Αναπαραγωγή Αναπαραγωγη των Budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μακαρι. Φοβαμαι μήπως δεν τα καταφερει. Ειναι σπασμενο μεσα στην μεση του αυγου οριζόντια. Ετσι ειναι νομιζω οταν σπανε το αυγο. Δεν εχω δει και πολλες φορες να βγαινει μικρο. Ουφου.. Εχω αγχωθει.

Αριάδνη μου δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ, για να σε βοηθήσω👎! Δες λίγο αυτό μήπως και...
Πάντως θα έλεγα να του δώσεις λίγο χρόνο, ακόμα και σήμερα...
 
Το βίντεο είναι στο τελικό στάδιο, το δικό σου ίσως είναι στην αρχή και θέλει τον χρόνο του! Άλλωστε δεν φαντάζομαι να βγαίνει σε δύο λεπτά όπως μας δείχνει! Απλά το έβαλα να δεις το ράγισμα αν μοιάζει, και την διαδικασία! Σήμερα ράγισε το δικό μας;
 
Ναι σημερα. Απλα οσες φορες μου ετυχε με τα καναρινια δεν καταφερε να βγει.. Ουφου
 
Κοιταξα παλι τωρα και τιποτα. Απο την στιγμη που εσπασε δεν επρεπε να βγει;
 
Δεν με νοιαζει ποτε θα βγει. Ας βγει και αυριο. Αλλα απο την στιγμη που ειναι ραγισμενο δεν επρεπε να ραγισει κιαλλο; να κουνιεται; Μηπως ειναι νεκρο; Μηπως δεν μπορει να βγει; Πρεπει να κανω κατι;
 
Από υγρασία πως τα πάτε στην Κύπρο; Στα καναρίνια όταν ο καιρός εινα ζεστός βάζουμε μπανιέρα για να κάνει μπάνιο η θηλυκια και να κάτσει στα αυγά ώστε να μαλακώσει το κέλυφος και να βγουν οι νεοσσοί. Δεν ξερω όμως αν ισχύει και στους παπαγάλους.
 
Αριάδνη μου ψυχραιμία! Από την στιγμή που είναι κοντά στις μέρες εκκόλαψης, φαίνεται η διαφορά του νεκρού εμβρύου, με του ζωντανού που πρόκειται να βγει.
Απ ότι κατάλαβα έκανες ωοσκόπηση. Αν λοιπόν τα αυγά στα οποία ακουμπάς τον φακό είναι έτσι:
candledegg.jpg

Δηλαδή το έμβρυο είναι μια μαύρη μάζα στην μία μεριά, τότε είναι νεκρό.

Αλλά αν είναι έτσι
DSC05902.JPG

τότε όπου να ναι βγαίνει! Γενικά τις τελευταίες μέρες πριν σκάσουν, αν ρίξεις ένα δυνατό φακό σε απόλυτο σκοτάδι μέχρι και την καρδιά τους βλέπεις να χτυπά! Πραγματικά μοναδική εμπειρία!
 
Μα δεν ρωταω αυτα.. Τα γνωριζω. Το θεμα ειναι οτι εσπασε το κελυφος και το πουλακι δεν βγηκε. Ειμαι 90% σιγουρη οτι ειναι νεκρο.

Από υγρασία πως τα πάτε στην Κύπρο; Στα καναρίνια όταν ο καιρός εινα ζεστός βάζουμε μπανιέρα για να κάνει μπάνιο η θηλυκια και να κάτσει στα αυγά ώστε να μαλακώσει το κέλυφος και να βγουν οι νεοσσοί. Δεν ξερω όμως αν ισχύει και στους παπαγάλους.
Δεν εχω μετρητη υγρασιας. Δεν εχει βρεξει Κυπρο. Το σκεφτηκα αυτο και εβρεξα το πατωμα, εξω την κλουβα και εκανα την θηλυκια μπανιο με το ψεκαστηρι.

Δεν βγηκε. Ειναι απλα νεκρο. Εσπασε το αυγο και δεν βγηκε. Ειναι τοσο αδικο. Οχι για μενα. Αλλα για αυτο. Το μονο που με παρηγορει ειναι το ενα που εβγαλα. Θα μπορουσα να μην βγαλω. Το γεγονος οτι βγηκε το μικρο, οτι ειχε και αυτο το αυγο μεσα νεοσσο σημαινει οτι τα πουλια τα βρηκαν και στην επομενη αναπαραγωγη θα τα πανε καλυτερα. Αλλα στεναχοριεμαι. Γιατι να μην βγει; ☹
 
Αριάδνη αν δεν άνοιξες το ραγισμένο αυγό δώστου ακόμη λίγο χρόνο. Κάνουν 24 ή και παραπάνω ώρες κάποιες φορές. Μην σε ανησυχεί η διαφορά των νεοσσών σχετικά με το τάισμα. Οι γονείς απο ένστικτο ταίζουν όλους τους νεοσσούς, μπορεί ο μεγαλύτερος να διεκδικεί περισσότερο φαγητό αλλά έχει ανάγκη κι απο περισσότερη ποσότητα.
 
Γιατι να μην βγει; ☹
Θα σου δώσω την ίδια απάντηση που έδωσα και στη Βάσια με τα ζεμπράκια της:
Πέρα απ την υγρασία, δεν είναι όλοι οι οργανισμοί δυνατοί να επιβιώσουν. Γι αυτό η φύση βάζει εμπόδια και μόνο οι πιο δυνατοί οργανισμοί τα ξεπερνούν και τελικά επιβιώνουν. Δυστυχώς η φύση είναι σκληρή. Για τα πουλάκια μας ένα ακόμα εμπόδιο είναι και η πτερόροια. Υπάρχουν πουλιά που στην πρώτη τους πτερόροια δεν τα καταφέρνουν. Ή πουλιά που ενώ είναι στη φωλιά δεν έχουν την δύναμη να απαιτήσουν τροφή απ τους γονείς και έτσι δεν τα καταφέρνουν. Οπότε δεν είναι μόνο η υγρασία. Όπως φαίνεται ο μικρούλης δεν ήταν δυνατός για να επιβιώσει.. Δυστυχώς και λυπάμαι γι αυτό, αλλά τα έχει αυτά η αναπαραγωγή.

Αλλά συμφωνώ με τον Ανέστη. Κάνε υπομονή! Μην το πετάξεις και απλά περίμενε. :)
 
Δεν το ενοχλησα.. απλα δεν ειδα κινηση. Στα καναρινια συνηθως κουνιουνται τα αυγα. Αυτο τιποτα.

@Φοίβος δεν γνωριζα οτι μπορει να κανουν τοσες ωρες. Αν το γνωριζα δεν θα ειχα τοση ανησυχια. Αλλα νομιζω ειναι νεκρο.
 
Δεν το ενοχλησα.. απλα δεν ειδα κινηση. Στα καναρινια συνηθως κουνιουνται τα αυγα. Αυτο τιποτα.

@Φοίβος δεν γνωριζα οτι μπορει να κανουν τοσες ωρες. Αν το γνωριζα δεν θα ειχα τοση ανησυχια. Αλλα νομιζω ειναι νεκρο.

Βάλε ένα βρεγμένο πανί πάνω στη φωλιά. Αν φταίει η λιγοστή υγρασία θα βοηθήσει. Επίσης μπορείς να δώσεις μπάνιο στους γονείς, μην φοβάσαι ακόμη καλοκαίρι έχετε εκει, έτσι δεν είναι;
 
Το τσοφλι πρεπει να το καθαρισε η θηλυκια αλλα ο νεοσσος ηταν νεκρος. Οποτε εχουμε ενα νεοσσο με ανοιχτα ματακια, ενα ασπορο αυγο(νομιζω) και ακομη ενα αυγο γεματο (νομιζω).
Εβαλα μια βρεγμενη πετσετα πανω στα καγκελα που βρισκονται πανω απο την φωλια και διπλα ενα δοχειο με νερο. Ελπιζω να βοηθησει.
 
Λυπαμαι πολυ για το μικρουλι που χαθηκε. Οποτε περιμενουμε με το καλο αλλο ενα πουλακι.
Προσπαθησε να μην στενοχωριεσαι, δυστυχως πολλες φορες υπαρχουν και απωλειες.
Ας δουμε τα θετικα... Το πουλακι με τα ανοιχτα ματακια!
 
Κρίμα για το μικρούλι αλλά αυτά δυστυχώς στην αναπαραγωγή συμβαίνουν... απλά νιώθεις άδικα και λες γιατί να έγινε αυτό.. σε νιώθω! Με το καλό να μεγαλώσει το μωρό και με το καλό να σκάσει και το άλλο αυγό!
 
Κρίμα για το μικρό ρε γμτ! Μάλλον δεν ήταν όσο δυνατό έπρεπε για να τα καταφέρει! ☹! Ο ανοιχτομάτης πως είναι; Βγάλε καμμιά φωτό να τον θαυμάσουμε! . Ο μελλοντικός είναι το τρίτο ή το τέταρτο αυγό ξέρεις; Λογικά σήμερα ή αύριο τον - την περιμένουμε, ε;👍
 
Back
Top