George Kouth
PB Member
Και τέτοια εποχή έχει τόση τροφή; Πηγαίνω συχνά εκεί...Μα τι λέτε; δίπλα είναι το Σέιχ Σου.
Και τέτοια εποχή έχει τόση τροφή; Πηγαίνω συχνά εκεί...Μα τι λέτε; δίπλα είναι το Σέιχ Σου.
Όντως δίκιο έχεις. Αν και δεν έχω πετύχει ποτέ στο Σέιχ Σου, οι φωτογραφίες που έβαλα πιο πάνω είναι στο Ρετζίκι, που είναι ακριβώς δίπλα.Δεν ξέρω αλλά σίγουρα εκεί φωλιάζουν.
Ειναι πανεμορφες καθολου κακιεςΔεν έχω δει πολλά καρποφόρα δέντρα στην Τούμπα. Από όσο ξέρω τρέφονται με καρπούς, σπόρους, μπουμπούκια και πράσινα μέρη φυτών, πράγματα που είναι λιγοστά νομίζω στη συγκεκριμένη περιοχή.
Δύο πολύ πρόχειρες και κακές φωτογραφίες που τράβηξα στο Ρετζίκι πριν αρκετό καιρό (η μια έχει υποστεί και περικοπή ), έτσι μόνο για αρχείο:
View attachment 46098
View attachment 46099
Ευχαριστώ πολύ, απλά είναι αρκετά θολές και ανάμεσα στα κλαδιά και δε δείχνουν τόσο όμορφα.Ειναι πανεμορφες καθολου κακιες
Εκπληκτική στιγμή.Και για τους κατοίκους Θεσσαλονίκης μια φώτο που έβγαλα μετά απο μια σύντομη βόλτα στο πάρκο μπροστά στην Χ.Α. Ν. Θ.
View attachment 46619
Και για τους κατοίκους Θεσσαλονίκης μια φώτο που έβγαλα μετά απο μια σύντομη βόλτα στο πάρκο μπροστά στην Χ.Α. Ν. Θ.
View attachment 46619
Σιγουρα θα βρισκουν λυσεις αφου εχουν εγκατασταθεί εδω και μερικα χρόνια :)μακάρι να έχουμε αύξηση πληθυσμών.. Τον χειμώνα σίγουρα δυσκολεύονται με την εύρεση τροφής πάντως. ελπίζω να βρίσκουν λύσεις.
*Κι εγώ παρατηρώ το τελευταίο διάστημα πως αυξήθηκαν (όχι όπως άλλες χρονιές, αλλά συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες).*Παρατηρώ αυξηση των αριθμών...
Επέστρεψαν;
Ακούω πιο συχνά Monk, δεν τους εντωπίζω πάντα βέβαια...
**Χθες στη Φειδιππίδου πέρασαν πάνω από τα κεφάλια μια ομάδα των 5-6 ατόμων...
Δεν νομίζω να μπορούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Γιατί κατά κύριο λόγο τέτοια ξεφεύγουν αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ για άγρια... ίσως φταίει το πολύ διαφορετικό κλίμα και περιβάλλον σε σχέση με την ΑυστραλίαΈχει δει κανείς μπατζι ελεύθερα;
χαχα... Κι εγώ κάπου εκεί κάτω... Ενώ χειροκροτούσα τους πρώτους μαραθωνοδρόμους, πέρασαν χαμηλά λίγο πιο πάνω απ' το κεφάλι μου...*Κι εγώ παρατηρώ το τελευταίο διάστημα πως αυξήθηκαν (όχι όπως άλλες χρονιές, αλλά συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες).
**και ναι! :Dαυτούς τους 5-6 τους έχω δει 2-3 φορές στην αρχή της Φειδιππίδου...
Εχθές μάλιστα που είχαμε ''ησυχία'' λόγω Μαραθωνίου...
, ακούγονταν δυνατά τα κραξίματα τους
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας