Αγορά Ενδιαφέρομαι να αγοράσω Amazon yellow crowned (αρσενικό)

Ανέστη θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου, και τι εννοώ με αυτό... Διάβασα προσεκτικά την απάντηση σου και το μόνο θέμα που με προβληματίζει είναι αυτό που είπες ότι σε δυσκολεύει κατά την διάρκεια της περιποίησης του κλουβιού και ότι δαγκώνει.
Ο λόγος που το αναφέρω, είναι γιατί έτσι όπως σκέφτομαι να διαχειριστώ το θέμα είναι να τους βάλω σε διαφορετικά κλουβιά δίπλα δίπλα και κατα την διάρκεια της ημέρας να τους βγάζω και να παίζουν, ελεγχόμενοι απο μένα και οι δύο και γενικά η όλη κατάσταση για να μην συμβεί το παραμικρό στην υγεία τους. Απο εκεί και πέρα και η δικιά μου δαγκώνει για να παίξει, αλλά όπως είναι λογικό μετά απο 2 χρόνια, τα δαγκώματα και οι γρατζουνιές είναι καθημερινότητα για έναν ιδιοκτήτη παπαγάλου. Εάν όμως δαγκώνει με μανία και επιθετικότητα(αφηνιασμένος) και δεν είναι συνεργάσιμος σαν μερικούς που έχω δεί... Δυστυχώς δεν ξέρω εάν τα καταφέρω, διότι δεν έχω σκοπό να τον πάρω, να το βάλω σε ένα κλουβί και να περάσει την υπόλοιπη του ζωή εκεί, απλά για να λέω ότι έχω δύο παπαγάλους. Θέλω να έχει την ελευθερία του, όπως και η δικιά μου.

Απο εκεί και πέρα, έχω όλη την καλή διάθεση να το προσπαθήσω, αλλά θέλω να ξέρω ότι σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να τον πάρεις πίσω, χωρίς να έχω κάποια χρηματική απαίτηση, απλά γιατί δεν θέλω να παραλάβω ένα κατοικίδιο και επειδή δεν θα δέση το γλυκό, να ψάχνω άρον άρον να τον αποκαταστήσω. Δεν έχω την διάθεση να μπω σε αυτή την διαδικασία...

Για το οικονομικό, δεν το συζητώ, απλά ευχαριστώ!

Περιμένω νέα σου, ίσως να ερμήνευσα διαφορετικά την απάντηση σου και επιπλέον, εάν δεν έχεις πρόβλημα μπορούμε να συναντηθούμε να τον δω και τα λέμε φυσικά και απο κοντά.
 
... Εάν όμως δαγκώνει με μανία και επιθετικότητα(αφηνιασμένος) και δεν είναι συνεργάσιμος...

Δαγκώνει με μανία όταν επιτεθεί κι όχι παιχνιδιάρικα. Δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος όσο έχει ταίρι. Όταν είναι μόνος του είναι διαχειρίσιμος. Απο εκεί ξεκινάμε, νομίζω ότι αυτό το έχω κάνει ξεκάθαρο τόσο καιρό που τον λέω δράκουλα. Δεν υπερβάλω. 😎

Δεν θα σου κάτσει πάντως να έχεις ένα ανοιχτό κλουβί και 2 πουλιά να περιφέρονται ελεύθερα. Τουλάχιστον ο Τζόι δεν κάνει για τέτοια ιστορία χωρίς να κινδυνεύει όποιος βρεθεί σε ακτίνα που μπορεί να πηδήξει χτυπώντας τα φτερά του για να επιτεθεί. Είναι καθαρά για μοναδικό πετ ώστε να μπορείς να κάνεις 5 πράγματα χωρίς φόβο (καθαριότητα, αλλαγή νερού, φαγητού κτλ) ή για πουλί εκτροφής σε κλούβα κατά τη γνώμη μου.
 
Δηλαδή, θεωρείς ότι το σενάριο: τους βγάζω (χωρίς να έχουν την ικανότητα να πετάξουν και οι 2) έξω απο το κλουβί π.χ στο πάνω μέρος του κλουβιού της δικιάς μου που έχει πατήθρα και ποτίστρες, και βλέπω πως αντιδρούν (για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα) δεν θα πετύχει; θα έχουμε λες αίμα, δάκρυα και κυνηγητό...
Τι να πω δεν ξέρω, ίσως εάν συμφωνείς να πεταχτώ να τον δω, να δω και πως αντιδρά σε μια πρώτη επαφή και μιλάμε εκείνη την στιγμή. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω βρει κάτι και επιπλέον, αξίζει να το προσπαθήσω και εάν αποτύχω, τουλάχιστον θα περάσει τον χειμώνα του μέσα στην ζέστη! 👍
 
Όντως η συνομιλία είναι όπως πρέπει να είναι σε τέτοιες περιπτώσεις!
Η αυθόρμητη δική μου σκέψη ήταν και είπα στον Ανέστη να τον κρατήσει αλλά φυσικά δικαιολογώ απόλυτα τις σκέψεις τους.
John πάντως όποιο και να πάρεις, τα γνωστά δεδομένα θα είναι πολύ λιγότερα απ' όσα ξέρεις γι' αυτό, με κίνδυνο να βαδίσεις σε άγνωστα προβλήματα.
Ίσως και στην αλλαγή διαφοροποιηθεί κάπως η συμπεριφορά του.
Μακάρι να βρείτε την ιδανική λύση για όλους!
 
Νομίζω ότι το καλύτερο απ' όλα, γιατί πάντα μιλάμε εντελώς θεωρητικά είναι να πεταχτώ να τον δω (εφόσον συμφωνεί πάντα ο Ανέστης) και βλέπουμε επι της ουσίας, χωρίς να σημαίνει απόλυτα ότι η πρώτη γνωριμία-επαφή είτε είναι καλή είτε όχι (απο θέμα συμπεριφοράς), ότι θα είναι και η ίδια στην συνέχεια.
Ανέστη, εάν συμφωνείς και δεν έχεις κανονίσει κάτι για την περίοδο των Χριστουγέννων, μετά το Σάββατο, δηλαδή Κυριακή και τις υπόλοιπες μέρες μπορώ να πεταχτώ μια βόλτα μέχρι τον Βόλο να τον δω και να γνωριστούμε κι' όλας.
 
...
Ανέστη, εάν συμφωνείς και δεν έχεις κανονίσει κάτι για την περίοδο των Χριστουγέννων, μετά το Σάββατο, δηλαδή Κυριακή και τις υπόλοιπες μέρες μπορώ να πεταχτώ μια βόλτα μέχρι τον Βόλο να τον δω και να γνωριστούμε κι' όλας.

Aυτό θα ήταν σαφώς το καλύτερο. Αλλά δεν θα είναι το ίδιο πουλί που θα δεις όταν δέσει σαν ζευγάρι με το θηλυκό σου. Τότε φοβάμαι πως ίσως να απογοητευθείς. Αν έρθεις τώρα που ζει μόνος του απλώς για να τον δεις, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τον βάλεις στο αυτοκίνητο και θα τον πάρεις μαζί σου. Παρόλα αυτά επειδή μένω πια σχεδόν 1,5 ώρα έξω απο το Βόλο κι ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές,θα σου τον κατεβάσω στο Βόλο αν βρούμε κοινή μέρα και θα βρεθούμε στο σπίτι μου εκεί για να μην κάνεις διπλό δρομολόγιο με έξτρα 2,5 ώρες να ανέβεις και να κατέβεις στο Πήλιο.
 
Back
Top