Αναπαραγωγή Αναπαραγωγη των Budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λογικά, το άσπορο αυγό, αν πράγματι είναι άσπορο, θα είναι το πρώτο αυγό της γέννας (ή σε πιο απίθανη περίπτωση το τελευταίο). Άρα το αυγό που έχει απομείνει θα πρέπει, αν έκανε η θηλυκιά ένα αυγό κάθε δεύτερη ημέρα όπως είναι αναμενόμενο, να είναι το επόμενο που θα σκάσει σε δύο ή σε τέσσερις ημέρες από την εκκόλαψη του πρώτου νεοσσού.
 
image.webp
Μάλλον έχω χάσει επεισόδιο, τα αυγά ήταν πέντε!

Οποτε εχουμε ενα νεοσσο με ανοιχτα ματακια, ενα ασπορο αυγο(νομιζω) και ακομη ενα αυγο γεματο (νομιζω).
.

.. Και ένα που χάσαμε 4! Δεν λείπει 1 ; 🙄
 
Οχι. Ειχαμε 5. Το ενα βγηκε, το αλλο το εσπασαν.. Ασπορο. Ενα το χθεσινο επειδη δεν βγηκε ο νεοσσος. Εμειναν 2. Ενα που νομιζω ειναι ασπορο και ενα που νομιζω ειναι γεματο. Δεν παρακολουθεις την συζητηση και πρεπει να τιμωρηθεις.
 
Οπότε Αριάδνη αφού τα αυγά είναι 5, ίσως να περιμένεις και 4-5 ημέρες μετά την εκκόλαψη του νεοσσού.
 
Το τελευταιο γεννηθηκε 5 του μηνος. Αρα περιμενω μεχρι 23.
 
Παιδια παιδια. Μολις τωρα κοιταξα. Εχει ενα πολυ μικρο. Και το αλλο αυγο λειπει. Τι κανω; Ειναι μινιατουρα διπλα στο αλλο.
@Φοίβος και @maria p
 

Συνημμένα

  • t120161020_115117.webp
    t120161020_115117.webp
    15,4 KB · Προβολές: 42
Ειναι πολυ μικρο. Θα το ταισει; Εβαλα παρα πολυ τροφη. Παντου. Αλλα ειναι μικρο. Σαν καναρινακι. Εχει φυσιολογικο χρωμα δερματος. Αναπνεει. Αλλα δεν μου φανηκε ταισμενο.
 
για νεοσσούς αν έχεις.
Εννοεις αυτη που δινουμε εμεις; Δεν εχω αγορασει ακομη. Αλλα αν βοηθησει να αγορασω. Ειναι τεραστια διαφορα. Το ενα αρχιζει και βγαζει φτερα και το αλλο τωρα βγηκε στην ζωη.
 
Αν βγήκε σήμερα δεν έχει άμεση ανάγκη απο φαί για το πρώτο 24ωρο. Εγώ θα το παρακολουθούσα κι αν έβλεπα τον πρόλοβό του να φουσκώνει θα το άφηνα στη διαχείριση των γονιών του. Αν φοβάσαι πολύ πάρε μια μικρή συσκευασία κρέμας νεοσσών. Θέλει όμως πολλή προσοχή και καλή αποστείρωση για να ταίσεις τόσο μικρά μωρά.

Ο οδηγός μου είναι αυτός. http://theparrotuniversity.com/arthandfeeding2#handfeeding_techniqueshttp://theparrotuniversity.com/arthandfeeding2#handfeeding_techniques
 
Ετσι γινεται ομως; Εννοω ειναι φυσιολογικο να ειναι το ενα τεραστιο και το αλλο τοσο μικρο; Μου φαινεται πιο μικρο απο το πρωτο. Εννοω το αλλο μολις βγηκε ηταν λιγο μεγαλυτερο. Ισως και να κανω λαθος.
 
Εγώ εννοούσα Ανέστη, να τους τη βάζει έτσι σε σκόνη και να την τρώνε οι γονείς και με αυτήν να ταΐζουν τα μικρά, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος ότι την τρώνε. Και φυσικά για να έχει back up στην περίπτωση (ό μοι γέννοιτο) που θα τη χρειαστεί για να ταίσει η ίδια, στην οποία περίπτωση θα χρειαστεί και την ειδική σύριγγα με το κεκαμμένο άκρο
 
Δυο μικρα δεν μπορουν να τα ταισουν μονοι τους; Εννοω αν ηταν πολλα και ειχε ενα πιο μικρο να το καταλαβω. Ειναι δυο ομως. Ταιζεις το ενα, καθεται εκει σιωπηλο και μετα ταιζεις το αλλο. Ειναι πολυ πολυ μικρο για να το ταισω εγω. Πιο πολλες ειναι οι πιθανοτητες να πεθανει.
 
Εγώ προσωπικά θα το βοηθούσε λίγο με τάισμα στο χέρι λίγο πριν πέσουν για ύπνο. Αν το κάνεις 1-2 φορές την ημέρα ούτε οι γονείς θα το παρατησουν και θα πάρει γρήγορα τα πάνω του. 😉
 
Δυο μικρα δεν μπορουν να τα ταισουν μονοι τους; Εννοω αν ηταν πολλα και ειχε ενα πιο μικρο να το καταλαβω. Ειναι δυο ομως. Ταιζεις το ενα, καθεται εκει σιωπηλο και μετα ταιζεις το αλλο. Ειναι πολυ πολυ μικρο για να το ταισω εγω. Πιο πολλες ειναι οι πιθανοτητες να πεθανει.
Λέω, αν χρειαστεί, εννοώντας μετά τις πρώτες 36 ώρες ατάιστο. κι αυτό το 36 το γράφω χωρίς να ξέρω κάτι, πέραν του πότε ο ίδιος χάνω την ψυχραιμία μου και πρέπει να δράσω.
 
Θα παω το απογευμα να αγορασω. Εγινα χειρουργος, πτηνιατρος τωρα θα γινω και βρεφοκομος. Αμφιβαλλω οτι θα τα καταφερω.

Να του βαλω πλαστικα αυγα απο κατω; ή δεν κανουμε τετοια σε παπαγαλους;
 
Back
Top