Φροντίδα Διαμονή, καθημερινότητα και συμπεριφορές

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panos78
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σίσσυ τον ξανά έβαλα στη θέση του και επανήλθε! Μηπως να το αφήσω έως ότου με εμπιστευτεί πλήρως και μετά να πάω σε αλλαγή θέσης,; Ειναι τόσο σταθερή η συμπεριφορά μου συγκεκριμένη και ως προς τις ώρες ενασχόλησης μαζί του που θελω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει να εχει αυτή τη συμπεριφορά! Και δεν ειναι ότι δεν εχω υπομονή αλλά πραγματικά υποθετω,ότι τα πουλάκια που ειναι ταϊσμένα στο χέρι θα ειναι λιγότερο καχύποπτα! Δεν είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία αγοράς πτηνού με αυτή την προϋπόθεση!φαντασου ότι πολλά χρόνια πριν που είχα αρκετά καναρίνια κάποια απο αυτά τους άνοιγα το κλουβί για πτήση κ έρχονταν κ στο χέρι μου! Δεν ξέρω.

Σε κάθε μου κλουβί συνήθιζα να στερεώνω στο πίσω μέρος-πλάτη, ένα λευκό (κατά προτίμηση) πανί.
Αυτό δίνει μια αίσθηση σταθερότητος στο πουλί, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται το κλουβί του... Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα Πάνο, άφησε το κλουβί εκεί που έχει (πια) συνηθίσει το πουλάκι.

Σε κάθε μου κλουβί συνήθιζα να στερεώνω στο πίσω μέρος-πλάτη, ένα λευκό (κατά προτίμηση) πανί.
Αυτό δίνει μια αίσθηση σταθερότητος στο πουλί, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται το κλουβί του
Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό Sissy?

Αυτό δίνει μια αίσθηση σταθερότητος στο πουλί, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται το κλουβί του... Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα Πάνο, άφησε το κλουβί εκεί που έχει (πια) συνηθίσει το πουλάκι.
... φαντάζομαι πως αναφέρεσαι σε αυτό Γιάννη
Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό Sissy?
Κατά την άποψή μου ναι Γιάννη, υπάρχει κάτι σταθερό-αμετακίνητο-χωρίς την παραμικρή αλλαγή σε μια πλευρά του κλουβιού (το πανί δηλ). Μια πλευρά του κλουβιού που παραμένει πάντα σταθερά η ίδια, αυτό από μόνο του δίνει αίσθηση ασφάλειας (προστατευμένα νώτα). Το ίδιο θα ίσχυε αν το κλουβί ακουμπούσε σε κάποιον τοίχο, επειδή όμως ''εμείς'' αλλάζαμε θέσεις δηλ πηγαίναμε βόλτες-ταξίδια=ξενοδοχεία κτλ αυτή η πάντα ίδια πλευρά του κλουβιού έδινε την αίσθηση σταθερότητος και ''προστασίας''

Και συνεχίζω το βομβαρδισμό των ερωτήσεων!:Dόταν γίνω κουραστικός παρακαλώ να μου το πείτε δε θα παρεξηγηθώ! Μπάνιο να κάνουμε ή όχι;και αν ναι με ψεκαστήρι με μια μπανιέρα;

όταν γίνω κουραστικός παρακαλώ να μου το πείτε δε θα παρεξηγηθώ!
Οι ερωτήσεις και οι απορίες των νέων και άπειρων κατόχων - εκτροφέων των πουλιών δίνουν σκοπό ύπαρξης σε αυτό το χώρο και όχι η με οποιοδήποτε τρόπο επίδειξη γνώσεων...
Όταν αισθάνεσαι πως θέλεις να μάθεις κάτι.. απλά γράφεις και ρωτάς.
Όποιος γνωρίζει την απάντηση θα απαντήσει...
Αν κάποιος δε ξέρει ή δε θέλει, απλά δεν απαντά.

Και συνεχίζω το βομβαρδισμό των ερωτήσεων!:Dόταν γίνω κουραστικός παρακαλώ να μου το πείτε δε θα παρεξηγηθώ! Μπάνιο να κάνουμε ή όχι;και αν ναι με ψεκαστήρι με μια μπανιέρα;
Ποιος σε 😛υπολογίζει εσένα Πάνο μου, το πουλάκι μας ενδιαφέρει:D
Κανείς που έχει ενδιαφέρον να προσφέρει το καλύτερο στον φτερωτό φίλο του δεν γίνεται κουραστικός 😉 γι αυτό να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ:)
Βεβαίως και να κάνει μπανάκι, ξεκίνα να του βάζεις μπανάκι, μην το τρομάζεις τώρα (και) με το ψεκαστήρι και βλέπουμε. Θα πρέπει να καταλάβει-μάθει ότι εκεί θα κάνει μπάνιο, αργότερα 10-15 ημέρες βλέπεις και κάνεις (με ψεκαστήρι)

Και επειδή θέλω να κάνω τη Σίσσυ να αναθεωρήσει και να κουραστεί και τελικά να είναι η πρώτη που θα μου ανακοινώσει ότι έγινα κουραστικός...

IMG_6007.webpIMG_6008.webp

:D Λοιπόν κάνω αυτό που μου είπατε! Οτιδήποτε καινούριο μπαίνει στο κλουβί δίπλα 2-3 μέρες και μετά μέσα!βλέπετε και το κορδόνι-πατήθρα που έχω βάλει πάνω στην ποτίστρα! Πράγματι δεν φοβάται αλλά με καχυποψία σιγά σιγά το πλησιάζει! Και δοκιμάζει και τη νέα ταΐστρα όπου έβαλα την άμμο! Νομίζω ότι η λαιμαργία τους και η περιέργειά τους είναι 2 πολύ καλά χαρτιά για να τα προσεγγίσεις...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και επειδή θέλω να κάνω τη Σίσσυ να αναθεωρήσει και να κουραστεί και τελικά να είναι η πρώτη που θα μου ανακοινώσει ότι έγινα κουραστικός...
😛Βρε ποιος ασχολείται μαζί σου! 🙂δεν στερεώνεις λέω εγώ ένα λευκό λεπτό πανί (πχ μια μαξιλαροθήκη) στο πίσω μέρος του κλουβιού ώστε ν΄ανοίγεις την κουρτίνα χωρίς ν΄αναστατώνεται το πουλάκι; ... Θα μελαγχολήσετε εκεί μέσα😛
img_6007-jpg.54879

... Νομίζω ότι η λαιμαργία τους και η περιέργειά τους είναι 2 πολύ καλά χαρτιά για να τα προσεγγίσεις...
Η τροφή ως επιβράβευση είναι το παν στην εκπαίδευση όλων πτηνών, ζώων, θηλαστικών

😀:D! Εχει πολύ φως το σπίτι σήμερα εχει συννεφιά! Ωστοσο το πανί θα το βάλω γιατί γενικώς ειναι χρήσιμο για οποιαδήποτε αλλαγή θέσης!

Έβαλα πανί στην πλάτη του κλουβιού και άνοιξα την κουρτίνα! Καμία άσχημη αντίδραση το πουλί. (Τόσο καιρό δεν σου έλεγα βρε Σίσσυ να βάλω ένα πανί λευκό στο κλουβί...;άδικο είχα...😛)Αύριο βέβαια θα πάρω κάτι μεταλλικά πιαστράκια και θα φύγουν τα απαίσια μανταλάκια! Να σημειωθεί προς αποφυγήν παρεξηγήσεως ότι κάνω πλάκα στη Σίσσυ!

IMG_6009.webp

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
(... Τι κουραστικός άνθρωπος, αλλά κρατάω χαρακτήρα και δεν του το λέω)😛
...Αύριο βέβαια θα πάρω κάτι μεταλλικά πιαστράκια και θα φύγουν τα απαίσια μανταλάκια!
👍Μπράβο Πάνο, μπράβο! δεν κάνω πλάκα 😉

Καλησπέρα στην παρέα! Να σας ενημερώσω για μία εξέλιξη θετική νομίζω του παπαγάλου και θα ήθελα και τη γνώμη σας! Χθες έβαλα το χέρι μου στο κλουβί μέσα με το τσαμπί το κεχρί!Η μόνη περίπτωση για να το φτάσει ήταν να κάτσει πάνω στο χέρι μου!Ζύγωσε το χέρι και άρχισε με τη μύτη του να το αγγίζει και μετά να δαγκώνει, αναγνωριστικές δαγκωματιές ωστόσο για το δέρμα ήταν επώδυνο και μάλιστα εχω και 2-3 σημάδια! Το κουνούσα και το άφηνε δεν απομακρύνθηκε βέβαια αλλά δεν ανέβηκε πάνω! Και σήμερα πάλι τα ίδια! Τι να κάνω σε συνέχεια για να εμπιστευτεί;δεν μπορώ όμως να τον αφήσω να με κατασπαράζει! Δεν εχω γάτα! 🙄 Ξέρω Σίσσυ ότι θα μου πεις ποιος νοιάζεται για το χέρι σου Πάνο;:Dγια το parrotlet μας ενδιαφέρει!

Ε καλα δε νομιζω οτι σε δαγκωνε και με δυναμη! Αναγνωριστικες ητανε! Να συνεχισεις το ιδιο πραγμα που κανεις θα ελεγα εγω!

Δεν το άντεχα και σε κάποια σημεία μάτωσε το δέρμα! Δεν κανω πλάκα αλλά ειναι σαν καρφίτσα η μύτη του κ πιάνοντας το δέρμα πολύ επιφανειακά το κατάφερε αυτό!φανταζομαι ειναι θέμα χρόνου να ανεβεί για να φαει το κεχρί! Σιγουρα ειναι αναγνωριστικές τσιμπιές! Αναμονή κ υπομονή λοιπόν!

Καλησπέρα στην παρέα! Να σας ενημερώσω για μία εξέλιξη θετική νομίζω του παπαγάλου και θα ήθελα και τη γνώμη σας! Χθες έβαλα το χέρι μου στο κλουβί μέσα με το τσαμπί το κεχρί!Η μόνη περίπτωση για να το φτάσει ήταν να κάτσει πάνω στο χέρι μου!Ζύγωσε το χέρι και άρχισε με τη μύτη του να το αγγίζει και μετά να δαγκώνει, αναγνωριστικές δαγκωματιές ωστόσο για το δέρμα ήταν επώδυνο και μάλιστα εχω και 2-3 σημάδια! Το κουνούσα και το άφηνε δεν απομακρύνθηκε βέβαια αλλά δεν ανέβηκε πάνω! Και σήμερα πάλι τα ίδια! Τι να κάνω σε συνέχεια για να εμπιστευτεί;δεν μπορώ όμως να τον αφήσω να με κατασπαράζει! Δεν εχω γάτα! 🙄 Ξέρω Σίσσυ ότι θα μου πεις ποιος νοιάζεται για το χέρι σου Πάνο;:Dγια το parrotlet μας ενδιαφέρει!
Ακόμα μαθαίνει. Δεν έχει μαθει να "ελέγχει" τη δύναμη της δαγκωματιάς του και ίσως με μικρά "αουτς" και απομάκρυνση του χεριού να του έδειχνες ως που είναι "ανεκτό". Προσοχή, όχι απότομα το χέρι, μην τρομάξει ο μικρός.
Ο Ερνέστο μου είχε κάνει το χέρι ελβετικό τυρί μέχρι να μάθει, και δεν ήθελε καν να δαγκώσει, ήθελε να "παίξει".
Συνέχισε έτσι. Οταν θέλει να σε "διώξει" , θα σου πιανει το δάκτυλο και θα κανει μια κίνηση με το κεφάλι σα να σε "απομακρύνει" απαλά σα να σου λέει "πήγαινε λίγο πιο πέρα". Τότε θα πρέπει να παίρνεις το χέρι σου.
Σήμερα πια ο δικός μου ξέρει πόσο ακριβώς να δαγκώσει. Εχε υπ' οψιν οτι αν θελουνε πράγματι να σε δαγκώσουνε το ραμφάκι τους μπορεί να σου ανοίξει τρύπα με μεγάλη ευκολία. Αρα ο μικρός απλά "ψάχνεται" , βρίσκει τα πατήματά του και δοκιμάζει την δύναμή του.

Back