Γενικά Ερωτήσεις σχετικά με την αγορά παπαγάλου

dryhammer

PB New Member
Εγγραφή
15 Δεκ 2008
Μηνύματα
20
Πόλη
Καλαμάτα
Καλησπερα σε ολους, θελω να αγορασω παπαγαλακια και ευτυχως που βρηκα αυτο το forum. Απο το λιγο που το εχω κοιταξει ειναι πολυ ενδιαφερον και παρεχεται πολλες χρησιμες πληροφοριες. Λοιπον εχω καταληξη σε loverbird, monk parakeet sun conrure και roseta. Τι μου προτεινεται; Ειναι η πρωτη φορα που θα εχω καποιο πτηνο. Απο το forum εχω διαβασει την διακυρηξη των δικαιωματων καθως και τα κριτηρια επιλογης. Εχω αρκετο ελευθερο χρονο, μενω σε μονοκατοικια, ειμαστε 4 ατομα στο σπιτι, μπορω να διαθεσω μεχρι 150 ευρω για παπαγαλο(κια). Δεν με ενδιαφερει να μιλαει, θελω να εχει ωραια χρωματα. Εχω σκεφτει να τον βαλω στο δωματιο μου αλλα επειδη εχω αλλεργια στους σκυλους και στις γατες(δυστυχως ☹, πριν 10 χρονια εκανα το τεστ, λετε να εχω ακομα 😉 μηπως με επηρεασει η παραγωγη πουδρας; Αν τον βγαλω απο το κλουβι για μπανιο υπαρχει περιπτωση να μου φυγει μεσα στο σπιτι; και πως τον κανουμε μπανιο; Επισης υπαρχει και ο κινδυνος αμα τον βγαλει να μου λερωσει τπτ. Γενικα τα παπαγαλακια ειναι ευασισθητα στις ασθενειες ή αυτο εξαρταται απο την φροντιδα και και την υγειινη που τους παρεχεις; Τα ειπα λιγο μαζεμενα, επομενες ερωτησεις πιστευω μετα την αγορα... Ευχαριστω :)
 
Για το θεμα σχετικα με τις αλλεργιες δεν μπορω να σου πω. Αυτο καλυτερα να το ρωτησεις στο γιατρο σου και να κανεις τις απαραιτητες εξετασεις πριν αποφασισεις να παρει ενα πουλι. Καλο θα ηταν να αποφυγεις τα κοκατιλ, τα κοκατου και τους γκριζους αφρικανικους καθως αυτα ειναι απο τα ειδη που παραγουν πολυ μεγαλα ποσα πουδρας στα φτερα τους που ισως σου δημιουργει προβλημα. Απο τα υπολοιπα ειδη που αναφερες τα Lovebirds και η rosella ειναι μια χαρα. Τα αλλα δυο ξεφευγουν σχετικα αρκετα απο την τιμη που ειπες, ειναι κοντα στο διπλασιο. Ενα αλλο πουλι που θα σου προτεινα εγω ειναι ενα indian ringneck ταισμενο στο χερι.

Σε οποιο ειδος και να καταληξεις το καθημερινο μπανιο στο πουλι θα σε βοηθησει πολυ πιστευω σστο θεμα της αλλεργιας καθως απομακρυνει την σκονη απο τα φτερα τους. Αναλογα με το ειδος και με τον αν θα ειναι εξημερωμενο η οχι ο τροπος του μπανιου διαφερει. Τα μικροτερα πουλια οπως τα Lovebirds κανουν μπανιο μονα τους σε μια μπανιερα ειδικη για να την προσαρμοζεις σε μια πορτα του κλουβιου ειτε με ψεκαστηρι εαν βεβαια δεν το φοβουνται και εχουν μαθει ετσι. Τα μεγαλυτερα πουλια κανουν μπανιο ειτε μονα τους σε ενα μπολ που τους προσφερει κανεις ειτε με ψεκαστηρι ειτε στην μπανιερα η οπου αλλου δεν εχει προβλημα τοσο το πουλι οσο κι εσυ.

Ενα πουλι εξω απο το κλουβι σαφως και μπορει να λερωνει οπου θελει η διαφορετικα οπου εσυ το μαθεις. Οι παπαγαλοι μπορουνε να μαθουν να κουτσουλανε ακομη και με εντολη δικη σου.

Σαν πουλια τους παπαγαλους εγω δεν θα τους χαρακτηριζα ευαισθητα, σαν οργανισμους τοσο (αν ευαιασθητα ειναι τα καναρινακια για παραδειγμα) οσο σαν ψυχολογια. Βεβαια για να ειναι υγιη θελουν πολυ σχολαστικη καθαριοτητα, φροντιδα και σωστη και πληρη διατροφη.:)
 
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ με τα αρθρα για τους παπαγαλους. Εκεί θα βρεις μερικές πληροφορίες καθως και φωτογραφίες για τα είδη που σε ενδιαφέρουν. Διαβασε για τις ιδαιτερότητες του καθε είδους ξεχωριστά και σου ευχομαι να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλυτερα.

Ελεγξε πρώτα απο όλα μηπως εισαι αλλεργικός και στα πουπουλα.

Αν βγαζεις εκτος κλουβιού τα πουλιά, λογικό και επόμενο είναι να πετάξουν προσπαθώντας να γυμνασουν τα φτερά τους. Οπωσδήποτε υπάρχει πιθανότητα να λερώσουν με τις κενώσεις τους τα έπιπλα, τα υφάσματα στους καναπέδες, τα σεμεδάκια.. Κτλ κτλ. Ολα διορθώνονται βεβαια με καλή διαθεση και εσενα να τρεχεις απο πίσω με ενα βιττέξ!( πρόσεχε όμως μην το μαθει η γυναίκα σου και δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο)😛

Οσο πιο καθαρά και περιποιημένα είναι, όσο διατρέφονται σωστά, τόσο λιγότερες είναι η πιθανότητες να ασθενήσουν!

Αν ειναι η πρωτη φορά που αγοράζεις πουλιά, διαβασε και αυτό Αγορά νέων πουλιών
 
Λοιπον ας αρχισουμε...
Με τα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις δυστυχως μπορεις να παρεις ενα ζευγαρακι Lovebirds ή μια rosella ή (μεπολυ τυχη για τοσο φτηνο) ενα monk!(κατα τη γνωμη μου μπορεις να κοιταξεις περισσοτερο και να βρεις και αλλα ειδη παπαγαλων τα οποια μπορεις να αγορασεις με τα χρηματα που διαθετεις)
Οσον αφορα την αλεργια σου...
Εγω σου προτεινω να μην το βαλεις στο δωματιο σου γιατι η πουδρα πραγματι μπορει να σου προκαλεσει αλεργια...
Ενα καλο σημειο για τον παπαγαλο ειναι καποιο φωτεινο μερος με οχι πολη φασαρια αλλα να υπαρχει κοσμος σε αυτο...
Το μπανιο...
Λοιπον γαι να κανει ο μικρος φτερωτος σου φιλος μπανιο ειτε μπορεις να τν ψεκαζεις με νερο απο καποιο ψεκαστηρι... Ειτε να του βαλεις μια μπανιερα ωστε να κανει αυτος απο μονος του μπανιο!
Οταν το ελευθερωσεια απ'το κλουβι του σιγουρα θα πεταξει γυρω απ'το σπιτι... Αν ομως το εκπαιδευσεις θα ακθετε στο χερι σου, δεν θα σε φοβατε και θα περνατε πολλες και ευχαριστες ωρες μαζι...
Οταν το παπαγαλακι σου ειναι εξω α'το κλουβι φυσικο ειναι οποτε θελησει να κανει την αναγκη του... Ετσι, αυτο ειναι απολυτα φυσιολογικο και δεν μπορουμε να του το απαγορεψουμε...
Αν τα εχεις σε υγιες περιβαλλον δεν προκειται να αρρωστησουν... Βεβαια αυτο προκειται και απ'το πουλια(αν ειναι επιρεπη σε καποιες παθησεις)...

Τελος θα ηθελα να συμπληρωσω οτι για την αγορα καποιου παπαγαλου μπορεις να απευθυνθεις σε καποιον εκτροφεα, ο οποιος σιγουρα θα εχει καλυτερα πουλια(ισως πιο φτηνα) και ταισμενα στο χερι(πραγμα πολυ σημαντικο για την μετεπειτα εκπαιδευση του παπαγαλου σου...


*Συγνωμη αν σε κουρασα...🙄
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις, θα παω αυριο στο γιατρο να ρωτησω αν θα εχω καποιο προβλημα γενικοτερα με τα πουλια. Φοιβο το indian ringneck ειναι απιστευτα ομορφο! (απο μια φωτο δλδ στο net που βρηκα) αν και κανουν αρκετο θορυβο απ'οτι διαβασα εδω Indian Ringneck Parrots: Species Information Page. Θα επιλεξω ενα απο αυτα τα Monk Parakeet και Loverbirds. Για το θεμα μπανιο μου λυθηκε η απορια, StaVr0sSs δεν νομιζω να υπαρχει κανενας εκτροφεας εδωπερα στην Καλαματα οσο για το διπλωματικο επεισοδιο Georgina δεν προκειται να συμβει(ειμαι 22) το πολυ πολυ να αρχισει η μανα μου τον εξαψαλμο... Thanks guys
 
Είναι σημαντικό όμως να συμφωνεί και η οικογένειά σου γιατί θα τη χρειαστείς όταν εσύ θα λείπεις από το σπίτι η όταν θα πας διακοπές για να το φροντίζουν το ίδιο καλά και να το αγαπούν όσο εσύ. Για ότι θες στείλε pm.

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου
 
Back
Top