι γιατι ετσι θα δεσει πιο καλα η μπογια και αμα τα ξυνουν τα καγελα τα πουλια δε θα ξεκολαει ευκολα σε κομματια.
τον πατο περνα τον με πολυ μπογια γιατι οξυδωνεται πιο ευκολα λογο κουτσουλιων.
και στο πινελο οχι πολυ μπογια,ισα ισα θα βουτας τη μυτη μονο στη μπογια και θα το στραγγιζεις κιολας, γιατι αμα βαλεις πολυ στο πινελο θα αρχισει να σου σταζει και να φτιαχνει δακρυα...
και αμα εχεις χρονο πριν το βαψιμο περνα το κλουβι με λεπτο γυαλοχαρτο για να φυγει τυχον σκουρια η παλια μπογια. Και μετα, η πριν το βαψιμο με στεγνο πανι μην μεινουν σκονες κλπ και δεν πιασει καλα η μπογια.
οτι αλλο θες ρωτα πριν αρχισεις.
παρε και φοτο με το πριν και το μετα απο το τελευταιο που εκανα
 

Συνημμένα

  • vapsimo1.webp
    vapsimo1.webp
    15,3 KB · Προβολές: 398
  • vapsimo2.webp
    vapsimo2.webp
    14,9 KB · Προβολές: 335
  • vapsimo3.webp
    vapsimo3.webp
    41,3 KB · Προβολές: 350
καταλαβενω αλλα η κλουβα ειναι ιδιοκατασκευη κ την θελω για να την εχω εξω
τα ξυλα αν βραχουν θα σαπισουν.
 
Διαφωνώ με τον φίλο nasos KE_30 που λέει ότι τα ξύλα δεν θέλουν βάψιμο. Θέλουν οπωσδήποτε η βάψιμο η λουστράρισμα. Τώρα αν θες τα ξύλα να μην φαίνονται λουστραρισμένα αλλά όμως να είναι μπορείς να τα περάσεις με βερνίκι εμποτισμού. Αυτό ποτίζει το ξύλο μέσα και δεν πιάνει «κρούστα» οπότε το ξύλο μοιάζει άβαφο.
Διαφωνώ επίσης με βάψιμο κάγκελου με πλαστικό χρώμα. Είναι λάθος και νομίζω επικίνδυνο για τα πουλιά μια και το πλαστικό δεν έχει πρόσφυση επάνω στο μέταλλο και φεύγει πολύ εύκολα. Δεν ξέρω αν ο φίλος lazikos θέλει να βάψει τα κάγκελα της κλούβας του η υπάρχουν σε αυτή αλλά μεταλλικά μέρη που θέλουν βάψιμο. Μπορείς όμως να ψάξεις τα προηγούμενα ποστ που έχει γίνει πάλι συζήτηση για το θέμα.
 
Φιλε βαψε με χρωματα νερου που ουτως οι αλλως ειναι οικολογικα και τα συστατικα τους ειναι και πιο ανθεκτικα και στεγνωνουν πια και ευκολα (μαραγκοςσπικινγκ)
 
Φιλε αν εχεις χρονο και μερακι κανε τα εξης. Καψε το κλουβι με φλογιστρο, ετσι θα καει η παλια βαφη και μετα με καλο τριψιμο με συρματακι ψιλο κουζινας θα φευγει πιο ευκολα.Αφου το ξυσεις και δεν μεινουν πολλα υπολειματα πλυνε το με υγρο για τα πιατα και ασ`το να στεγνωσει. Οσον αφορα το χρωμα χρειαζεται να κανεις μια μικρη ερευνα αγορας για οικολογικη λαδομπογια.
 
Εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν και ειδικά χρώματα μη τοξικά με τα οποία βάφουν τις κούνεις για τα μωρά.
 
Back
Top