Φροντίδα Εκπαιδευση ringneck που δαγκώνει

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη δυστυχώς ☹ Μην μέμφεσαι τον εαυτό σου όμως. Δυστοκία ή άλλες επιπλοκές κατά την ωοτοκία μπορεί να προκύψουν και σε αζευγάρωτα θηλυκά πουλιά.
Μην ξεχνάμε πως επρόκειτο για ένα σχετικά μεγάλο πουλί, κοντά στα 11, με προσδόκιμο ζωής τα 15-20 έτη.
Έχει πρακτική αξία για το μέλλον να σκεφτείς αν κάτι στην φροντίδα της θα μπορούσε να ήταν καλύτερο αλλά η συνήθης διάθεση που έχουμε οι περισσότεροι να φορτωνόμαστε τύψεις μετά από κάποιο δυστύχημα, είναι λάθος εις βάρος του εαυτού σου.
Όσον αφορά το αρσενικό σου, το στρες της απωλείας θα το βιώσει υποχρεωτικά. Αν μπορείς κάπως να βοηθήσεις, είναι αλλάζοντας την διακόσμιση του κλουβιού και πιθανόν την θέση του στο χώρο, ώστε να ξε-φύγει από τα συνηθισμένα.
Είμαστε κοντά σου για κάθε ερώτηση που θα σου προκύψει.
 
Άσχημη εξέλιξη και κρίμα για το πουλάκι σου. Η βιασύνη δεν βοήθησε Μαρίνα, θα σε είχαμε συμβουλέψει για το ασβέστιο αν τα συζητούσαμε. Αν πάρεις άλλο θηλυκό για το αρσενικό που σου έμεινε εδώ είμαστε.
 
Άσχημη εξέλιξη και κρίμα για το πουλάκι σου. Η βιασύνη δεν βοήθησε Μαρίνα, θα σε είχαμε συμβουλέψει για το ασβέστιο αν τα συζητούσαμε. Αν πάρεις άλλο θηλυκό για το αρσενικό που σου έμεινε εδώ είμαστε.
Δεν ειχα σκοπο να βιαστω με τη φωλια, αλλα ζευγαρωναν χωρις φωλια και αγχωθηκα! Οποτε τους εβαλα ανγκαστικα :/

Και η απαραίτητη καραντίνα τι έγινε;
Την πρωτη μερα που πηγα να βαλω τον καινουριο στο δικο του κλουβι μου εφυγε μεσα στο σπιτι. Η δικια μου ηταν ηδη εξω, οποτε η επαφη εγινε εντος σπιτιου. Μολις τα βαλαμε σε διαφορετικα κλουβια τρελαθηκαν. Φωναζαν και ηταν γατζωμενα στα καγκελα. Τα λυπηθηκα και τα εβαλα την επομενη στο ιδιο κλουβι. Εχεις απολυτο δικιο, απλα οντας μεγαλωμενο το αρσενικο μεσα σε σπιτι δε το θεωρησα τοσο απαραιτητο ☹

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη δυστυχώς ☹ Μην μέμφεσαι τον εαυτό σου όμως.
Ειναι ηρεμος μονο εκτος κλουβιου. Που ξερει οτι αν πλησιασουμε εχει την ελευθερια να πεταξει. Προχθες που τον εβγαλα εκανε 1 μερα να μπει κ αυτο επειδη εν τελει πεινασε. Θελει χρονο, αλλα θα προσπαθησω να μας μαθει.
 
Λυπάμαι για την απώλειά σου. Δυστυχώς, κάποιες εξελίξεις δεν μπορούμε, δεν δυνάμεθα να τις προλάβουμε ή να τις προλαμβάνουμε, διότι δεν υπάρχει τρόπος.
Θα σου προτείνω κι εγώ να πάρεις ένα θηλυκό ανάλογης ηλικίας στον παπαγάλο σου, διότι με τον ερχομό των μωρών, θα έχετε τη δυνατότητα να δεθείτε με κάποιο από αυτά. Όχι ότι θα αντικαταστήσετε ποτέ τη φίλη σας που έφυγε, αλλά θα μπορέσετε πιο εύκολα να " απλωθείτε" και να απαλύνετε την απώλεια.
 
Εχετε δικιο. Αυτο θα κανω. Ο αρσενικος (Ροκι) εχει ηλικια 3,5 ετων. Να παρω μια θηλυκια εκει περιπου ή μπορω να παρω ενα μικρο 6-7 μηνων και απλα να τα εχω σε ξεχωριστα κλουβια για αρκετους μηνες; Εννοειται πως αν γινει αυτο το ζευγαρωμα μετα απο καποια χρονια που θα ειναι ετοιμο το θηλυκο.
 
Μμμμ, δύσκολο το ερώτημα που θέτεις.
Αν θα πάρεις ενήλικο θηλυκό θα ζευγαρώσουν σύντομα και θα έχετε μωρά, οπότε θα η προσοχή σας θα στραφεί σε αυτά και ο Ρόκι θα έχει άμεσα την παρέα που ζητά. Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν όλα αυτά ή και ότι τα πουλιά θα ταιριάξουν αμέσως.
Αν πάρεις μικρό, θα περιμένετε, αλλά όσο θα περιμένει και ο Ρόκι, εσείς έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να δεθείτε μαζί του.
Άσε το στην τύχη... Κοίταξε τι κυκλοφορεί και αποφασίζεις μετά.
 
Με μια γρηγορη αναζητηση βρηκα 2. Εναν επισης αγριο 2 χρονων και εναν εξημερωμενο 1 ετους. Νομιζω θα ηθελα ημερο, γτ 2 αγριους δε θα τους κανω καλα :/
 
Ο εξημερωμένος, δεν θα αγριέψει αν συγκατοικήσει με έναν επίσης άγριο;
Εξαρτάται από τον βαθμό ενασχόλησής μας μαζί του στην πορεία. Ωστόσο, κάπως ναι.
 
Ο εξημερωμένος, δεν θα αγριέψει αν συγκατοικήσει με έναν επίσης άγριο;
Η αληθεια ειναι πως ηλπιζα το αντιθετο! Πχ με τη παπαγαλινα μου ο αγριος εμπαινε αμεσως στο κλουβι μολις την εβαζα μεσα!
 
Η αληθεια ειναι πως ηλπιζα το αντιθετο! Πχ με τη παπαγαλινα μου ο αγριος εμπαινε αμεσως στο κλουβι μολις την εβαζα μεσα!
Ας ρωτήσουμε και τη γνώμη άλλων, ειδικών σε παπαγάλους..
@maria p , @jk1980 @takis1964 , έχετε άποψη;
 
Καλά ειδικός δεν είμαι και δεν είμαι σίγουρη. Όλα εξαρτώνται και από τα συγκεκριμένα πουλιά και τον χαρακτήρα τους. Σίγουρα υπάρχει και το στοιχείο του μιμητισμού και παραδειγματισμού ως βοηθητικό της ευκολότερης εξημέρωσης του άγριου. Από την άλλη, η ενασχόληση του ενός με το άλλο, εγκλωβίζει και το ήμερο σε μια αυτονόητη κοινωνικότητα προς το είδος του.
Έχει και να κάνει με τον βαθμό ενασχόλησης του φροντιστή.
 
Καλησπέρα και από εμένα. Ειδικοί δεν είμαστε, απλά λόγω της ενασχόλησης μας με κάποια είδη παπαγάλων μπορούμε να έχουμε κάποιες απόψεις-εμπειρίες σχετικά με θέματα και συμπεριφορές που είναι κοινά στα περισσότερα είδη παπαγάλων που βρίσκονται σε αιχμαλωσία.Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με την Μαρία πως είναι θέμα της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των πουλιών και της ενασχόλησης του φροντιστή. Σίγουρα με την παρουσία ενός δεύτερου πουλιού θα μειωθεί η προσοχή του ήμερου προς τον φροντιστή. Προσωπικά πάντως θεωρώ πιο εύκολο να "αγριέψει" ένα ήμερο πουλί από την επαφή με ένα άγριο παρά το αντίθετο. Για παράδειγμα όταν βάλουμε το χέρι μας μέσα στο κλουβί για να τοποθετήσουμε ένα σκεύος με σπόρους ή φρούτο το άγριο θα κρατήσει απόσταση από εμάς το λιγότερο, εάν δεν αρχίσει να πετάει σαν τρελό ειδικά στην αρχή.Αυτή τη συμπεριφορά υπάρχει περίπτωση σε μεγάλο βαθμό να την ακολουθήσει, λόγω μιμητισμού, και ένας άλλος παπαγάλος,ήμερος, ο οποίος διαμένει στο ίδιο κλουβί με τον άγριο.
 
Back
Top