Ασθένειες Φουσκωμένο καναρίνι με αίμα στις κουτσουλιές

Νέα ενημέρωση:
Πήγα σήμερα στο ραντεβού μας στην κτηνίατρο και ήταν και η ίδια πολυ χαρούμενη που είδε το καναρίνι να χει ξεφουσκωσει στην κοιλιά και μου είπε πως πανε πολυ καλά τα πράγματα.
Ισως να ταν καποιο απόστημα.
Εχει μείνει λίγο ακομα στην ουρηθρα. Με ρωταγε αν ειδα κατι σαν αυγο τελικα αλλα οχι δεν υπηρχε κανενα αυγο στο κλουβι.
Συνεχιζουμε την αντιβιωση ωσ την αλλη βδομαδα του επανελεγχου.
Η καλλιέργεια κοπράνων βγηκε αρνητικη.

Σήμερα το πρωί αντίκρυσα αυτο! Για αυγό μου φαίνεται. Τελικα είχατε δι'κιο για δυστοκία... Θηλυκο οποτε το καναρινακι.
Αύριο θα πάμε και στο επαναληπτικό ραντεβού στην κτηνίατρο.
IMG_0688.webp IMG_0689.webp

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σήμερα το πρωί το είδα στον πάτο.
Ναι εκτός απο το αυριανό ραντεβού θέλω να μου πείτε τι άλλο μπορώ να κάνω στην περίπτωσή του, ασβεστιο κλπ που προτείνατε. Αντιβίωση συνεχίζουμε και χλωρά αρκετά. Του έχω και κανονικά τα σποράκια του,τσαμπι κεχριού και μια πλάκα που ειναι για το ράμφοσ αντι για σουπιοκοκκαλο που δεν ειχε τοτε που χα παει στο πετ σοπ.
Λέτε να χουν μεινει κι αλλα υπολείμματα αυγου μεσα;

Λοιπόν... Εφόσον του δίνεις αντιβίωση, να υποθέσω στο νερό του (έτσι δεν είναι 😉 τότε δεν του δίνεις τρόφιμα πλούσια σε νερό όπως πράσινα, φρούτα κλπ, αλλά ούτε και ασβέστιο.
Όσον αφορά στο ασβέστιο, δεν μπορείς να μην του δίνεις σουπιοκόκκαλο και να του παρέχεις την πλάκα αυτή ή για την ακρίβεια πες μας τι πλάκα είναι για να δούμε αν πράγματι μπορεί να υποκαταστήσει το ασβέστιο και τα ιχνοστοιχεία του σουπιοκόκκαλου.
Όσο για το ασβέστιο και δυστοκία αυτό δίδεται κατά τη δυστοκία και δεν ξέρω κατά πόσο θα είχε νόημα να του έδινες τώρα αν η δυστοκία έχει περάσει, οπότε θα έλεγα για όλα αυτά να μην κάνεις τίποτα και να συμβουλευτείς έναν καλό πτηνίατρο.

Δε γνωρίζω που εσπασε... Οπως σας το εδειξα ετσι το βρηκα!
Λαχανικα και φρουτα αφθονα εδω και δυο βδομαδες για να ενεργειται πιο ευκολα.. Αυτα ειναι τα χλωρα που μου ειχε πει η κτηνιατρος. Αντιβιωση ναι στην ποτίστρα.
Πλακα ασβεστη ειναι τελικα.

Πλακα ασβεστη ειναι τελικα.
Αυτό εκτός από άχρηστο.. κάνει και κακό..
Σουπιοκόκαλο και υγρό ασβέστιο στις περιπτώσεις που χρειάζεται.

Ενταξει το έβγαλα! Σας ευχαριστω!
Θα βγαλω κι αυριο που θα το πιασω κι αλλες φωτο

Καλο θα ηταν να γινει μια επανεξεταση στις κουτσουλιες αν γινεται. Γιατι αν εσπασε μεσα της μπορει να μολυνθηκε...
Ναι βέβαια θα πρέπει να γίνει επανεξέταση του πουλιού, ίσως και των κουτσουλιών του, καθώς και του είδους της αντιβίωσης που λαμβάνει, από το γιατρό φυσικά. Ας ελπίσουμε ότι η αντιβιωση που παίρνει να καλύπτει την όποια λοίμωξη και ότι δεν έχουν μείνει στοιχεία του αυγού μέσα στην κοιλιά της.
Αν έχει χυθεί μέσα στο πουλι το αυγο θα φανεί στην περιοχή της κοιλιάς
Τι σημάδια δίνει αυτή η κατάσταση Αντώνη;

Ευτυχώς το έβγαλε, όπως το έβγαλε και δεν έχασες το πουλάκι. Ελπίζω η αντιβίωση να το καλύπτει και επίσης ο γιατρός να το δει με άλλο μάτι πλέον. Τώρα διάβασα ότι δίνεις baytril, νομίζω σε καλύπτει.
Ας περιμένουμε την επανεξέταση όμως.

Back