Φροντίδα Διαμονή, καθημερινότητα και συμπεριφορές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panos78
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Και βέβαια κρατάω χαρακτήρα Σίσσυ μου! Κ πρωτίστως ακούω κ δέχομαι τις συμβουλές των άλλων! Όταν μαλλιαζε η γλώσσα μου να βάλω το πανί στην πλάτη του κλουβιού ποιος με άκουγε... 😀; Πράγματι ήταν καθοριστικής σημασίας η τοποθέτηση του!
 
Καλησπέρα σε όλους! Έχω ξεκινήσει μέρες τώρα την εκπαίδευση με το κλίκερ με πολύ καλά αποτελέσματα μπορώ να πω και άμεσα. Μία φορά του το έδειξα και αμέσως ανταποκρίθηκε. Έχω ένα ξυλάκι για κινέζικο φαγητό και τον κατευθύνω όπου θέλω.Αρχικά το έβαλα στο κάγκελο και πήγε και το δάγκωσε.Αμέσως έκανα ένα κλικ και του έδωσα ηλιόσπορο.

IMG_6050.webp IMG_6049.webp

Αυτό ήταν! Όπου του βάλω το ξύλο το δαγκώνει απαλά και παίρνει την λιχουδιά του, μάλιστα ήταν και ο τρόπος που τον μάζεψα μέσα σήμερα στο κλουβί!
 
Μπράβο που ξεκινήσατε να επικοινωνείτε. Μέρα με τη μέρα αυτό θα γίνεται πιο εύκολο. Για να πω την αλήθεια εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κλικερ. Πάντως συνεχίστε να χτιζετε τη σχέση σας, ώστε σύντομα να είστε με ίσους όρους στο "σμήνος".
 
Καλησπέρα Πάνο! Μπράβο και στους δύο για την πρόοδο που σημειώνετε και την σωστή και καλή αλληλεπίδραση και χημεία που σας συνδέει! Συγχαρητήρια για την υπομονή, την επιμονή και την αγάπη που δείχνεις στο παπαγαλάκι σου για την εκπαίδευση του! Να συνεχίσεις με αυτόν τον τρόπο και θα ανταμειφτείς!👍 Ότι καλύτερο σας εύχομαι! Το αξίζετε! 🙂
 
Ευχαριστώ! Ελπίζω ότι θα φθάσουμε σε καλύτερο επίπεδο επαφής και συνεννόησης :)
Αυτό είναι σίγουρο! Η υπομονή είναι αρετή και ο επιμένων νικά! Όλα καλά θα πάνε!
 
Ευχαριστώ! Ελπίζω ότι θα φθάσουμε σε καλύτερο επίπεδο επαφής και συνεννόησης :)
Φυσικά και θα φτασετε. Η ευφυία τους είναι κάποιες φορές τρομακτική. Εμένα πλέον με έχει "εκπαιδεύσει" ο δικός μου και ξέρω ανα πασα στιγμή τι θέλει να κάνουμε ή τι θέλει να του δώσω. Μου το δείχνει τόσο ξεκάθαρα που δεν τιθεται θέμα παρεξήγησης. Οπως λέω μεταξύ σοβαρού και αστείου (και όχι πάντα αστείου) πρέπει να είναι εξυπνότερος απο μένα.
 
Καλησπέρα στην παρέα! Σήμερα βγήκε ο παπαγάλος έξω απο το κλουβί έπαιζε κ του έδινα και τα σπορακια του! Μεχρι εκεί καλά! Καποια στιγμή πηγα στον καναπέ κ θέλησε να έρθει κοντά,όμως το φτερό του το ένα ειναι κομμένο εντελώς και έπεσε κάτω! Ευτυχως όταν του έβαλα το δάχτυλο μου κοντά ανέβηκε παρ´ολο το φόβο του και συνέβη και 2η φορά! Ειμαι κατά του κοψίματος των φτερών η αλήθεια και σήμερα όπως καταλαβαίνετε ενισχύθηκε περισσότερο η άποψη μου! Ειναι κατακρεουργημένο το πουλί! Δεν ειναι κομμένο έτσι ώστε να μην πέσει κάτω με φόρα! Μην χτυπήσει κιόλας! Δεν μπορώ να κάνω κατι η αληθεια ώσπου να αλλάξει το πέτρωμα του!
 
ειμαι κατά του κοψίματος των φτερών η αλήθεια και σήμερα όπως καταλαβαίνετε ενισχύθηκε περισσότερο η άποψη μου! Ειναι κατακρεουργημένο το πουλί! Δεν ειναι κομμένο έτσι ώστε να μην πέσει κάτω με φόρα! Μην χτυπήσει κιόλας! Δεν μπορώ να κάνω κατι η αληθεια ώσπου να αλλάξει το πέτρωμα του!
Μια σχετική συζήτηση για να πει όποιος θέλει την άποψη του αν δεν το έχει κάνει ήδη. Κόψιμο φτερών πτήσης παπαγάλων: Υπέρ ή Κατά;
 
... Ειμαι κατά του κοψίματος των φτερών η αλήθεια και σήμερα όπως καταλαβαίνετε ενισχύθηκε περισσότερο η άποψη μου!ειναι κατακρεουργημένο το πουλί!δεν ειναι κομμένο έτσι ώστε να μην πέσει κάτω με φόρα! Μην χτυπήσει κιόλας! Δεν μπορώ να κάνω κατι η αληθεια ώσπου να αλλάξει το πέτρωμα του!
Εάν ήταν κομμένα σωστά το πουλάκι θα πέταγε και θα προσγειωνόταν κανονικότατα!
Δυστυχώς όμως αυτό που τους κάνουν κάποιοι είναι απαράδεκτο!👎😡
Θα πρέπει να προσέχεις πολύ τις εξόδους από το κλουβί Πάνο, θα έλεγα καλύτερα να μην γίνονται...ή στην καλύτερη περίπτωση φρόντισε να γίνονται πάνω σε κρεβάτι, καναπέ, σε πολύ χαμηλό ύψος από το πάτωμα.
Το μόνο που μπορεί να γίνει (δεν είναι το καλύτερο) είναι να το πας σε γιατρό ώστε να του τραβήξει ένα δυο φτερά (για να βγουν γρήγορα-σε 15 ημέρες και να μην περιμένεις μήνες), ώστε το πουλί να μην κινδυνεύει...
 
. Επρεπε θεωρώ να είχα ερωτηθεί γιαυτο πάντως πριν αγοραστεί το πουλί!
Εγώ πχ είμαι υπέρ του σωστού κοψίματος για μια δυο φορές στην αρχή... Που να γνωρίζεις όμως πως ο άλλος δεν ξέρει την τύφλα του! 😡

Το κύριο και βασικότερο όλων είναι να μην χτυπήσει το πουλί. Δεν είναι απλό, αφού μπορεί να περιμένετε μήνες μέχρι να βγουν νέα φτερά... Δυστυχώς το έχω ζήσει (από άλλη αιτία) και γνωρίζω την επικινδυνότητα αυτών των πτώσεων...
Πτεροφαγία (parrotlet κόβει τα φτερά πτήσης του)
Γνωρίζω πως δεν είναι το καλύτερο για το πουλί, αλλά για εμένα προέχει η ασφάλεια του. Ή λοιπόν δεν βγαίνει έξω (αν δεν του έχει γίνει απαραίτητη συνήθεια ή...
Γίνεται στιγμιαία, το κάνει (κάποιος άλλος) ο γιατρός που γνωρίζει τον τρόπο (ταχύτητα-φορά ρίζας)
 
Κρίμα τετοιο πετσοκομα στο πουλάκι, εκνευρίζομαι ΚΑΘΕ φορα. Οπως τα λες Πανο, να περιμένεις, θα περασει την πτερόρροια (ο Ερνι αν θυμαμαι καλα γύρω στους 9-10 μήνες την πέρασε) και θα στρωσουν τα φτερακια. Ως τοτε απλα κανεις ότι και τώρα. Τον προσέχεις σαν τα ματια σου :)
 
Καλησπέρα Πάνο! Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! Βλέπω ότι τα πάτε άψογα και θριαμβευτικά καλά! Μπράβο σας! Χαίρομαι πολύ με την πρόοδο σας! Καλή σας συνέχεια :)
 
Back
Top