Γενικά Αυτή είναι η Winter

..
Αυτα τα νυχια βρε Ανεστη... Δε πονανε;
Καθόλου, είναι λιμαρισμένα και στρογγυλεμένα στις άκρες. Δεν σφίγγει τα πόδια της όταν κάθεται πάνω μας.

Βάσια πιστεύω πως περισσότερο πονάνε τα νυχάκια των δικών μας "πιτσιρικακίων" παρά της Winter. 😛
Απο τα δικα μου μικρα Διονυση δε τα εχω δοκιμασει! Της Λινκ που κρατησα ενα Σκ με τρομοκρατησαν λιγουλακι! 😛

Ανέστη πόσο έχει αλλάξει η συμπεριφορά της μαζί σας; Ήταν πιο τρομαγμένη, αγχωμένη; Υπήρξε κάποια μεταβολή (προς το καλύτερο) σε θέματα υγείας, συμπεριφοράς, κοινωνικότητας; Είναι πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε νομίζω πως εντάσσονται στο νέο τους περιβάλλον, γι' αυτό και ρωτάω.

Μα είναι εντυπωσιασμένη που το καταφέρνει και σηκώνει και το λοφίο αφού προσγειωθεί στο χέρι μου κι έπειτα κοιτάει πίσω για να επιβεβαιωθεί ότι το κατάφερε. :D
Σα να σου λέει "Είδες; ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΜΠΟΡΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ; Ε; Πες μου ποσο εντυπωσιασμένος είσαι, πες μου, πες μου, πες μου!" :D

Μα είναι εντυπωσιασμένη που το καταφέρνει και σηκώνει και το λοφίο αφού προσγειωθεί στο χέρι μου κι έπειτα κοιτάει πίσω για να επιβεβαιωθεί ότι το κατάφερε.
Πράγματι Ανέστη, έτσι ακριβώς φαίνεται να είναι το πουλί, εντυπωσιασμένη από τον εαυτό της.
Εντυπωσιασμένος είμαι και ο ίδιος, που της δίδεται η ευκαιρία να ανθίσει και να ανακαλύψει τον κόσμο της κι εκείνη ανταποκρίνεται σαν παιδάκι. Μπράβο σας λοιπόν.
Αυτα τα νυχια βρε Ανεστη... Δε πονανε;
Βάσια, φαίνεται δεν έχω καλοξυπνήσει... Κοίταγα, ξανακοίταγα το βίντεο κι έλεγα από μέσα μου...μα καλά αυτή η κοπέλα, τι μάτι έχει και πρόσεξε τα νύχια του Ανέστη.α😀😛. Μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταλάβω..

Ανέστη πόσο έχει αλλάξει η συμπεριφορά της μαζί σας; Ήταν πιο τρομαγμένη, αγχωμένη; Υπήρξε κάποια μεταβολή (προς το καλύτερο) σε θέματα υγείας, συμπεριφοράς, κοινωνικότητας; Είναι πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε νομίζω πως εντάσσονται στο νέο τους περιβάλλον, γι' αυτό και ρωτάω.

Aρχίζει κι αποκτά αυτοπεποίθηση στο χώρο του σπιτιού Διονύση. Στο καταφύγιο ήταν απο τα πιο ήσυχα πουλιά. Καθόταν συνήθως σε ένα κλαδί και δεν έκανε πολλά πολλά. Τα άλλα πουλιά έπαιζαν, χαλούσαν παιχνίδια, φώναζαν αλλά αυτή δεν έκανε τίποτα, απλά καθόταν. Και εδώ τώρα δεν είναι μέσα στην ενέργεια και την παλαβομάρα όπως είναι τα αμαζονάκια μου αλλά που και που ασχολείται με κάτι, έχουμε μάθει τι της αρέσει να τρώει (μπανάνα, παπάγια, μάνγκο, φράουλες και μανταρίνια) καθώς δεν είναι καθόλου καλόφαγη και γενικά έχει αρχίσει να περνάει καλά πιστεύω. Έχω την ιδέα ότι έχει αρχίσει να δένεται παραπάνω μαζί μου αλλά όποιο χέρι και αν απλωθεί να τη χαιδέψει δεν θα πει όχι. Σε εμένα όμως έρχεται μόνη της και κολλάει το κεφάλι της στο στήθος μου και ζητάει χάδια κάνοντας ρυθμικά "κλικ κλικ" με το ράμφος της. Το μόνο που δεν έχει συνηθίσει απόλυτα είναι το σκυλάκι μας. Με τη γάτα είναι πολύ άνετη σε σημείο που αν πηδήξει η γάτα να καθίσει στην αγκαλιά μου την ώρα που ειναι κι αυτή εκεί δεν τρομάζει καθόλου. Αν όμως πλησιάσει η μικροσκοπική Σάμερ σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων όταν αυτή είναι έξω απο το κλουβί τότε θα πετάξει για να καθίσει πάνω στο κλουβί της.

Απο άποψη υγείας δεν είχε κάποια σοβαρά προβλήματα όταν την πήραμε. Το ράμφος της κάθε 3μηνο σχεδόν θέλει διόρθωμα διότι δείχνει να έχει έναν παλιό τραυματισμό ή μια μικρή αλλοίωση λόγω της κακής κι ελλειπούς διατροφής αλλά και του τραμπουκισμού από άλλα πουλιά που πέρασε στο World Parrot Refuge. Αφήνει επίσης προς το παρόν να βγουν τα φτερά της χωρίς να τα κόβει.

Γενικότερα έχω σοβαρή υποψία ότι είχε κάποιο ταίρι στο WPR καθώς είναι μαδημένη σε σημεία που δεν φτάνει μόνη της όπως κάτω απο τα μάγουλα και ψηλα στο λαιμό. Μάλιστα το άλλο πουλί της έβγαζε τα φτερά επανελειμμένα γι αυτό και τώρα αργούν τόσο πολύ να βγουν και βγαίνουν ένα εδώ κι ένα εκεί. Η ίδια μόνο κόβει φτερά χωρίς να βγάζει τη ρίζα απο το θύλακα.

Αυτά. :)

Βάσια, φαίνεται δεν έχω καλοξυπνήσει... Κοίταγα, ξανακοίταγα το βίντεο κι έλεγα από μέσα μου...μα καλά αυτή η κοπέλα, τι μάτι έχει και πρόσεξε τα νύχια του Ανέστη.α😀😛. Μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταλάβω..
:D

"Xιονίζει". :D

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Κι άλλο ένα 😳
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.

Τελευταία επεξεργασία:
Ο "βασιλιάς" της πούδρας... 😀 ακόμα και το ράμφος αυτών των πουλιων είναι πιο μαλακό και με διαφορετική υφή.
Καταπληκτική και πανέμορφη Ανέστη!

Ο "βασιλιάς" της πούδρας... 😀 ακόμα και το ράμφος αυτών των πουλιων είναι πιο μαλακό και με διαφορετική υφή.

Πραγματικά! Έχει άλλη υφή, βελούδινη λόγω της πούδρας. Όταν κάνει μπάνιο το τρίβω λίγο με το χέρι μου και μετά είναι λαμπερό μαύρο λες κι έχει βγει απο το πλυντήριο.😛 Σχετικά με την περιποίηση του ράμφους έχω διαβάσει σε αρκετά sites ότι λίγο λάδι καρύδας μια στο τόσο ότι το περιποιείται. Σχεδόν μια φορά το μήνα της βάζω λίγο με ένα βαμβάκι. Όχι πολύ συχνά όμως.

Παρεμπιπτόντως εδώ ο κόσμος το χρησιμοποιεί πολύ, είναι αρκετά θρεπτικό λάδι κι επίσης όσοι μαγειρεύετε με ανοξείδωτα σκεύη ζεσταίνοντας λίγο λάδι καρύδας στο σκέυος πριν το μαγείρεμα "θωρακίζει" το πάτωμα του σκεύους και δεν κολλάνε τα φαγητά (εδώ τα μάθαμε αυτά τα κόλπα :D).

H Ελισάβετ είπε ότι πρέπει και οι δυο να φορέσουν κοκαλάκι με φιόγκο επειδή είναι κορίτσια. Έτσι κι έγινε... 😀

Back