Φροντίδα Η ζωή στην μεγάλη κλούβα

Αν ημουν καναρινι θα ηθελα να ζουσα στο κλουβι σου... Θα ημουν το πιο ευτυχισμενο πουλι...
 
DSC02741.JPG



Δέχτηκα μηνύματα του τύπου "αυτό δεν γίνεται να γίνει"... "εσύ θα αλλάξεις τους επιστημονικούς όρους"... "από την φύση είναι αδύνατον, κάναρος να βατέψει Καρδερίνα" κ. Α!
Δέχτηκα πάλι και μηνύματα ότι το έχουν καταφέρει και άλλοι!

και φυσικά προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτό είναι κάποιο... κατόρθωμα, απλά είναι αυτό που λέμε "ότι κάτσει" ! Έκατσε λοιπόν κάναρος να βατέψει καρδερίνα!

βίντεο HD !

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.


πηγή -> Εκτροφή Καρδερίνας: Καρδερινοκάναρα 2014
Όποιος λέει ότι δε γίνεται, απλά δε γνωρίζει. Απλά έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απ'ότι το αντίστροφο. Νομίζω ξέρεις ότι τα μικρά θα μοιάζουν περισσότερο στον πατέρα, οπότε θα είναι πολύ πιο όμορφα και διαφορετικά από τα συνηθισμένα..
 
Νίκο είναι σχετικό αυτό και έχω 2 παραδείγματα φλώρα με κάναρο που πήρε πράσινο χρώμα με ραβδώσεις μαύρες και καρδερίνα θηλυκιά με φανέτο από μπροστά είναι καρδερίνα και στην πλάτη φανέτο. Δυστυχώς τα υβρίδια καρδερίνα και φλώρα είναι νεκρά αλλά έχει 1 ακόμα αν αντέξει από το πέσιμο και την παραμονή στα σύρματα πάνω ( περί δακτυλιδιού ο λόγος ) θα δούμε του άφησε μια πληγή στο ράμφος και δεν κλείνει καλά. Τα προηγούμενα τα πήγα σε φίλο 4 στον αριθμό και μόλις κλαρώσανε τα ψέκασε με ένα φάρμακο λόγο του ότι το κουμάσι του ήταν γεμάτο ψείρα και πέθαναν μαζί με αρκετά καναρίνια.
 
Αντρέα, εξαρτάται από το χρωματισμό του κάναρου.. Το φανετοκαρδέρινο απ'όποιον και να πάρει χρώμα, σκούρο θα βγει (ίσως να κοκκινίζει λίγο παραπάνω στο στήθος).. Ο κάναρος που έβαλες με τη φλώρα τι χρώμα ήταν;. Γιατί και στην περίπτωση του Άλεξ, ο κάναρος είναι σκούρος από τη μέση και πάνω, οπότε πιθανώς να μην ''ανοίξει'' αρκετά το καρδερινοκάναρο.
Τι φάρμακο έριξε στα μικρά ρε φίλε;.. Τόσο μακάκας είναι;
 
Άστα ρε Νίκο πήγα να δω τα πουλάκια και τα έπιασα και γέμισα ψείρα του λέω μην κάνεις τίποτα γιατί θα έρθω αύριο με τα σχετικά μου να στα φτιάξω πάει και αυτός στο φαρμακείο ρωτάει τον φίλο του δίνει ένα που είναι δήθεν ακίνδυνο γιατί με αυτό ψεκάζουν τρόφιμα και είναι ελαφρύ αλλά να το αποτέλεσμα.
 
εγώ ρε κοπέλια αλλου προβληματίζομαι! στο το θα γίνει στο δαχτυλίδομα! Να το ρισκάρω ; να το αφήσω ως έχει; η μάνα δεν φοράει δαχτυλίδι, είναι πρωτάρα... από τα περσινά καρδερινάκια που βγήκαν ! ωστόσο ταΐζει φανατικά και αυτή και ο καναρος!

είναι αμαρτία τέτοιο πουλάκι να μην δαχτυλιοθεί ! φοβάμαι το ρίσκο! τι νούμερο δαχτυλίδη να βάλω ; έχω φετινα 2.5 - 2.7 - 3.2 (lancashire) !

έχω όμως μια κανάρα που έχει μωρά ακριβώς ίδιων ημερών γεννημένα, και αν δω τα ζόρια λεω να το περάσω σε εκείνη! 😵
 
Θα βάλεις 2,7 η 2,9 και θα το καλύψεις με λευκοπλάστ... Θα το κάνεις πριν το σούρουπο.
 
Ναι. Κάνε την προσπάθεια να το δακτυλιδώσεις. Αν η καρδερίνα είναι μικρόσωμη Μπαλκάνικα (γυφτοπούλα) βάλε 2,7 που είναι και το σωστό. Αν είναι μεγαλόσωμο πουλάκι τότε 2,9 για να μην έχεις αργότερα προβλήματα. Τώρα, άν ήμουν στην θέση σου θα το δακτυλίδωνα βράδυ και θα του έβαζα και λίγο ζυμάρι στο δακτυλίδι. Βέβαια την άλλη μέρα απο πρωίας πρέπει να είσαι απο πάνω να δείς αντιδράσεις. Αντε και καλή συνέχεια

Υ. Γ Συγγνώμη Νικόλα για την επανάληψη.Με πρόλαβες όμως στο τσάκ.
 
έγινε! Λέω να το κάνω στην έβδομη-όγδοη ημέρα! άκουσα κάποιον και δαχτυλίοσε δέκατη ημέρα! Λέω αν* μπορώ το παρατήνω μέχρι τελευταίας μέρας!
 
Όπως σου έγραψε ο Μάκης με άλλα λόγια :), μετά θα είναι δύσκολο Άλεξ... Θα το κάνεις 5η-7η μέρα.
 
Και στείλ'το στον vag21 που'χει τρέλα με τις φωνές, να στο εκπαιδεύσει... Το χιλιάρικο μετά, θα το πιάνει για πλάκα.
*Ανεξάρτητα αν υπολογίζουμε το χρήμα η όχι, τα πουλιά έχουν και χρηματική αξία.
 
Άλεξ είμαι λίγο ποιο παλιός το πουλάκι είναι μόνο του αν η μάνα είναι καλή στο τάισμα το πολύ πολύ 5-6 μέρα όχι παραπάνω θυμάσαι στο τηλέφωνο προχτές 4 μέρα και δεν περνούσε το δακτυλίδι και θα στο γράψω εκ πείρας αν η μάνα είναι νοικοκυρά δεν την σταματάει τίποτα μόνο αν είναι να σου το γράψω βρωμιάρα λιγάκι δύσκολο με ένα πουλί έχει και την ώρα και την δύναμη να βγάζει την κουτσουλιά αυτή δεν σκάει όπως τα μεγάλα ούτε κολλάει μόνο με προσπάθεια να την τρίβεις οπότε αν το κάνεις θα έλεγα για δυο μέρες να μην βγεις από την κλούβα καθόλου. Αν και στα μεγάλα κλουβιά συμβαίνουν αυτά ο κάναρος είναι λίγο ποιο αργός από της καρδερίνες όταν αυτή θέλει φωνάζει χαρακτηριστικά σε μια κλούβα αν έχεις πυρωμένα αρσενικά είναι λιγάκι δύσκολα να προλάβει ο κάναρος χωρίς να αποκλείουμε και την περίπτωση βέβαια.

Μάκη το 2,7 κανονικά δεν είναι άσχετα αν και εγώ τα 3 τελευταία χρόνια βάζω 2,7 χωρίς αυτό να είναι λάθος τελείως. Γιατί μιλάμε για καρδερίνες!
Είναι 2,5 ως και 2,7 χιλιοστά και το 2,9 είναι λάθος και βγαίνει άκυρο για μπαλκάνικα
Μόνο του ότι είναι υβριδισμός και μόνο μπορεί να πιάσει το 2,9.

Μάκη ξεχάστηκα πως μπορεί να είναι και υβρίδιο έχεις δίκιο!
 
έτοιμοι και η αυγοτροφή μας φρέσκια φρέσκια για αύριο!

φρυγανιές σίκαλης - 6 αυγά ορτυκιού με το τσόφλι (τα υπόλοιπα είναι για μένα και την κόρη μου 😉 - αλεύρι βρώμης - αιθέριο έλαιο πορτοκάλι 1 σταγόνα - ταραξάκο - τσουκνίδα!

10411383_10203292943777832_4624460603835021949_n.jpg


RNVM7LT.jpg


nyvN3gj.jpg
 
Στείλε και λίγο εδώ στην Αθήνα να τη βάλω στα δικά μου! Φαίνεται θρεπτικότατη και νοστιμότατη! :D
Τι δίνεις και όταν έχεις και μωρά;
 
ναι! την φτιάχνω τακτικά την ίδια συνταγή, με την διαφορά στα αυγά. όταν έχω ορτυκιού βάζω αυτά που είναι κλάσεις ανώτερα διατροφικά από τα απλά της κότας! την τσακίζουν σε χρόνο ντε τε! το άρωμα πορτοκάλι μπαίνει αποκλειστικά για να τραβήξω της καρδερίνες! :)

*edit

αιθέριο έλαιο πορτοκάλι το βρίσκουμε από το Α/Β Μαρκετ

upload_2014-6-24_8-31-5.webp
 
Εγώ φοβάμαι μην πέσει "βαριά" στα στομαχάκια των μωρών και αρχίζω να τους τη δίνω σιγά σιγά μετά την πρώτη εβδομάδα. Κάθε μέρα βάζω και κάτι παραπάνω μέσα ώστε να μην πάθει σοκ το ευαίσθητο στομαχάκι τους. Μήπως να τους τη βάζω από την πρώτη μέρα χωρίς λαχανικά και φρούτα;
 
Back
Top