Γενικά Για τους ανεγκέφαλους που αιχμαλωτίζουν άγρια πουλιά

γιωργο το βιντεακι (σου; Εισαι ο "μαφιοζος" του greektube , ο δημιουργος του; ) ειναι σιγουρο οτι ταρακουνησε αρκετους. Ο γραφων οταν ηταν εφηβος ειχε και κεινος αγορασει καρδερινα(αγρια) και πολυ θα ηθελε εκεινη την εποχη να πιασει κιολας. Αρα δεν ειναι ικανος να κρινει κανεναν για το θεμα αυτο. Καποια στιγμη στη ζωη μου περασα στο εντελως αντιθετο στρατοπεδο. Εχω λοιπον γνωμη και θα την πω σεβομενος και την διαφορετικη. Για μενα δεν διαφερουν τα αγρια απο τα παιδια τους που γεννηθηκαν στο κλουβι. Και αυτο ισχυει για 3-4 γεννες τουλαχιστον. Τα ενστικτα υπαρχουν. Ουτε καποιος δυστυχως δεν σου διασφαλιζει επισημα οτι το πουλακι σου δεν ειναι κλεμμενο και δακτυλιδωμενο απο φωλια.ή αυγο που το κλωσσησε παραμανα.σιγουρα δεν βαζω στην ιδια θεση απεναντη μου τον πουλοπιαστη,τον αγοραστη αγριων, τον εκτροφεα δακτυλιδωμενων και τον αγοραστη πουλιων "εκτροφης".στην παρεα μας υπαρχουν παρα πολλοι που εχουν ιθαγενη και αναρωτιεμαι τοσο εκτεταμενη ειναι η εκτροφη τους;αντε της καρδερινας ενταξει.. Παπαδιτσες, σπινοι, φανετα, λουγαρα, κοκκινολαιμηδες, φλωροι, χονδρομητες( ρε γιωργο συγνωμη, βρηκες χονδρομητη εκτροφης; )
οσο και αν αγαπω αυτη την παρεα δεν σας κρυβω οτι πριν λιγο καιρο ενοιωσα αιρετικος.σκεφτηκα να σωπασω .. Ισως και να φυγω. Ομως στην ζωη μου ποτε δεν αντεχα να σωπαινω, να συμβιβαζομαι για να ειμαι αρεστος...

... Εγω, οσο μου δινουν το δικαιωμα αυτοι που κοπιασαν γιαυτη την παρεα, θα ειμαι εδω. Με τις κουζουλαδες μου. Ελπιζοντας οτι οποιος απο αυτους που πιανουν αγρια και με διαβαζουν θα καταλαβουν. Αυτο που καταλαβε και ο "μαφιοζος"του βιντεο. Γιατι καπου βαθεια λιγοτερο ή περισσοτερο ή σπιθα υπαρχει.
Ας κανακανουμε την γη οπως μας την παρεδωσε Εκεινος!
φιλε δημητρη συμφωνω απολυτος μαζι σου και το σκεφτομουνα και εγω πολυ να τα πω ετσι αλλα δεν τολμησα και απαντησα καπως πιο ηπια αν διαβασες παραπανω
 
Ολα οσα εχω στην κατοχη μου ειναι 1000% εκτροφης. Γιατι τα αγοραζω απο εναν γνωστο μου ο οποιος τα εκτρεφει αυτος... Τωρα το τι θελετε να πειτε εσεις για να δικαιολογησετε τον εαυτο σας ειναι δικο σας θεμα και δεκτο πιστευω, αλλα αν δεν ξερετε κατι 100% μην το σχολιαζετε για να φανειτε καποιοι..
 
γιωργο αν εννοεις εμενα ή και εμενα απλα θα ηθελα να σου πω οτι καποιος που καποτε αγορασε αγρια και ηθελε να πιασει κιολας δεςν μπορει νατο παιζει "καποιος" σε εναν που απλα αγορασε ιθαγενη εκτροφης και δεν ηθελε ποτε του να πιασει αγρια όπως εσυ δηλωνεις και σε πιστευω. Αυτο που δεν πιστευω ειναι οτι αυτα που ο φιλος σου εχει ειναι πραγματι εκτροφης ή τουλαχιστον οι γονεις τους. Εχεις δει πολλους χονδρομυτες να αναπαραγοντε συνεχομενες γενιες στην σκλαβια;αντε να ναι τρεις γενιες. Ε λοιπον αυτος που το επιασε μικρο και το δακτυλιδωσε(αν δεν το πουλησε και σαν αγριο στο πρωτο εκτροφεα και μη πουλοπιαστη) βλεποντας το κερδος θα το ξανακανει. Εστω και αν εσυ δεν αγορασες ποτε αγριο. Αυτο ηθελα να πω.
δεν κατηγορω κανεναν. Θα μπορουσα καλλιστα να εχω μοσχοπουλησει δακτυλιδωμενους νεοσσους απο φωλιες φετος την ανοιξη και να το παιζω τωρα ο "καποιος" που λες. Το ξερει κανενας;δεν εχει νοημα λοιπον να κρινουμε κανεναν παρα μονο αν ζουμε διπλα του και του τα λεμε πρωτα μονο σε αυτον και στα ισα. Εγω ετσι ενεργω.
οταν ανεβαζεις ενα τετοιο βιντεακι (για να γυρισουμε σε αυτο)σιγουρα εχεις ευαισθησιες μεσα σου δεν μπορεις να εισαι πουλοπιαστης και θρασυς συγχρονως. Και μπραβο σου γιαυτο. Τα αλλα σκεψου τα...😕
 
Tι να πω... Πραγματι λυπηρο.Λυστε μου ομως μια απορια:βλεπω πολλοι απο σας να εχετε αγριοπουλια. Η μηπως, επειδη τα αγορασατε η τα εχετε αναπαραγαγει οι ιδιοι, ο πονος ενος πουλιου που ναι αιχμαλωτισμενο ειναι λιγοτερος; Τοτε μαλιστα ειναι χειροτερα, γιατι προκειται για καποιο ειδος ''σκλαβοπαζαρου'', αφου εμπορευεσαι την ελευθερια ενος ζωντανου προορισμενου να πετα σε ανοικτο ουρανο. Η μηπως οι συνθηκες αλλαζουν επειτα; Με τον ταδε η το δεινα τροπο καταληγουν σε κλουβια, ειτε εκατοστων ειτε μετρων. Κι αν νομιζετε οτι τα αγριοπουλια που αναπαραγονται σε αιχμαλωσια βγαζουν απογονους που παυουν να ναι ''αγριοπουλια'',τοτε πλανομαστε πλανην οικτρα, κ μαλιστα προσπαθωντας για το αντιθετο. Το στοιχειο της αγριοτητας,της αυθεντικοτητας,της λαχταρας για ελευθερια βρισκεται στο γονιδιο του πουλιου(καρδερινας, σκαθιου, κλπ...), που σημαινει οτι δε χανεται απο γενια σε γενια, απλα υπολανθανει των αλλων χαρακτηριστικων, μετα απο μια''προσεκτικη φροντιδα''(μαλλον καλα καμουφλαρισμενη θα λεγα).
Σκεφτειτε λοιπον, μηπως απλα φασκετε, η φασκετε κι αντιφασκετε; Αν κανετε το πρωτο, προφανως απο αγνοια η επειδη οντως πρεσβευετε αυτων των ιδεων,τοτε εχετε πολλα ελαφρηντικα.Αν ομως πραττετε το δευτερο,τοτε αυτο λεγεται απλα υποκρισια. Δεν κατηγορω ουτε αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμενα, απλα ειμαι ουδετερος παρατηρητης που, επειδη ειδα οτι εχετε αγρια πουλια, κανω καποιες διαπιστωσεις...
 
Back
Top