Γενικά Επίθεση από γεράκι και απίστευτο συμβάν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pougas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πλέον είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή του περιβάλλοντος, που υπάρχει έλλειψη τροφής γιατί έχουμε αφανίσει ή διώξει κάποια είδη με τα οποία τρέφονταν τα αρπαχτικά. Επίσης έτσι όπως έχει εισχωρήσει ο άνθρωπος στο περιβάλλον του άγριου ζώου, το αναγκάζει να πρέπει να προσαρμοστεί. Αυτό κάνει αυτό που του λέει το ένστικτό του, εμείς όμως δεν κατανοούμε την κατάσταση, και θεωρούμε ότι αυτά μπήκαν στα χωράφια μας, άρα είναι ένας ενοχλητικός μπελάς και πρέπει να απαλλαχτούμε.
Υπάρχουν πολλά ντοκιμαντέρ που απεικονίζουν την προσαρμογή των άγριων ζώων μέσα στις πόλεις. Όταν στη φύση είναι λιγοστή η τροφή λογικό είναι τα άφθονα περιστέρια και τα άφθονα κλουβάκια στο μπαλκόνι μας να προσελκύουν άγριους επισκέπτες.
Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι δεν φταίνε αυτά, αλλά ο άνθρωπος που δεν σέβεται τίποτα.
 
δεν νομίζω ότι πιάνει το κόλπο με τα cd. Πλέον τα περιστέρια έχουν εξημερωθεί τόσο πολύ που δεν φοβούνται ούτε εμάς...
 
Καλημέρα

Λόγο ότι μένω κοντά στον Υμηττό έχω πάρει όλες τις προφυλάξεις που δύναμαι.
Πλέον είναι πολύ συχνές οι επιθέσεις από γεράκια σε περιοχές βορειοανατολικές ( Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Βάρη, ακόμα και πιο χαμηλά όπως Ψυχικό, Αμπελόκηποι ).
Τα πουλιά από ότι είχε ακουστεί, τα είχαν αφήσει κάποιοι οικολόγοι (αν είναι δυνατόν να αφήνεις γεράκια στον Υμηττό.
Τι θα φάνε τα κακόμοιρα;
Είναι λογικό λοιπόν να κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές.
Φίλος μου στην περιοχή του Γέρακα σκότωσε 2, μιας και σε δύο μεσημέρια του σκότωσαν περίπου 25 καναρίνια.
Από την μία κρίμα για τα γεράκια, αλλά από την άλλη τι μπορούσε να κάνει;
 
θεμη το θεμα δεν ειναι να σκοτωνεις τα πουλια που σου κανουν ζημια αλλα να προφιλασεις τα δικα σου.
δεν φταινε αυτα αλλα εμεις που παμε και κανουμε σπιτια παντου και τα διωχνουμε.
εαν προσεξες η χριστιανα ειναι στην παφο εκει δεν εχει ακουσει τιποτα για επιθεσεις απο γερακια γιατι τα πουλια εχουν να βρουν τροφη να ταισουν τα μικρα τους, δεν τους δεινουν τροφη με cd και κορδελες χρωματιστες.
 
Συμφωνώ μαζί σου Δημήτρη μόνο που κάποιες οικολογικές ομάδες απελευθερώνουν γεράκια κουκουβάγιες σε λάθος μέρη και σε λάθος αριθμό. Πριν κάποια χρόνια απελευθέρωσαν οχιές σε άλσος που έπαιζαν παιδιά. Καλή η οικολογική συνείδηση αλλά με μέτρο και με σωστές κινήσεις.
 
εχεις απολυτο δικιο, ουτε το παιζω οικολογος αλλα και δεν ειμαι οικολογος.
λογο οτι ασχολουμε με διαφωρες δραστηριοτητες που εχουν σχεση με την φυση και την ζωη σε αυτην μπορω να σου πω οτι εχω δει παρα πολλα στραβα και πολλα λαθη που κανουν οι οικολογοι.
αλλα δεν φταιει ενα ζωω που μας τρωει κατι (κοτα, πουλια κλπ)να το σκοτωνουμε επειδη εμεις δεν σεβωμασται οτι πριν λιγο καιρο εκει που εχουμε το σπιτι μας ηταν το δικο του.
επειδη εμεις σαν εξηπνοι βαζουμε τα κλουβια μας εξω στο μπαλκωνι για να πεινουμε τον καφε μας και να το ακουμε με αποτελεσμα να το προκαλουμε να ερθει χωρις να περνουμε τις καταληλες προφιλαξεις και μετα να λεμε οτι φταιει το γερακι η κουκουβαγια και η γατα.
εμεις φταιμε οχι αυτα.
 
φιλε σε καταλαβαινω το εχω παθει και 'γω. Οχι μια αλλα τρεις φορες.σε διαστημα 2 χρονων. Εγω μενω στον βυρωνα κοντα στον υμηττο και γινεται χαμος. Εχει δικιο ενας φιλος για τους οικολογους και τα γερακια που αφησαν στον υμηττο. Τα cd πλεον δεν βοηθουν. Μετα την τελευταια επιθεση αγορασα μια κλουβα διωροφη και τα ζευγαρια τα εχω σκεπασμενα με σιτα σε ζευγαρωστρες. Τις τελευταιες μερες κυκλοφορει μια καρακαξα και εχω το νου μου. Πιστευω πως αν επιτεθει η πλαστικη σιτα δεν θα κρατησει. Το χειροτερο που ειπες ειναι οτι το καναρινι δεν πεθανε αμεσως αλλα βασανιστηκε.
 
Back
Top