ianos
PB Supporter
Δλδ, για να καταλαβω...άλλες χρονιές με παρόμοιο καιρό, βλέπατε μεγαλύτερη συχνότητα παπαγάλων;
Δλδ, για να καταλαβω...άλλες χρονιές με παρόμοιο καιρό, βλέπατε μεγαλύτερη συχνότητα παπαγάλων;
Ringneck θα είναι, Psittacula krameri. Έχω δει και στην Θεσσαλονίκη, τους αναγνωρίζεις από την δυνατή κραυγή τους! Δες εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-ρίνγκνεκ-indian-ringneck-psittacula-krameri.1611/στη ραφήνα έχει πάρα πολλούς! Κάτι πράσινοι μεσαίοι μεγέθους είναι με μεγάλοι ουρα! Γίναμε αμαζώνιος στην ΑΤΤΙΚΗ!
Ναι, αποτελεί πλέον κάτοικο της Ευρώπης (κατάγονται από Ασία και Αφρική) στα αστικά πάρκα και είναι κυρίως πουλιά που είτε έχουν δραπετεύσει από αιχμαλωσία είτε έχουν αφεθεί ελεύθερα και αναπαράγονται πλέον σε αυτές τις περιοχές.ναι ringneck ειναι αυτοί που βλέπω! Έχω δει μια φορά 10 μαζί σε ένα καλώδιο. Καθόμουν και τους χάζευα! Προφανώς αναπαράγονται πλέον ελεύθεροι;
Δεν έχουν ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς αναπαραγωγής. Κάθε ζευγάρι αν κάνει 2 γέννες από 4 νεοσσούς, με άγνωστο ποσοστό επιβίωσης, είναι μία ήπια αύξηση του πληθυσμού τους.με τον ρυθμό της αναπαραγωγής τους σε μερικές δεκαετίες οι πληθυσμοί τους θα είναι μεγάλοι..
Οι συγκεκριμένοι ringneck έχουν εξαπλωθεί μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή κλίμα πολύ πιο ψυχρό από το δικό μας.έχουν πάντως τέτοια προσαρμοστικότητα οι παπαγάλοι;
έχουν πάντως τέτοια προσαρμοστικότητα οι παπαγάλοι; Μαθαίναμε κάποτε ότι ζουν μόνο σε τροπικά κλίματα.. Βέβαια με τις αλλαγές στο περιβάλλον θα δούμε πολλά ακόμα..
Κι εγώ αυτό εύχομαι διότι 4-5 χρόνια που τους έβλεπα να πηγαινοέρχονται δεν είναι και λίγα, είχαν γίνει ''ντόπιοι'' πια...Θα ήθελα να πιστεύω ότι κάπου αλλού βρήκαν τροφή, π.χ. κάποια δέντρα κάρπισαν αυτήν την περίοδο που ευδοκιμούν σε άλλες κοντινές περιοχές και ότι προς το παρόν μασαμπουκώνουν από αυτά.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας