Φροντίδα Ringneck σε κακή κατάσταση παρατημένο σε petshop

Δεν ξέρω παιδιά διαβάζω πως το βάζετε το δείγμα πέρα από αλουμινοχαρτο και σε ουροσυλλεκτη... Δεν το έκανα ποτέ γιατί δεν το γνώριζα... Δεν μου το είπανε... Αλλά γίνεται να αλλάξει η γνωμάτευση σε μια μέρα; ή μήπως από την καθυστέρηση ή από την πιο πολύ ζέστη αναπτύχθηκαν μικρόβια; λέω τώρα εγώ...
 
Για οποιον εχει ορεξη για διάβασμα

Ειναι γενικου περιεχομενου αλλα επεξηγει τις φασεις και τις συνθηκες αναπτυξης.
 

Συνημμένα

:)Λυπάμαι Αντώνη μου, βαριέμαι να το διαβάσω...

Από μια ερώτηση αν κάνει ο καθένας μας την επόμενη φορά που θα πάει σε μικροβιολόγο, θα βγάλουμε το πιο '' ουδέτερο'' συμπέρασμα...

Και ξανά αναρωτιέμαι... Δεν είναι παράξενο αυτά που ισχύουν για τις εξετάσεις ανθρώπων να μην ισχύουν και για τις εξετάσεις πουλιών ή ζώων;
 
Σε τι τυπου εξετασεις αναφερεσαι Σισσυ;
Στις ανάλογες εξετάσεις γι΄ανθρώπους δηλ κοπράνων ή ούρων, η ίδια διαδικασία δεν ακολουθείται;
Γιατί στα ζώα-πουλιά να ισχύει κάτι διαφορετικό;
Πιστεύω λοιπόν πως αυτή η απάντηση (μιας ειδικού) θα πρέπει ν΄ανατρέπει πολλές άλλες ''διαγνώσεις'' και κυρίως αγωγές...
Το μυαλό μου πηγαίνει στις εξετάσεις κοπράνων και ούρων Αντώνη... Κανένα μικροβιολογικό εργαστήριο δεν μας λέει μπορείτε να φέρετε τα δείγματα μετά από δυο-τρεις ημέρες (και χωρίς να μπουν σε ψύξη) ώστε να τα εξετάσουμε...
 
Καταρχην οι διαφορες αναμεσα στις εξετασεις για ανθρωπους και τα ζωα ειναι τεραστιες και ξεκινουν απο την διαδικασια περισυλλογής των δειγματων.
Για τους μεν ανθρωπους γινονται με αποστειρωμενα δοχεια με τα δε ζωα οχι και για να μην μακρηγορώ υπαρχουν δεκαδες αλλες διαφορες.


Ειδικοτερα σε οτι αναφορα τα πουλια το ιδιο το δειγμα ειναι διαφορετικης φυσης μιας και ουρα και κοπρανα ειναι πακετακι.
Επισης αυτα που ψαχνουμε αλλα και ο τροπος αντιμετωπισης τους ειναι διαφορετικος.

Για παραδειγμα αν σε ενα πουλι εντοπιστουν νηματωδη, ειτε ενα σκουληκι εντοπιστει ειτε 10 η θεραπεια θα ειναι η ιδια.
Το ιδιο και σε οτι αναφορα τα κοκκιδια κλπ κλπ

Για να μην πλατιαζουμε ομως και για οσους δεν βαριουνται να διαβασουν το παραπανω αρχειο απο το
ΤΕΙ Θεσσαλίας, διαπιστωνουμε οτι ο μηχανισμος αναπτυξης βακτηριων εξαρταται απο πολυ βασικες παραμετρους οπως η θερμοκρασια, η υγρασια, το ph,το οξυγονο κτλ.
Για να υπαρχει λοιπον αναπτυξη ή υπερμετρη αναπτυξη θα πρεπει να επικρατούν ευνοικες ή/και οι ιδανικοτερες συνθηκες των παραπανων παραγοντων.
Οπως καταλαβαινουμε σε ενα ξηρο δειγμα δεν γινεται να ισχυει κατι τετοιο.

Επισης η αναγκαιοτητα του να γινονται εξετασεις το δυνατον γρηγοροτερο σε ενα δειγμα, οπως επισης αναφερεται στο αρχειο πιο πανω, ειναι το γεγονος οτι τα βακτηρια πολλες φορες ειναι ανταγωνιστικα το ενα προς το αλλο οποτε η αυξηση του ενος μπορει να σημαινει το θανατο ενος αλλου.
Βεβαια σε ενα περιβαλλον που δεν ευννοει την αναπτυξη βακτηριων οπως περιγραφω παραπανω μειωνονται αυτες οι πιθανοτητες.

Αν λοιπον καποιος θα ηθελε να αιτιολογησει του γιατι θα πρεπει να γινεται η εξεταση του δειγματος το ταχυτερο θα ηταν ισως και αυτος ενας απο τους λογους και οχι γιατι θα εχουμε περαιτερω αναπτυξη βακτηριων σε τετοιο βαθμο που να αλλοιωνεται το δειγμα.


Για να επανελθω στιγμιαια στις διαφορες των διαγνωστικων εξετασεων μεταξυ ανθρωπων και ζωων -και ισως αυτο που θα αναφερω ειναι και αυτο που κανει και την απολυτη διαφορα στις διαδικασιες- ειναι οτι τα διαγνωστικα κεντρα που αφορουν τους ανθρωπους λετουργουν αυστηρα υπο ISO 15189 (εργαστηριακες διαδικασιες) και ισως αυτο απο μονο του κανει οποιαδηποτε συγκριση ανοφελη ως προς τον τροπο ληψης και επεξεργασιας των δειγματων.
 
Καλημέρα παιδιά.. σήμερα υπολογίζω να μπει το πουλάκι στο κλουβί που μας έδωσε ο Ιάσονας.. Τελείωσα χτες με τις πατηθρες.. Να τις δει λίγο ακόμα ο ήλιος και θα τις τοποθετήσω..άλλο θέλω να ρωτήσω τώρα.. Το κλουβί που βρίσκεται τώρα. Για να μη πω και για το προηγούμενο που ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση..όσο αφορά τη σκουριά.. Κάθε φορά που πιάνεται στα κάγκελα τα δαγκώνει.. Μήπως να του έβαζα λίγο καρβουνακι; Δεν ξέρω αν βοηθάει σε ότι αφορά τη σκουριά. Έχω κι αυτό με το σκόρδο...rsz_img_20190804_143151.webp
Τους βάζω λίγο με το αυγό μια στο τόσο.. μήπως να του έβαζα;
Ακόμα αρκετά φοβισμένο είναι το κακόμοιρο.. Κάνα δυο φορές το έχω δει να μασουλαει τα φτερά στο λαιμό του.. Κάτω πάντως δύο μέρες τώρα δεν έχω δει ούτε πούπουλα.. Τίποτα απολύτως.. Μήπως να του έβαζα και καμιά πολυβιταμινη στο νεράκι μήπως και το βοηθήσει λίγο; Από την άλλη δεν θέλω να "το φορτώσω" κιόλας με καινούργια πράγματα..
Ήπιε νεράκι πάντως και ψιλοτρωει τα σπορακια του..χτες του έβαλα λίγα κλαράκια γλυστριδα που βρήκα στη λαϊκή.. Δεν ξέρω αν έφαγε αλλά μετά που πήγα να τη πάρω.. Είδα κομμένα φυλλαράκια μέσα στο μπολ του.. Οπότε υποθέτω την ακούμπησε τουλάχιστον.. Τώρα του έφτιαξα ένα σουβλάκι με ροδάκινο..
Ήθελα να σε ρωτήσω και το ξέχασα.. 😁
Αρσενικο ειναι πανω απο 2.5 ετων συμφωνα με το δακτυλιδι που εχει
Από το χρώμα του δαχτυλιδιού το καταλαβαίνεις Τάκη; Θα πρέπει λογικά να γράφει και ημερομηνία πάνω του. Έτσι;
 
Μάλλον ο Τάκης εννοεί το δακτυλίδι που έχει στο λαιμό του. Μετά τους 18 μήνες το εμφανίζουν οπότε φτάνουνε στο συμπέρασμα ότι είναι πάνω από διομιση χρονών. Και εμένα για αρσενικό μου φαίνεται, ένα θηλυκό μπλε που έχει μια φίλη μου δεν έχει μαύρο κάτω από το από το ράμφος του.
 
Να σου ζήσει Χριστίνα... Αξιέπαινη η κίνησή σου... φαίνεται ότι θα γίνει με σένα ένα υγιές κουκλάκι!

*μια φορά έκανα εργαστηριακες στο κοκατίλ μου και μου έδωσε αποτελέσματα την επόμενη για διάφορα και για μύκητες μετά από μέρες. Χρειάστηκε δλδ χρόνος για ασφαλείς δείκτες για μύκητες.
 
το κλουβί που βρίσκεται τώρα. Για να μη πω και για το προηγούμενο που ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση..όσο αφορά τη σκουριά.. Κάθε φορά που πιάνεται στα κάγκελα τα δαγκώνει.. Μήπως να του έβαζα λίγο καρβουνακι;
Καλό είναι να υπάρχει πάντα λίγο καρβουνακι ανακατεμένο με μινεραλ στο κλουβί του.
Θα πρέπει άμεσα να το αλλάξεις για να μην πάθει τίποτα από την σκουριά.

~αυτό το πρεβιοτικο με το σκόρδο δωστο, καλό θα του κάνει αν το φαει... Αλλά νομίζω πως πρέπει να το ανακατέψεις με αυγοτροφη.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας όλους παιδιά..
Με το που γύρισα Αθήνα εντομεταξη βρήκα τα περισσότερα φυτά μου άρρωστα.. έχουν γεμίσει ένα άσπρο κολλώδη πράγμα.. Διάβασα πως λέγεται βαμβακιαση και είναι τα αυγά από κάποιο έντομο..η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.. Δύο μέρες τώρα παλεύω με το μπαλκόνι μου και ακόμα δεν έχω τελειώσει. Γι'αυτό δεν είχα και αρκετό χρόνο..

Καλό είναι να υπάρχει πάντα λίγο καρβουνακι ανακατεμένο με μινεραλ στο κλουβί του.
Θα πρέπει άμεσα να το αλλάξεις για να μην πάθει τίποτα από την σκουριά.

~αυτό το πρεβιοτικο με το σκόρδο δωστο, καλό θα του κάνει αν το φαει... Αλλά νομίζω πως πρέπει να το ανακατέψεις με αυγοτροφη.
Του έβρασα αβγό και του το έβαλα αλλά του ανακάτεψα και με τα σπορακια του λίγο για να το φάει σίγουρα... Θα κολλησει στο στόμα του φαντάζομαι τρωγοντας τα σπορακια.. Ειναι σαν πουδρα... Του έβαλα και καρβουνακι μαζί με όστρακα και βότανα.. σουπιοκοκαλα μόνο δεν έχω πάρει ακόμα..
Επίσης το πρωί μετακομίσαμε και στο καινούργιο μας κλουβί.. 😊
rsz_1img_20190807_153903.webprsz_1img_20190807_103901.webprsz_1rsz_img_20190807_153918.webp
Μετακομίσαμε γρήγορα όπως πρότεινε ο Φοίβος.. Του έβαλα και δύο παιχνιδάκια..rsz_img_20190807_101406.webp
Απλά να συνηθίσει σιγά σιγά και κάτι άλλο στο κλουβί του..
Μ αυτό τον είδα να ασχολείται πάντως και λιγο.. Του αρέσει το κεχρί πολύ φαίνεται..rsz_1img_20190807_101300.webp
Επίσης ακόμα δεν έχουμε βρει όνομα..
Αύγουστο ήθελα να τον πούμε εγώ αλλά δεν αρέσει στη κόρη μου.. Οπότε προς το παρόν τον φωνάζουμε με διάφορα χαϊδευτικά..
 
Πολύ όμορφα όλα.
Να μην ξεχάσεις να αντικαταστήσεις την τροφουλα πολύ πολύ γρήγορα για να μην αλλοιωθεί το αυγό.

Λάζαρος! 😁Το πρώτο όνομα που μου ήρθε στο μυαλό, γιατί με τόση φροντίδα θα αναστηθεί το καημένο.
 
Να μην ξεχάσεις να αντικαταστήσεις την τροφουλα πολύ πολύ γρήγορα για να μην αλλοιωθεί το αυγό.
Το αυγό ειδικά τώρα με τη ζέστη στο μισάωρο τους το βγάζω και καθαρίζω και ότι υποληματα τριγύρω.. Το πρεβιοτικο με το σκόρδο εννοούσα πως ανακάτεψα με τη τροφή.. 😁
Μου αρέσει και μένα το Λάζαρος Ζωή.. Θα το προτείνω στη μικρή..
 
Back
Top