Γενικά Βοήθεια για επιλογή παπαγάλου

panoscorfu

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιαν 2018
Μηνύματα
72
Πόλη
κερκυρα
καλησπερα σας.

Θα ήθελα πολύ την βοήθεια σας για να κανω την σωστή επιλογή αγοράς παπαγάλου.

Αυτά που θέλω είναι κυρίως είναι
. Να είναι εύκολος για αρχάριο
. Και σχετικά εύκολος να εξημερωθει και να έχει την δυνατότητα να μάθει κάποιες λέξεις και φράσεις. Θα ήθελα να τον μάθω να βγαίνει από το κλουβί και να είναι φίλος με τους ανθρώπους για αυτό και σκέφτομαι να μην πάρω ζευγάρι, γιατί έχω ακούσει ότι αυτοί οι παπαγάλοι που είναι σε ζευγάρι δένονται λιγότερο η πιο δύσκολα με τους ανθρώπους γιατί έχουν ταίρι...

Ο χρόνος που Θα μπορώ να διαθέσω για την εκπαίδευση του είναι μια με δυο ώρες την ημέρα
Έχω σκοπό να έχω το κλουβί του έξω, σε σκεπασμένο μπαλκόνι και από πάνω αλλά και περιμετρικά όποτε δεν θα έχει πρόβλημα με βροχές, κέρα κλπ, αλλά μόνο με θερμοκρασία που νομίζω δεν είναι τόσο πρόβλημα... είμαι Κέρκυρα.

Θα ήθελα μεγάλο παπαγάλο αλλά νομίζω οικονομικά δεν έχω την δυνατότητα, αν και δεν ξέρω τις τιμές της αγοράς.
Μπορώ να διαθέσω Γύρω στα 300 -400 (δηλαδή για τον παπαγάλο και το κλουβί του).

Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Καλησπερα! Η γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει παπαγαλος για αρχαριο η για εμπειρο. Δλδ παιρνουμε ενα μπατζι πχ για αρχη να μαθουμε και εμτα παμε σε μακαο; Το θεωρω λαθος σκεπτικο. Το σωστο ειναι να διαβασουμε για τους παπαγαλους, για τη διατροφη τους, τις αναγκες τους γενικα και ειδικοτερα για το ειδος που μας ενδιαφερει ωστε να ειμαστε σωστα προετοιμασμενοι.Αν παρεις ενα πουλακι ταισμεο στο χερι και εξοικιωμεν με τον ανθρωπο δε θα εχεις καποιο προβλημα.Απο κει και περα ειναι στο χερι σου να τον κοινωνικοποιησεις και να τον εκπαιδευσεις. Εφοσον λες οτι θα τον εχεις εξω θα πρεπει να το προφυλαξεις και απο αρπακτικα που μπορει να κυκλοφορουν!
Λες οτι θα ασχολεισαι μια με δυο ωρες την ημερα για την εκπαιδευση του δλδ ολη μερα θα ασχολεισαι γενικα 2 ωρες με το πουλι;Υπαρχει καποιος αλλος που θα μπορει να ασχοληθει τις ωρες που λειπεις;απλα βλεπω οτι ισως ειναι λιγος ο χρονος καπως που μπορεις να διαθεσεις.
Οσον αφορα το ειδος θα πρεπει να διαβασεις τις αναγκες του καθε ειδους για να δεις τι ταιριαζει σε εσενα. Εφοσον δε μιλαμε για ενα μικρο σε μεγεθος παπαγαλο παμε και σε μεγαλυτερο κλουβι. στα χρηματα που λες θα μπορουσες να δεις σε καποιο ειδος κονουρας, ρινγκεκ, pionus, σενεγαλης κατι τετοιο.
 
Οι μια δυο ώρες είναι το ελάχιστοπου πιστεύω ότι μπορώ να διαθέσω τώρα τον χειμώνα που ο καιρός είναι κρύος και δεν καθόμαστε καθόλου έξω... Όταν ανοίξει ο καιρός και ιδικα το καλοκαίρι ο χρόνος θα είναι αρκετά περισσότερος...

Θα μπορούσα για κάποιες ώρες να τον έχω και μέσα στο σπίτι, για περισσότερη ασχολεία μαζί του, αλλά επειδή έχουμε ένα μωρό μόλις 2 μηνών στην οικογένεια δεν θέλω να το επιχειρήσω . Έχω διάβασει ότι παράγουν μια πούδρα και η σκόνη από τα φτερά τους δεν ξέρω τι θα μπορούσε να προκαλέσει...

Οπως έγραψα και προηγούμενος, εγώ είμαι Κέρκυρα. Και από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει κανένας εκτροφέας παπαγάλων εδώ. Όποτε η άλλη μου ερώτηση είναι, όταν επιλέξω τον παπαγάλο που θέλω, πως θα αναζητήσω τον εκτροφέα και πως θα κάνω την αγορά από απόσταση;
Μπορώ να εμπιστευτώ ότι θα μου στείλει όντως ένα υγείες και εξημερωμένο πουλί χωρίς πρώτα να το έχω δει από κοντά;
 
Πρεπει να εχεις ενα προγραμμα στο πουλι που θα πρεπει να τηρεις! Το πουλι θα προσαρμοστει σε αυτο αρκει να ειναι σταθερο. Ενα πουλακι που στην αρχη ασχολουμαστε πολυ και μετα λιγοτερο και δεν υπαρχει μια σταθεροτητα μπορει να παρουσιασει προβληματα συμπεριφορας να γινει πιο επιθετικο, να αρχισει να μαδιεται για παραδειγμα. Η επαφη που λες οτι θες να εχεις με τον παπαγαλο δε νομιζω οτι θα μπορεσεις να τη πετυχεις (να μιλησει, να κοινωνικοποιηθει κτλ)
Στη πουδρα που αναφερεσαι δε τη βγαζουν ολα τα ειδη παπαγαλων αλλα καποια και εφοσον μιλαμε για ενα παγαλο δε νομιζω πως ειναι τοσο προβλημα. Απο κει και περα εφοσον εχετε μωρακι, να σας ζησει κιολας,τι να σου πω εσυ ξερεις καλυτερα.Απλα ειναι κριμα να παρεις ενα πουλακι και να ειναι στο μπαλκονι! Μπορεις να μη το βιαστεις και να το αποκτησεις εφοσον θελεις οταν μεγαλωσει και το παιδακι λιγο. Απο κει και περα ετσι οπως καταλαβα τα πραγματα θα πηγαινα σε ενα ζευγαρι αν θες να εχεις παπαγαλους, ωστε να εχει παρεα το ενα το αλλο.
Οσον αφορα τον εκτροφεα θα πρεπει να καταληξεις στο ειδος που θες, και μετεπειτα μπορεις να κανεις τη διερευνηση σου.
Θα μιλησεις μαζι του και θα δεις αν σου εμπνεει εμπιστοσυνη, μπορεις να ζητησεις φωτο, βιντεο απο το πουλακι για να καταλαβεις οτι ειναι ημερο οπως και τον αριθμο του δαχτυλιδιου για να ξερεις τα στοιχεια του πουλιου και οτι ειναι το πουλακι για το οποιο εχετε μιλησει.
 
Ένα πουλί μόνο για να ζεί έξω με μια ώρα αλληλεπίδραση την ημέρα είναι απαγορευτικό. Όχι τόσο για τις καιρικές συνθήκες αλλά για την ψυχολογία του (και μιας κι ανέφερες την ομιλία δεν πρόκειται να πει λέξη αν ζει στην απομόνωση). Γιατί όχι μέσα στο σπίτι; Δεν το θέλεις για συντροφιά;
 
Όπως έγραψα και παραπάνω είναι το θέμα του μωρού, που δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το έχω μέσα στο σπίτι. Για θέματα σκόνης, τυχόν μυρωδιας που μπορεί να έχει κλπ δεν ξέρω αν και ποσό μπορεί να επιρεασουν. Αν υπάρχει κάποιος ιδικος που να ξέρει με σιγουριά ας μας πει την γνώμη του πάνω στο θέμα...
 
θα συμφωνησω απολητα με τον zack 27, αλλα και με τον φοιβο. Οι παπαγαλοι ειναι πολη ευεσθητα πλασματα, και δεν αντεχουν την μοναξια. καταλαβενω οτι απο την στιγμη που απευθηνθηκες στο φορουμ οτι σου αρεσουν, αλλα θα προτεινα να το ξανασκευτης συμφωνα και με αυτα που ανεφερες δηλαδη η υπαρξη μωρου, εξωτερικος χορος. εκτροφης υπαρχουν σοβαρη, αλλα πεζει ρολο και η επιλογη παπαγαλου. στην περιπτωση σου θα προτεινα σενεγαλης. Δεν μιλα ομως. καλη αποφαση ευχομε, και σκεψουτο καλα.
 
Κι εγω θα σε απέτρεπα να προχωρήσεις σε απόκτηση κάποιου παπαγάλου αν μπορείς να τον αποκτήσεις τη δεδομένη στιγμή υπο αυτές τις συνθήκες.
Δε θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς και σύντομα η 1 ώρα που θα διαθέτεις θα γίνουν 5λέπτα όταν βγαίνεις να κάνεις τσιγάρο(αν καπνίζεις) στη βεεράντα ή μόνο για να του αλλάξεις νερο και να του βάλεις τροφή. Και θα γίνει αυτό γιατί δε θα έχεις την επαφή που έχεις τωρα σκεφτεί και όπως σου είπαν και παραπάνω... Δε θα προσπαθήσει να μιλήσει ποτε. Το πολύ πολύ θα μάθει να κάνει ήχους από κόρνες ή κανένα συναγερμό που θα ακούει συχνά.
Για να μπορέσεις να τον εκπαιδεύσεις θα πρέπει πρώτα να δουλέψεις και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πουλιού που θα γίνει από τη προσεκτική και συστηματική προσέγγιση του.Αυτό γίνεται σε βάθος χρόνου,έχοντας υπομονή και επιμονή, με αργά και σταθερά βήματα και όσο σου επιτρέπει το πουλί.
Αυτό που θα πρότεινα κι εγώ(αν μου επιτρέπεις) είναι να σκεφτείτε σαν οικογένεια την απόκτηση ενός παπαγάλου λίγο αργότερα και όταν το παιδάκι σας έχει μεγαλώσει λίγο ώστε να μπορεί να ζήσει μαζί σας μέσα στο σπίτι και να δουλέψετε όλοι μαζί την επικοινωνία και την εκπαίδευση του... Τότε σίγουρα τα πράγματά θα ξεκινήσουν καλύτερα για το πουλάκι και αφού θα γίνει μέλος της οικογένειας θα έχετε μια υπέροχη συμβίωση όλοι μαζί !
 
Όπως έγραψα και παραπάνω είναι το θέμα του μωρού, που δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το έχω μέσα στο σπίτι. Για θέματα σκόνης, τυχόν μυρωδιας που μπορεί να έχει κλπ δεν ξέρω αν και ποσό μπορεί να επιρεασουν. Αν υπάρχει κάποιος ιδικος που να ξέρει με σιγουριά ας μας πει την γνώμη του πάνω στο θέμα...
Εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις να μεγαλώσει το παιδί και αν τότε εξακολουθείς να θέλεις έναν παπαγάλο και βοηθούν οι συνθήκες ώστε αυτός να μένει μαζί σας εντός του σπιτιού κι εσείς να ασχολείστε αρκετές ώρες μαζί του, τότε εντοπίζεις κι έναν αξιόπιστο εκτροφέα και αναλαμβάνεις τον παπαγάλο υπό συνθήκες που να μπορούν να του προσφέρουν τα ελάχιστα αλλά απαιτούμενα, όπως η ικανοποίηση της ανάγκης του για κοινωνικότητα και παρέα. Κατά τα άλλα και υπό την κατάσταση που περιγράφεις, το πουλάκι θα είναι ουσιαστικά μόνο του κι ένεκα αυτού δυστυχισμένο και προβληματικό, κάτι που είμαι σίγουρος ότι δεν θά ήθελες να συμβεί.
 
Αν διαλέξεις το “σωστό” είδος για το θέμα της σκόνης και είστε συνεπείς με την καθημερινή καθαριότητα δεν διατρέχει κανείς κίνδυνο. Το δικό μου παιδί μεγάλωνει με πουλιά από όταν γεννήθηκε και τους έχω φωτο να στέκονται πάνω στην κούνια της. Καταλαβαίνω την αγωνία σου ως νέο γονιό, κάνε την έρευνα σου σχετικά με τα είδη και αν οι συνθήκες στο σπίτι δεν επιτρέπουν το να ζει μέσα μαζί σας προς το παρόν, τότε καλύτερα να το αναβάλλειςγια μερικα χρόνια. Μην ξεχάσεις να συνυπολογίσεις τον θόρυβο που είναι σημαντικός παράγοντας.
 
Καλησπέρα. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως σου τα είπαν τα παιδιά. Το ειδικός που λες είναι μεγάλη κουβέντα αλλά ο καθένας μας θα σου πει από τις προσωπικές εμπειρίες του. Και εγώ έχω παιδιά και δεν είχα ποτέ μου θέμα με τα πουλάκια. Εφόσον κιόλας μιλάμε για έναν μόνο παπαγάλο και ο οποίος θα κάνει συχνά και τα μπανακια του, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Οι προτάσεις για τα ειδη, που σου είπε ο Ζαχαρίας είναι πάνω κάτω αυτό που ζητάς. Θα συμπληρώσω σε αυτά και τους monk. Από την στιγμή που θέλεις ένα ήμερο πουλάκι για συντροφιά νομίζω ότι το να μένει κυρίως μέσα είναι μονόδρομος. Από εκεί και πέρα, όπως σου είπαν, μην ξεχνάς πως αν το διατηρείς έξω εκτός από το κλουβι θα πρέπει να έχεις και έξτρα περιμετρική προστασία για τις επιθέσεις από τα αρπακτικά. Αφού καταλήξεις σε όλα αυτά θα μπορέσει και όποιος γνωρίζει να σου συστήσει κάποιους εκτροφείς για να μιλήσεις. Θα σου συνέστηνα υπομονή και διάβασμα, γιατί οι αποφάσεις που θα πάρεις τώρα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο επιτυχημένη θα είναι η συμβίωση σας με τον καινούριο σας φίλο. Εύχομαι καλή τύχη.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το σπίτι είναι μεζονέτα εκτός πόλης, όποτε δεν έχω θέμα με θόρυβο και το μπαλκόνι έξω είναι γύρω γύρω με προστατευτικά νάιλον για κάλυψη από βροχή και αέρα...

Εγώ θα ήθελα να τον έχω μέσα σπίτι και ιδικα στο γραφείο μου που είναι στο υπόγειο. Θα μπορούσα αφού το σπίτι είναι τριώροφο να τον έχω Εκει; η μπορεί να υπάρχει πάλι πρόβλημα;
Απλά με έχει φοβηθεί ενας γνωστός μου που έιχε παπαγάλο, και μου είπε να ανησυχω γιατί όταν είχε παπαγάλο ο ίδιος το πουλί μυρίζε και μύριζε άσχημα όλο του το σπίτι, και μου είπε ότι μπορεί να ενοχλεί η μυρωδιά το παιδί. Δεν είναι όμως μικρός παπαγάλος αυτός που είχε, γιατί είχε έναν πολύ μεγάλο..
παρολα αυτά νόμιζω ότι υπερβάλει. Πιστεύω πως αν κάθε μέρα αλλάζω τα χαρτιά του από τις ακαθαρσίες και φροντίζω το κλουβί του να είναι καθαρό ότι δεν θα έχω ιδιαίτερο θέμα με τις μυρωδιές έτσι δεν είναι;
 
Το υπόγειο έχει φως; Βασικά εννοώ ότι αν το πουλί ζει σε ένα για αρκετές ώρες σχετικά σκοτεινό περιβάλλον, δεν θα είναι και το κατάλληλο μέρος για διαβίωση.
Κατά τα άλλα, όπως τα λες, έχουν μια μυρωδιά βεβαίως κάποια είδη, αλλά όχι και τόσο αποτρόπαια, ειδικά εφόσον καθαρίζονται καθημερινά.
 
Ναι το υπόγειο είναι φωτεινό την ημέρα, έχει παράθυρα κλπ...

Πια Ίδη παπαγάλων είναι αυτά με την λιγότερη μυρωδιά και δεν έχουν πούδρα;

Θα μου άρεσε να πάρω έναν Σενεγάλης, κλλά νομίζω τα 300 με 400 ευρώ που διαθέτω δεν θα φτάσουν και για τον παπαγάλο και για το κλουβί. Είδα σε μια Αγγελια να πωλείται 400 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν είναι αντιπροσωπευτική αυτή η τιμή.
 
Ένα πουλί για να είναι υγιές πρέπει να είναι μέλος ενός σμήνους/ομάδας. Αν ζείτε όλοι στο υπόγειο τότε ναι να το βάλεις εκεί, αλλιώς βρες μια γωνιά στο σαλόνι/καθιστικό σας και δες αν εκεί σας εμποδίζει το να ζει μόνιμα ένα πουλί. Το να το βάλεις μόνο του στο υπόγειο ειναι το ίδιο με το μπαλκόνι. Δεν είναι το κλίμα τόσο ο πρώτος λόγος αλλά η μοναξιά.
Τα πουλιά μου ποτέ δεν μύριζαν κι αυτό γιατί καθαρίζουμε κάθε μέρα ανελλιπώς τις εφημερίδες και τις κολλημένες στη σχάρα κουτσουλιές και κάνουν επίσης συχνά μπάνια, σχεδόν καθημερινά. Ο γνωστός σου μάλλον υπερέβαλε στα λόγια και μειονεκτούσε στην καθαριότητα του κλουβιού. Οι παπαγάλοι σενεγάλης είναι σχετικά ήσυχο είδος και χωρίς σκόνη φτερών απ'όσο ξέρω. Αν δεν θέλεις καθόλου σκόνη μην σκέφτεσαι τα κοκατίλ, κοκατου κτλ. Να πάρεις ήμερο πουλάκι, ταισμένο στο χέρι για να το χαρείτε απο την αρχή χωρίς παιδέματα.
 
Το υπογειο, δεν ειναι απομονωμενο μερος του σπιτιου οπως ισως φανταζεται κανεις. Εκει εχω το γραφειο μου και πρρναω καθημερινα 3-4 ωρες οποτε σιγουρα ο χρονος με τον παπαγαλο θα ειναι πολυ περισσοτερος.

Απλα στο υπογειο θα ειναι σχετικα μακρια εκτος ακτινας του μωρου...

Εχετε να μου συστισετε καποιον καλο εκτροφεα.
Οπως ειπα και πριν θελω ενα ειδος παπαγαλου που να ειναι με χωρις σκονη, πουδρα και γενικα οσο λιγοτερη μυρωδια γινεται...
Και ναι θελω να το παρω ταισμενο στο χερι για να ειναι ημερος απο την αρχη
 
Η αλήθεια είναι ότι είμαι ανάμεσα σε ringneck και parrotlet.
Μάλλον τελικά κλίνω προς τα parrotlet επειδή διάβασα ότι τα ringneck είναι αρκετά φασαριοζικα...

Τι τιμή έχουν περίπου τα ημέρα και τι κλουβί χρειάζονται;
 
Η αλήθεια είναι ότι είμαι ανάμεσα σε ringneck και parrotlet.
Μάλλον τελικά κλίνω προς τα parrotlet επειδή διάβασα ότι τα ringneck είναι αρκετά φασαριοζικα...

Τι τιμή έχουν περίπου τα ημέρα και τι κλουβί χρειάζονται;

Διάβασε όσα περισσότερα θέματα βρεις του μέλους Sissy . Είναι η γκουρου :D των παροτλετς. Θα βρεις για τα πάντα, κλουβιά, συνταγές, ομιλία κτλ. Ελπίζω το τοσοδούλι να το αφήσεις στον κυρίως χώρο του σπιτιού. Είναι τόσο μικροσκοπικό κι ούτε σκόνη έχει ούτε βρωμιά ή μυρωδιές.
 
Back
Top