Φροντίδα Εκτροφή των μπαλκονάτων

Στη Λαρισα αργει αρκετα να ζεστανει ο καιρος σταθερα.Αυτο συνηθως γινεται Τελη Απριλιου με Αρχες Μαιου. Το κακο ειναι οτι η ζεστη ερχεται αποτομα δεν υπαρχει το ενδιαμεσω σταδιο της Ανοιξης οπως γινεται λιγο πιο νοτια. Περσι ζευγαρωσα πρωτη φορα εξολοκληρου στο μπαλκονι και οι φωλιες ηρθαν μεσα Μαη. Εχω συμβιβαστει με το μια γεννα καλη καθως οταν τα πουλια ειναι σε φαση δευτερης γεννας πλακωνει καυσωνας.
Φετος αναγκαστηκα θα κανω μεγαλη υπομονη γιατι εκτος απο τον καιρο ολα τα ζευγαρια ειναι καινουρια. Τα ζευγαρια μου αποτελουνται απο τρια δικα μου πουλια με 3 καινουρια πουλια για τα οποια το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι του 08. Οποτε παιζει τα αρσενικα κατα κυριο λογο να μην ειναι χρονου.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι μονο ενα ζευγαρι. Γιατι το να μην βλεπω φωλια δεν τρεχει και τιποτα ακομα αλλα να υπαρχει η φωλια για 1 και βαλε μηνα χωρις τιποτα δε ειναι καλο. Τα πουλια αυτα ειναι υγιεστατα αλλα πολυ φοβαμαι οτι η συγκεκριμενη καναρα ειναι αυτη που μου ειχε γεμισει αυγα την κλουβα το χειμωνα οταν ο καιρος τα ειχε ξεγελασει και ειχαν ψιλοπυρωσει. Εκτος και αν τρωνε τα αυγα αλλα πιστευω θα το ειχα παρει χαμπαρι τοσο καιρο. Ελεγα να βαλω χωρισματα παλι αλλα αφου μπηκε ο Απριλης τα αφησα να κανουν οτι θελουν.
Δε με πειραζει καθολου μια χρονια να μη βγαλω πουλια. Τα ζευγαρια τα βαζω για την πλακα μου και με ενδιαφερει οσα πουλακια βγουν, ασ ειναι και ενα να ειναι υγιες

το pm το εστειλα πριν δω το ποστ:)

κοιαξε να δεις. Πρωτον η πατριδα σου ειναι προβληματικη το ξερω ενταξει σοβαρευομαι :το προβλημα βρισκεται σε αυτο που ανεφερες.ζευγαρια απο διαφορετικες εκτροφες με διαφορετικους ισως βιορυθμους,ισως και προβλημα πρωιμοτητας στην ηλικια. Επισης τα πολλα ασπορα ισως να εχουν δημιουργησει προβλημα ασβεστιου. Κοιτα και το αλλο που σου ελγα στο pm για την οπτικη επαφη με τα αλλα ζευγαρια 😉

Θοδωρή, μήν αφήνεις φωλιά τόσο πολύ. Χάλασέ την. Να μπεί σε
καινούργιο ενδιαφέρον και δραστηριότητα η κανάρα. Οταν μένει έτσι,
πέφτει ο βιορυθμός της. Αν δεν την ξυπνήσεις θα κάνει μεγάλη... Κοιλιά.

οταν θες ομως να κανεις μια ποιοτικη παραγωγη που θα τα καταφερεις καλυτερα; Αν για παραδειγμα εχεις καναρινια φωνης πως θα τα εκπαιδευσης εξω χωρις να μπερδευουν και ενα εκατομμυριο αλλους ηχους, η και ακομα αν καποιος εκτρεφοι αγρια πως θα τα κουμανταροι 100% οτι ολα θα πανε καλα. Αν καποιος εχει 2 με 3 ζευγαρια τα εχει εξω και δεν τρεχει και τιποτα στην περιοδο αναπαραγωγης ποσα πουλια θα βγαλει οπως ακριβως εκανα και εγω για πολλα χρονια τα εχει εξω, οταν ομως θελει καποιος να ελεγχει πραγματικα αυτο δεν μπορει να γινει εξω, η φυση ξερει τι κανει αλλα εμεις σαν ανθρωποι καταστρεφουμε, η μολυνση του αερα, η φασαρια και η αλλαγη του καιρου ειναι ενα μερος του παζλ. Και εγω εξω τα παλευω αλλα αν ειχα το περιθωριο μεσα θα τα εβαζα.
Υ. Γ τα καναρινια μου δεν τα πουλαω τα ανταλλαζω η τα χαριζω
Υ. Γ δεν κατεβαζω πουλια σε καμια εκθεση, εχω πολυ κουπι να κανω για να φτασω σε τετοιο επιπεδο και αν κατεβασω για το χομπι μου θα το κανω.

νικο η διαδικασια της" μουτας " δεν με ενθουσιαζει γιαυτο και δεν ασχολουμε και γω με διαγωνισμους. Καλυτερα το πουλακι να μην εκπαιδευθει σωστα απο το να ειναι σε κλειστους σκοτεινους χωρους. Εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω.υποκειμενικα. Οχι απαραιτητα αντικειμενικα.

καλησπερα παιδιά για πειτε μου μιας και είστε πιο έμπειροι εδώ και 5 εβδομάδες έχω αρχίσει προετοιμασία αλλά δεν βλέπω καμιά κίνηση το διαχωριστικό δεν το έχω βγάλει μήπως να το έβγαζα ή να περιμένω να αρχίσει η θηλυκιά να φτιάχνει τη φωλιά

Για τα καναρίνια φωνής Νίκο έχεις δίκιο όσον αφορά την εκπαίδευση. Είναι κάτι που και εμένα με έχει "ψιλοπροβληματίσει" με τα malinois. Ίσως να βάλω τα αρσενικά σε κλειστό χώρο σε ένα μεγάλο κλουβί, με ένα καλό αρσενικό μόνο του (δεν τον έχω αλλά σκέφτομαι να αποκτήσω έναν). Αυτό όμως δεν πρόκειται να κρατήσει παρά μόνο μέχρι την πρώτη πτερόροια και μόνο για τα 5-10 καλά αρσενικά που μπορεί να βγάλω.
{Να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται να πάω ποτέ σε εκθέσεις καναρίνια φωνής. Θεωρώ εξαντλητική για τα πουλιά την περίοδο εκπαίδευσης με τις υπάρχουσες τεχνικές. Παρόλα αυτά θα ήθελα να διατηρήσω τα χαρακτηριστικά της φωνής τους, μιας και αυτά μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. }

Τα θηλυκά, τα ζευγάρια, ή τα πουλιά που δεν έχουν "ενδιαφέρον" στη φωνή τους δεν βλέπω το λόγο γιατί να είναι μέσα.
Η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι κάτι που υπάρχει και μέσα και έξω από το σπίτι μας. Τον ίδιο αέρα αναπνέουμε.
Να πω εδώ ότι έχω διαβάσει σε διάφορα site για ανθρώπους που χρησιμοποιούν ιονιστές και φίλτρα αέρα, φίλτρα νερού, φίλτρα για το ένα φίλτρα για το άλλο. Όλα καλά μέχρι εδώ και σέβομαι την προσπάθειά τους. Τα πουλιά αυτά όμως όταν φύγουν από το εκτροφείο τους (είτε πουληθούν είτε χαριστούν) θα πάνε σε ένα μη ελεγχόμενο περιβάλλον και κατά πάσα πιθανότητα στο μπαλκόνι κάποιου που μένει στο Παγκράτι πχ. Το νερό θα είναι της βρύσης και ο αέρας θα είναι ο πραγματικός αέρας του περιβάλλοντος που βρίσκονται. Τί θα γίνει με αυτά τα πουλιά;
Τα ελληνικά άγρια που λες και εσύ έχουν αρχίσει και εγκλιματίζονται στο περιβάλλον που δυστυχώς φτιάχνουμε. Τα εισαγόμενα;
Οι απορίες αυτές είναι για να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για την εξωτερική-εσωτερική εκτροφή και όχι για την αντιπαράθεση.

Δημήτρη έγραφα το μήνυμα και δεν είδα το δικό σου περί μούτας. Αυτό ακριβώς εννοούσα για την εκπαίδευση

Θοδωρή, μήν αφήνεις φωλιά τόσο πολύ. Χάλασέ την. Να μπεί σε
καινούργιο ενδιαφέρον και δραστηριότητα η κανάρα. Οταν μένει έτσι,
πέφτει ο βιορυθμός της. Αν δεν την ξυπνήσεις θα κάνει μεγάλη... Κοιλιά.
Tελικα πρεπει να ειναι ελειψη ασβεστιο στη συγκεκριμενη καναρα.Βρηκα στον πατο της ζευγαρωστρας αυγο ζελε σε μια γωνια. Δε φαινοναι πουθενα ιχνος τσοφλιου. Μαλλον θα ξαναρχισω να της χορηγω calcilux. Εντο μεταξυ της χαλασα τη φωλια

Καλησπερα. Συγνωμη για την καθυστερηση αλλα ειχα τρεχαματα...
Λοιπον οριστε μερικες φωτο απο τα τελλαρα με την σιτα. Δυστυχως δεν ξερω γιατι εμφανιζονται μερικες πλαγιως.😕
Για σταθεροποιηση θα βαλω μαγνητες στος κυριο σωμα της κατασκευης και απο 2 λαβες σε καθε τελλαρο για ευχρηστια!

Συνημμένα

• DSC01218.webp
    DSC01218.webp
    67,7 KB · Προβολές: 175
  • DSC01219.webp
    DSC01219.webp
    92,6 KB · Προβολές: 182
  • DSC01220.webp
    DSC01220.webp
    64,8 KB · Προβολές: 163
  • DSC01221.webp
    DSC01221.webp
    54,2 KB · Προβολές: 162
  • DSC01222.webp
    DSC01222.webp
    54,5 KB · Προβολές: 144
ωραια ρε παιδια ολα αυτα, αλλα την ομαδα μας ποτε θα την στηριξουμε;

ολα εδω τα γραφουμε:D

😀 Μπράβο βρε Τάκη, βλέπω το πήρες πατριωτικά το θέμα και έκανες
εκπληκτική δουλειά.

Φίλε τάκη μπορεί τα τελάρα με τη σίτα να είναι μη λειτουργικά μέχρι νεωτέρας, το ρολό με το νάϋλον όμως είναι εξαιρετική ιδέα, θέλεις να μας δώσεις ορισμένες πληροφορίες:

1. Από τη μέχρι τώρα χρήση του είναι λειτουργικό;
2. Που "δένει" η κάτω του πλευρά γιατί δεν φαίνεται;
3. Το έχεις χρησιμοποιήσει χειμώνα είναι αποτελεσματικό;
4. Πόσο σου κόστισε;

Φίλε τάκη μπορεί τα τελάρα με τη σίτα να είναι μη λειτουργικά μέχρι νεωτέρας, το ρολό με το νάϋλον όμως είναι εξαιρετική ιδέα, θέλεις να μας δώσεις ορισμένες πληροφορίες:

1. Από τη μέχρι τώρα χρήση του είναι λειτουργικό;
2. Που "δένει" η κάτω του πλευρά γιατί δεν φαίνεται;
3. Το έχεις χρησιμοποιήσει χειμώνα είναι αποτελεσματικό;
4. Πόσο σου κόστισε;

Οντως ειναι πολυ πρακτικο. Κατω εχει δυο "γαντζους" που στερεωνουν το κατω του μερος. Θα βαλω μολις μπορεσω και φωτογραφια.
Κοστισε 100 ευρω και το τοποθετησε τεντας που ασχολειται με καναρινια. Αυτο που ειναι σημαντικο ειναι να χρησιμοποιηθει χοντρη ζελατινα κι οχι απλη γιατι η απλη δεν εχει αντοχη.
Επιδεχεται και περαιτερω βελτιωση με "σκρατς" στο πλαι για καλυτερη εφαρμογη. Νομιζω παντως οτι ειναι ιδανικο για την αντιμετωπιση του χιονια!

Επειτα απο αλλαγες ζευγαριων που εκανα στις 7-04 εχω την πρωτη φωλια. Για να δουμε...ζεστανε και ο καιρος.
Τα αλλα δυο ζευγαρια ακομη τιποτα. Σε αυτα τα ζευγαρια η μια καναρα ειναι πρωταρα και η αλλη ψιλομυτα. Εδω και δυο χρονια προσπαθω να τη ζευγαρωσω αλλα τιποτα η κυρια. Εχει γνωρισει 5 βαλεδες αλλα κανεις δε της γιαλυσε.Αναγκαστηκα στον τελευταιο γαμπρο εβγαλα το χωρισμα γιατι θα λειψω μεχρι τη Μ. Τεταρτη. Ελπιζω να εχω την τυχη οταν γυρισω ολες να ειναι σε φωλιες με αυγα.

Μπαλκονατοι αιτησεις εγραφων απο Τεταρτη παλι. Τα γραφεια μας θα ειναι κλειστα οποτε μπορειτε να αφηνετε τις αιτησεις κατω απο την πορτα του γραφειου:sorry

θοδωρη τα πουλακια δεν κανανε τιποτα γιατι ντρποντουσαν που τα εβλεπες. Ειναι σεμνα. Θα γυρισεις και θα δεις που ενδιαμεσα θα εχουν κανει πραματα και θαμματα 😉:D

Καλύτερα μέσα για ποιο λόγο; Για να πάρεις περισσότερους νεοσσούς; Αν είναι αυτοσκοπός η απόκτηση όλο και περισσότερων πουλιών τότε ίσως μέσα να είναι καλύτερα. Αν θέλεις να έχεις έτοιμα πουλιά για τις εκθέσεις τον Δεκέμβρη τότε καλύτερα μέσα. Αν δεν υπάρχει υπομονή τότε πάλι καλύτερα μέσα. Αν μένεις στον Όλυμπο ή την Ομόνοια, πάλι καλύτερα μέσα 🙂.
Αλλιώς δεν βλέπω τον λόγο γιατί να πρέπει να προσομοιάζουμε την ανατολή και την δύση, τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, την θερμοκρασία από τον ήλιο, τα επίπεδα υγρασίας, τις εναλλαγές του αέρα και πολλά άλλα που αυτοί που κάνουν εσωτερική εκτροφή τα γνωρίζουν καλύτερα.
Όλα αυτά έχει φροντίσει η φύση να τα ρυθμίζει.
Για αυτό είμαστε μπαλκονάτοι 🙂
Αν για κάποιους είναι λύση ανάγκης, για μένα είναι επιλογή.
Θα ήθελα να διαβάσω και τις απόψεις των συνμπαλκονάτων επί του θέματος..

Συμφωνώ και εγώ με τον Βαγγέλη. Προτιμώ να τα έχω στο μπαλκόνι, βρίσκονται τουλάχιστον κοντύτερα στη φύση, όση φύση έχει απομείνει στην Αθήνα...
Εχει περισσότερη φασαρία για την κατασκευή για κακές καιρικές συνθήκες, αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο.

Back