Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή καρδερίνας 2015

Βασιλη τα πουλια ηταν αρκετα τραυματισμενα στην περιοχη του κεφαλιου και κυριως γυρω απο το ραμφος! Ηταν αρκετα ματωμενα!
Αυτο που ζει ακομα εχει τσιμπιες κυριως στο μετωπο του!
κρίμα ρε Κώστα... Τόσο αγώνα κάνουμε και δεν λέει να βγει μιά χρονιά χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Βασιλη τα πουλια ηταν αρκετα τραυματισμενα στην περιοχη του κεφαλιου και κυριως γυρω απο το ραμφος! Ηταν αρκετα ματωμενα!
Αυτο που ζει ακομα εχει τσιμπιες κυριως στο μετωπο του!

Ρίξε μια ματια από κάτω στα γεννητικά όργανα.

• Like
Αντιδράσεις: adreas
Δεν εχει κατι εκει Βασιλη!

Πόσο ημερών τα μικρά;

Οταν βγήκαν από τη φωλιά έβγαλες την φωλιά;

Ο αρσενικός βοηθούσε την θηλυκιά στην διαδικασία του ταίσματος; (έστω και αν τάιζε την θηλυκιά)

Και τέλος, σε ποια μέρα βγήκαν οι νεοσσοί απ την φωλιά;

Βασιλη τα μικρα βγηκαν απο την φωλια την 16 μερα και σημερα που εγινε η ζημια ειναι 18 μερες!
Τον αρσενικο δεν τον ειδα ποτε να ταΐζει τα μικρα παρα μονον την θηλυκια! Την φωλια οχι δεν την ειχα αφαιρεσει!

Βασιλη τα μικρα βγηκαν απο την φωλια την 16 μερα και σημερα που εγινε η ζημια ειναι 18 μερες!
Τον αρσενικο δεν τον ειδα ποτε να ταΐζει τα μικρα παρα μονον την θηλυκια! Την φωλια οχι δεν την ειχα αφαιρεσει!

Αργησαν πολύ να βγουν.

Ο αρσενικός ταίζει συνήθως αφού βγουν στο κλαρί.

Κακώς που δεν αφαίρεσες την φωλιά.

Προφανώς τα μικρά γυρόφερναν την φωλιά και τότε ο αρσενικός τα έκανε καλοκαιρινά.

Γιατί;

Ο αρσενικός δεν διαπραγματεύεται την επόμενη γέννα και η φωλιά θέλει να είναι μόνο για την θηλυκιά.

Αυτό συμβαίνει και στα καναρίνια πολλές φορές.

Το έχω ξαναπεί αρκετές φορές οτι αν δεν έχουμε πολύ συχνή επαφή με τα πουλιά δεν θα πρέπει να είναι μέσα ο αρσενικός μέχρι η θηλυκιά να προχωρήσει στο χτίσιμο της επόμενης φωλιάς.

Πριν λίγες μέρες διαπίστωσα το ίδιο ακριβώς συμβάν σε φίλο που πήγα να δω τι γίνεται. Είδα ότι ο αρσενικός τα κυνηγούσε και τα προλάβαμε στο τσάκ.

Πάμε για την επόμενη Κωστή.

Την πατησα για δυο λογους!
Πρωτον Εμπιστευθηκα τον αρσενικο γιατι περυσι δεν μου δημιουργησε προβλημα
Και δευτερον οτι ελειπα στην δουλεια και αρα απο τα πουλια για 24 ωρες και ετσι δεν προλαβα το κακο!
Α και φετος δεν δεχονται τα θηλυκα ουτε το χωρισμα ευκολα και μου χαλανε την φωλια! Ελεος!

2η παρίδα καρδερινίων !

hC8uyG2l.jpg

Αργησαν πολύ να βγουν.

Ο αρσενικός ταίζει συνήθως αφού βγουν στο κλαρί.

Κακώς που δεν αφαίρεσες την φωλιά.

Προφανώς τα μικρά γυρόφερναν την φωλιά και τότε ο αρσενικός τα έκανε καλοκαιρινά.

Γιατί;

Ο αρσενικός δεν διαπραγματεύεται την επόμενη γέννα και η φωλιά θέλει να είναι μόνο για την θηλυκιά.

Αυτό συμβαίνει και στα καναρίνια πολλές φορές.

Το έχω ξαναπεί αρκετές φορές οτι αν δεν έχουμε πολύ συχνή επαφή με τα πουλιά δεν θα πρέπει να είναι μέσα ο αρσενικός μέχρι η θηλυκιά να προχωρήσει στο χτίσιμο της επόμενης φωλιάς.

Πριν λίγες μέρες διαπίστωσα το ίδιο ακριβώς συμβάν σε φίλο που πήγα να δω τι γίνεται. Είδα ότι ο αρσενικός τα κυνηγούσε και τα προλάβαμε στο τσάκ.

Πάμε για την επόμενη Κωστή.
Ένας λόγος που οι καρδερίνες θέλουν μεγάλα κλουβιά, μειώνονται οι πιθανότητες για τσαμπουκάδες αυτού του τύπου.

Ένας λόγος που οι καρδερίνες θέλουν μεγάλα κλουβιά, μειώνονται οι πιθανότητες για τσαμπουκάδες αυτού του τύπου.

Eν μέρει έχεις δίκιο Γιάννη.

Αλλά...

Η καρδερίνα έχει αυτό το αλατοπίπερο στην εκτροφή.

Δεν είναι όπως στα κανάρια που... Και λάθος να κάνεις δεν τρέχει τίποτα.

Εδώ αλλάζουν τα πράγματα... Κάθε πουλί έχει τις παραξενιές του τις ιδιαιετερότητές του. Γι αυτό λέμε ότι η καρδερίνα θέλει παρακολούθηση.

Το κάθε πουλί μιλάει με τον εκτροφέα και του δείχνει το δρόμο.

Σιγουρα υπάρχει και δω ένας μπούσουλας όπως σε όλες τις εκτροφές, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να κάνεις την διαφορά.

ααα και κατι άλλο...

Αν θέλετε να ασχοληθειτε με την καρδερίνα ένα είναι το μυστικό...

Ρωτάτε ότι σας κατέβει στο κεφάλι...

Ας είναι και βλακεία...

Μόνο έτσι θα μπορεσουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά.

Κώστα μπράβο που έβγαλες την αποτυχία που είχες.

Και ξέρετε...

Από τις αποτυχίες μας μαθαίνουμε και όταν τις δημοσιεύουμε βοηθάμε και τους υπόλοιπους από τις κακοτοπιές.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να βλέπω περισότερο τα λάθη που κάνουμε όλοι παρά τις επιτυχίες μας.

Από αυτό που συνέβη στον Κώστα τι συμπέρασμα βγαίνει; έτσι όπως το περιέγραψε θα μπορούσε να προβλεφτεί;

πως; Τι θα έπρεπε να κάνει;

Παρακολούθηση... (δυστυχώς)

Και πρώτα απ όλα η φωλιά δεν χρειάζεται από την στιγμή που οι νεοσσοί την εγκατελειψαν.

Είναι ένα κομβικό σημείο η έξοδος των νεοσσών...όπως και η έξοδος από το αυγό... Που θέλει στενή παρακολούθηση.

η παρακολούθηση είναι πάντα χρήσιμη αλλά δεν είναι και εύκολο να κοιτάς όλη μέρα τα πουλιά...όταν μάλιστα το συγκεκριμένο πουλί δεν είχε δείξει κάτι...

Να πω... Πως ότι γράφω και σκέφτομαι είναι καθαρά από δικές μου εμπειρίες και θεμέλια που έχω βάλει από ανθρώπους πετυχυμένους στην εκτροφή της καρδερίνας.

Δεν σημαίνει αυτό πως είναι κανόνας... Και ούτε το σωστό.

Να πω... Πως ότι γράφω και σκέφτομαι είναι καθαρά από δικές μου εμπειρίες και θεμέλια που έχω βάλει από ανθρώπους πετυχυμένους στην εκτροφή της καρδερίνας.

Δεν σημαίνει αυτό πως είναι κανόνας... Και ούτε το σωστό.
αυτό ισχύει για όλους μας όταν γράφουμε κάτι...

Πολλές φορές γινόμαστε Μετά Χριστό προφήτες... Δεν μπορεί να ξέρει κανείς ότι αν είχε αφαιρέσει τη φωλιά, η συμπεριφορά του επιθετικού αρσενικού θα ήταν διαφορετική. Από τη στιγμή που το ίδιο πουλί είχε ζευγαρώσει και ολοκληρώσει τη διαδικασία πέρυσι, είναι φυσικό να μην προβληματίσει η να κάνει επιφυλακτικό τον Κώστα, ώστε να το αφαιρέσει εγκαίρως.
Προσωπικά νομίζω ότι είναι άλλο ένα από τα ''απρόβλεπτα'' .. Ο Βασίλης έχει την τύχη να είναι στο χώρο που είναι τα πουλιά συνέχεια. Η πλειονότητα και η πλειοψηφία των εκτροφέων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα η ικανότητα άμεσης επέμβασης να είναι περιορισμένη.

Back