Δεν έχω κοιτάξει οπότε δεν γνωρίζω τι έχουν βρει και τρώνε στο συγκεκριμένο παρκάκι... Οι καρποί στους φοίνικες της ευρύτερης περιοχής, έχουν εδώ και μήνες τώρα εξαφανιστεί-αποδεκατιστεί...
Δεν έχω κοιτάξει οπότε δεν γνωρίζω τι έχουν βρει και τρώνε στο συγκεκριμένο παρκάκι... Οι καρποί στους φοίνικες της ευρύτερης περιοχής, έχουν εδώ και μήνες τώρα εξαφανιστεί-αποδεκατιστεί...
Από την μία θαυμάζω αυτά τα σμήνη από την άλλη όμως δεν κρύβω την ανησυχία μου για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, στα ιθαγενή είδη και την γεωργική παραγωγή.
Μάλλον τρώνε χορτάρια και λουλούδια. Το πλατάνι έχει καρπούς;
Εχει
Το ξέρω ότι τα πλατάνια έχουν καρπούς. Έχω φυτέψει πλάτανο στην αυλή για αυτό το λόγο. Εκτός απο το κάλλος προσελκύει και κάποια αγριοπούλια :)…
Η ερώτηση μου είναι για το συγκεκριμένο πλάτανο που αναφέρει η Σίσσυ.
Δηλαδή προσπαθώ να καταλάβω αν τρέφονται και με τους καρπούς αυτού του δέντρου (πολύ πιθανό).
...Φαντάζομαι πως πρέπει να είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.... Πάντως προς το παρόν δεν έχω δει ή διαβάσει κάτι σχετικό.
... Επίσης εκείνο που βλέπω είναι ότι προτιμούν τα δασώδη σημεία του αστικού ιστού όμως. Δεν τους βλέπεις στην ανοιχτή φύση.
Θα περάσω να δω και θα σας... Αναφέρω! (απ΄τα πολύ αγαπημένα μου δέντρα τα πλατάνια! ) :)Το ξέρω ότι τα πλατάνια έχουν καρπούς. Έχω φυτέψει πλάτανο στην αυλή για αυτό το λόγο. Εκτός απο το κάλλος προσελκύει και κάποια αγριοπούλια :)…
Δηλαδή προσπαθώ να καταλάβω αν τρέφονται και με τους καρπούς αυτού του δέντρου (πολύ πιθανό).
'Κινουνται σαν στουκας αναμεσα στις πολυκατοικιες...
Φυσικά και έχει.. Και τους τιμούν πολλά πουλιάΜάλλον τρώνε χορτάρια και λουλούδια. Το πλατάνι έχει καρπούς;
Εχει
Το ξέρω ότι τα πλατάνια έχουν καρπούς. Έχω φυτέψει πλάτανο στην αυλή για αυτό το λόγο. Εκτός απο το κάλλος προσελκύει και κάποια αγριοπούλια :)…
Έχει απαντηθεί και έχει διευκρινιστεί :)Φυσικά και έχει..
Φυσικά και έχει..
View attachment 32050
Έχουμε αναρωτηθεί αν αυτά τα ''ξενόφερτα'' είδη (που φυσικά δεν φταίνε σε τίποτα που έφθασαν εδώ) και έγιναν μέρος του δικού μας οικοσυστήματος...επηρεάζουν και σε ποιό βαθμό τα δικά μας ιθαγενή πουλιά ;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας