Φροντίδα Η ζωή στην μεγάλη κλούβα

αλεξ μην το πολυ ρισκαρεις με το δαχτυλιδι, ειναι κριμα να χαθει ενα τετοιο υβριδιο.
 
Το ξέρω Βαγγέλη και πρώτος πρώτος είμαι που από πέρσι το φωνάζω κιόλας! Δεν θέλω ξένο σώμα στα πουλιά, και ότι δεν πρόκειτε να δαχτυλιδώσω δικό μου πουλάκι, αλλά να που πρέπει να γίνει!
 
Ρε Βαγγέλη.. Πάνω που πάμε να τον στρώσουμε, τον ξεστρατίζεις...Άστονε να μπει στον ίσιο δρόμο. Εκτροφέας χωρίς δαχτυλιδωμένα πουλιά, είναι ολίγον από γιουβέτσι.
Φέτος μου'φυγε σε μέρες μια γέννα και νομίζω ότι κάτι λείπει στα πουλιά..
Άλεξ, παρατήρηση..Αν τη δεις ''σχολαστική'' και σου κάνει ''νούμερα'' θα το αφήσεις έτσι. Αλλά αξίζει και να δοκιμάσεις και να επιμείνεις.
 
Υπέροχη όλη η κλούβα! Δεν έχω λόγια! Τα πουλάκια, η τέλεια διαβίωση τους, η τόσο ''φυσική'' διακόσμηση της! Μπράβο σας και μπράβο σας!

Σας καταλαβαίνω που ανησυχείτε τόσο για το πουλάκι και δεν έχετε άδικο για αυτή σας την ανησυχία! Μην σας κυριεύει, όμως αυτό! Αλλά σκεφτείτε το και από την άλλη πλευρά θα σας φανεί πολύ ωραίο να κατεβάσετε σε επίδειξη ένα τέτοιο, σπανιότατο υβρίδιο. Φανταστείτε τα θετικά σχόλια των κριτών και τον θαυμασμό και ζήλο των υπόλοιπων εκτροφέων για αυτό το μοναδικό πουλάκι! Δεν θα νιώσετε πολύ περήφανος να βλέπετε στην κλούβα ένα τέτοιο δαχτυλιδομένο υβρίδιο που δεν θα χορταίνετε να το βλέπετε;

Ξαναπροσπαθήστε το και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει αυτή την φορά! Ελπίζω να μην τραυματιστεί ο νεοσσός! Φιλικά όπως πάντα! Καλή συνέχεια!
 
παιδιά η φωλιά βρίσκεται στα 2 μέτρα πάνω από το έδαφος! Πάντα έχω άχυρο σε όλη την κλούβα κάτω. από προχτές όμως μπήκα και έριξα διπλή στρώση (φώτο) περιμετρικά της φωλιάς! σε περίπτωση πτώσης θα παίσει "κάπως" πιο μαλακά ! Ο θεός βοηθός!

QNsJHXH.jpg
 
Ρε Βαγγέλη.. Πάνω που πάμε να τον στρώσουμε, τον ξεστρατίζεις...Άστονε να μπει στον ίσιο δρόμο. Εκτροφέας χωρίς δαχτυλιδωμένα πουλιά, είναι ολίγον από γιουβέτσι.
Φέτος μου'φυγε σε μέρες μια γέννα και νομίζω ότι κάτι λείπει στα πουλιά..
Άλεξ, παρατήρηση..Αν τη δεις ''σχολαστική'' και σου κάνει ''νούμερα'' θα το αφήσεις έτσι. Αλλά αξίζει και να δοκιμάσεις και να επιμείνεις.
νικο για να μην παρεξηγηθω και εγω ειμαι υπερ των δαχτυλιδιων.
 
Αλέξανδρε μου ρθε κι άλλη απορία σμρ! 😛 πότε σταματάς περίπου την αναπαραγωγή για να ξεκουραστουν τα πουλιά για να είναι έτοιμα για πτερορροια;
 
όταν σταματήσουν μόνα τους! σε αυτού του είδους εκτροφές δεν έχεις αυτήν την επιλογή ! τα ζευγάρια μου τα βλέπω και ακόμα είναι duracell ! Εδώ και μια ώρα σερί παρακολουθούσα τι γίνεται, και πίστεψε με γίνετε το έλα να δεις! Όλα τα αρσενικά μου είναι φουλ πυρωμένα! Κυνηγάνε τα ταίρια τους... χαμός! Μέχρι και ένα φλοροκάναρο πάει επάνω σε μια κανάρα που έχει το πρώτο της αυγό και την βατεύει από το πρωί ! τον έχω τσακώσει σήμερα τουλάχιστον 5-6 φορές!
είδα πριν λίγο και 2 καρδερίνες να φιλιούνται. εύχομαι μόνο να μην είναι τα αδέλφια! 6 περσινές καρδερίνες, τρεις και τρεις από 2 διαφορετικα ζευγάρια! Εύχομαι να είμαι εδώ τυχερός και να μην είναι αδέλφια, παρά πουλιά από διαφορετικούς γονείς!
έχω κανάρα που την έλεγξα πριν λίγο και έχει 5 νεοσσούς, μέχρι στιγμής υγιέστατους και ταισμένους!

για να δούμε... έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά !
 
Δεν είναι ''σπανιότατο'' ρε παιδιά.. Μην τρελλαθούμε κιόλας..

Κ. Νίκο δίκιο έχετε, δεν λέω υπάρχουν πάρα πολλά υβρίδια. Αλλά σε σχέση με άλλα υβρίδια που συναντώνται σχετικώς πιο εύκολα, το καναρινοκαρδέρινο είναι σχετικώς δύσκολο να προκύψει. Αν φάνηκα υπερβολικός με τον όρο ''σπανιότατο'' και παρεξήγησα κάποιους ζητάω συγνώμη. Απλώς, πρώτη φορά βλέπω ένα τέτοιο υβρίδιο και ενθουσιάστηκα! Πάντα φιλικά!
 
Παιδιά, μη νοιώθετε άβολα, μη ζητάτε συγνώμη για κάτι που γράψατε και δεν είναι υβριστικό η προκλητικό... Εδώ είμαστε μια παρέα, που γνωρίζεται, που συζητάει, που συμφωνεί, που αστειεύεται, που ενημερώνεται, που διαφωνεί, αλλά παραμένει παρέα!
 
Αλεξ όμορφα τα πουλάκια θα κάνω πέντε σχόλια τελείως φιλικά..
Πιστεύω ότι καρδερίνα που κάθετε είναι καλύτερο να μπει με αρσενικό καρδερίνο να έχουμε συνέχεια σε πουλιά εκτροφής!
Τώρα θα μου πεις προέκυψε αυτά είναι τα αρνητικά της μη ελεγχόμενης εκτροφης!
Έχει καλά έχει και κακά.
Τα καρδερίνοκαναρα δεν είναι τόσο δύσκολο να βγουν το συγκεκριμένο με θηλυκια καρδερίνα είναι πιο δύσκολο γιατί συνήθως οι αρσενικοί καρδερίνοι πάνε με οτιδήποτε. Το θηλυκό επέλεξε αυτό αφού το θεωρει καρδερίνα, μεγαλωμένο από μικρό μαζί της...
Ίσως είναι καλό να απομονωνεις τα ζευγαρια σου σε ζευγαρωστρες την περίοδο της αναπαραγωγης να επιλέγεις ταίρια και να μπορείς να τα σταματήσεις έπειτα ας μπουν στην κλούβα σου σαν πτησης.
Να δώσεις και μια προσοχή στα σκουφάτα μην τυχόν από του χρόνου σου ζευγαρώσουν δύο με σκούφο...
Αυτό που κάπως με προβλημάτιζει είναι αν καρδερίνα μαθημενη σε τόσο μεγάλο χώρο θα ζευγαρώνε μετά σε μια 60αρα..
Καλή συνέχεια να έχεις!
 
Γιάννη είναι αυτό που έχω πει και σε προηγούμενα μηνύματα! Δεν κάνω εκτροφή όπως πρέπει να είναι! Θέλω και μου αρέσουν τα πουλιά ελεύθερα να διαλέγουν αυτά τα ταίρια τους! Δεν τα θέλω σε κλουβιά ! ας έρθει και η καρδερίνα εκτροφής, ας έρθει και ο υβριδισμός! Ότι κάτσει κοπέλια!
Αυτός είναι και ο λόγος του τίτλου του παρόν θέματος "η ζωή στην μεγάλη κλούβα" και όχι "η εκτροφή στην μεγάλη κλούβα" ! Δεν κάνω εκτροφή !

Η επιλογή μου φέτος να αγοράσω το πρώτο μου ζευγάρι lancashire θα με οδηγήσει υποχρεωτικός να ακολουθήσω την σωστή εκτροφή... ράτσας!
Μέχρι στιγμής τα πουλιά αυτά δεν με θέλουν ίσως γιατί κάνω εγώ κάτι λάθος... ή όντος πρόκειται για την δυσκολότερη ράτσα καναρινιών ! Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ στην Κρήτη την εκτροφή τους την έχει μόνο ένας! Εκ τον υστέρων έμαθα ότι και άλλα παιδιά πήγαν να ξεκινήσουν την ράτσα... και την παραίτησαν πριν καλά καλά την ξεκινήσουν ! Εγώ δεν τα παρατάω και θα την βρω την άκρη!

Προς το παρόν λοιπόν συνεχίζω να τα έχω χύμα στο κύμα, προσέχοντας μόνο για θέμα αιμομιξίας που μέχρι στιγμής... Τέταρτος χρόνος δεν έχω θέμα!
 
ενημερωτικά να πω "δεύτερη προσπάθεια δακτυλίωσεις επιτυχημένη" ! το δακτυλίδι 2.7 (χωρίς καμουφλάζ) είναι στην θέση του και οι γονείς ταίζουν με μανία!
πρώτα πάει ο κάναρος και ακολουθεί η καρδερίνα. αλλάζουν ταίσματα μεταξύ του και μετά στο μικρό! ωραίες εικόνες! φτου φτουυυ 😉
 
ωστόσο... ψάχνω στο google "canary male x carduelis female" να δω πως θα μοιάζει έστω και στο περίπου το πουλάκι αλλά δεν βρίσκω κάτι! 😳

αν βρει κάποιος φώτο ή και βίντεο να ακούσουμε ας το παραθέσει!


αυτό εδώ βρίσκω μόνο

Green_singer_x_canary_-_male_1.jpg
 
Άλεξ δεν πρέπει να βάλεις ματόχαντρο μόνο στις κλούβες αλλά και πάνω σου τόσοι που σε "ζηλεύουμε" μ' όσα απολαμβάνεις! φτου φτου φτου :)
 
Δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθεί ο φαινότυπος του πουλιού αφού ο πατέρας είναι ένα κοινό(ΠΑΡΔΑΛΟ) καναρίνι. Η λέξη που αρμόζει στην περίπτωσή σου είναι ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ . Εκείνο που βλέπω εγώ απο το δέρμα και τα μάτια είναι οτι θα είναι ένα σχετικά ανοικτόχρωμο με αναφορά στην ΚΑΦΕ σειρά (μάτια κοκκινο-μελιτζανι)
 
Back
Top