Γενικά Γιατί μόνο εκτροφής και όχι και άγριες καρδερίνες;

.

Μετά από αρκετό καιρό αναγκάζομαι πάλι να γίνω ο "κακός" σε κάποιο forum.
Μετά από όολη αυτή την κουβέντα και τις (σε ήπιο κλίμα) αντιπαραθέσεις αντιλαμβάνομαι ότι οδηγούμαστε στο λανθασμένο κατ'εμέ συμπέρασμα ότι "μην ξοδεύεστε άδικα αφού κυκλοφορούν πολλές τζάμπα καρδερίνες που αν είστε τυχεροί κάποια από όσες πιάσετε μπορεί και να ζήσει. Μετά άμα την πλακώσετε στα BAYCOX,BAYTRIL,ESB3 και τα συναφή καλούδια μπορεί και να την έχετε για λίγο καιρό."
Και ειλικρινά δεν με πειράζει να τα γράφουν αυτοί που μπαίνουν για να μάθουν ή αυτοί που μπαίνουν για να δουν τι "παίζεται" εδώ μέσα και αν υπάρχει χώρος για τις εξυπνάδες τους. Τουλάχιστον δεν με πειράζει ΤΟΣΟ πολύ από το να ακούω τον φίλτατο Ισίδωρο να συμπαραστέκεται στους διαφωνούντες και να προτρέπει τους υπόλοιπους να συλλάβουν μερικά άγρια άτομα από τη φύση με την μοναδική υποχρέωση να τα αγαπάνε.
Φίλτατε Ισίδωρε σου ζητώ να βρεθείς για λίγο στη θέση ενός νέου παιδιού που μπαίνει στο παρόν forum και διαβάζει από τον moderator της συγκεκριμένης ενότητας με την ενισχυμένη ισχύ αξιολόγησης
τις συγκεκριμένες προτροπές. Τι θα σκεφτεί;Να σου πω εγώ τι θα σκεφτόμουν."Βρε καλά μου τα έλεγε ο πατέρας μου και ο παππούς μου. Εδώ τα λένε αυτοί εδώ μέσα που εκθέτουν τις απόψεις τους στο Πανελλήνιο, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Τα ξημερώματα έφυγα για εκείνο το μέρος με τα τρεχούμενα νερά που πήρε το μάτι μου καμία κατοσταριά από δαύτες."
Θα σε προτρέψω λοιπόν κι εγώ τώρα με την σειρά μου φίλτατε Ισίδωρε όταν απευθύνεσαι σε παλιούς και νέους του χώρου να είσαι περισσότερο προσεκτικός.
 
.

Διαβάζοντας το ποστ που έγραψες φίλε Ανδρέα πραγματικά απόρησα. Που κατάλαβες εσύ στο ποστ που έγραψα ότι προτρέπω ή παροτρύνω κάποιους να πάνε και να πιάσουν άγρια πουλιά;Έκανα κάποια ερωτήματα απλως, που μάλλον εσύ τα κατάλαβες λάθος ή μάλλον κάτι ήθελες να πεις. Σε πληροφορώ ότι αναπαράγω καρδερίνες πολλά χρόνια πριν κάποιοι βγουν και πουν ότι βγάζουν καρδερίνες σαν μεγάλοι εκτροφείς. Όπως έχεις γράψει και εσύ όλοι μας είχαμε ή έχουμε άγρια πουλιά στην κατοχή μας. Μήπως και σε αυτό εγώ σε προέτρεψα; Τις καρδερίνες που εγώ αναπαράγω τις χαρίζω σε φίλους χωρίς κανένα κόστος. Δεν με ενδιαφέρει να πουλήσω πουλιά. Τα χαρίζω σε όποιον και όπου εγώ νομίζω ότι το πουλί θα περάσει καλά. Και οι δικές μου εκτροφής είναι.Αλλά εγώ δεν βάζω δαχτυλίδι και δεν το διατιμπανίζω ότι είμαι εκτροφέας. Δεν με ενδιαφέρει αν αξιολογούμαι αρνητικά στο forum φαίνομαι ρομαντικός.Απλά δεν θέλω να πιάνεται κανείς κορόιδο από κάποιους που πραγματικά θέλουν να πλουτίσουν από την εκτροφή τους.
Όσο για τον τίτλο του moderator δεν μου καίγεται καρφί. Πιστεύω ότι μέσα στον χώρο αυτό υπάρχουν πολύ καλύτεροι από εμένα. Γι αυτό το λόγο δεν έχω κάνει χρήση των δικαιωμάτων που μου δίνει ο τίτλος αυτός.
 
.

Την άποψή για το θέμα την έχω εκφράσει πιο πάνω, νομίζω πως ήταν αρκετά σαφής και δε θα επανέλθω επ' αυτού.

Θα ήθελα να πω μόνο ότι έχω τη χαρά να γνωρίζω και τον Ανδρέα αλλά και τον Ισίδωρο, έστω και εξ' αποστάσεως και προσωπικά έχω τη δυνατότητα να "φιλτράρω" κάποια μηνύματα στο μυαλό μου καθώς τα διαβάζω, γνωρίζοντας το ακριβές νόημα των γραφομένων, έστω και αν δεν έχουν διατυπωθεί σωστά.

Ομολογώ πως υπήρξε μήνυμα του Ισίδωρου που θα με ξάφνιαζε αν το διάβαζα χωρίς αυτό το "φίλτρο", αλλά γνωρίζοντας τη φιλοσοφία και τα πιστεύω του στο θέμα της φροντίδας των πουλιών, θεωρώ πως επρόκειτο για λανθασμένη διατύπωση.

Αντιλαμβάνομαι επίσης την αντίδραση του Ανδρέα, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες του στο θέμα με τις οποίες προσωπικά συμφωνώ και την κρίνω ως ένα βαθμό δικαιολογημένη, από τη στιγμή που η ανάγνωση των μηνυμάτων έγινε αντικειμενικά.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι πρόκειται για μια παρεξήγηση από αυτές που δημιουργεί ο γραπτός λόγος, ο οποίος απαιτεί μεγαλύτερη επιμέλεια σε σχέση με τον προφορικό προκειμένου να καταφέρει να αποδώσει το ύφος.
 
.

Ξεκαθάρισε μου λοιπόν φίλτατε Ισίδωρε τα εξής:
α) Όταν λες ξεκινήστε με άγρια δεν είναι προτροπή;
β) Που θα βρουν το ζευγάρι τα άγρια;
γ) Από που συμπέρανες τον πλουτισμό των υπολοίπων εκτροφέων;
δ) Γιατί δεν τα δακτυλιδώνεις;(προαιρετική)
ε) Εμμέσως πλην σαφώς γιατί κατηγορείς αυτούς που δακτυλιδώνουν και ορισμένοι τα εκθέτουν στο κοινό ως διατυμπανιστές(ελεύθερη μετάφραση επιδειξίες-ψώνια-ματαιόδοξοι);
στ) Ποια από όλες τις τοποθετήσεις μου σε εξώθησε να προσπαθήσεις να αποδείξεις την εκτροφική σου αξία και προιστορία;
ζ) Τι εννοείς όταν λες "χρήση των διακαιωμάτων ως moderator);
Α και κάτι τελευταίο.Αν λέω αν υπονοείς επαναφορά στην τάξη των παρανομούντων και εκτροχιασθέντων επί του θέματος θα είχες ένα μεγάλο πρόβλημα. Θα έπρεπε να σβήσεις πρώτα τα δικά σου μηνύματα.
Ωπς, συγνώμη λάθος ΤΩΡΑ είναι το τελευταίο. Καλύτερη απόδειξη για την εκτροφική σου αξία,όσον αφορά τις καρδερίνες πάντα, θα ήταν μισή ντουζινίτσα φωτογραφίες από τους χώρους,τις φωλιές,τα αυγά,την καρδερίνα να κλωσσάει, τους νεοσσούς να σκάνε, να μεγαλώνουν και να κάθονται στο κλαρί.Φωτογραφίες τέτοιες ας πούμε έχουν πολλοί γνωστοί μου "διατυμπανιστές" που τους ζηλεύω ΠΑΡΑ πολύ γιατί εγώ δεν έχω δει ακόμα ούτε αυγά εντός φωλιάς.
 
.

Ανδρεα η καρδερινα ειναι πουλι αγριας προελευσης το οποιο υπαρχει και στην Ελλαδα, ειναι λογικο καποιοι να εχουν πιασμενα απο τη φυση, ειναι μεν παρανομο γιατι δεν εχουν δαχτυλιδι κλειστο αλλα εαν κοιταξεις οτι το 99,9% που πωλειται σε καταστηματα σε ολη την Ελλαδα ειναι αγριες τοτε δεν μπορουμε να πουμε τιποτα παραπανω, εφοσον οι καρδερινες εκτροφεις ειναι μετρημενες στα δαχτυλα και υπαρχουν σε συγκεκριμενα pet shop σε Θεσσαλονίκη και Αθηνα δεν μπορουν να καλυψουν τη ζητηση
Τον πελατη δεν τον ενδιαφερει εαν ο εκτροφεας ξοδεψε χρηματα για την αναπαραγωγη, εκεινος κοιταει αυτα που εχει στην τσεπη του, επισης δεν υπαρχει λογος να παει να παρει καποιος καρδερινες εκτροφης 100 ευρω απο τη στιγμη που δε θα ασχοληθει με την εκτροφη,υπαρχουν αγριες πιασμενες με 5 ευρω και σε καλη κατασταση τουλαχιστον εγω εχω βρει
Απο την αλλη εχω ακουσει οτι ορισμενοι εχουν βγαλει με αγριες,τωρα λενε αληθεια λενε ψεματα, προσπαθουν να παραπληροφορησουν τον κοσμο, δε ξερω
Οσο αναφορα τη συμπεριφορα της αγριας μεσα στο κλουβι, εγω εχω παρει πανω απο 10 καρδερινες χωρις να μου ψωφισει καμια, μικρα φετηναρια και μεγαλα ντυμενα προσφατα, αμα τα χεις ξεχωριστα σε μεγαλες κλουβες μεχρι να συνηθισουν για 2-3 μηνες μετα θα σου πανε αρκετο καιρο εαν τα φροντιζεις σωστα
 
.

Φίλε μου Ανδρέα νομίζω ότι ή δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.Χωρίς να το πάρεις στραβά θέλω να σε ρωτήσω. Έχεις στην κατοχή σου καρδερίνες ή θέλεις να αποκτήσεις; Σε ρωτάω αυτό γιατί αν έχεις καρδερίνες μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ αν είναι εκτροφής; και πόσο τις αγόρασες; και αν από αυτόν που τις αγόρασες σου έδειξε την εκτροφή του; Σε άφησε να διαλέξεις από το κοπάδι του ή τις είχε ξεχωριστά.
Μήπως ότι με τις τόσες χιλιάδες φωτογραφίες που περίμενες να δεις από εμένα και δεν τις βλέπεις έπρεπε να καταλάβεις ότι δεν θέλω να αποδείξω καμία εκτροφική αξία και το μόνο που ΄κάνω είναι να συμμετέχω σε ένα φόρουμ όπως όλα τα παιδιά;
Έχεις ρωτήσει ποτέ τους διατυμπανιστές φίλους σου όπως εσύ τους αποκαλείς τι γνώμη έχουν για κάποιους που ασχολούνται σιωπηλά με αυτό που τους αρέσει;
Όταν τους ρωτήσεις (μόνο τους διατυμπανιστές, γιατί όλοι δεν βράζουν στο ίδιο καζάνι) τότε θα σου απαντήσω γιατί εγώ δεν δαχτυλιώνω τα πουλιά μου. Μήπως ακόμα θα μπορούσες να τους ρωτήσεις από τί ζευγάρια ξεκίνησαν την εκτροφή τους;
Και κάτι τελευταίο.Αν θεωρείς ότι τα μυνήματά μου πρέπει να σβήνονται τότε απλά μην τα διαβάζεις.
 
.

Θέλοντας να μείνω μακριά από τις παραπάνω αντιπαραθέσεις θα ήθελα απλά να εκφράσω την γνώμη μου
Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό κριτήριο στην επιλογή μεταξύ άγριας καρδερίνας ή εκτροφής είναι το τι φιλοδοξεί ο καθένας από μια τέτοια αγορά. Αν ο σκοπός του είναι να αγοράσει ένα πουλί για να το χαρεί και να ευχαριστηθεί το κελάηδημά και την ομορφιά του τότε σίγουρα θα διαλέξει ένα πουλί εκτροφής, άλλωστε τι χαρά να σου προσφέρει ένα πουλί που θα είναι συνέχεια γαντζωμένο πάνω στο σύρμα και φοβισμένο. Αν η αγάπη του για τα πουλιά έχει γίνει πάθος που του επιβάλλει ότι πρέπει να αποκτήσει <οικονομική καρδερίνα > τότε επιλέγει καμιά δεκαριά άγριες.
 
.

Ta itela ke ego na topothetitho pano sto thema gia to opio SIZITAME .
Proton den prepi na ksexname oti gia xronia i karderines tis opoies filoksenousame sta spitia mas itan poulia piasmena ite me dixtia ite me eksoberges.
Defteron i ektrofi karderinas ine kati pou arxise stin xora mas -SE ANTITHESI ME ALLES XORES -ta teleftea 3 baria 5 xronia.
I karderines pou bgikan sto klari apo tous ektrofis ine PARA POLI LIGES se sxesi me tis karderines pou ta thelan i ektrofis gia na anaptiksoun pio dinamika tin ektrofitis, afti i katastasi odigise polous na isagoun atoma apo to eksoteriko-ME POLES FORES MEGALO KOSTOS (METALAGMENES).
O tropos ke to kostos ektrofis karderinas ine telios diaforetikos apo afto ton kanarinion , o dromos ine pio epiponos , i ipomoni pou xriazete ine poli megaliteri apo afti ton kanarinion ( KE SAN LAOS DEN FIMIZOMASTE GIA TIN IPOMONI MAS, XORIS AFTO NA TO TETO SAN MIONEKTIMA), ke i apogoitefsis akoma megaliteres.
Oli afti i katastasi dimiourgise 2 omades antropon a)antropous pou pismosan , patiastikan me afto to iperoxo pouli kai dosan pano apo tis dinatotites tous ke tis dinamis tous gia tin ektrofitous me monadiko skopo TIN EKTROFI B) antropous pou ekmetaleftikan tis idieterotites tis stin ektrofi ke ekmetaleftikan ektrofis i mesa apo diafora texnasmata na probaloun ton eafto tous ( LES KE TA POULIA INE APODIKSI TON IKANOTITON ENOS ANTROPOU STI ZOI ).
Prosopika den mporo na katigoriso kanenan epidi exi agria atoma stin ektrofi tou otan o skopos tou ine I EKTROFI AFTOU TOU IPEROXOU POULIOU , omos mporo na katigoriso omos aftous pou to xrisimopioun gia emporio .
Den mporoume na min poume sixaritiria sta pedia pou kourastikan pedeftikan skasan apo ipomoni me kala i kapies fores kaka apotelesmata SIXARITIRIA.
i KARDERINA INE KOMATI TIS KOULTOURA MAS
 
.

Για την καρδερινα χωρις να παρω θεση νομιμη παρανομη κατοχη αγριας, θεωρο πως της φυσης ειναι καλυτερη σε φωνη, γιατι εχει περισσοτερα ακουσματα απο της εκτροφης και γενετικα το DNΑ της εκτροφης σε καποιο βαθμο εχει αλλοιωθει. Αν το πουλι εχει πιαστει σε μικρη ηλικια και η παρουσια μας ειναι συχνη στο χωρο του γινετε ημερο. Τωρα αν σκοπευει για αναπαραγωγη αυτης περισσοτερες πιθανοτητες εχει με πουλια εκτροφης. Με το παραπανω δεν προτρεπω κανενα να πιασει η να κατεχει πουλια της φυσης, την γνωμη μου καταθετω.
 
.

Αγαπητοί φίλοι.

Αν και δεν μου αρέσει να ξαναγράφω τα ευκολονόητα και αυτονόητα
για άλλη μια φορά αναγκάζομαι.

Ξεκινάω με μία πολύ πρόσφατη ιστορία.Χθες ήμουν στην Σύμη για να παντρέψω την ανηψιά μου. Μίλησα με 2-3 άτομα που γνωρίζουν την
"λόξα" μου με τα καναρίνια και αυτά που άκουσα με έκαναν να ανατριχιάσω.

Κάθε ένας από αυτούς καθώς και καμιά πενηνταριά άλλοι κατάφεραν (έτσι είπαν) να συλλάβουν περί τα 500 πουλιά συνολικά.Άλλα κατέληξαν σε κλούβες,τα υποτιθέμενα καλύτερα, τα δε λιγότερο καλύτερα αρσενικά και σχεδόν όλα τα θηλυκά (τσουτσούκες) ή ελευθερώθηκαν ή θανατώθηκαν ή τηγανίστηκαν.

Το γεγονός είναι ένα και πραγματικά θλιβερό. Με τους ρυθμούς που συλλαμβάνονται οι καρδερίνες σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν μόνο στις φωτογραφίες βιβλίων και sites.

Αντί λοιπόν να ανησυχούμε για όλα αυτά που συμβαίνουν εμείς απλά προτρέπουμε κι άλλους να παρανομήσουν και στην ουσία να συνεχίσουν το έγκλημα.

Αγαπητοί φίλοι κάνετε 2 (τουλάχιστον) σοβαρά λάθη. Προκειμένου να δικαιολογήσετε την παρανομία σας προσπαθείτε να βρείτε, πράγμα καθόλου δύσκολο, ποιοι άλλοι παρανομούν το ίδιο με εσάς ή ακόμα και περισσότερο.
Δεν φτάνει που παρανομείτε άλλοι λίγα κι άλλοι πολλά χρόνια βγαίνετε και σε ένα forum και το διαλαλείτε. Θέλεις να είσαι παράνομος βρε Χριστιανέ;
Κάντο και μη μιλάς τουλάχιστον. Δεν είναι κατόρθωμα,έγκλημα είναι.

Τα υπόλοιπα ότι κελαηδάει καλύτερα και είναι ομορφότερη και πιο τσαχπίνα και δεν ξέρω τι άλλο είναι απλά για λαική κατανάλωση.

Επειδή ρωτήθηκα να σας πω ότι έχω στην κατοχή μου ΜΟΝΟ δακτυλιδωμένες καρδερίνες οι οποίες αγοράσθηκαν από φίλο που τις διάλεξε από Γερμανό εκτροφέα επί τόπου στον χώρο του. Για κάθε ενδιαφερόμενο υπάρχουν και τα πιστοποιητικά των πουλιών.

Δεν έχω συλλάβει ΠΟΤΕ ούτε ένα άγριο άτομο. Τα τελευταία χρόνια είχα στην κατοχή μου συνολικά 5 καρδερίνες άγριες. Εκτός από αυτές κατείχα για ελάχιστο χρονικό διάστημα άλλες 10 οι οποίες ελευθερώθηκαν σε απομακρυσμένη από την πόλη περιοχή. Ο λόγος ήταν ότι δεν άντεχα να τις βλέπω να χτυπιούνται και να μαδιούνται στα σύρματα.

Για την τιμή που χτυπιέστε όλοι να σας ρωτήσω κάτι. Τι προτείνετε;Να υπάρχουν καναρίνια ράτσας που να κοστίζουν 50-60-70 ευρώ και οι καρδερίνες 40;Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι γνωρίζετε πόσα ξοδεύουν οι εκτροφείς τους. Το μείγμα ακριβότερο, οι αυγοτροφές τους ακριβότερες, οι έξτρα λιχουδιές ( μελίγκρα, αυγά μυρμηγκιών,bufallo worms,pinkies) ακόμα ακριβότερες, οι κλούβες μεγαλύτερες. Τα ποσοστά επιτυχίας ζευγαρώματος πολύ πολύ πολύ μικρότερα από τα αντίστοιχα των καναρινιών.

Σχεδόν όλοι από εμάς τους καναρινοεκτροφείς δεν έχουν βγάλει κέρδος από την εκτροφή τους.Φανταστείτε οι καρδερινοεκτροφείς!
Εν αντιθέση με τους παροικούντες στο Σχιστό και σε άλλους τόπους μαρτυρίας των πτηνών που οικονομούν απίστευτα ευρώ χωρίς να έχουν άλλους πόρους. Εισπράττουν τόσα πολλά δε που τους φτάνουν να πληρώνουν και τα τυχόν πρόστιμα.Αυτούς γιατί τους βοηθάτε;

Θέλετε να λέγεστε λάτρεις των πτηνών;Βοηθήστε να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα η αναπαραγωγή της καρδερίνας. Ξεκινήστε με ένα ζευγαράκι εκτροφής.Αν δεν έχετε χρήματα ή δεν βρείτε καρδερίνες φέτος κάντε υπομονή μέχρι του χρόνου. Η αγάπη δεν θέλει βιασύνη.
 
.

Ανδρεα συμφωνω σχεδον σε ολα. Δεν συμφωνω εκει που αναφερεσαι για τις φωνες των αγριων …και την λαικη καταναλωση, αν μου αποδειξεις γενετικα οτι η εκτροφης ειναι τουλαχιστον το ιδιο σε φωνες με τις αγριες, εγω θα συνταχτω μαζι σου και θα γραψω πως ηταν λαθος αυτο που εγραψα στο μηνυμα.
 
.

Νομίζω πως η γενετική μετάλλαξη ενός πουλιού είναι αδύνατο να συμβεί μέσα σε μια γενιά έχοντας ως αιτία τη γέννηση του στο κλουβί. Θεωρώ πώς οι άγριες καρδερίνες είναι πανομοιότυπες γενετικά με αυτές που γεννιούνται στην αιχμαλωσία. Αν υπάρχει κάποιος παράγοντας που ίσως τις διαφοροποιεί όσον αφορά στη φωνή, αυτός είναι η περιβαλλοντική επιρροή, χωρίς να σημαίνει πως το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει για μένα προσωπικά το βασικό κριτήριο επιλογής στο δίλημμα που θέτει ο τίτλος του θέματος.
 
.

Ο bootεγραψε

Αν ο σκοπός του είναι να αγοράσει ένα πουλί για να το χαρεί και να ευχαριστηθεί το κελάηδημά και την ομορφιά του τότε σίγουρα θα διαλέξει ένα πουλί εκτροφής, άλλωστε τι χαρά να σου προσφέρει ένα πουλί που θα είναι συνέχεια γαντζωμένο πάνω στο σύρμα και φοβισμένο. Αν η αγάπη του για τα πουλιά έχει γίνει πάθος που του επιβάλλει ότι πρέπει να αποκτήσει <οικονομική καρδερίνα > τότε επιλέγει καμιά δεκαριά άγριες.

Πανω σε αυτο το θεμα ειπα την γνωμη μου, που φαινεται στο παρακατω μηνυμα μου στο φορουμ.

Ο Σταύρος εγραψε
Νομίζω πως η γενετική μετάλλαξη ενός πουλιού είναι αδύνατο να συμβεί μέσα σε μια γενιά έχοντας ως αιτία τη γέννηση του στο κλουβί.

Και εγω αυτο πιστευω. Και φυσικα δεν μιλαγα για την πρωτη γενια

Στην Ελλαδα καποιοι εχουν πουλια τεταρτης πεμπτης ισως και παραπανω γενιων. Οι ξενοι εκτροφεις ειναι πολυ ποιο μπροστα απο εμας και εχουν προχωρησει και σε μεταλλαξεις αυτων. Τα παραπανω πουλια πιστευω πως εχουν επηρεαστει σε καποιο βαθμο που ειναι αυξανομενος με την παλαιοτητα των γενιων και τις μεταλλαξεις που φερουν
Τωρα αν καποιος θελει να αποκτησει καρδερινα ελληνικης εκτροφης ειναι πολυ δυσκολο να βρει, ποιο ευκολα βρισκει εισαγωγης, αυτες για μενα σε εμφανηση ειναι ποιο ωραιες, απο φωνη δεν λενε και πολλα πραγματα. Αναλογα με τα κριτηρια του ο καθενας απο εμας παιρνει και της αποφασεις του. Εγω μπορω και καταλαβαινω τα υψηλα επιπεδα της οικολογικης συνειδησης καποιου, οπως μπορω να καταλαβω και την αναγκη του αλλου να εχει ενα αγριο πουλι για συντροφια. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι εγω θα πρεπει να αντικαταστησω τις αρμοδιες αρχες.
 
.

Παιδια γεια σας και θα ηθελα να πω και εγω την αποψη μου.
Ειμαι της αποψης οτι ειναι σαν να συζητατε εαν ειναι πιο καλο να τρωμε τσιπουρες ιχθυοτρωφειου επειδη τις εκτρεφουμε και δεν τις παιρνουμε απο το φυσικο περιβαλλον.
Πρεπει να καταλαβουμε οτι ολα τα πλασματα του θεου δημιουργηθηκαν απο τον θεο για να ειναι ελευθερα.Αλλα ο ανθρωπος τα αιχμαλωτισε για τις αναγκες του.
Το οτι οι καρδερινε ς του εκτροφεα(ωραια λεξη εεε!) για καποιες γενιες γενηθηκαν στο κλουβι για εμενα δεν παιζει ρολο.
Εαν ειναι ετσι να μπορουμε να αγορασουμε αγρια ζωα(αρκουδες,τιγρεις, λιονταρια) επειδη καταφεραμε να τα ζευγαρωσουμε στην αιχμαλωσια
Δεν θελω να το παιξω ιεραποστολος και πιστευω οτι τα καναρινια μου, μου κανουν πολυ μεγαλη χαρη που μου κελαιδανε παρολο που τα εχω φυλακισμενα
Αυτο που με πειραζει ειναι το εμποριο που γινεται επειδη καποιοι στηριζονται στην αγαπη,τρελα, χομπι καποιον αλλων για να βγαλουν λεφτα με το προσχημα οτι εχουν μεγαλο κοστος.
Εγω ειχα φτασει στο σημειο πριν 2 χρονια να εχω 160 καναρινια.
Καταλαβα οτι οικονομικα δεν εβγαινα.Χαρισα τα 100 σε φιλους και συγγενεις.
Απο αυτα ζουν ακομη περιπου 85.
Θα μπορουσα να παω σε ενα pet shop η να τα πουλησω στο internet. Προτιμησα ομως να τα ξαναβλεπω οταν ηθελα και να κολλησω και την τρελα μου και σε αλλους και σας πληροφορω οτι με 6 φιλους μου τα καταφερα.
Οταν μας ακουνε αλλοι να μιλαμε για τα καναρινια μας κοιτανε σαν UFO.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
.

Παιδια γεια σας και θα ηθελα να πω και εγω την αποψη μου.
Ειμαι της αποψης οτι ειναι σαν να συζητατε εαν ειναι πιο καλο να τρωμε τσιπουρες ιχθυοτρωφειου επειδη τις εκτρεφουμε και δεν τις παιρνουμε απο το φυσικο περιβαλλον.
Πρεπει να καταλαβουμε οτι ολα τα πλασματα του θεου δημιουργηθηκαν απο τον θεο για να ειναι ελευθερα.Αλλα ο ανθρωπος τα αιχμαλωτισε για τις αναγκες του.
Το οτι οι καρδερινε ς του εκτροφεα(ωραια λεξη εεε!) για καποιες γενιες γενηθηκαν στο κλουβι για εμενα δεν παιζει ρολο.
Εαν ειναι ετσι να μπορουμε να αγορασουμε αγρια ζωα(αρκουδες,τιγρεις, λιονταρια) επειδη καταφεραμε να τα ζευγαρωσουμε στην αιχμαλωσια
Δεν θελω να το παιξω ιεραποστολος και πιστευω οτι τα καναρινια μου, μου κανουν πολυ μεγαλη χαρη που μου κελαιδανε παρολο που τα εχω φυλακισμενα
Αυτο που με πειραζει ειναι το εμποριο που γινεται επειδη καποιοι στηριζονται στην αγαπη,τρελα, χομπι καποιον αλλων για να βγαλουν λεφτα με το προσχημα οτι εχουν μεγαλο κοστος.
Εγω ειχα φτασει στο σημειο πριν 2 χρονια να εχω 160 καναρινια.
Καταλαβα οτι οικονομικα δεν εβγαινα.Χαρισα τα 100 σε φιλους και συγγενεις.
Απο αυτα ζουν ακομη περιπου 85.
Θα μπορουσα να παω σε ενα pet shop η να τα πουλησω στο internet. Προτιμησα ομως να τα ξαναβλεπω οταν ηθελα και να κολλησω και την τρελα μου και σε αλλους και σας πληροφορω οτι με 6 φιλους μου τα καταφερα.
Οταν μας ακουνε αλλοι να μιλαμε για τα καναρινια μας κοιτανε σαν UFO.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Φιλε ασε τα καναρινια και ασχολησου σοβαρα απο δω και περα με καρδερινες, πιο ομορφα πουλια, πιο εξυπνα και δραστηρια απο τα καναρινια και πανω απ'ολα εχουν πιο γλυκια φωνη
Εγω εχω κολλησει με τις καρδερινες, ενω τα καναρινια δεν εχουν να αποδειξουν τιποτα αλλο παρα την ηρεμια τους σε κατασταση αιχμαλωσιας
 
.

Φιλε ασε τα καναρινια και ασχολησου σοβαρα απο δω και περα με καρδερινες, πιο ομορφα πουλια, πιο εξυπνα και δραστηρια απο τα καναρινια και πανω απ'ολα εχουν πιο γλυκια φωνη
Εγω εχω κολλησει με τις καρδερινες, ενω τα καναρινια δεν εχουν να αποδειξουν τιποτα αλλο παρα την ηρεμια τους σε κατασταση αιχμαλωσιας

Φίλε Rainbow το θέμα δεν είναι αν οι καρδερίνες είναι καλύτερες από τα καναρίνια ή όχι. Ευχαρίστως αν θες να την κάνουμε αυτή τη συζήτηση αλλά στην κατάλληλη κατηγορία.

Και για να επανέλθω στο θέμα. Προσωπικά δεν είχα, δε έχω και δε θα έχω και στο μέλλον καρδερίνες. Όχι επειδή δεν είναι όμορφα πουλιά ή δεν κελαηδάνε ωραία αλλά γιατί πιστεύω ότι είναι ένα άγριο πουλί που δε ζει εύκολα σε κλουβί. Προτιμώ λοιπόν να το ακούω στη φύση παρά μέσα από το κλουβί.

Το είπα κάποια στιγμή και παραπάνω στο θέμα της καρδερίνας γίνεται γενοκτονία. Από αυτούς που έχουν μαγαζιά και πουλάνε καρδερίνες, από αυτός που για τη διασκέδαση τους πιάνουν ένα σωρό πουλιά αλλά και από αυτούς που πάνε στα πετ-σοπ για να αγοράσουν αυτές τις καρδερίνες.

Θα μου πείτε εσύ ή εμείς θα απαγορεύσουμε τη διακίνηση της καρδερίνας με τον τρόπο που γίνεται σήμερα. Φυσικά όχι, για το σκοπό αυτό υπάρχει κράτος και νόμοι που πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να εφαρμόζονται σε αυτή τη χώρα.

Το θέμα είναι ότι και εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δύναμη να "επιβάλουμε" το νόμο με έμμεσο τρόπο. Δεν αγοράζουμε καρδερίνες που δεν είναι εκτροφής γιατί γινόμαστε και εμείς συνένοχοι στη γενοκτονία και βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιάνουμε ελεύθερες άγριες καρδερίνες και να συμβάλουμε κατά αυτό τον τρόπο στη συρρίκνωση και την μελλοντική εξαφάνιση αυτού του ωραίου πουλιού.
 
.

καλημερα σε ολους σας. Παρακολουθω καιρο τωρα τα σχολια σας στο foroym και σημερα ενιωσα την αναγκη και εγω να πω καποια πραγματα. Κατα την ταπεινη μου γνωμη θεωρω πως καποιος που ασχολειταιμε την εκτροφη της καρδερινας δεν εχει στο κοπαδι του πιασμενα πουλια. Μετα ποιος μπορει να με διαβεβαιωση πως οι καρδερινες που θα αγορασω απο καποιον ακομη και απο καποιον απο εσας θα ειναι οντως εκτροφης επειδη εχουνε δακτυλιδι κλειστου τυπου.[δηλαδη οταν ο αλλος παιρνει αυγα απο φωλιες και τα βαζει σε καναρες και τα μεγαλωνουνε θεωρουνται εκτροφης αυτες;]και στο φιναλε αφου η καρδερινα ειναι αγρια στην φυση καποιοι την πιασανε οπως και με το καναρινι και αρχισε η εκτροφη στο κλουβι. Τι εγινε μια ωραια μερα ενα ζευγαρι καρδερινες μπηκε μεσα σε ενα κλουβι απο μονες τους και ειπανε να αναπαραυθουνε εκει;οχι μαλλον πιαστικανε και μπηκανε στο κλουβι. Τωρα η αναπαραγωγη τους στο κλουβι χωρις καμια συζητηση ειναι πολυ πιο δυσκολη απο οτι των καναρινιων και τα εξοδα τους πολυ μεγαλητερα. Καποιος βαζει πεντε ζευγαρια καναρινια και σε μια χρονια γεμιζει πουλιακαι ο αλλοσ βαζει πεντε ζευγαρια καρδερινες και δεν παιρνει ουτε αυγο [εγω ημουνα απο τουσ τυχερους γιατι πηρα πουλια απο δυο ζευγαρια και ειναι ολα μια χαρα προς το παρον.]τωρα εαν θα πουλησω και καποια απο αυτες που ακριβος ειναι το προβλημα; Επειδη εμενα τυχαινει να μην μου εχει χαρισει κανεις μεχρι τωρα πουλικαι εγω να εχω χαρισει αρκετα σε φιλους παντα πρεπει να αρχιζω να χαριζω πουλια δεξια αριστερα μην χαρακτηριστο εμπορος;
Για εμενα οι καρδερινες εκτροφεις εαν ειναι οντως ετσι καλα κανουνε και εχουνε αυτη την τιμη που εχουνε,[εδω εχουνε τα καναρινια τετοια τιμη και δεν θα εχουνε αυτες]Δεν εχω πουληση καμια απο της καρδερινες που ειχα στην κατωχη μεχρι τωρα αλλα δεν λεω πως δεν θα πουλησω εαν καποια στιγμη μου τυχει να το κανω. Και επειδη η τρελα μας για τα πουλια εχει ξεφυγει καπως εχω αφησει τον ιδιο μου τον ευατο σε δευτερη μοιρα απο οτι αυτα. Δεν θα σας κουρασω αλλο.[εαν χρειαστει θα επανελθω.]να ειστε καλα ολοι!
 
.

μετα ποιος μπορει να με διαβεβαιωση πως οι καρδερινες που θα αγορασω απο καποιον ακομη και απο καποιον απο εσας θα ειναι οντως εκτροφης επειδη εχουνε δακτυλιδι κλειστου τυπου.[δηλαδη οταν ο αλλος παιρνει αυγα απο φωλιες και τα βαζει σε καναρες και τα μεγαλωνουνε θεωρουνται εκτροφης αυτες;]
Μεγάλο θέμα. Ίσως η πιο αισχρή και ανήθικη πρακτική. 😡 Και άντε, ο Απατεώνας είναι Απατεώνας... είναι όμως παράλληλα και μέλος κάποιου συλλόγου για να κατέχει τα δαχτυλίδια "θησαυρό".

Αναρωτιέμαι πολλές φορές εάν είναι δυνατόν κάποιος σύλλογος να μη γνωρίζει ότι κάποιο μέλος του που ζητάει 50 ή 100 δαχτυλίδια 2,5mm, έχει στην κατοχή του ένα ή δύο ζευγάρια καρδερίνες ή πολλές φορές και κανένα παρά μόνο δύο τρεις αρσενικές. Βλέπετε οι θηλυκές είναι φύρα.

Εάν κάποιος σύλλογος δεν είναι σε θέση να έχει στη διάθεσή του τέτοιες πληροφορίες στα μητρώα του τότε γίνεται αναπόφευκτο το συμπέρασμα για τους λόγους ύπαρξής τους. Μην αρχίσετε της ιστορίες περί επιχειρημάτων "πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει ο σύλλογος τι κάνει το κάθε μέλος του", γιατί ακόμη και εγώ που είμαι ιδιώτης, γνωρίζω ουκ ολίγες περιπτώσεις.
 
.

Φίλε Rainbow το θέμα δεν είναι αν οι καρδερίνες είναι καλύτερες από τα καναρίνια ή όχι. Ευχαρίστως αν θες να την κάνουμε αυτή τη συζήτηση αλλά στην κατάλληλη κατηγορία.

Και για να επανέλθω στο θέμα. Προσωπικά δεν είχα, δε έχω και δε θα έχω και στο μέλλον καρδερίνες. Όχι επειδή δεν είναι όμορφα πουλιά ή δεν κελαηδάνε ωραία αλλά γιατί πιστεύω ότι είναι ένα άγριο πουλί που δε ζει εύκολα σε κλουβί. Προτιμώ λοιπόν να το ακούω στη φύση παρά μέσα από το κλουβί.

Το είπα κάποια στιγμή και παραπάνω στο θέμα της καρδερίνας γίνεται γενοκτονία. Από αυτούς που έχουν μαγαζιά και πουλάνε καρδερίνες, από αυτός που για τη διασκέδαση τους πιάνουν ένα σωρό πουλιά αλλά και από αυτούς που πάνε στα πετ-σοπ για να αγοράσουν αυτές τις καρδερίνες.

Θα μου πείτε εσύ ή εμείς θα απαγορεύσουμε τη διακίνηση της καρδερίνας με τον τρόπο που γίνεται σήμερα. Φυσικά όχι, για το σκοπό αυτό υπάρχει κράτος και νόμοι που πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να εφαρμόζονται σε αυτή τη χώρα.

Το θέμα είναι ότι και εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δύναμη να "επιβάλουμε" το νόμο με έμμεσο τρόπο. Δεν αγοράζουμε καρδερίνες που δεν είναι εκτροφής γιατί γινόμαστε και εμείς συνένοχοι στη γενοκτονία και βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιάνουμε ελεύθερες άγριες καρδερίνες και να συμβάλουμε κατά αυτό τον τρόπο στη συρρίκνωση και την μελλοντική εξαφάνιση αυτού του ωραίου πουλιού.

Και το Καναρινι καποτε ηταν αγριο, σιγα σιγα ομως το εξημερωσε ο ανθρωπος

Αυτο μπορει να γινει με τις καρδερινες, ποιος ο λογος να βγαζετε κι αλλα καναρινια; Εχει γεμισει ο κοσμος και μη σου πω οτι ειναι και περισσοτερα απο τα σπουργιτια, εγω πιστευω οτι η καρδερινα ειναι πιο ελκυστικη επειδη ειναι πιο εξυπνο πουλι

Αυτο φαινεται εξαλλου στο οτι δεν παγιδευεται ευκολα, εκτος και εχεις συγκεκριμενη τεχνικη, αρα για να εξαφανιστει τελειως ειναι λιγο δυσκολο

Αλλα επειδη λετε οτι καποιοι πηρανε αυγα και τα βαλανε σε καναρες,το βλεπω λιγο απιθανο, γιατι οι νεοσσοι τρεφονται με εντομα τις πρωτες 15 μερες απο τους γονεις τους
 
.

Kαλημερα! Και όμως συμβαινει πολυ συχνά ν απαίρνουν αυγα απο φωλιες αγριων και νατα τοποθετουν σε καναρες και οντως χρειαζονται πρωτεινες τις πρωτες μερες της ζωης τους, αλλα δεν ειναι και τοσο απαριτητο, εμενα τα ταιζε σπορακια και αυγοτροφη καναρινιου η καρδερινα μου και ειναιμια χαρα τα μικρα, λογω του οτι υπηρχε ελλειψη στην πολη μου εκεινη την περιοδο απο αυγοτροφη με εντομα για αγρια. 😡
 
Back
Top