Ελεύθεροι παπαγάλοι στη γειτονιά μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δλδ, για να καταλαβω...άλλες χρονιές με παρόμοιο καιρό, βλέπατε μεγαλύτερη συχνότητα παπαγάλων;

Δλδ, για να καταλαβω...άλλες χρονιές με παρόμοιο καιρό, βλέπατε μεγαλύτερη συχνότητα παπαγάλων;

Εγώ τουλάχιστον ένα σμήνος 12+ ατόμων καθημερινά.
2-3 φορές την ημέρα πηγαινοερχόντουσαν μπροστά από το διαμέρισμα μου, ανεβοκατέβαιναν προς το κέντρο των Αθηνών.
Στην ευρύτερη δε περιοχή (γειτονιά) υπήρχαν πάρα πολλά πουλιά, τα οποία ούτε ακούω ούτε βλέπω πλέον.

Πριν απογοητευτειτε εντελως, ας αφησουμε και το ενδεχομενο απλως να "απλωθηκαν" και εκτος Αθηνων. Εγω περυσι που εμενα Παλληνη ηταν η πρωτη χρονια που εβλεπα εκει παπαγαλους. Ισως οντως βγηκαν και πιο εξω απο τα αστικα κεντρα.

*οχι οτι δεν θα τα εχουν σακατεψει στην αιχμαλωσια...

Μηπως φταινε και τα εντονα καιρικα φαινομενα;
Μπορει να εχουν παει αλλου να βρουνε πιο ασφαλες μερος για τον Χειμωνα (αν και δεν ειναι μεταναστευτικα πουλια 😛 )
Εννοω στην Αττικη.
Παντως πριν το καλοκαιρι προς το Γουδι που ειχα παει ειχε πολλα ρινγκνεκ.
Ελπιζω να μην τα εχουν ταραξει στην αιχμαλωσια ☹
Μαλλον τους ενοχλει το ομορφο θεαμα των ελευθερων παπαγαλων στην χωρα μας.
Προτιμανε στο κεντρο να εχουμε μονο περιστερια και σπουργιτακια... Μας ενοχλει η ομορφια τους.. Τι να πω!

στη ραφήνα έχει πάρα πολλούς! Κάτι πράσινοι μεσαίοι μεγέθους είναι με μεγάλοι ουρα! Γίναμε αμαζώνιος στην ΑΤΤΙΚΗ!
Ringneck θα είναι, Psittacula krameri. Έχω δει και στην Θεσσαλονίκη, τους αναγνωρίζεις από την δυνατή κραυγή τους! Δες εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-ρίνγκνεκ-indian-ringneck-psittacula-krameri.1611/

ναι ringneck ειναι αυτοί που βλέπω! Έχω δει μια φορά 10 μαζί σε ένα καλώδιο. Καθόμουν και τους χάζευα! Προφανώς αναπαράγονται πλέον ελεύθεροι;
Ναι, αποτελεί πλέον κάτοικο της Ευρώπης (κατάγονται από Ασία και Αφρική) στα αστικά πάρκα και είναι κυρίως πουλιά που είτε έχουν δραπετεύσει από αιχμαλωσία είτε έχουν αφεθεί ελεύθερα και αναπαράγονται πλέον σε αυτές τις περιοχές.
Το πιο εντυπωσιακό είναι να τους δεις να πετάνε με την μακριά και κρεμαστή ουρά τους και την κραυγή που βγάζουν! Εγώ στην Θεσσαλονίκη έχω πετύχει μόνο 3-4.

καλημέρα!άρα με τον ρυθμό της αναπαραγωγής τους σε μερικές δεκαετίες οι πληθυσμοί τους θα είναι μεγάλοι.. Πως καταφέρνουν και τρέφονται;τελικά εκτος από εξαφάνιση πτηνών από την Ελλάδα θα έχουμε και εμφάνιση καινούργιων!

με τον ρυθμό της αναπαραγωγής τους σε μερικές δεκαετίες οι πληθυσμοί τους θα είναι μεγάλοι..
Δεν έχουν ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς αναπαραγωγής. Κάθε ζευγάρι αν κάνει 2 γέννες από 4 νεοσσούς, με άγνωστο ποσοστό επιβίωσης, είναι μία ήπια αύξηση του πληθυσμού τους.

έχουν πάντως τέτοια προσαρμοστικότητα οι παπαγάλοι; Μαθαίναμε κάποτε ότι ζουν μόνο σε τροπικά κλίματα.. Βέβαια με τις αλλαγές στο περιβάλλον θα δούμε πολλά ακόμα..

έχουν πάντως τέτοια προσαρμοστικότητα οι παπαγάλοι;
Οι συγκεκριμένοι ringneck έχουν εξαπλωθεί μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή κλίμα πολύ πιο ψυχρό από το δικό μας.

έχουν πάντως τέτοια προσαρμοστικότητα οι παπαγάλοι; Μαθαίναμε κάποτε ότι ζουν μόνο σε τροπικά κλίματα.. Βέβαια με τις αλλαγές στο περιβάλλον θα δούμε πολλά ακόμα..

Αυτήν την προσαρμοστικότητά τους πληρώνουν με την ελευθερία τους. ☹ Πολλά είδη μπορούν να επιβιώσουν έξω σε όλα τα κλίματα εκτός απο τα πολύ βόρεια που έχουν χιόνια όλο το χειμώνα.

Στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας ζει ένα σμήνος αμαζόνων εδώ και 35 σχεδόν χρόνια.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Σε 15 μερες θα εχετε ανταποκριτη απο Γουδη και θα τσεκαρω και ανατολικα προαστια στα μερη που εβλεπα περσυ.

Τι εγινε ρε παιδια, ωρες ειναι να δω κανενα Σαντορινη αμα φευγουν..
*Ας ελπισουμε οτι φευγουν.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι κάπου αλλού βρήκαν τροφή, π.χ. κάποια δέντρα κάρπισαν αυτήν την περίοδο που ευδοκιμούν σε άλλες κοντινές περιοχές και ότι προς το παρόν μασαμπουκώνουν από αυτά.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι κάπου αλλού βρήκαν τροφή, π.χ. κάποια δέντρα κάρπισαν αυτήν την περίοδο που ευδοκιμούν σε άλλες κοντινές περιοχές και ότι προς το παρόν μασαμπουκώνουν από αυτά.
Κι εγώ αυτό εύχομαι διότι 4-5 χρόνια που τους έβλεπα να πηγαινοέρχονται δεν είναι και λίγα, είχαν γίνει ''ντόπιοι'' πια...
Ποιος ξέρει; ας είναι καλά και ας πήγαν όπου αυτοί θέλουν...

φοβάμαι ότι κάποιοι πουλοπιάστες θα έχουν σκεφτεί σίγουρα να πιάσουν και τους ελεύθερους παπαγάλους.. Εύχομαι και ελπίζω να μην γίνεται κάτι τέτοιο.. Τα πτηνά αυτά φαίνεται πως την συνήθισαν την χώρα μας, ας ζήσουν ελεύθερα!

Back