Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή καρδερίνας 2015

Πολλές φορές γινόμαστε Μετά Χριστό προφήτες... Δεν μπορεί να ξέρει κανείς ότι αν είχε αφαιρέσει τη φωλιά, η συμπεριφορά του επιθετικού αρσενικού θα ήταν διαφορετική. Από τη στιγμή που το ίδιο πουλί είχε ζευγαρώσει και ολοκληρώσει τη διαδικασία πέρυσι, είναι φυσικό να μην προβληματίσει η να κάνει επιφυλακτικό τον Κώστα, ώστε να το αφαιρέσει εγκαίρως.
Προσωπικά νομίζω ότι είναι άλλο ένα από τα ''απρόβλεπτα'' .. Ο Βασίλης έχει την τύχη να είναι στο χώρο που είναι τα πουλιά συνέχεια. Η πλειονότητα και η πλειοψηφία των εκτροφέων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα η ικανότητα άμεσης επέμβασης είναι περιορισμένη.
Νίκο έτσι ακριβώς είναι, αυτό το περιστατικό του Κώστα νομίζω ότι είναι πολύ ακραίο.
Ο Κώστας απ όσο έχω καταλάβει έχει εμπειρία... Και φαντάζομαι ότι θα έχει ψάξει και όλα τα άλλα ενδεχόμενα...
τι να πεις απίστευτο μου φαίνεται τέτοια επίθεση στο κεφάλι μόνο. Γιατί απ όσο μπορώ να δω από την φωτό το πουλί δεν φαίνεται να είναι ξεπουπουλιασμένο κάπου αλλού στο σώμα...

Πολλές φορές γινόμαστε Μετά Χριστό προφήτες... Δεν μπορεί να ξέρει κανείς ότι αν είχε αφαιρέσει τη φωλιά, η συμπεριφορά του επιθετικού αρσενικού θα ήταν διαφορετική. Από τη στιγμή που το ίδιο πουλί είχε ζευγαρώσει και ολοκληρώσει τη διαδικασία πέρυσι, είναι φυσικό να μην προβληματίσει η να κάνει επιφυλακτικό τον Κώστα, ώστε να το αφαιρέσει εγκαίρως.
Προσωπικά νομίζω ότι είναι άλλο ένα από τα ''απρόβλεπτα'' .. Ο Βασίλης έχει την τύχη να είναι στο χώρο που είναι τα πουλιά συνέχεια. Η πλειονότητα και η πλειοψηφία των εκτροφέων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα η ικανότητα άμεσης επέμβασης είναι περιορισμένη.

Nα συνεχίσω λοιπόν... Πιο αναλυτικά.

Δεν είμαι... Ούτε γίνομαι προφήτης.

Δεν σου κάνει εντύπωση το "16 ημέρες" που βγήκαν από την φωλιά; (κανείς δεν το πρόσεξε)

Γιατί δεν έβγαιναν;

Λες να μην βγήκαν από μόνα τους;

Λέω μήπως...

Τι κάνει η καρδερίνα κυρ Νίκο όταν τα πουλιά περάσουν την 14η 15η μέρα στη φωλιά;

ε;

Και αν τα έβγαλε με το ζόρι η θηλυκιά, αυτά που θα πήγαιναν;

Μήπως επιστροφή στη φωλιά; (αφού υπάρχει ακόμα).

Δοκιμάσατε ποτέ να βάλετε κανάρια να τα μεγαλώσει η καρδερίνα και να περιμένετε να κλαρώσουν τα πουλιά;

Τι λέτε;

Θα ολοκληρωθεί το μεγάλωμα των νεοσσών έτσι όπως νομίζετε;

Και κλείνω εδώ.

Βασίλη, φυσικά και το πρόσεξα. Έχω '' τσακωθεί'' και με τον @misalouris για το θέμα αυτό...Αλλά δεν είναι πανάκεια.
Το τι θα κάνουν αυτά αφού βγουν από τη φωλιά, θα κάνουν αυτό που κάνουν όλα.. Θα μπαίνουν και θα βγαίνουν (και αφού κλαρώσουν).
Η καρδερίνα δεν τα βγάζει με το ζόρι Βασίλη. Εμένα δεν μου'χει τύχει. Όταν είναι έτοιμα βγαίνουν. Συνήθως στις 14.. Αλλά πως μπορεί να αποκλειστεί και μια απόκλιση στις μέρες;
Όσο για το μεγάλωμα από κανάρα, μπορεί να μην προσφέρει όσα η φυσική τους μάνα, αλλά μια χαρά μεγαλώνουν και αν κλαρώσουν (γιατί το ανοσοποιητικό ενός πουλιού που μεγαλώνει από παραμάνα άλλου είδους, δεν είναι το ίδιο), μπορεί και να ταϊσουν όταν αυτά γίνουν γονείς, παρότι δεν ταίστηκαν από την φυσική τους μάνα (κι αυτό μου έχει τύχει).

Το τι θα κάνουν αυτά αφού βγουν από τη φωλιά, θα κάνουν αυτό που κάνουν όλα.. Θα μπαίνουν και θα βγαίνουν (και αφού κλαρώσουν).

Λοιπόν άσε την καρδερίνα... και πήγαινε στα καναρια να μας πουν οι καναρινάδες αν τους έχει τύχει επίθεση από τον αρσενικό στα μικρά που μπαινοβγαίνουν στην φωλιά που έχουν αποχωρήσει. (στο κεφάλι και στα γεννητικά όργανα). Δεν μπορώ να βρω παρόμοιο thread που έχει τύχει εδώ στο φόρουμ αλλά και σε άλλα.

Όσο για το μεγάλωμα από κανάρα,...

Δεν ανέφερα πουθενά εγώ μεγάλωμα από κανάρα.

Για το αντίθετο μιλάω.

Δοκιμάσατε ποτέ να βάλετε κανάρια να τα μεγαλώσει η καρδερίνα και να περιμένετε να κλαρώσουν τα πουλιά;

Ρε παλαβός είσαι η μαζοχιστής;. Γιατί να βάλει κάποιος καναρινάκια σε καρδερίνα;

Ε μείνε στον πλανήτη σου :D... Εδώ συζητάμε πως θα μειώσουμε τα προβλήματα και τις απώλειες... Εσύ θέλεις να βάλουμε κι άλλες σκοτούρες.
Όποιος έχει θέμα με την κανάρα, ας χρησιμοποιήσει παραμάνα άλλη κανάρα η καρδερινοκάναρο. Έσχατη λύση πρέπει να είναι η καρδερίνα. Αν δε είναι μεγαλόσωμα τα καναρινάκια, πιθανώς και να μην κλαρώσουν όλα.

Ε μείνε στον πλανήτη σου :D... Εδώ συζητάμε πως θα μειώσουμε τα προβλήματα και τις απώλειες... Εσύ θέλεις να βάλουμε κι άλλες σκοτούρες.
Όποιος έχει θέμα με την κανάρα, ας χρησιμοποιήσει παραμάνα άλλη κανάρα η καρδερινοκάναρο. Έσχατη λύση πρέπει να είναι η καρδερίνα. Αν δε είναι μεγαλόσωμα τα καναρινάκια, πιθανώς και να μην κλαρώσουν όλα.

Οταν θα κάνεις το πείραμα που σου λέω... Θα καταλάβεις πολύ καλά τι εννοώ.

Αλλα λέω εγώ...άλλα λες εσύ.

Έχεις κολλήσει μυστικοπάθεια από το μέντορα... Κάντα πενηνταράκια να καταλαβαίνουμε το σκεπτικό σου, δεν καταλαβαίνω που το πας.

Να σας πω.. Θα διαβάζει κάποιος 2 σελίδες για να καταλάβει τι θέλει να πει ο ποιητής;.. Είμαστε και μιας Α ηλικίας, δεν είμαστε και τζόβενα..

εγω που δεν εχω σχεση με αναπαραγωγες, καταλαβα οτι αυτο που λεει ο βασιλης ειναι το εξης,τα μικρα επρεπε μεχρι την 14μερα να εχουν βγει απο την φωλια και η φωλια να αποσυρθει, απο την στιγμη που δεν εγινε αυτο τα εβγαλε το θηλυκο ή ο αρσενικο, αυτα ομως ξαναπροσπαθουσαν να μπουν στην φωλια και εκει ο αρσενικος τους επιτεθηκε.

Να πω ακομα πως το μικρο δεν τα καταφερε και πεθανε και αυτο! Ειχε μονο τσιμπιες στο κεφαλι και πουθενα αλλου! Ειχε και μια μεγαλη πληγη στο κρανιο του!
Να πω ακομα πως εκανα εγω λαθος στις μερες και τα πουλακια βγηκαν την 15 μερα απο την φωλια!
Ακομα λογω της εργασιας μου, δουλευω 24 ωρο και την μερα που εγινε η ζημια ημουν υπηρεσια και ετσι δεν προλαβα κατι!
Ο αρσενικος δεν ειχε ενοχλησει ποτε και ετσι τον ειχα μαζι τους!

Στράβωσε ρε παιδάκι μου, στράβωσε και τα'κανε λαμπόγυαλο..
Πολύ περίεργη ψυχοσύνθεση έχουν ως πουλιά τελικά. Και τις βλέπεις να βγαίνουν σμήνος από τα χαμηλά πουρνάρια και λες τι ειρηνικά πουλάκια.

Στράβωσε ρε παιδάκι μου, στράβωσε και τα'κανε λαμπόγυαλο..Άντε τώρα να καταλάβεις το πως και το γιατί.

Ωραίο πόρισμα.

Ε ψιτ... Προς όλα τα μέλη... Δεν τσακωνόμαστε με τον Νίκο ούτε κόντρα πάει ο ένας στον άλλον.Από παλιά έτσι πάμε εμείς οι δύο... Να φανταστείτε δε... Πως όταν τρώμε το ζυγούρι μας και πίνουμε τις μπύρες μας πιανόμαστε χεράκι χεράκι.😛

Δηλαδη θεωρειται οτι η κρισιμοτητα της καταστασης εγκειται στο μεγεθος που εχει το πουλι διαθεσιμο;
Αυτό έχω καταλάβει και στα κρυψίματα μάλλον στον χώρο.

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Ωραίο πόρισμα.

Ε ψιτ... Προς όλα τα μέλη... Δεν τσακωνόμαστε με τον Νίκο ούτε κόντρα πάει ο ένας στον άλλον.Από παλιά έτσι πάμε εμείς οι δύο... Να φανταστείτε δε... Πως όταν τρώμε το ζυγούρι μας και πίνουμε τις μπύρες μας πιανόμαστε χεράκι χεράκι.😛

Πιο πολύ έκανα like για το ζυγουρι!

Back