Γενικά Αυτή είναι η Winter

Παντα χαζευα αυτη την ομορφη οικογενεια που εχεις φτιαξει Ανεστη!
Ευχομαι να ειστε παντα χαμογελαστοι και αγαπημενοι! Και με το καλο να ερθουν και τα αμαζονακια φυσικα...

*Λιγο οφ τοπικ, αλλα απο σκυλια μονο την μικρη πηρατε μαζι; Τον Λυκο τον αφησατε Ελλαδα;
 
... Και με το καλο να ερθουν και τα αμαζονακια φυσικα...

*Λιγο οφ τοπικ, αλλα απο σκυλια μονο την μικρη πηρατε μαζι; Τον Λυκο τον αφησατε Ελλαδα;

Ναι, Αλίκη. Ήδη με 2 ζώα αρχικά και με τόσες αποσκευές ήταν δύσκολη η μετακίνηση και η εύρεση σπιτιού. Άσε και χθες βράδυ τα είδα στον ύπνο μου. Κι αγχώθηκα και ξύπνησα.
 




Πέρασαν 3 μήνες κι ακόμη δεν έχει χρειαστεί να ξαναπάμε για λιμάρισμα του ράμφους και νομίζω πως ίσως να μην ξαναχρειαστεί καθώς φαίνεται να έμαθε να το κάνει μόνη της. Κυρίως το κάτω ράμφος μεγάλωνε περισσότερο απο την μια πλευρά και φαινόταν σαν δόντι ή πιο σωστά δεν το χρησιμοποιούσε η ίδια τόσο απο εκείνη την πλευρά με αποτέλεσμα να μην το κρατάει σε φόρμα και να μεγαλώνει ασύμμετρα. Τώρα μασάει πιο πολύ τα κουκουνάρια της και τα άλλα ξύλινα παιχνίδια και κυρίως της έμαθα να σπάει αμύγδαλα. Μα παπαγάλος δικός μου που να μην τρελαίνεται για αμύγδαλα, γίνεται;. 😀 Επίσης έχει αρχίσει να κατεβαίνει απο το κλουβί ή να πετάει μέχρι τον καναπέ που καθόμαστε για να είναι παρέα μας (η γάτα και το σκυλί αποσύρονται σε άλλο δωμάτιο για καμια ώρα όταν αφήνουμε τη Winter να καθίσει μαζί μας).

Ενώ υπάρχουν τόσες φώτο απο το World Parrot Refuge απο τον καιρό που λειτουργούσε κανονικά ή απο εθελοντές που έβγαλαν φώτο όταν έκλεινε και πήγαν να σώσουν τα πουλιά, τη Winter δεν μπόρεσα να την βρω σε καμιά φωτογραφία. Ίσως επειδή απο τη φύση της είναι ντροπαλή και να μην πλησίαζε αμέσως τους επισκέπτες ίσως επειδή δεν έτυχε. Η μόνη φωτο που μου τη θυμίζει αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά καθώς είναι κάτω απο το σκουριασμένο κλουβί είναι αυτή. Σε συνδυασμό με το αρχείο της κτηνιάτρου ότι βρέθηκε ανήμπορη να πετάξει, ελλιποβαρής και με απώλεια μυικού ιστού.
 
οπως ειπε και ο zack27, και εμενα το βλεματης μου εβγαλε μια μελανχολια. Ποιος ξερει τη εζησε. σημασια εχει οτι πλεον ειναι με ανθρωπους που την αγαπουν. Πιστευω οτι και στην φιλη μας, ο χρονος θα γιατρεψη τα βιωματα της.
 
Ανεστη ειναι απο τα πιο ομορφα πουλια, αυτη η κουκλα σου! Να τη χαιρεσαι και αυτη, αλλα και τα υπολοιπα ζωακια σου! 🙂Βεβαια να χαιρεσαι και τη γλυκια κορουλα σου! 🙂Μπραβο για την πραξη σου και που της εδωσες μια δευτερη ευκαιρια για ζωη👍, κι εκεινη να ξερεις σ ευχαριστει πολυ γι αυτο και το δειχνει αλλωστε με τη σταση της, αλλα και την προοδο της 😉👍. Ευχομαι παντα να περνατε καλα ολοι μαζι και να ζειτε πολυ χαρουμενες στιγμες 🙂. Να μην ξεχνας να μας ανεβαζεις βιντεακια, να την καμαρωνουμε! 🙂
 
Μπράβο σας είστε τόσο τυχεροί που τη βρήκατε και κυρίως αυτή που βρήκε εσάς ❤️️️️ τα λατρεύω όλα τα πουλάκια, το είδος της είναι ένα πολύ αγαπημένο όλων πιστεύω, να τα χαίρεσαι ❤️️️️
 
το βλεμμα της μου βγαζει κατι!

Κι εμένα μου έκανε κλικ απο την αρχή. Το θεώρησα πολύ καθαρό κι αγνό. Κι είναι αυτό ακριβώς. Προχθές την τύλιξα σε μια πετσέτα για να της λιμάρω λίγο τα νύχια με ένα καινούριο ειδικό εργαλείο που αγόρασα και προσπαθούσε να μου πιάσει τα δάχτυλα δαγκώνοντας την πετσέτα. Να πω την αλήθεια δελεάστηκα να δω αν φοβήθηκε ή θύμωσε τόσο ώστε να με δαγκώσει και πλησίασα τα δάχτυλα μου στο ράμφος της. Το μόνο που έκανε ήταν να τα πιάσει και να τα κρατάει. ❤️️️️ Θεωρώ ότι πριν την δώσουν εκεί στο WPR ότι ήταν το αγαπημένο κατοικίδιο κάποιου καθώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος ήθελε να την ξεφορτωθεί και την πήγε εκεί.
 
Αχ μωρε μπράβο βρε Ανέστη και πάλι είναι πολύ τυχερή που σε έχει αλλά και εσείς που την έχετε :)να ζείτε ομορφες και ευτυχισμένες στιγμές μαζί :)απίστευτη η winter μας την έχουμε αγαπήσει :)
 
Από το πρωί που είδα την φωτογραφία της Winter, αυτό σκέφτομαι...
Πόσο θλιμμένη η τελευταία φώτο...
Πραγματικά δραματική εικόνα, μια εικόνα χίλιες λέξεις...η Σταχτοπούτα που έγινε πριγκίπισσα! Μπράβο για την κίνηση σας βρε Ανέστη!
Μακάρι να υπήρχε και στην Ελλάδα κάτι ανάλογο, ώστε να βοηθούνται πουλιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα και άνθρωποι που ενδιαφέρονται, αντί ν΄αγοράζουν, να βοηθούν αυτά που έχουν ανάγκη...
 
Τα εύσημα παιδιά, ανήκουν στο Greyhaven, σε μια ομάδα ανθρώπων που χωρούσαν -όταν ξεκίνησαν αυτή τη διάσωση- να τους μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός μόνο χεριού με τεράστια αποθέματα αγάπης για τα πουλιά και που ανέλαβαν να τα πάρουν απο εκεί για να τα σώσουν. Όλα έγιναν με τεράστιο προσωπικό κόπο του καθενός τους καθώς η ομάδα έπρεπε να ταξιδεύει με το πλοίο για το νησί ακόμη και μόνο για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Σε ποιον να πρωτοπείς "μπράβο" απο αυτούς; Στην Jenny η οποία πήρε στο σπίτι γύρω στα 50 κοκατού αρχικά μέχρι να βρουν που να τα πάνε; Πραγματικά αν μάθει κανείς όλες τις λεπτομέρειες αυτού του εγχειρήματος θα νομίζει ότι σίγουρα είναι τρελοί που το ανέλαβαν.


Μακάρι να υπήρχε και στην Ελλάδα κάτι ανάλογο, ώστε να βοηθούνται πουλιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα και άνθρωποι που ενδιαφέρονται, αντί ν΄αγοράζουν, να βοηθούν αυτά που έχουν ανάγκη...

Μακάρι. Ευτυχώς πιστεύω που δεν είναι ακόμη τόσα πολλά τα πουλιά στην Ελλάδα που να μένουν στα αζήτητα κι ευτυχώς που απαγορεύτηκε η εισαγωγή άγριων. Αυτά εδώ τα περισσότερα έχουν έρθει πριν την απαγόρευση, ήταν άγρια και πουλήθηκαν πολύ φθηνότερα απ'οτι τα πουλιά εκτροφής εικάζω.
 
... Μακάρι. Ευτυχώς πιστεύω που δεν είναι ακόμη τόσα πολλά τα πουλιά στην Ελλάδα που να μένουν στα αζήτητα κι ευτυχώς που απαγορεύτηκε η εισαγωγή άγριων. Αυτά εδώ τα περισσότερα έχουν έρθει πριν την απαγόρευση, ήταν άγρια και πουλήθηκαν πολύ φθηνότερα απ'οτι τα πουλιά εκτροφής εικάζω.
Βλέποντας την πληθώρα ''φιλοξενίας'' που υπάρχει στο Αττικό, αμφιβάλλω (σε αναλογία του πληθυσμού μας 😉 )
 
Βλέποντας την πληθώρα ''φιλοξενίας'' που υπάρχει στο Αττικό, αμφιβάλλω (σε αναλογία του πληθυσμού μας 😉 )

Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι όλα απο ιδιώτες. Νομίζω πως κι εκτροφείς δίνουν ή ανταλλάζουν πουλιά που δεν πουλούν. Ίσως να έχεις και δίκιο βέβαια.
 
Το θέμα είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον τα αναλαμβάνει το πάρκο, σε μερικά χρόνια δεν ξέρω που θα καταλήγουν...

Μιας και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή κατοικίδια (ειδικά μερικά είδη) όντως σε μερικά χρόνια υπάρξει η ανάγκη να βρεθεί μια άλλη λύση.
 
Μόλις το είδα στο facebook και μου ήρθε στο μυαλό η Winter.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top