@Φοίβος
Αναμεσα σε Ολλανδία και Κομοτηνή ομως που ειναι και το ζητουμενο στην παρουσα φαση, προκρινεις καποιο απο τα 2 με κριτηριο την εγκυρότητα σε συνάρτηση με το χρονο εξετασης;
Στις PCR εξετάσεις, οι οποίες όμως είναι πολύ ακριβές και χλωμό το βρίσκω να γίνονται σε τόσο ευνοϊκές τιμές στο εξωτερικό, εφόσον υπάρχει DNA του βακτηρίου, αυτό απομονώνεται με ειδικό δείκτη συμπληρωματικής αλληλουχίας DNA και έπειτα αλλάζουν τις συνθήκες και το ιχνηθετημένο δείγμα πολλαπλασιάζεται τόσο πολλές φορές με αποτέλεσμα η ανίχνευση να γίνεται εύκολα στη συνέχεια.Αν ξερεις να μας πεις, μηπως δεν ψαχνουμε το ιδιο το βακτηριο αλλα "fingerprints/garbages" που δηλωνουν την παρουσια του;
Στις PCR εξετάσεις, οι οποίες όμως είναι πολύ ακριβές και χλωμό το βρίσκω να γίνονται σε τόσο ευνοϊκές τιμές στο εξωτερικό, εφόσον υπάρχει DNA του βακτηρίου, αυτό απομονώνεται με ειδικό δείκτη συμπληρωματικής αλληλουχίας DNA και έπειτα αλλάζουν τις συνθήκες και το ιχνηθετημένο δείγμα πολλαπλασιάζεται τόσο πολλές φορές με αποτέλεσμα η ανίχνευση να γίνεται εύκολα στη συνέχεια.
Διαβαζω οτι το τεστ αφορουν ειτε την ευρεση αντιγονων/αντισοματων ειτε PCR test (polymerase chain reaction – αλυσιδωτή αντίδρασης πολυμεράσης).
Ανέστη δεν αμφισβητώ τη πορεία,έξελιξη και αποτέλεσμα των βακτηρίων που μας λες παραπάνω και δε σου κρύβω οτι ήταν ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου όταν έστειλα για 1η φορά δειγμα για ανάλυση. Για μένα όμως εδω στη Κρήτη είναι το μονο που μπορώ να κάνω, γιατί δεν υπάρχει κάποιος γιατρός που θα μεσολαβίσει (έστω) ώστε να λάβει δείγμα και να το στείλει όπου εκείνος θέλει... Εμένα το αποτέλεσμα με ενδιαφέρει και να μπορώ να ελέγχω το κοπάδι μου 2 φορές το χρόνο.Βαγγέλη, σαφώς και δεν φτάνουν πιο γρήγορα αλλά και πάλι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα απόκλισης των τιμών των αποτελεσμάτων απο των πραγματικών αν η ανάλυση γινόταν μέσα σε 2 ώρες στα φρέσκα περιττώματα. Δουλεύοντας με βακτήρια εδώ και 2 χρόνια αυτό το λέω με απόλυτη σιγουριά. Ορισμένα βακτήρια μπορούν ακόμη και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να πολλαπλασιαστούν άριστα. Επίσης είναι άλλο να στείλεις αίμα για εξέταση για την παρουσία ιών κι άλλο περιττώματα (πιο θρεπτικό υλικό για τα βακτήρια) για εξέταση για την παρουσία βακτηρίων.
Για να δέχονται δείγματα και να τα αποστέλλουν στο εξωτερικο ή να τα παραλαμβάνουν στο εργαστήριο τους μετά από 1-2 μέρες(βλέπε Κομοτηνή),μάλλον από επιστημονικής άποψης δεν είναι ανασταλτικός οπαράγοντας για να υπάρχουν έγκυρα αποτελέσματα.Ότι τι; Οι κτηνίατροι και οι μικροβιολόγοι δεν λαμβάνουν υπόψιν τους όλα αυτά περί θερμοκρασίας και πίεσης για την βιωσιμότητα των ιών και των βακτηριδίων; Μιλάμε για τα πιο διαδεδομένα εργαστήρια αυτή την στιγμή στο pb, αχρειαστα να ναι αλλά για μένα είναι αξιόπιστα από όλα αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα... Την γνώμη μου παραθετω η άσχετη!
H PCR (με αυτή δουλεύω ) δεν είναι ποσοτική μέθοδος. Το ίδιο και τα ELISA τεστς. Άρα πως μπορεί κάποιος με αυτές τις μεθόδους να πει ότι το τάδε βακτήριο βρίσκεται σε μεγάλο πληθυσμό (αφού απλώς ανιχνεύουν την ύπαρξη κι όχι τον αριθμό) και δημιουργεί το πρόβλημα κι όχι ότι απλά ανιχνεύθηκε η ύπαρξη ενός χ αριθμού μικρο-οργανισμών που υπάρχουν φυσικά στο γαστρεντερικό σύστημα των πουλιών;
Σωστη η επισημανση Ανεστη αλλα στην ψιττακωση η εμφανιση ειναι αυτη που οδηγει το πουλι σε αντιμετωπιση του βακτηριου και οχι ο πληθυσμός του.
Ακομα και ο ιδιος ο φορεας να ειναι ασυμπτωματικος μπορει να το μεταδωσει.
E, όχι και τον βασανίζεις. Σε εσένα χρωστάει τα καλά που του ήρθαν. Μόνο τύψεις δεν αξίζει να νιώθεις. :)και εγώ αισθάνομαι πως το βασανίζω.. ..
Την αντιβίωση να την δώσεις για όσο κρίνει ο γιατρός ότι χρειάζεται αφού του εξηγήσεις για την βελτίωση και τι βλέπεις. Μην ρωτήσεις αν κάνει να την σταματήσετε αν δεν στο πει ο γιατρός μόνος του και με σιγουριά. Είναι πολύ άτιμα τα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος.να τελειώνουμε επιτέλους με την αντιβίωση θέλω . Μακάρι να μας πει αύριο να τη σταματήσουμε..
Είτε δεν έμαθε να πετάει όταν ήταν η φυσιολογική ώρα του είτε έχει αδύναμους μύες στις φτερούγες είτε έχει καταστρέψει μόνος του τα φτερά πτήσης του. Φωτογραφία που να φαίνεται ολόκληρος απο την πλάτη έχεις να δούμε;.. Δεν πετάει ακόμα.. Πετάει μέχρι ένα σημείο και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς φταίει. υπάρχει περίπτωση να φταίει απλά το γεγονός ότι δεν είχε ξαναβγεί ποτέ από το κλουβί πριν; .
Δεν βρήκα κανένα μόνο με b βιταμίνες.. Πήγαμε σε 2-3 πετ σοπ.. Εξήγησα του ανθρώπου στο τελευταίο όμως και μου σύστησε να πάρω αυτή.. Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω και του παραγγείλω τελικά και αυτή που μου έγραψε ο γιατρός γιατί μόνο στο ίντερνετ τη βρήκα..η λες ότι είναι οκ να του δίνω αυτή; Δεν βλέπω όντως να έχει ασβέστιο και σίδηρο αν και το συζητησα με το γιατρό.. Είχα την εντύπωση ότι επιρεαζεται η θεραπεία αλλά τελικά μου εξήγησε πως απλά η συγκεκριμένη αντιβιωση εξουδετερώνει κατά ένα τρόπο το ασβέστιο και το σίδηρο.. Το απορροφά.. Οπότε και να είχε δεν υπάρχει θέμα αλλά μου πρότεινε κάποιο σύμπλεγμα βιταμινών β για τόνωση του ανοσοποιητικού επίσης..Χριστινα η Landmark βγαζει vitamin B σκευασμα αλλα κι αυτο που τελικα πηρες εχει πολυ καλη περιεκτικότητα του συμπλεγματος που χρειαζεσαι!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας