Ελεύθεροι παπαγάλοι στη γειτονιά μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγώ πολλές φορές τους έχω δει πάνω σε μελιές (να ''ψάχνουν'') παρότι δεν πρέπει να τρώνε τους καρπούς (μάλλον)...

tinypic-no-longer-available.jpg
 
από ότι νομίζω όμως τα καρποφόρα δέντρα της Αθήνας που μπορούν να φάνε καρπους οι παπαγάλοι δεν είναι πολλά.. Μήπως για αυτό δεν αυξάνονται σημαντικά οι πληθυσμοί τους;
 
Είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που κρατιούνται σε χαμηλούς αριθμούς ή που γίνεται η αφορμή για να μεταναστεύσουν.
Ξέρω όμως πως δεν είναι απαραίτητο να τρέφονται αποκλειστικά από τους καρπούς της Αθήνας.
Αρκεί να υπάρχει κάποιο σημείο με τροφή πολλά χιλιόμετρα μακρυά. Αυτά θα το φτάσουν και θα τραφούν.
Πιστεύω πως η Αθήνα τους παρέχει ασφάλεια κι όχι όσα χρειάζονται για τη διατροφή...
 
Παιδιά, προχθές κατά το μεσημεράκι, όταν έβγαλα τον Πάμπλο βόλτα, καθώς περπατούσαμε στην Τούμπα (Κοντά στο γήπεδο του Π.Α. Ο. Κ. , Θεσσαλονίκη) άκουσα την χαρακτηριστική κραυγή των ringneck και όταν κοίταξα ψηλά είδα 9 παπαγάλους (ringneck) να πετούν πάρα πολύ γρήγορα. Ακόμα την προηγούμενη μέρα από αυτό, κατά τη διάρκεια του ματς στο γήπεδο του Π.Α. Ο. Κ. Πέρασε άλλος ένας πετώντας, αλλά αυτή τη φορά μοναχός του. Γενικά μου φάνηκε παράξενο γιατί στην Τούμπα είχα να δω πολύ καιρό (χρόνια) παπαγάλους, μόνο στο παραλία και στο Ρετζίκι είχα πετύχει 2-3 ringneck.
 
τόση αγάπη στην Τούμπα δεν θα είναι τυχαία.. Εκτός αν η περιοχή έχει κάτι που τους τράβηξε. ίσως τροφή.
Δεν έχω δει πολλά καρποφόρα δέντρα στην Τούμπα. Από όσο ξέρω τρέφονται με καρπούς, σπόρους, μπουμπούκια και πράσινα μέρη φυτών, πράγματα που είναι λιγοστά νομίζω στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δύο πολύ πρόχειρες και κακές φωτογραφίες που τράβηξα στο Ρετζίκι πριν αρκετό καιρό (η μια έχει υποστεί και περικοπή 😎), έτσι μόνο για αρχείο:
rsz_11rsz_367.webp
rsz_1rsz_369.webp
 
πολύ ευχάριστη η παρουσία τους.. Και μάλλον είναι οπαδοί του Π.Α. Ο. Κ οι παπαγάλοι!

ΠΑΟΚτσάκια φίλε μου 100%! Πάντως καθόλου παράξενο να έχουν συνδυάσει το γήπεδο με την εύρεση τροφής, από τις καντίνες και τους ξηροκαρπάδες στα μάτς! Τραβηγμένο βέβαια, αλλά όχι απίθανο!
 
ΠΑΟΚτσάκια φίλε μου 100%! Πάντως καθόλου παράξενο να έχουν συνδυάσει το γήπεδο με την εύρεση τροφής, από τις καντίνες και τους ξηροκαρπάδες στα μάτς! Τραβηγμένο βέβαια, αλλά όχι απίθανο!
Δεν ξέρω, δεν νομίζω. Δε έχω δει ringneck να κατεβαίνει σε τόσο χαμηλό ύψος και ειδικά με τόσο κόσμο. Όσο ήμεροι και αν είναι, πάλι μας αποφεύγουν!
 
Την ώρα του αγώνα σίγουρα όχι Γιώργο αλλά μετά μπορει! Ξέρεις τι σπόρι μένει στις κερκίδες και απο έξω!
Μπορεί, όντως έχει αρκετή μάσα για πάρτη τους!
 
Back
Top