Γενικά Εντυπωσεις απο το εκτροφειο στην Ροδο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ntiko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ntiko

PB Member
Εγγραφή
1 Φεβ 2009
Μηνύματα
106
Πόλη
Λάρισα
Πριν λιγες μερες γυρισα απο Ροδο κ οπως ηταν φυσικο για ενα παπαγαλοφιλο περασα κ απο το εκτροφειο που υπαρχει εκει. Ηταν φανταστικα! Τρελαθηκα, τοσους παπαγαλους ουτε στην ζουγκλα! Πολλα ειδη παπαγαλων κ ημερα με εμενα που με βλεπαν πρωτη φορα, μεγαλες κλουβες αναπαραγωγης κ καθαρες.Πολυ καλος κ ο κυριος που τα εχει κ πολυ προθυμος να σου λυση τις αποριες που εχεις παρολο που δυσκολευεται λιγο με την γλωσσα, ελειπε πολλα χρονια στο εξωτερικο. Τα μικρα τα ειχε μεσα στο σπιτι κ ηταν απιστευτες φατσουλες.
 

Συνημμένα

  • IMGP0790.webp
    IMGP0790.webp
    72,4 KB · Προβολές: 370
  • IMGP0791.webp
    IMGP0791.webp
    79,4 KB · Προβολές: 337
  • IMGP0792.webp
    IMGP0792.webp
    74,8 KB · Προβολές: 382
Εχει πραγματι ωραιες εγκαταστασεις(τουλαχιστον αυτο δειχνουν οι φωτογραφιες απο το site του.)

Καμια φωτογραφια απο μωρακια εβγαλες;Γενικα αν εχεις βγαλει κι αλλες φωτογραφιες βαλε τις.
 
Δυστυχως απο μωρακια δεν εβγαλα, δεν ειχα αλλη χωρητικοτητα στην καρτα μνημης κ για αυτες εσβησα καποιες φωτο που ειχα, εχω βγαλει κ τις παρακατω
 

Συνημμένα

  • IMGP0793.webp
    IMGP0793.webp
    73,2 KB · Προβολές: 233
  • IMGP0794.webp
    IMGP0794.webp
    80,4 KB · Προβολές: 198
  • IMGP0795.webp
    IMGP0795.webp
    83 KB · Προβολές: 212
Και μερικες ακομη
 

Συνημμένα

  • IMGP0796.webp
    IMGP0796.webp
    61,9 KB · Προβολές: 248
  • IMGP0797.webp
    IMGP0797.webp
    58,7 KB · Προβολές: 207
  • IMGP0895.webp
    IMGP0895.webp
    53,1 KB · Προβολές: 208
Σ'ευχαριστουμε για τις φωτογραφιες! Εξαιρετικη εμπειρια φανταζομαι! Πως να αντισταθεις στον πειρασμο και να μην παρεις παπαγαλο οταν εισαι ο ιδιος στην πηγη;
 
Εμένα πάλι δεν με ενθουσιασαν οι εγκαταστασεις☹
Μεγάλα κλουβιά μεν, αλλά... Ελλενίτ στην σκεπή 🙄, σιδερόβεργες για πατηθρες,🙄 παντελης έλλειψη παιχνιδιών στα μεγαλα αυτα κλουβια...
Πως απασχολούνται άραγε αυτα τα πουλιά όλη μερα σε ενα μεγαλο κλουβι με μια πατηθρα;
Μονο σε μια φωτογραφια διέκρινα 2 μπωλ φαγητού, αλλα σε κανενα δεν είδα πχ καποιο λαχανικο. Οι φωτογραφιες δεν εδειχναν κατι σχετικό με την καθαριότητα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Θα ηταν πολυ χρησιμο αν είχαμε περισσοτερες φωτογραφιες για μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
 
Εμένα πάλι δεν με ενθουσιασαν οι εγκαταστασεις☹
Μεγάλα κλουβιά μεν, αλλά... Ελλενίτ στην σκεπή 🙄, σιδερόβεργες για πατηθρες,🙄 παντελης έλλειψη παιχνιδιών στα μεγαλα αυτα κλουβια...
Πως απασχολούνται άραγε αυτα τα πουλιά όλη μερα σε ενα μεγαλο κλουβι με μια πατηθρα;
Μονο σε μια φωτογραφια διέκρινα 2 μπωλ φαγητού, αλλα σε κανενα δεν είδα πχ καποιο λαχανικο. Οι φωτογραφιες δεν εδειχναν κατι σχετικό με την καθαριότητα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Θα ηταν πολυ χρησιμο αν είχαμε περισσοτερες φωτογραφιες για μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.


Τζωρτζινα αν προσεξεις καλα στις φωτογραφιες καθε κλουβι εχει μια πορτουλα που προφανως οδηγει σε καποιο εσωτερικο κλουβι.Ισως εκει τους εχει παιχνιδια λαχανικα νερο κλπ.
 
εχει μια πορτουλα που προφανως οδηγει σε καποιο εσωτερικο κλουβι.

Αυτα νομιζω ειναι νυχτερινα καταλλυματα για να κοιμουνται το βραδυ!

Ουτε εμενα μου αρεσε πολυ σαν χωρος!
Ας πουμε του Αττικου παρκου κατα την γνωμη μου ειναι οι πιο ωραιες κλουβες που εχω δει!
Κι αν ημουν μεγαλος εκτροφεας με πολλα πουλια καπως ετσι θα ηθελα να τα εχω!
 
Δεν αντιλεγω με οσα λετε αλλα..

Εχει ειδη παπαγαλων που ειναι πολυ δυσκολα στην εκτροφη τους. Οπως ολοι βλεπουμε εχει παραγωγη απο μωρα-ειτε μεγαλη ειτε μικρη(αναλογα με την χρονια). Για να αναπαραγωνται λοιπον τετοια ειδη(πχ μακαο African Grey κλπ) παει να πει οτι μαλλον καλα περνανε τα πουλια.

Σαφως και θα ταν καλυτερο να χει παιχνιδια στα κλουβια τους αλλα σκεφτειτε το λιγο.Ας πουμε οτι εχει 200 πουλια. Που θα βρει τοσα παιχνιδια; Ακομα και να κατσει να τα φτιαξει δεν θα τα προλαβαινει. Δεν λεω οτι ειναι σωστο αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει εκτροφεας που κανει εκτροφη πολλαπλασιασμου κι εχει παιχνιδια στα κλουβια των πουλιων.

*Αυτη βεβαια ειναι η προσωπικη μου αποψη.
 
δν ξερω αν 8α το πω σωστα αλλα... Αν ειναι ζευγαρι κ δεν ειναι τσακωμενο δεν ασχολουντε μεταξυ τσ κ δεν νιω8ουν μοναξια;
 
Kαταρχην να αναφερω πως δεν εχω τιποτε προσωπικό με κανεναν εκτροφέα. Απλα μια και μας δόθηκε η ευκαιρία απο τις φωτογραφίες του φιλου που επισκέφτηκε το εκτροφείο, τον οποίο και ευχαριστουμε πολυ που μας εδωσε μια εικόνα του, ειναι καλο να συζητησουμε καποια πράγματα για να ειμαστε ψιλιασμένοι.

Πιστευω πως οσο δυσκολο είναι να εχει 200 παιχνιδια για ολα αυτα τα ζευγαρια που εχει, άλλο τοσο δυσκολο είναι να καθαριστούν και να ταιστούν σωστά ολα αυτα τα πουλιά. Ποσο μάλλον και οι νεοσσοι που απαιτουν συνεχη φροντιδα και προσοχή. Δεν αμφιβαλλω πως μπορεί να εχει μεγαλη ποικιλία πουλιών καθώς και πείρα και γνώσεις γυρω απο τα πουλιά καθώς επισης οτι θα εχει και το αναλογο προσωπικο για να ασχοληθεί με το εκτροφείο καθώς ολα αυτα δεν μπορουν να αποτελούν αποτέλεσμα μονο προσωπικού του μόχθου.

Ομως οταν διαβαζω σε ποστ μελών οτι εχει παρατηρηθει το φαινόμενο να μπαινουν λάθος δαχτυλίδια στα πουλιά επειδη δεν του περισσεψαν φετινα και εβαλε περσυνα, εμενα με χαλαει, γιατι δεν ξερω κατα ποσο είναι αξιόπιστα όλα αυτα που μπορεί να λέει.

Φωτη να μου επιτρέψεις να ειμαι λιγο επιφυλακτική με όλα αυτα που βλεπω και διαβαζω καθώς σαν μεγαλυτερη εχω δει και εχω ακουσει πολλά.

Θυμάμαι πριν απο χρόνια οτι σε καποια επαρχιακή πολη καποιος διεδιδε οτι πουλάει ολοφρεσκα αυγα ημέρας απο τις αλανιάρες κότες του και προέτρεπε τους αγοραστες να πανε να τα παρουν οι ιδιοι απο την φωλιά. Ολοι ηταν ενθουσιασμένοι που αγοραζαν ολοφρεσκα αυγουλάκια αλλα δεν αναρωτηθηκε κανεις πως ενα μικρο εκτροφείο με 30 κοτουλες καταφερνε και καλυπτε την ζητηση σε αυγα για μια ολοκληρη πόλη. Το μυστικό λυθηκε οταν καποιος ανακαλυψε οτι οταν εφευγαν οι αγοραστες, ο ιδιος ξαναγεμιζε την φωλια απο καρτελες αυγων που αγοραζε οικονομικότερα ο ίδιος και τα ξαναπουλαγε ως δικό του προιόν εννοειται με το αναλογο κερδος. 😉

Αυτό ήταν μονο ενα μικρό παραδειγμα για να ειμαστε ψιλιασμένοι και να ειμαστε και απαιτητικοί σαν πελάτες για να μην αισθανόμαστε μετα οτι εχουμε πέσει θύματα.
 
Γεια σας, για τα παιχνιδια δικαιο εχετε, δεν ειδα να εχει στις κλουβες αναπαραγωγης, χρειαζονται αραγε, δεν εχει παρεα το ενα το αλλο; Στα μικρα μεσα στο σπιτι ειχε ομως. Η τρυπες που φαινονται οδηγουσαν σε αλλη τοση κλουβα εσωτερικη, για να μπαινοβγαινουν οποτε θελουν, δεν ειχε πορτακι ηταν παντα ανοιχτη,τα ελινιτ θα τα ειχε μαλλον γαι ισκιο, εγω πηγα μεσημερι κ τα ειχε κ μπεκ να ψεκαζουν νερο για μπανιο. Δυστυχως σε αλλο εκτροφειο δεν εχω παει για να μπορω να συγκρινω αλλα σε σχεση με πετ σοπ τα πουλια του δεν ειχαν καμμια σχεση!
 
καλημερα παιδια σε οσα εκτροφεια και αν εχω παει και εδω κανενα δεν εχει παιχνιδια οι κλουβες ειναι πολυ καλα κατασκευασμενες ειτε απο αλλουμινιο ειτε ανοξειδοτο σιδερο ειναι αρκετα ψιλα με ανοιχτο πατο και καθαριζονται πολυ ευκολα οπως αυτες τις φωτο επισης τα κουπακια πλενονται πανευκολα... Πολυ βασικο για τους παπαγαλους. ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ! Μην γινομαστε υπερβολικη οσοι εχουν σκοπο την εκτροφη προσπαθουν να δωσουν στα πουλια οσο το δυνατον ηρεμια ησυχια για παραδειγμα εδω στην βουλγαρια τα ζευγαρια ζακο τα παρακουλοθουν με κλειστο κυκλωμα βιντεοκαμερας ελενχος και ηρεμια για αναπαραφωγη το εχω γραψει κιολας και το πιο βασικο οσο το δυνατο πιο κοντινες συνθηκες στην φυση για αναπαραγωγη (ιδιαιτερα υγρασιας). Δηλαδη οχι συχνη επαφη παρα μονο ταισμα και καθαρισμα. αυτες οι φωτο ειναι τα εξωτερικα κλουβια απο την πορτουλα παει στο εσωτερικο οπου ενδεχομενος να εχει ενα κουτι φωλια. ειδα 5 μαζι οποτε ειναι κοινωνικη κλουβα και οχι εκτροφης η συγκεκριμενη εκτοσ και αν τα αφηνει να ταιστουν απο τους γονεις. το ελενιτ μια χαρα ειναι που το προβλιμα δεν εχουν αναγκη απο κλιματισμο την σκια που χρειαζονται και τον αερισμο τον εχουν ειναι ζωα χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις θερμοκρασιας στην ΡΟΔΟ η περιοχη δεν πεφτει σε θερμοκρασιες - . καποια στοιχειωδη θερμανση μπορει να εχει. Πολυ καλες εγκαταστασεις απο τις φωτο εχει ολα τα στοιχεια που χρειαζονται. μπορει καποιοι να δυσαρεστηθουν αλλα οπως και να το κανουμε ειναι ζωα! Οσο και να τα αγαπαμε εχουν δικο τουσ τροπο ζωης ας μην γινομαστε υπερβολικοι γιατι αυτα τα πουλια δεν εχουν αναγκη απο παιχνιδια και τετοια δεν χρειαζονται δεν ειναι μονα τους στο κλουβι εχουν επικοινωνια μεταξι τους και αλλο σκοπο την αναπαραγωγη και οχι την συντροφια.
 
Πανο σε ευχαριστουμε παρα πολυ για τις σημαντικές πληροφορίες που μεταφερεις σχετικά με την αναπαραγωγή αυτων των ειδών παπαγάλων. Για εμας που δεν εχουμε ξαναδει παρόμοια εκτροφεία ειναι χρησιμο να γνωριζουμε και την άλλη πλευρα.:)

Ομως παρόλα αυτα το γεγονός οτι τα συγκεκριμενα πουλιά προορίζονται μονο και μόνο για αναπαραγωγή όπως λές, μου φέρνει στο μυαλό τα εκτροφεία κοτόπουλων, οπου τα πουλια προορίζονται μονο για την παραγωγή αυγών🙄.

Ειχα την εντύπωση ( και φαινεται πως έκανα λάθος) οτι τα παιχνίδια στους παπαγαλους δίνονται για να εξασκούν το ράμφος τους, να γυμναζουν το κορμί τους, να αναπτύσουν τις ικανότητές τους;

Φαινεται πως τα ζώα που προορίζονται για αναπαραγωγη δεν εχουν τετοιες ανάγκες, αλλά μονο φαι και ησυχια για να γεννάνε αμεριμνα ολοχρονίς τα αυγουλάκια τους...😕

Θα ηταν πολυ χρήσιμο να μαθουμε και απο τον φίλο που επισκέφτηκε το εκτροφείο αν προέκυψαν καποιες ερωτήσεις σχετικά με την ολη επιχείρηση και τι απαντήσεις δόθηκαν προκειμένου να εχουμε μια σαφεστερη εικόνα.
 
και με την αναπαραγωγη κανουν παρα πολυ καλη ασκηση... Ε το ραμφος ή το κοβει μαζι με τα νυχιά ή βρησκει κανα κουτσουρο το βαζει στο κλουβι κ το πετσοκοβει. Δεν ειναι αναγκη να μασανε παιχνιδια
 
Τζωρτιζινα σχετικα με την επιχειρηση μου ειπε οτι δουλευουν 4 ατομα(αυτος, η γυναικα του κ αλλα 2 ατομα ισως να εννοουσε τα παιδια του). Τα περισσοτερα πουλια αν θυμαμε καλα τα ειχε φερει απο Αμερικη οπου ζουσε κ εκανε κ εκει την ιδια δουλεια(δεν ξερω αν ειχε εκτροφειο η απλα δουλευε σε εκτροφειο). Μου ειπε επισης οτι θελουν ησυχια οπως σωστα λεει ο Πανος γιαυτο αλλωστε δεν πηγαμε κοντα στα ζακο, επειδη ειχαν αυγα εκεινες τις μερες κ μην τρομαξουν!
 
Τζωρτζινα εγω πιστευω οτι εχεις ενα μικρο δικαιο αλλα σκεψου οτι αυτο που κανει ο εκτροφεας ειναι η δουλεια του και δικαιολογημενα ειναι να τα εχει χωρις παιχνιδια στις κλουβες γιατι περιμενει καποια αναπαραγωγη! Το σημαντικοτερο ειναι οτι εχει υγιεστατα πουλια, εγω απο εκει πηρα τα 2 Lovebird και τους 2cockatoo και ειναι αψογα πουλια απο ολες τις αποψεις! Τι να πουμε τοτε για pet shop στα οποια δεν ειναι ικανοι να καθαρισουν ουτε ενα κλουβι!
 
καλημερα παιδια σε οσα εκτροφεια και αν εχω παει και εδω κανενα δεν εχει παιχνιδια οι κλουβες ειναι πολυ καλα κατασκευασμενες ειτε απο αλλουμινιο ειτε ανοξειδοτο σιδερο ειναι αρκετα ψιλα με ανοιχτο πατο και καθαριζονται πολυ ευκολα οπως αυτες τις φωτο επισης τα κουπακια πλενονται πανευκολα... Πολυ βασικο για τους παπαγαλους. ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ! Μην γινομαστε υπερβολικη οσοι εχουν σκοπο την εκτροφη προσπαθουν να δωσουν στα πουλια οσο το δυνατον ηρεμια ησυχια για παραδειγμα εδω στην βουλγαρια τα ζευγαρια ζακο τα παρακουλοθουν με κλειστο κυκλωμα βιντεοκαμερας ελενχος και ηρεμια για αναπαραφωγη το εχω γραψει κιολας και το πιο βασικο οσο το δυνατο πιο κοντινες συνθηκες στην φυση για αναπαραγωγη (ιδιαιτερα υγρασιας). Δηλαδη οχι συχνη επαφη παρα μονο ταισμα και καθαρισμα. αυτες οι φωτο ειναι τα εξωτερικα κλουβια απο την πορτουλα παει στο εσωτερικο οπου ενδεχομενος να εχει ενα κουτι φωλια. ειδα 5 μαζι οποτε ειναι κοινωνικη κλουβα και οχι εκτροφης η συγκεκριμενη εκτοσ και αν τα αφηνει να ταιστουν απο τους γονεις. το ελενιτ μια χαρα ειναι που το προβλιμα δεν εχουν αναγκη απο κλιματισμο την σκια που χρειαζονται και τον αερισμο τον εχουν ειναι ζωα χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις θερμοκρασιας στην ΡΟΔΟ η περιοχη δεν πεφτει σε θερμοκρασιες - . καποια στοιχειωδη θερμανση μπορει να εχει. Πολυ καλες εγκαταστασεις απο τις φωτο εχει ολα τα στοιχεια που χρειαζονται. μπορει καποιοι να δυσαρεστηθουν αλλα οπως και να το κανουμε ειναι ζωα! Οσο και να τα αγαπαμε εχουν δικο τουσ τροπο ζωης ας μην γινομαστε υπερβολικοι γιατι αυτα τα πουλια δεν εχουν αναγκη απο παιχνιδια και τετοια δεν χρειαζονται δεν ειναι μονα τους στο κλουβι εχουν επικοινωνια μεταξι τους και αλλο σκοπο την αναπαραγωγη και οχι την συντροφια.

Διαφωνώ με όσα λές. Οι παπαγάλοι ακριβως επειδη ειναι σε σετ αναπαραγωγης, χρειαζονται κ παιχνιδια κ κουρνιες κ ποικιλια στη διατροφη(οχι μονο ηλιοσπορο κτλ) κ κατα τη γνωμη μου και επαφη με ανθρωπο που ξερει πως να τα χειριστει. ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΥΛ ''ΜΙΜΙΚΟΣ''.
 
Mike δεν αναφερθηκα στην διατροφη... εκει θελει αλλη αναλογια αλλα δεν ειναι του θεματος σε τι θα οφελησει το παιχνιδι μηπως θα τους κανει να αναπαραχθουν πιο συχνα; Ειτε σου αρεσει ειτε οχι δεν νομιζω κανενας εκτροφεας να τοποθετει παιχνιδια εφοσον το θετεις ετσι στα σετ αναπαραγωγης. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και οχι συντροφιας μην τα συγχεεις οι παπαγαλοι δεν ειναι καναρινια που αναπαραγωνται πανευκολα. Θελουν οσο το δυνατον λιγοτερη επαφη με τον ανθρωπο και τα περιβαλλον του και θα το δεις αυτο αν διαβασεις για τους παπαγαλους που εχεις την αναπαραγωγη τους... Δεν εχω σκοπο να τσακωθω με κανεναν αλλα μην συγχεουμε το ενα με το αλλο μας αρεσει η οχι η μαζικη παραγωγη παπαγαλων ειναι στυλ μιμικου με ειδικα μειγματα τροφης κυριως ηλιοσπορο γιατι τα πουλια καταπονουνται φοβερα και θελουν απιστευτα ποσα ενεργειας και ειδικες αναλογιες στις βιταμινες ή μονο κροκετες γιατι εχουν ολες τισ αναλογιες που χρειαζονται σε ημερισια δοση. Οπως λες ενα κλουβι διπλα στο αλλο με ενα δυο κλαδακια και το κουτι φωλια καθως και αυξων αριθμο για καθε ζευγαρι. Παρολο που δεν θα επρεπε να το κανω δες φωτο απο ενα απο τα κλουβια αναπαραγωγης ζακο. Να καταλαβεις ειναι απο καμερα κλειστου κυκλωματος. Τονιζω και παλι οτι μας αρεσει η οχι ετσι ειναι και εμενα δεν θα μου αρεσε να τους βλεπω κοτοπουλα αλλα ετσι ειναι.
 

Συνημμένα

  • c2.webp
    c2.webp
    10,3 KB · Προβολές: 180
Back
Top