Ασθένειες Εκανε μεγαλο αυγο αλλα χωρις τσοφλι

Εγγραφή
30 Μαρ 2015
Μηνύματα
509
Πόλη
Άργος
σημερα το απογευμα που σχολασα βρηκα ενα αυγο καλοσχηματισμενο, σχετικα μεγαλο ΑΛΛΑ χωρις τσοφλι, στο κεντρο του κλουβιου. Εχει φτιαξει φωλια. ΤΙ μπορει να σημαινει;Η καναρα δεν την εχω δει (που σημαινει δεν παει)καθολου να δοκιμαζει το σουπιοκοκαλο απο την μερα που το εβαλα και που την εβαλα στη ζευγαρωστρα. Μεχρι χτες αλλα και το πρωι λιγο που την ειδα ηταν μια χαρα, ολο ζωντανια. Οταν σχολασα την ειδα κουρασμενη και ηθελε να κοιμηθει, να πω την αληθεια την ενοχλησα για να μην κοιμηθει. Την ταιζε ο αρσενικος σε αυτο το διαστημα. Ολα αυτα εκτος φωλιας. Εβαλα στο νερο ασβεστιο, ειχε ορεξη να πιει νερο και πριν προσθεσω ασβεστιο, πιστευω να εκανα καλα. Τωρα δειχνει μια χαρα σχετικα. Τρωει μονη της, τωρα περνει και βαμβακι και ψιλοβαζει στη φωλια. Θα ηταν το πρωτο της αυγο αυτο, αν σχηματιζοταν. Τι πρεπει να κάνω;
 
Άμεσα υγρό ασβέστιο στην ποτίστρα της 5-6 σταγόνες για τις επόμενες τρεις τέσσερις μέρες.
Τρωει μονη της, τωρα περνει και βαμβακι και ψιλοβαζει στη φωλια. Θα ηταν το πρωτο της αυγο αυτο, αν σχηματιζοταν. Τι πρεπει να κάνω;
Άμεση απομάκρυνση από κάθε αναπαραγωγική δραστηριότητα που πιστεύω πως τελείωσε για φέτος για τη συγκεκριμένη κοπελιά. Δίχνει να είναι στο αρχικό στάδιο της έλλειψης ασβεστίου...
Αύριο ίσως είναι σε χειρότερη κατάσταση, αν φυσικά γεννήσει άλλο αυγό.
Οταν σχολασα την ειδα κουρασμενη και ηθελε να κοιμηθει, να πω την αληθεια την ενοχλησα για να μην κοιμηθει.
Η έλλειψη ασβεστίου στα τελευταία στάδια δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο μια "παράλυση" ή καλύτερα αδυναμία, ακόμη και για στήριξη στο πουλί... Που καταλήγει εξ αιτίας της, μια δυο μέρες μετά.
Αν η δική σου αύριο δείξει κάτι τέτοιο... άμεσα μια σταγόνα ασβεστίου στο στόμα της.. και να παρακαλάς να την "πιάσει". Στη θέση σου θα παρακαλούσα να μη γεννήσει αύριο, μπας και σωθεί η κατάσταση.
Η έλλειψη ασβεστίου είναι συχνό φαινόμενο στα πουλιά που ζουν κυρίως σε εσωτερικό χώρο, με προβλήματα φωτισμού.
 
Η έλλειψη ασβεστίου στα τελευταία στάδια δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο μια "παράλυση" ή καλύτερα αδυναμία ακόμη και για στήριξη στο πουλί που καταλήγει εξ αιτίας της μια δυο μέρες μετά.
Η έλλειψη ασβεστίου είναι συχνό φαινόμενο στα πουλιά που ζουν κυρίως σε εσωτερικό χώρο με προβλήματα φωτισμού.
Άμεση απομάκρυνση από κάθε αναπαραγωγική δραστηριότητα που πιστεύω πως τελείωσε για φέτος για τη συγκεκριμένη κοπελιά.
Δημήτρη, ο Γιάννης σου απάντησε πάρα μα πάρα πολύ εύστοχα με λίγες λέξεις που κρύβουν όμως όλη την ουσία του προβλήματος της έλλειψης ασβεστίου.
αύριο το πρωί, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.. Τοποθέτησέ την σε παρακαλώ πολύ σε ένα πιο μικρό κλουβί μόνης,της βάζεις σπόρους και αυγοτροφή και οπωσδήποτε σουπιοκόκκαλο /τρυμμένα όστρακα σε μία αυγοθήκη/υγρό ασβέστιο στην ποτήστρα της και.. Να την παρακολουθείς!
μακάρι να πάνε όλα καλά, φίλε μου!
 
αύριο το πρωί, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.. Τοποθέτησέ την σε παρακαλώ πολύ σε ένα πιο μικρό κλουβί μόνης,της βάζεις σπόρους και αυγοτροφή και οπωσδήποτε σουπιοκόκκαλο /τρυμμένα όστρακα σε μία αυγοθήκη/υγρό ασβέστιο στην ποτήστρα της και.. Να την παρακολουθείς!
μακάρι να πάνε όλα καλά, φίλε μου!
Σε ζεστό μέρος με φυσικό φωτισμό...
Χρειάζεται ήλιο...
 
Ναι Γιάννη δε λεω, Αλλα πως εξηγηται να δείχνει ακόμα και τώρα να εχει κεφι που βραδιάζει; Εννοώ το βρήκε Παρολο που κρατώ μια πισινή. Όλες τις αλλες μέρες επίσης είχε κέφι και ηταν αυτή το μεγαλο αφεντικό του κλουβιου φέτος σε όλα. Την έχω και τα έχω μόνιμα εξω,. Θα ηταν το πρωτο της αυγό, πως πρόλαβε να έχει έλειψη ασβεστιου; Ο αρσενικός παντα την προσέχει φέτος πολύ στο τάισμα όπως το ίδιο και απο νωρίς τον μικρό που έχουν. Τριμενα όστρακα είχα και έχω στο κλουβί που τα ετρωγε σχετικα οπ ως και αυγο με το τσοφλι. Ο καιρος παλι τις τελευταιες μερες εδω ηταν συνεφιασμενος και χτες εβρεχε ολη μερα. Σημερα ειχε ηλιο Με προβλημάτιζε σαν σκεψη(όπως είχα γραψει και στην πρωτη ωοτοκία τότε ), που ηταν άθικτο το σουπιοκοκαλο απο την μερα που την έβαλα στη ζευγαρωστρα, ενω στο άλλο κλουβί που ηταν με ενα άλλο θηλυκό την έβλεπα πολύ συχνά να τρώει με μανία. Είχα αλλάξει και θέση μήπως φταίει αυτό κάποια στιγμή. Το σουπιοκοκαλλο ηταν καινούργιο,ίδιο και σφραγισμένο με το προηγούμενο. Τον αρσενικό ας πούμε τον έχω δει καποιες στιγμές κάτι να δαγκώνει. Δεν θα μπορέσω να την παρακολούθησω και να κάνω κατι ουτε αύριο το πρωι γιατί φεύγω πριν τις 7.30.Ασβεστιο όπως έγραψα έβαλα στις ποτηστρες σε σκόνη, αφού το ανακατεψα σε ενα μπουκαλάκι.
 
Θα το κανω Μιράντα. Νομιζω πρεπει να έχω ώμο σουσάμι. Επειδή έχω χασει το χαρτάκι με τις οδηγίες, μήπως γνωρίζει κανεις, ποσο πρεπει να βάλω σκόνη ασβέστιο και ποσο νερό στην ποτηστρα για αυτές τις περιπτωσεις;. Το κουταλάκι που έχει η συσκευασία είναι 5ml . Το απόγευμα έβαλα 3 κουταλακια για δυο μεγάλες ποτηστρες, μέχρι την μέση περιπου γέμισαν. Το είχα ανακατέψει σε ενα μικρο μπουκαλάκι του νερού που ηταν αν θυμάμαι πανω απο την μέση. (Calci-lux). Και αυτό το χωρηγουμε σε έκτακτη αναγκη απο το στόμα, η προληπτικά καλυτερα φτιάχνουμε μια δυνατή δόση στην ποτηστρα για να μη φτάσουμε εκεί. Και ποια δόση;

Μπορω να ρίξω και απο αυτή την σκόνη στο αυγό, σε τροφή η' δεν κανει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μπορω να ρίξω και απο αυτή την σκόνη στο αυγό, σε τροφή η' δεν κανει;
Και μέσα σε πηγές ασβεστίου να ζει αν ο οργανισμός της δεν το μεταβολίζει (d3) φεύγει άδοξα με τις κουτσουλιές...
Αλλα πως εξηγηται να δείχνει ακόμα και τώρα να εχει κεφι που βραδιάζει;
Εγώ έγραψα την άποψή μου σύμφωνα μ' αυτά που γνωρίζω...
Σύμφωνα με τις αντίστοιχες περιπτώσεις που έχω ζήσει ή επέπεσαν στην αντίληψή μου.
Κι όλα αυτά με γνώμονα πως στους ζωντανούς οργανισμούς δεν υπάρχουν κανόνες.
Σε πολλές περιπτώσεις η κρίση μου "πέφτει" σωστά... σε άλλες πάλι... όχι.
Εύχομαι για την δική σας περίπτωση να έχω λάθος και αύριο να μας πεις πως έκανε πλήρως σχηματισμένο αυγό, δεν έχει πρόβλημα υγείας και όλα πάνε καλά.
 
Τι έγινε Δημήτρη; Το έκανε το 2ο αυγό? Όλα καλά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μια χάρα δείχνει οτι πάει. Δεν έκανε άλλο αυγό. Πετάει και τρυγιρναει στο κλουβί με κέφι. Ενημερώθηκα πριν λίγο απο τη γυναίκα μου. Της ειπα να μετακινήσει το κλουβί στον ηλιο αν δε το χτυπάει τώρα και μολις το έκανε.
 
Της ειπα να μετακινήσει το κλουβί στον ηλιο αν δε το χτυπάει τώρα και μολις το έκανε.
Η άμεση έκθεση στον ήλιο ακόμη και τώρα που δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του... Και στη σκιά να βρίσκεται λαμβάνει το ηλιακό φως από διάχυση...
 
  • Like
Αντιδράσεις: theodr
Εντάξει Γιάννη. Μια λωρίδα το κλουβί μου είπε οτι χτυπάει. Έτσι όπως το λες πάντως είχα μόνιμα το κλουβί εξω. Το μετακίνησε ουτε ενα μετρο γιατί ξερω το μπαλκόνι.

tinypic-no-longer-available.jpg


ο χωρος που ζουν ειναι αυτος που φαινεται και η φωτο ειναι σημερα το απογευμα. Της ωρας.
 
Η φωτογραφία επιβεβαιώνει όλα όσα γράφτηκαν σχετικά με τις ελλείψεις του πουλιού...
Πολύ φοβάμαι πως αυτό το "αυγό" είναι το τελευταίο για το 2016

Καλύτερα να μείνει μόνη σε κάποιο κλουβί με καλή διατροφή.
 
μακρια απο αναπαραγωγη,ωραια. Καλη διατροφη,ωραια. Εξω και καπου τεσσερα -εξη μετρα να πω 8μ απο το αρσενικο το κλουβι λογω χωρου. Υπαρχει και ενα αλλο αρσενικο που κελαηδαει ασταματητα καπου στον ιδιο χωρο+τον συζυγο. Μπαινει και για τα καλα η ανοιξη. Πιστευεις οτι με αυτες τις συνθηκες και μονη σε αλλο κλουβι θα εχει λιγοτερη ορεξη να κανει αυγα; Τα αυγα πως τα σταματαω μου λες;
 
εμενα παντως μου δωθηκε καποια εντυπωση ιδη απο χτες οτι ειναι η' δειχνει καλα απο χτες το απογευμα και το σημερινο, αλλα με καποια αλλαγμενη συμπεριφορα. Σαν ξεπυρωμενη την βλεπω και γω απο χτες αν αυτο εννοεις περιπου και συ ''μη φοβασαι, δεν θα κανει αλλο αυγο θα το δεις''.Αδιαφορη για τον αρσενικο και με αλλες κινησεις. Νομιζω συνηγορει σε αυτο που γραφεις.
 
Έχει σοβαρότατες ελλείψεις στον οργανισμό της και η αυτοπροστασία λειτουργεί πάντα.
Δεν θα προσχωρήσει σε άλλο αυγό... Ο ίδιος ο οργανισμός της δεν της το επιτρέπει γιατί θα ήταν μοιραίο.
Την επόμενη χρονιά να έχεις ολοκληρωμένη προετοιμασία για να παρουσιαστεί πανέτοιμη.
Και να μην ξεχνάμε (έστω και ως υπερβολή) πως η προετοιμασία για την επόμενη αναπαραγωγική χρονιά ξεκινά μόλις τελειώσει η φετινή.
 
Όπως σωστα μου προτεινατε,ιδιαιτέρα ο Γιάννης, σήμερα την έβαλα σε χωριστό κλουβί για να ηρεμήσει και να περάσει καλυτερα, μακρια απο τις όποιες ενοχλήσεις και ορεξεις του αρσενικού λόγω οτι είναι πυρωμενος. Έβαλα και με χώρισμα μονιμα το μικρο στη ζευγαρωστρα γιατί ο αρσενικός το κηνυγαει έντονα για να ζευγαρώσει.Ιδιαίτερα τώρα που λείπει η καναρα. Σας ευχαριστώ.
 
Ίσως επαιξε ρολο που είχε κανει 4 φωλιες με αυγά μέχρι τον Οκτώβρη περσι. Στις δυο ηταν με τον αρσενικο και ηταν κανονικες. Είχα βρει και ενα σπασμένο στο πατωμα κάπου αρχές Ιανουάριου.
 
Back
Top