Ασθένειες Έχουν πρηστεί τα πόδια της κανάρας μου

Ναι μου ειπε 47 ευρω η επισκεψη! Ειναι ο γιατρος στο περιστερι, ο Αχιλλέας Ακρίβος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ναι μου ειπε 47 ευρω η επισκεψη! Ειναι ο γιατρος στο περιστερι, ο Αχιλλέας Ακρίβος.
Αν δεν κάνω λάθος έχετε προτίνει επανηλλημένα εδώ τον Κο Ακριβο
Γιατί το κάνετε αν είναι τόσο "ακριβός"
καρδιοχειρούργος ειναι;
 
Γιατί το κάνετε αν είναι τόσο "ακριβός"
Είναι από τους ελάχιστους με σχετική ειδίκευση.
Αν πας σε κάποιον που δεν γνωρίζει και μετά πας σε άλλον και τελικά χάσεις και το πουλάκι ενώ ίσως μπορούσε να σωθεί, πόσο θα κοστίσει;
Όχι πως δεν είναι αρκετά τα χρήματα και ομολογώ δεν γνώριζα το κόστος της επίσκεψης αλλά παρ' όλ΄αυτά, προσωπικά θα συνεχίσω να τον προτείνω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Είναι από τους ελάχιστους με σχετική ειδίκευση.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...
Το οτι ίσως είναι από τους λίγους με σχετική ειδίκευση... αυτό δεν πρέπει να μας κάνει υποχείριό του
Είναι σαν να μου λες, επειδή ο γιατρός του νοσοκομείου είναι καλός, ΠΡΕΠΕΙ να του δώσω φακελάκι
Και έπειτα παραπονιόμαστε κιόλας για το φακελάκι
θέλω να καταλήξω πως εμείς του επιτρέπουμε να είναι ακριβός
Και 2ον...
Απ' οτι έχω καταλάβει (έχω διαβάσει σχεδόν όλο το forum)
Όταν ένα πουλάκι αρρωστήσει είναι πολύ μικρό το ποσοστό ανάρρωσης
Τα πιο πολλά χάνουν τη μάχη αυτή, ακόμη και μετά από επίσκεψη σε ακριβό γιατρό με "σχετική ειδίκευση"
 
Αν δεν κάνω λάθος έχετε προτίνει επανηλλημένα εδώ τον Κο Ακριβο
Γιατί το κάνετε αν είναι τόσο "ακριβός"
καρδιοχειρούργος ειναι;
Εγώ είμαι πελάτισσα του και θα συνεχίσω να τον προτείνω (παρά την ''ακριβή'' τιμή της επίσκεψης), διότι για μένα έχει αξία- σημασία ο γιατρός να είναι γνώστης.
Και ο Ακρίβος είναι γιατρός που εμπιστεύομαι, δεύτερη είναι η κ P Gray η οποία (όπως θυμάμαι) δεν έχει ''διαφορά'' στις τιμές των επισκέψεων... Μακάρι να είχαμε πολλούς γιατρούς που ασχολούνται με επιτυχία με τα πουλιά, ώστε να ίσχυαν και χαμηλότερες τιμές επισκέψεων...
 
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...
Παρακαλώ, εννοείται, λέμε γνώμες, κάποτε μπορεί και να τις αλλάζουμε. Δεν τρέχει τίποτα.
Μη νομίζεις πως εμένα μου καλοφαίνεται να πληρώνω ακριβές επισκέψεις, ούτε τα δίνω χωρίς προβληματισμό. Απλά ξέρω και την ταλαιπωρία που τραβάς με αδαείς γιατρούς ή άλλους των οποίων χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους.
Το ξέρεις πως υπάρχουν γιατροί ανθρώπινοι, που απλά για να συνταγογραφήσουν παίρνουν 20 ευρώ επίσκεψη; Χωρίς εξέταση χωρίς τίποτα. Απλά να περάσουν το φάρμακο στο βιβλιάριο. Αφού πολλές φορές ανάλογα την τιμή των φαρμάκων, συμφέρει να τα πληρώσεις.
Τι να κάνουμε; Έτσι είναι το σύστημα, δηλαδή η έλλειψη οποιουδήποτε συστήματος.
 
Μη νομίζεις πως εμένα μου καλοφαίνεται να πληρώνω ακριβές επισκέψεις, ούτε τα δίνω χωρίς προβληματισμό. Απλά ξέρω και την ταλαιπωρία που τραβάς με αδαείς γιατρούς ή άλλους των οποίων χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους.
Σωστά όσα λες...
Αλλά αν συνεχίσουμε να συντηρούμε το σύστημα. Γινόμαστε συνένοχοι
Κάτι που δεν το θέλω για μένα
Ναι αγαπάω κι εγώ τα πτηνά μου τα λατρεύω αλλά δεν πρέπει να αφήσω (επιτρέψω) κάποιους να το εκμεταλευτούν
 
Σωστά όσα λες...
Αλλά αν συνεχίσουμε να συντηρούμε το σύστημα. Γινόμαστε συνένοχοι
Κάτι που δεν το θέλω για μένα
Ναι αγαπάω κι εγώ τα πτηνά μου τα λατρεύω αλλά δεν πρέπει να αφήσω (επιτρέψω) κάποιους να το εκμεταλευτούν
Έχω προβληματιστεί με όσα γράφεις, όχι γιατί δεν συμφωνώ, αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχουν δύο διαφορετικές οπτικές πλευρές από τις οποίες μπορεί κανείς να δει την πραγματικότητα που παρουσιάζεις.
Η πρώτη έχει να κάνει με την υπεραξία, την οικονομική κατάσταση κλπ, όπως πολύ σωστά περιγράφεις.
Η δεύτερη αφορά το ότι έχουμε ένα πετ, άρρωστο και θέλουμε ό,τι καλύτερο για αυτό, βασικά θέλουμε να γίνει καλά.
Προ 6μήνου, μία φίλη μου πήγε ένα καναρίνι της (μαζί το πήγαμε) σε πτηνίατρο (όχι κτηνίατρο, αλλά με σπουδές σε πουλιά και ερπετά κλπ) και της είπε ότι το πουλάκι μάλλον είχε καταπιεί κάτι, ίσως κομματάκι από τον τοίχο, και το κάτι του είχε κολλήσει στο στομάχι και φυσικά της έδωσε aviomycine. Το πουλί δεν γινόταν καλύτερα. 2 ημέρες μετά, αποφασίσαμε να το πάμε στον Κο Ακρίβο, ο οποίος σε εθελοντές της Άνιμα, όπως η φίλη μου, παίρνει πολύ λιγότερα χρήματα (10 ευρώ στην περίπτωση που περιγράφω). Ο άνθρωπος μας είπε αυτό που βλέπαμε, ότι δλδ, το πουλί ήταν στα τελευταία του και είχε ελάχιστες πιθανότητες να σωθεί (πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο στον γυρισμό από τον γιατρό) και ότι είχε κάποια λοίμωξη και μας συνέστησε άλλη αντιβίωση. Ρωτώντας για το αν είχε καταπιεί κάτι από τον τοίχο (γνωρίζοντας ότι ο τοίχος ήταν πολύ μακριά για να τον φτάσει) απήντησε: Μα, πώς σας ήρθε αυτό; Όχι φυσικά. Όταν τον ρώτησα για τα κοκκίδια, έτσι για να τσεκάρω την άποψη του προηγούμενου γιατρού σε άλλο καναρίνι επίσης μιας φίλης μου στο οποίο είχε συστήσει επίσης aviomycine, μας εξήγησε ότι αυτή η αντιβίωση δεν είναι και η ιδανικότερη για τα κοκκίδια, δλδ, αυτό που όλοι ξέραμε. Επίσης όταν είχα ρωτήσει τον προηγούμενο γιατρό για κοκκίδια και esb3, baycox κλπ, μου είχε απαντήσει ότι δεν γνώριζε τα συγκεκριμένα φάρμακα.
Το ζήτημα λοιπόν που θέτεις, όντως έχει βάση, αλλά οι επιλογές δεν είναι πολλές αφενός και συνεκδοχικά, όχι ότι κακώς το θέτεις, αλλά δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές να προτείνουμε και το κυριότερο να αποταθούμε.
Και το ερώτημα που παραμένει και μας καίει είναι, σε ποιον...
Προσωπικά έχω πάει καναρίνια όχι δικά μου απαραίτητα σε 4 κτηνιάτρους ειδικούς σε πουλιά, και από κανέναν δεν είμαι ευχαριστημένος. Αλλά, αν αρρωστήσουν κάπου πρέπει να τα πάνε, ώστε να γίνουν καλά. Και δεν λέω ότι ο Ακρίβος θα τα κάνει καλά, αλλά το ερώτημα είναι Ποιός θα βρεθεί να τα βοηθήσει...
Ναι αγαπάω κι εγώ τα πτηνά μου τα λατρεύω αλλά δεν πρέπει να αφήσω (επιτρέψω) κάποιους να το εκμεταλευτούν
Όλοι αγαπάμε τα πτηνά μας και τα λατρεύουμε, και δεν θέλουμε να πέσουμε θύματα εκμετάλευσης, και πολλοί δεν έχουμε τα χρήματα που ζητούν οι γιατροί, ώστε να τα διαθέσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά αν η εναλλακτική είναι να τα αφήσουμε στην τύχη τους, τότε μάλλον θα πρέπει να έχουμε, να προσδιορίσουμε εννοώ, και κάποιον -ους άλλον -ους αξιόπιστο -ους γιατρό -ους, γιατί αυτό που προέχει είναι το καλώς έχειν στην υγεία των φίλων μας.
Εννοείται ότι δεν φέρω καμία διαφωνία σε όσα είπες, αλλά προβληματίζομαι στο τι μπορεί να γίνει ώστε να εξασφαλίσουμε την υγεία των πουλιών.
 
Εννοείται ότι δεν φέρω καμία διαφωνία σε όσα είπες, αλλά προβληματίζομαι στο τι μπορεί να γίνει ώστε να εξασφαλίσουμε την υγεία των πουλιών.[/QUOTE
Καλημέρα
Και το να διαφωνούμε υγιές είναι
Όπως και πολύ σωστά έθεσες..."Προβληματίζομαι" και εγώ ως προς την εξασφάλιση της υγείας των πτηνών μας.
 
Το υψηλό αντίτιμο για μια επίσκεψη δεν έχει να κάνει απαραίτητα με οποιουδήποτε τύπου ''εκμετάλλευση''. Είναι ένας συνδυασμός του πως αξιολογεί ο κάθε επιστήμονας τις υπηρεσίες που προσφέρει και δεύτερον ως ένα βαθμό ''φιλτράρει'' και τα περιστατικά ώστε να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα. Αν η επίσκεψη είχε 5 ευρώ ξέρω γω, τότε ο καθένας θα πήγαινε με το παραμικρό και κατά 99% χωρίς να υπάρχει λόγος, έτσι απλά για να είναι σίγουρος.

Με την υπάρχουσα κατάσταση σε θέματα υγείας πτηνών (από τα όσα τουλάχιστον έχω δει προσωπικά ή μου έχουν πει) το μεγαλύτερο όφελος από το να πηγαίνουμε τα πτηνά μας σε πτηνίατρους είναι το ότι σιγά - σιγά θα αποκτήσουν εμπειρία και μετά από κάποια χρόνια θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά το κάθε περιστατικό. Κατά τα άλλα, ένας έμπειρος/διαβασμένος εκτροφέας ή χομπίστας δεν έχει κάτι να ζηλέψει επί της ουσίας στην αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος. Για να μην πω ότι πιθανότατα θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Και το λέω αυτό με τα λόγου γνώσεως και ως ενεργός γιατρός και όχι επειδή απαξιώνω την επιστήμη ή τους ''σπουδαγμένους'' ανθρώπους.
Δυστυχώς η εμπειρία ούτε σπουδάζεται ούτε αγοράζεται. Φυσικά, όταν συνυπάρχει με γνώση και εξυπνάδα το όλο πράγμα, απογειώνεται.

Κατά τα άλλα, πρόληψη και μόνο πρόληψη. Να μάθουν όλοι να κάνουν τα βασικά στη συντήρηση του κάθε πτηνού. Είναι πιο εύκολο να γίνει από το να αποκτήσουν ξαφνικά όλοι οι πτηνίατροι την απαιτούμενη εμπειρία.
 
Εγώ μένω Αχαρνές. Φυσικα, δε θελω να αφησω το πουλακι στην τυχη του, όμως 50 ευρω στις μερες μας για μια επισκεψη δεν ειναι λιγα..συν οτι μπορει να χρειαστει καποιες εξετασεις που σημαινει επιπλεον χρηματα φανταζομαι. Βρηκα μια κτηνιατρο την Κα. Μυρτώ Περράκη στα κατω πατησια. Την γνωριζεται; Μου ειπε 30 ευρω η επισκεψη..
 
Βρηκα μια κτηνιατρο την Κα. Μυρτώ Περράκη στα κατω πατησια. Την γνωριζεται; Μου ειπε 30 ευρω η επισκεψη..
Έχω ''ακούσει'' πριν χρόνια για την γιατρό (παλιό μέλος του φόρουμ μας την είχε επισκεφθεί), δεν μπορώ να έχω άποψη διότι δεν θυμάμαι ακριβώς την περίπτωση αλλά και δεν γνωρίζω για την εξέλιξη της ασθένειας του πτηνού (δεν μας είχε ενημερώσει όπως θυμάμαι).
 
Πάντως στο site τους γράφει πως ασχολούνται με exotic pets αν και ως ειδικότητα αναφέρει την δερματολογία, προφανώς των θηλαστικών http://www.animedica.gr/who-we-are.
Καλές φαίνονται, για να δούμε.:)
Ναι το ειδα κι εγω οποτε πιστευω θα ειναι καλη! Θα μαθω αυριο!
 
Καλή επιτυχία και να μας πεις. Μακάρι ν' ανοίξει λιγάκι το δίκτυο.
 
Back
Top