Φροντίδα Η ζωή στην μεγάλη κλούβα

Αξιόλογη εναλλαγή με τα αυγά ορτυκιών.
Στην γυναίκα δεν αφήνετε αυγά ορτυκιών; :)
 
κοίτα είναι πολύ οι εκτροφής που προσθέτουν το χορταρικό από την δεύτερη-τρίτη ημέρα ώστε να ταιστούν σωστά λένε τα μικρά ! το ίδιο κάνω και εγώ. Περίπου στην τρίτη ημέρα και μετά περνάω πράσινο!

η γυναίκα γενικά δεν τρώει αυγά ! Μόνο σε ομελέτα και αν...
 
Εγώ φοβάμαι μην πέσει "βαριά" στα στομαχάκια των μωρών και αρχίζω να τους τη δίνω σιγά σιγά μετά την πρώτη εβδομάδα. Κάθε μέρα βάζω και κάτι παραπάνω μέσα ώστε να μην πάθει σοκ το ευαίσθητο στομαχάκι τους. Μήπως να τους τη βάζω από την πρώτη μέρα χωρίς λαχανικά και φρούτα;
Nαι.. Κι αν βάζεις αποξηραμένα λαχανικά, φυτά η φρούτα, μην το φοβάσαι και από την 1η μέρα.
 
Καναρινοκαρδέρινο μεγαλώνει - ο ήλιος δίνει δυνατά πουλιά !

πρώτη προσπάθεια δαχτυλιδώματος (2.7) σήμερα ή αύριο λίγο πριν το κούρνιασμα, και ο Θεός βοηθός να αντιδράσει σωστά η καρδερίνα!


DSC02787+(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).jpg


DSC02790+(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).jpg



DSC02752.JPG


DSC02754.JPG



νυχάκια κόψιμο να δω πότε θα κάνω...

DSC02758.JPG


DSC02763.JPG
 
Πανέμορφα όλα! Φτου φτου φτου!

Το καρδερινοκαναρινάκι το βγάζεις από τη φωλιά για να μας το δείξεις ή το κάνεις ούτως ή άλλως; Επίσης βγάζεις ένα ένα πουλάκι και του κόβεις τα νύχια; Δε λιμάρονται από τα φυσικά κλαδιά που έχεις μέσα στην κλούβα;

Αυτές οι απορίες μου για σήμερα! 😛
 
Νίκο φοβάμαι την αντίδραση της καρδερίνας στην... Θέα του δαχτυλιδιού ! 😕

τον νεοσσό τον έβγαλα για να σας τον δείξω και μόνο! Όσο για το λιμάρισμα κατα προσωπική μου εμπειρία, όχι δεν λιμάρονται τα νύχια. Πάντα πρέπει να τα κόψω εγώ ! Ειδικά στης καρδερίνες γίνονται τεράστια. μετά το τέλος της αναπαραγωγής τους επεμβαίνω!
 
Μην το φοβάσαι μωρέ κοπέλι το δαχτυλίδωμα..ότι φοβάσαι, στραβώνει!
Είναι μέχρι να πάρεις το κολλάει...
Ναι καλά ξεχνάς ότι πέρυσι δεν έβαλε δακτυλίδια στους νεοσσούς του κάτι το οποίο θα το πληρώσει φέτος……………… από τώρα 90% γνωρίζω την αντίδραση της μάνας.
 
φίλοι μου η δακτυλίωση πραγματοποιήθηκε! Περάστηκε δαχτυλίδι 2.7 με σχετική ευκολία κάπου στης 7 το απόγευμα!

έτυχε να γίνει και με καλή παρέα! Ένα παιδί που γνώρισα μέσα από την αγάπη μας στο χόμπι, ένας νέος πουλιατζής όπως και εμένα, μετά από κουβέντες που είχαμε αλλάξει διαδικτυακά μου έκανε επίσκεψη σήμερα το απόγευμα!
Να τον ευχαριστήσω και για το πολύ όμορφο δώρο του, ένα πανέμορφο κοινό σκουφάτο καναρινάκι 2 μηνών ! Εντάχθηκε και αυτό στην "ζωή στην μεγάλη κλούβα" ! Ο φίλος δεν είχε δει ποτέ πως δαχτυλιδώνουν και έτυχε να το δει στο καναρινοκαρδέρινο, οπότε και η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με περισσότερο ενδιαφέρων !

όλα πήγαν λοιπόν καλά, η φωλιά ελέγχθηκε 3 φορές μετά την δακτυλίωση και λίγο πριν το κούρνιασμα των πουλιών ! αύριο πρωί πρωί εγερτύριο για παρακολούθηση από μακρινή απόσταση!

proxy


proxy


proxy



και εδώ με τον φίλο μου τον Γιάννη Παπαδάκη! φώτο από το πουλάκι που μου δώρησε καθώς και νέες εξελίξεις θα έχουμε αύριο!

proxy
 
ενα πραγματικα δυσκολο υβριδιο αλεξ, δεν νομιζω να εχω ξαναδει σε φωτο αυτον τον συνδιασμο, οποτε αναμενω με αγωνια τα χρωματα που θα βγαλει.
 
καλημέρα κοπέλια! Εμπείκα πρωί πρωί για τον σχετικό έλεγχο, και το δαχτυλίδι είναι άφαντο! Οπότε δεύτερη προσπάθεια ξανά το βράδυ!

τα παρακολουθώ εδώ και 1 ώρα, και πράγματι οι γονείς είναι με μια λέξη συγκινητική ! τρέχουν και τα 2 και ταίζουν το μικρό! Ο κάναρος μόνος του, η γαρδέλα μόνη της, ο κάναρος ταίζει την γαρδέλα στην φωλιά και αυτή με την σειρά της τα μικρά ! Η γαρδέλα ζεσταίνει το μικρό και ταυτόχρονα καθαρίζει και την φωλιά... Την σουλουπώνει περιμετρικά με το βαμβάκι!

ΌΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ της οποίες θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να αποθανατίσω ξανά !
 
Να χέριασε που έφυγε το δακτυλίδι από το πόδι του νεοσσού και όχι όλο μαζί! Καλημέρα Αλεξ!
 
Όταν το δαχτυλίδι είναι ''λάσκα'', βγαίνει με την κίνηση των δαχτύλων του μικρού και στη συνέχεια απομακρύνεται από τη μάνα, σαν ακαθαρσία...Αν δαχτυλιδώνεται πολύ εύκολα, βγαίνει και πολύ εύκολα. Θα ξαναδοκιμάσεις σήμερα και θα το παρακολουθείς.
Αν φθάσει στην 8η μέρα, είσαι ο. Κ..όπως είσαι ο. Κ. όταν περάσει μια μέρα από το δαχτυλίδωμα και η μάνα δεν το έχει αφαιρέσει (το δαχτυλίδι, το πόδι με το δαχτυλίδι η το πουλί με το δαχτυλίδι).
 
και εδώ το δύο μηνών καναρινάκι του φίλου Γιάννη, χαίρεται τρελές πτήσης στον νέο του χώρο!

DSC02803.JPG



μπανάκι με μηλόξυδο πριν λίγο! Όλα τα πουλιά στην... Πισίνα! Λόγω της μεγάλης ζέστης που έχουμε σήμερα εδώ στο Ηράκλειο, το νερό θα αλλάζεται κάθε 2 ώρες μέχρι το απόγευμα!

DSC02809.JPG


DSC02814.JPG


DSC02828.JPG


DSC02832.JPG


DSC02834.JPG
 
Back
Top