Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή καρδερίνας 2015

Δηλαδη θεωρειται οτι η κρισιμοτητα της καταστασης εγκειται στο μεγεθος που εχει το πουλι διαθεσιμο;
Οσο να ναι Μιράντα η τουρκοπουλα χρειάζεται χωρο μιας και πριν μερικές γενιές οι πρόγονοι τους πετούσαν απο τη μια περιοχή στην άλλη! Οσο να'ναι παίζει ρολο ο χώρος!

Αυτο λεω, απο τα λεγομενα των παιδιων που ξερουν, το προβλημα απο κει προερχεται. Το βασικο.

Ναι καλώς η κακός θα συμφωνήσω με το Βασίλη πουλιά που τάιζαν πέρυσι φέτος έχουν τρελαθεί ο λόγος άγνωστος βέβαια η μέρες για το πότε θα βγει το πουλάκι είναι πάνω κάτω άλλος περνάει δακτυλίδι την έβδομη μέρα και εγώ πέρυσι την τέταρτη και δεν έμπαινε και το άφησα ως έχει………. Οπότε πρέπει να τα βάζουμε όλα στο νου μας.

Η σχέση τους κορυφαία σαν ένα καλό ζευγάρι του ιδίου είδους αυτή έκανε φωλιά στη φωλιά που της έχω με κάλυψη και αυτός τη χαλούσε όταν πια δεν προλάβαινε από το πάθος της μικρής έκανε αυγό αυτός τα έσπαγε στη σειρά έπιανε όμως νήμα και το πήγαινε κάτω γωνία μέχρι που την έπεισε…………………. Και έβαλα σε μια φωλιά νήμα και λινάτσα τα γύρισα με το χέρι μου και έκανα μια τεχνητή φωλιά την έβαλα εκεί που είχα δει να μαζεύονται πολλά νήματα και έτσι έγινε το πρώτο αυγό. Σε ποια γλώσσα της είπε να εδώ θέλω να κάνεις τη φωλιά σου και όχι επάνω! Τα συμπεράσματα δικά σας.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Η σχέση τους κορυφαία σαν ένα καλό ζευγάρι του ιδίου είδους αυτή έκανε φωλιά στη φωλιά που της έχω με κάλυψη και αυτός τη χαλούσε όταν πια δεν προλάβαινε από το πάθος της μικρής έκανε αυγό αυτός τα έσπαγε στη σειρά έπιανε όμως νήμα και το πήγαινε κάτω γωνία μέχρι που την έπεισε…………………. Και έβαλα σε μια φωλιά νήμα και λινάτσα τα γύρισα με το χέρι μου και έκανα μια τεχνητή φωλιά την έβαλα εκεί που είχα δει να μαζεύονται πολλά νήματα και έτσι έγινε το πρώτο αυγό. Σε ποια γλώσσα της είπε να εδώ θέλω να κάνεις τη φωλιά σου και όχι επάνω! Τα συμπεράσματα δικά σας.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Εμενα γιατο μου φαίνεται οτι το δεύτερο πουλι (μαλλον θηλυκό) μοιάζει με φλώρο η φλωροκαρδερινο 😕 διορθώστε με αν κανω λάθος

Ανδρέα μας τρέλανες... Ούτε γαλιάντρες να ήταν! 😛
... respect!

• Like
Αντιδράσεις: adreas
Καλημερα πολυ κριμα, μου εχει τυχει σε αρσενικο καναρινι να κανει το ιδιο την πρωτη φωρα δεν προλαβα μεσα σε ενα πρωινο τ εσκισε ολα, την δευτερη τον κανοννησα! Να ρωτησω κυριε βασιλην και κυριε νικο; Εγω ξερω οτι αν τα μικρα καρδερινακια δεν βγουν να πεταξουν στις 13-14 μερες η καρδερινα τα σκοτωνει; Ειναι λαθος; Ισως ν ειναι κ μυθος!

Βασει οσων εχουν ειπωθει, καραδοκει τη φωλια για να ξαναζευγαρωσει. Αν αργησουν να βγουνε, θα βρεθουν στον πατο ή χειροτερα βαρια τραυματισμενα, για να βγουνε με το δυσκολο τροπο. Μην υπολογιζεις κ πολυ οσα λεω βεβαια, δεν εχω ιδεα.

Καλα παιζει μ χεις δικιο και τουλαχιστον εδωσες μια απαντηση ευχαριστω!

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Δίκιο έχεις Αλίκη.. Απλά το πουλί δεν περιμένει θυμωμένο και με το ρολόι στο χέρι, μόλις περάσει η 14η, ν'αρχίσει να τα τσουρομαδάει, ούτε ότι στο δεκαπενθήμερο θα ξανακάνει φωλιά...όλα σχετικά είναι. Αν αργήσουν να βγουν μια μέρα, τουλάχιστον εγώ δεν έχω διαπιστώσει τέτοια συμπεριφορά. Εξάλλου και που βγαίνουν, για μέρες μπαινοβγαίνουν.

Δίκιο έχεις Αλίκη.. Απλά το πουλί δεν περιμένει θυμωμένο και με το ρολόι στο χέρι, μόλις περάσει η 14η, ν'αρχίσει να τα τσουρομαδάει, ούτε ότι στο δεκαπενθήμερο θα ξανακάνει φωλιά...όλα σχετικά είναι. Αν αργήσουν να βγουν μια μέρα, τουλάχιστον εγώ δεν έχω διαπιστώσει τέτοια συμπεριφορά. Εξάλλου και που βγαίνουν, για μέρες μπαινοβγαίνουν.
Στο περιπου απαντησα απο αυτα που καταλαβα..Αν εννοεις εμενα. Γιατι εμενα με λενε Μιραντα :)

Στο περιπου απαντησα απο αυτα που καταλαβα..Αν εννοεις εμενα. Γιατι εμενα με λενε Μιραντα :)
Άλλα ντ'άλλα της Παρασκευής το γάλα, σόρρυ Μιραντάκι μου.. Ου γαρ έρχεται μόνο του..

Για να γυρισουμε στο θεμα, απο οτι καταλαβα και παλι, οταν απλα θελει να ζευγαρωσει (χωρις στανταρ ημερες και ρολογια) δεν θα σταθει τιποτα εμποδιο στον ερωτα της, σωστα;

*με προκαλεις να πω για γεραματα, αλλα δεν θα το κανω! Ειναι πρωι ακομα!

Κάποιες παθαίνουν κοκομπλόκο όταν θέλουν να ζευγαρώσουν. Εγώ - επειδή έχω χώρο- πάντα αφήνω μέσα στην κλούβα φωλιές σε διάφορα σημεία. Μου'χει τύχει την 1η γέννα να την κάνει εξωτερικά και μετά να διαλέξει άλλη θέση (αποφεύγοντας ίσως τέτοιου είδους προβλήματα). Δεν υπάρχει ''ευαγγέλιο'' λέμε... Είναι ανά πουλί, ανά χαρακτήρα, ανά περίπτωση.

Καλά σας έδωσε την πιθανότητα ότι μπορεί να έγινε αφού δεν είδατε είδε κάτι και αυτό που για μένα το ποιο πιθανό και τον βγάλατε στην άκρη είπαμε φέτος πρέπει και αυτό που είναι αδύνατο να μην το αποκλείεις.

Καλά σας έδωσε την πιθανότητα ότι μπορεί να έγινε αφού δεν είδατε είδε κάτι και αυτό που για μένα το ποιο πιθανό και τον βγάλατε στην άκρη είπαμε φέτος πρέπει και αυτό που είναι αδύνατο να μην το αποκλείεις.
Αντρεα.. Συγνωμη θα κανω χιουμορ! Αυτο καταλαβα απο οτι ειπες!

Back