Video Ζωντανή μετάδοση ενός θαλασσαετού που κλωσσά στην φωλιά του

Οι νεοσσοί των αετών δεν είναι που ο ένας (μόλις μεγαλώσουν λίγο) ρίχνει τον άλλο από τη φωλιά και έτσι ο επικρατέστερος και ο δυνατότερος πάντα επιβιώνει τελικά;

Το είχα δει παλαιότερα σε ένα ντοκιμαντέρ και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση!

Οι νεοσσοί των αετών δεν είναι που ο ένας (μόλις μεγαλώσουν λίγο) ρίχνει τον άλλο από τη φωλιά και έτσι ο επικρατέστερος και ο δυνατότερος πάντα επιβιώνει τελικά;

Το είχα δει παλαιότερα σε ένα ντοκιμαντέρ και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση!
Ισχύει αλλά για άλλο είδος...

Όχι ισχύει και γι αυτό το είδος, αλλά συμβαίνει όταν δεν υπάρχει επάρκεια τροφής. Τότε ο πιο ανεπτυγμένος τηρεί το ''ο θάνατός σου η ζωή μου''

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Όχι ισχύει και γι αυτό το είδος, αλλά συμβαίνει όταν δεν υπάρχει επάρκεια τροφής. Τότε ο πιο ανεπτυγμένος τηρεί το ''ο θάνατός σου η ζωή μου''
Το διάβασα Νίκο σε αυτό που έβαλες... σπάνιες λέει περιπτώσεις... σε καταστάσεις λιμοκτονιών.

Ίσως γι' αυτό οι γονείς έχουν μπόλικα αποθέματα στην φωλιά εκ των προτέρων.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Kι εγώ βρε το διάβασα..

''Eagles καθορίζουν τρεις παρα ένα αυγά, αλλά το πολύ, συνήθως μόνο μία ή δύο νεοσσούς επιβιώσουν. Επιβίωσης συσχετίζεται άμεσα με την ηλικία. Ο πρώτος νεοσσός που θα εκκολαφθεί θα είναι μία έως δύο ημέρες μεγαλύτερος από τα αδέλφια του, γι 'αυτό θα είναι μεγαλύτερη και ισχυρότερη και σε θέση να παραγκωνίσουν νεοσσούς του εάν τα τρόφιμα είναι περιορισμένη. Εάν ένα τσούρμο έχει τρεις νεοσσούς, το μικρότερο πεθαίνει συνήθως μέσα σε μια εβδομάδα από την εκκόλαψη. Ο θάνατος δεν είναι συνήθως προκαλούνται από τραυματισμούς από την καταπολέμηση της με τα αδέλφια του, αλλά π νεοσσός απλά λιμοκτονεί σε θάνατο επειδή οι παλιοί νεοσσοί πάρει όλα τα τρόφιμα. Τα παλαιότερα νεοσσοί ραμφίζουν το νεαρό σε υποταγή για να το αποτρέψει από το φαγητό αρκετά για να επιβιώσουν.Αυτό εξασφαλίζει ότι θα υπάρχει αρκετή τροφή για τα σωζόμενα νεοσσούς ''

Δυστυχώς η φύση είναι σκληρή και επιβιώνει ο δυνατότερος, ο οποίος θα μπορέσει να επιβιώσει, να ενηλικιωθεί και να διαιωνίσει το είδος του.. Να το κάνει πιο δυνατό και ισχυρό...

Σε ένα είδος Πελεκάνου είναι standard ότι ο ένας νεοσσός θα πετάξει τον άλλο από τη φωλιά κι επίσης σε κάποιο είδος αγριόπαπιες, οι γονείς, ενώ έχουν αρκετούς απογόνους σε κάθε γέννα, όποτε οι πιο αδύνατοι ζητούν φαγητό, τους ραμφιζουν οι γονείς τους και φυσικά δεν τους ταΐζουν, με αποτέλεσμα από αρκετά παπάκια να επιζεί σχεδόν πάντα μονο ένα.
Πρόκειται για οικονομία της φύσης, αν σκεφτούμε ότι τίποτα δε χάνεται (ανακύκλωση υλικών από το πτώμα ενός ζώου ), αλλά κι εμένα μου φαίνεται σκληρό, εξωφρενικό και από την άλλη πλευρά, δεν καταλαβαίνω γιατί να χάνονται τόσο πολύτιμοι πόροι κι ενέργεια για τη δημιουργία, εκκόλαψη κλπ ενός αβγού και τελικά το πουλί να είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα πεθάνει πριν δώσει το ίδιο απογόνους.

Ανησυχία βλέπω στην φωλιά. Το φαγητό τελείωσε κι ο "προκομμένος" άφαντος :)

Εντάξει αγαπάμε άντρες, γιους έχουμε εξάλλου :)

και από την άλλη πλευρά, δεν καταλαβαίνω γιατί να χάνονται τόσο πολύτιμοι πόροι κι ενέργεια για τη δημιουργία, εκκόλαψη κλπ ενός αβγού και τελικά το πουλί να είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα πεθάνει πριν δώσει το ίδιο απογόνους.
Πολύ σωστή και εύλογη απορία!

ι από την άλλη πλευρά, δεν καταλαβαίνω γιατί να χάνονται τόσο πολύτιμοι πόροι κι ενέργεια για τη δημιουργία, εκκόλαψη κλπ ενός αβγού και τελικά το πουλί να είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα πεθάνει πριν δώσει το ίδιο απογόνους.
Γιατί η φύση διαιωνίζει πάντα τα γονίδια των δυνατών.. και αν δεν βγουν από τ' αυγό τους και να παλέψουν για τη ζωή, δεν μπορεί να "ξέρει" ποιος από αυτούς είναι πραγματικά δυνατός.

Αν παρακολουθεί κανείς τώρα, είναι αυγό αυτό στο δεξί άκρο της φωλιάς;

Αυτά ήδη μαλώνουν μου φαίνεται

Λοιπόν παρακολούθησα το τάισμα. Τα μικρά ήδη πλακώνονται στο ξύλο, ραμφίζουν το ένα το άλλο, και μάλιστα εκείνος εκεί ο αμπλαούμπλας που είναι προς τα πίσω τό΄χει ρημάξει στο ξύλο το μικρό και τρώει και τον άμπακα, ενώ το άλλο μικρούλι σα να μου φαίνεται ότι είναι κάπως πιο αδύναμο, λιγότερο απαιτητικό και ας ευχηθούμε ότι θα τα βγάλει πέρα με τον Κάιν.

Εκείνο δεξιά είναι τσόφλι. Ναι το πρόσεξα κι εγώ ότι το ένα είναι λιγότερο απαιτητικό αν και το περιμένει ο γονιός του.

Back