Γενικά Βοήθεια για μεταφορά παπαγάλου

panoscorfu

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιαν 2018
Μηνύματα
72
Πόλη
κερκυρα
Καλησπέρα σας, απο χρόνια ήθελα να αγοράσω ένα παροτλετ αλλά τότε για διάφορους λόγους και με την γέννηση του μωρού δεν θα είχαμε πολύ χρόνο για το πουλάκι και δεν είχα προχωρήσει . Τώρα που τα παιδιά μεγάλωσαν και μπορώ να προβώ στην απόκτηση του.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι ενώ έχω βρει το παροτλετ που θέλω σε εκτροφέα στην Θεσσαλονίκη -Κιλκίς ( δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω το όνομα) , δεν θελουμε η μεταφορά να γίνει με Μεταφορικη εταιρία για να μην κινδυνέψει το πουλακι.
θελω λοιπόν να ρωτησω αν γνωριζετε κάποιον εναλλακτικό και ασφαλή τρόπο η υπηρεσία για την μεταφορά του πουλιού μέχρι την Κέρκυρα?

Τελος αν τυχόν κάποιος φίλος από εδω έχει προγραμματίσει κατά τύχει τις διακοπές του για Κέρκυρα τις επόμενες μέρες και θέλει να κάνει την εξυπηρέτηση και να μου φέρει το πουλακι και εννοείται να πληρωθεί για αυτή την μεγάλη εξυπηρέτηση παρακαλώ ας μου στείλει μήνυμα.

σας ευχαριστω
 
@panoscorfu Επιτρέπεται να αναφέρεις όνομα αλλά κάτι μου λέει πως είναι ο @Geokilkis. Ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι κάποιος να το φέρει καθώς η απόσταση είναι μεγάλη. Γιατί δεν επέλεξες κάποιον πιο κοντινό?
 
Ναι μόνο με τον @Geokilkis έχω μιλησει μέχρι τώρα. δεν έχω γνώση για κάποιον άλλον εκτροφέα πιο κοντα μου.
μακαρι να βρεθεί κάποιος που να συμπέσει το ταξίδι του και να μπορέσει να εξυπηρετησει.
 
Για να μην ανοίγω νέο θέμα , ήθελα να ρωτήσω ποια η γνώμη σας για αυτό το κλουβί? Το βλεπω ευρύχωρο , με ρόδες και άνοιγμα πάνω μαζί με τα παιχνίδια, δεν νομιζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα σε τέτοια τιμή σωστά?

Λόγω μεγέθους θα μπορούσε να κάνει και για ριγκνεκ και κοκατιλ?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αυτό γράφει ότι κάνει για κοκατιλ Αφρικαν γκρει κλπ άρα για παροτλετ μπορεί να μην κάνει?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αυτό που μπορείς να κάνεις για την μεταφορά είναι μέσω ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη-Ηγουμενιτσα,να σας εξυπηρετήσει κάποιος από τους επιβάτες.
Είτε μεταφορική στο ίδιο δρομολόγιο,να σας εξυπηρετήσει ο οδηγός κρατώντας το κλουβί στην καμπίνα του οδηγού.
Εσύ παίρνεις το καράβι και πας Ηγουμενίτσα.
 
Αυτό που μπορείς να κάνεις για την μεταφορά είναι μέσω ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη-Ηγουμενιτσα,να σας εξυπηρετήσει κάποιος από τους επιβάτες.
Είτε μεταφορική στο ίδιο δρομολόγιο,να σας εξυπηρετήσει ο οδηγός κρατώντας το κλουβί στην καμπίνα του οδηγού.
Εσύ παίρνεις το καράβι και πας Ηγουμενίτσα.

θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον γνωστό αν μπορεί να εξυπηρετήσει. Πιστευω δύσκολα να βρεθεί οδηγός μεταφορικης να μας κάνει την χάρη αν δεν με ξερει
 
Για κλουβί το ιδανικότερο είναι να πάρεις μια 60αρα ή 76αρα ζευγαρώστρα για να έχει χώρο. Αυτό το κλουβί έχει μεγάλο διάκενο και μπορεί να σφηνώσει αναμεσά του και αν πιαστεί το κεφάλι και δεν είσαι εκεί να το απεγκλωβίσεις μπορεί πεθάνει από ασφυξεία. Ορίστε λινκ για ζευγαρώστρες
https://www.petsamolis.gr/top-sales...vgarostra-dipli-60x26x34cm-me-chorisma2040576
https://pethellas.gr/shop/πτηνό/αξεσουάρ/κλουβιά-για-πουλιά/κλουβί-carina/
(Για να την χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να βγάλεις το διαχωριστικό ώστε να γίνει ένας ενιαίος χώρος)
 
το κλουβί με τις ροδες είναι ακατάλληλο γιατί είναι πολύ χαμηλό και το πουλάκι θα φοβάται πολύ. Γενικά τα πουλάκια νιώθουν ασφάλεια στα υψηλότερα σημεία. Εκτός φυσικά από το διάκενο το οποίο ανέφεραν προηγουμένως τα παιδιά.
Οι λιγότερο μικρές διαστάσεις για parrotlet/lovebird/budgie θεωρώ πως είναι 60*40*40. Όσο πιο μεγάλο τόσο το καλύτερο με προσοχή πάντα στο διάκενο αλλά και στα κενά που μπορεί να έχει σε διάφορα σημεία.
 
Για κλουβί για παροτλετ, δες αυτό

Όσο για τις Ρόδες, μπορείς να πάρεις μια βάση με Ρόδες. Εγώ έχω πάρει ένα τρόλεϊ κουζίνας, μια στιβαρή κατασκευή, κ βάζω πάνω το κλουβί για το καναρίνι μου. Ήταν λύση ανάγκης από το πρώτο καναρινι μου, για να το έχω στο δωμάτιο κ να μπορεί να το κινεί η μητέρα μου. Εάν δεν κάνει όμως για παροτλετ, δεν ξέρω να σου πω. Πια, πολλές φορές την ημέρα, εγώ μπορώ κ κρεμάω το κλουβί του στην πόρτα της ντουλάπας μου για να κάνω το τρόλεϊ χώρο playground. Κ έχουν δίκιο. Όσο ψηλότερα είναι το πουλάκι, τόσο ποιο ασφαλή νοιώθει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ok , άρα θέλω ένα κλουβι που να έχει φυλή βάση με ρόδες όπως πχ αυτό? https://www.zazoopet.com/product-page/κλουβί-καρδιά-με-ανοιγομένη-οροφή-εξωτερικές-διαστάσεις-46χ35χ162

η να βρω ένα κλουβι και μια βάση χωριστά, βέβαια θα ήθελα οσο το δυνατόν ποιο ομορφο αισθητικά αποτέλεσμα γίνεται γιατί έχω σκοπό να το έχω και στο σαλονι που είναι τις περισσοτερες ώρες οικογένεια μαζεμένη για να έχει το πουλάκι παρεα
 
Κάτι τέτοιο νομίζω θα ήταν εντάξει για αυτό που έχεις στο μυαλό σου ( το συγκεκριμένο είναι και μεγάλο και πολύ ακριβό για αυτό δεν σου ενσκσντο λινκ). Πάντως είναι και αισθητικά όμορφο και έχει βάση οπότε ο πάτος του κλουβίου δεν είναι στο πάτωμα. Τώρα αν δεν βρεις κάτι παρόμοιο να σε βολεύει εγώ έχω πάρει από τα ΙΚΕΑ ένα Σταντ με Ρόδες από τα είδη μπάνιου
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-07-26-11-59-49-37_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    Screenshot_2022-07-26-11-59-49-37_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    65,8 KB · Προβολές: 8
Υπάρχει περιπτωση να με εξυπηρετήσει ένα pet taxi που βρήκα που έχει δρομολόγιο αυτό το Σάββατο. Όποτε πρέπει να βρω και να αγοράσω αναγκάστηκα ένα κλουβι από Ελλάδα ετοιμοπαράδοτο για να το έχω μέχρι το Σάββατο.
εχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα?
 
Back
Top