ianos
PB Supporter
Αναρωτιέμαι αν και κατά πόσο θα επηρεαστεί η καρδερινα από τα φυσικά υλικά κάλυψης εφόσον αυτά ξεραίνονται.
Τα υλικά κάλυψης κατά τη γνώμη μου είναι δικές μας ανασφάλειες...Αναρωτιέμαι αν και κατά πόσο θα επηρεαστεί η καρδερινα από τα φυσικά υλικά κάλυψης εφόσον αυτά ξεραίνονται.
Πού πιθανόν ο αίτιος να είναι ο αρσενικός.βρηκα ενα αυγο σπασμενο τελειως μεσα στη μια φωλια και αλλο ενα σπασμενο επισης στον πατο του κλουβιου.
Ζευγάρωμα σπάνια θα δεις.. είναι εξαιρετικά "ντροπαλά"...Να συμπληρωσω οτι δεν εχω δει ουτε βατεματα
Αυτό σπανίζει αλλά αυτόουτε φιλια,
δεν είναι καθόλου καλός οιωνός...ουτε στρωμενες φωλιες.
σε συνδυασμό με αυτόουτε στρωμενες φωλιες.
με κάνει να πιστεύω πως δύσκολα θα δεις φέτος αυγά στη φωλιά από το συγκεκριμένο θηλυκό.το παραξενο ειναι οτι το ενα αυγο ηταν μεσα στη φωλια, και το αλλο που εχω σε φωτο ηταν στην αλλη μερια του κλουβιου 70 cm μακρια απο την φωλια με το αυγο.
Ότι κι αν κάνεις.. αυτή θα γεννά έξω.Μηπως να στρωσω μονος μου την φωλια;
Αυτό όμως δεν επηρεάζει την όλη συμπεριφορά της.τωρα μιλησα με το παιδι που αγορασα το ζευγαρακι και μου ειπε οτι τωρα τον Μαιο κλεινει χρονο η θυληκια
μηπως να βαλω ψευτικα αυγα στη φωλια που βρηκα το ενα αυγο, ετσι ωστε να οδηγησω καπως προς τα εκει;Αυτό όμως δεν επηρεάζει την όλη συμπεριφορά της.
Προσπάθησε να κρατήσεις "κρυφή" τη ζευγαρώστρα τους μήπως και αισθανθεί ασφάλεια και φτιάξει φωλιά.
Γιατί πρέπει να βρίσκονται τα πουλιά σε κλειστό δωμάτιο κι όχι έξω;Εν τω μεταξυ σημερα ο καιρος ειναι βροχερος και δεν εχει πολυ φως το δωματιο.
Απίστευτα κακό αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις.Ποσο κακο μπορει να ειναι η εσωτερικη εκτροφη καναρινιων και καρδερινων;
Οι ίδιες συνθήκες που περιγράφεις είναι σε όλη τη φύση της Κύπρου...Εδω στη Κυπρο ο καιρος γινεται πολυ θερμος, πριν 2 μερες ειχαμε 31 βαθμους στις 9 η ωρα το πρωι, αρχες Μαιου. Απο τα μεσα του Ιουνη μεχρι μεσα Αυγουστου η θερμοκρασια χτυπαει ανετα 43αρια.
Το τι υγρασία έχει το περιβάλλον και τι υγρασία επικρατεί κάτω από την κοιλιά της κλώσας είναι κάτι που σταδιακά θα πρέπει να το αποσυμπλέξουμε γιατί είναι δύο εντελώς ανεξάρτητες καταστάσεις ελάχιστα εξαρτώμενες μεταξύ τους.Ποσοστο υγρασιας απο 60 με 90 % μερικες φορες.
Όλα τα όντα και ασφαλώς και τα πουλιά έχουν απόλυτη ανάγκη για βιολογικούς κυρίως λόγους την ηλιακή ακτινοβολία και κυρίως τις ακτίνες uva - uvbΗ ερωτηση μου ειναι χρειαζονται τα πουλια αμεση επαφη με ηλιακη ακτινα για την καλη τους υγεια η ειναι ο εξωτερικος αερας που χρειαζονται;
Άμεση επαφή με τον ήλιο της Κύπρου το καλοκαίρι ισοδυναμεί με θάνατο για τα πουλιά.εννοω οτι δεν θα πεφτει ετσι κι αλλιως αμεση ηλιακη ακτινα στο κλουβι,
Δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουν περισσότερο.ουτε για 5 λεπτα
Ακριβώς αυτό θέλουμε.αλλα παλι αυτο το μερος θα ειναι τελειως σκιερο,
Η καθυστέρηση στην αναπαραγωγική προετοιμασία. ειδικά για τις καρδερίνες σου... Προέρχεται ακριβώς από αυτό το "κακό" και ελλειπέστατο φως του δωματίου, που δεν φτάνει λόγω καταστάσεων στο σωστό σε διάρκεια ωράριο φωτισμό που είναι γύρω στις 14 ώρες για την αναπαραγωγική περίοδο. Και θέλουμε πολύ έντονο φωτισμό για να ξεγελάσουμε τα αισθητήρια όργανα των πουλιών και να ξεκινήσουν την ορμονική προετοιμασία για κάτι τέτοιο.Σε ενα δωματιο το οποιο εχει φυσικο φως τουλαχιστον αυτη την εποχη 13 ωρες σε κανα μηνα θα ανεβει γυρω στις 14 με 15 ωρες το φυσικο φως
Ακριβώς αυτό δείχνει και την όλη διάθεση και αγάπη που έχεις στα ζωντανά σου.. και ακριβώς για αυτό το λόγο επιμένω στην πρόταση... καλύτερα έξω τα δικά σου πουλιά.Γιατι πολλοι νομιζουμε οτι κανουμε το καλυτερο στο ζωα - πτηνα μας και απο αγνοια αυτα ταλαιπωριουνται.
Βάλε και ένα μικρό τραπεζάκι στο δροσερό μέρος που θα τα έχεις.. και να πίνεις εκεί το καφεδάκι σου... και μακάρι να μπορούσα να έρθω κι εγώ εκεί...αν δεν τα βλεπω, αν δε τα ακουω ειναι σαν να μην τα εχω
Αν μάλιστα θέλεις να έχεις πιθανότητες να δεις να αναπαράγονται τα συγκεκριμένα... Βγάλτε τώρα έξω και ίσως προλάβεις τη χρονιά.ο προηγουμενος εκτροφεας τις ειχε μονιμα εξω στο μπαλκονι του,
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας