Φροντίδα Η ζωή στην μεγάλη κλούβα

οι πιο έμπειρη πείτε αν υπάρχει κάποιο σημείο που θα μπορούσα να σας φωτογραφήσω για βοήθεια στην αναγνώριση! 😉
 
DSC02924.jpg
 
μετά από σχετικό έλεγχο που έκανα μόλις πριν 5 λεπτά παρατηρούμε ότι... υπάρχει πρόβλημα στο πόδι του νεοσσού ! ☹

τι κάνουμε τώρα; Το δαχτυλίδι δεν κινείται καν... μαμώ της δακτυλιώσεις... 😳

DSC02929.JPG


DSC02930.JPG
 
Κρίμα βρε παιδί μου, πρόσεξε βλέπω και λίγο μαύρο το ποδαράκι του στο καλάμι
 
Σταύρο αν υποθέσουμε ότι το αφήνουμε ως έχει, και με την προϋπόθεση ότι η καρδερίνα δεν ξανά ενοχλήση το πουλάκι στο πόδι του, παίζει να ξεπρηστεί σε συνδυασμό και με κάποια αντιβίωση ;

και πως να κοπεί... Θέλει το ειδικό ψαλιδάκι!
 
το μαύρο Μαρία στην ουσία πρέπει να είναι αίμα ξεραμένο! Λέω να το αφήσουμε να δούμε πως θα πάει το Σ/Κ και αναλόγως πράττουμε από Δευτέρα!

με τον Ανδρέα που μιλήσαμε αμέσως μόλις το είδα μου πρότεινα το παιδί να βάλω betadin περιμετρικά !

το θέμα είναι ότι πρέπει να φύγω αμέσως από το σπίτι γιατί έχω εκπομπή 8-10, οπότε αν ειπωθεί κάτι για φαρμακευτική αγωγή θα μπορώ να το τρέξω αύριο το πρωί ! 😳
 
Άλεξ, η γνώμη μου είναι ότι το δαχτυλίδι θα πρέπει να αφήνει περιθώριο για να εξελιχθεί μια ήπια φλεγμονή στο πόδι και να μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς επιπλέον προβλήματα. Αυτό στα ενήλικα πουλιά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμη και αν υποχωρήσει η φλεγμονή, δεν βλέπω να αφήνει και πολλά περιθώρια για την ανάπτυξη του πουλιού.

Για να είμαι ειλικρινής, από την αρχή δεν κατάλαβα την εμμονή για δαχτυλιδίωση ενός υβριδίου και μάλιστα σχετικά σπάνιου. Δεν κατηγορώ εσένα, ούτε κανέναν άλλον, ελπίζω να καταλαβαίνεις. Εν πάση περιπτώσει όμως, επειδή δεν μου αρέσει να κάνω κρίσεις εκ του ασφαλούς, το θέτω ως θέμα συζήτησης όταν με το καλό αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Υ. Γ. Ναι υπάρχουν ειδικά ψαλίδια γι' αυτό το σκοπό.
 
Τι το ήθελες βρε Αλεξ το δαχτυλίδι... λες και θα αμφισβητούσε κανείς ότι ο μούλους είναι εκτροφής! Από την μία χαίρομαι που είχες την τύχη να βγει αυτό το πουλάκι έστω και θηλυκό αλλά από την άλλη κρίμα... Νομίζω ότι αν μπορείς πρέπει να του το αφαιρέσεις άμεσα.
 
δεν νομιζω οτι θα κανει κατι το betadine στο πρηξιμο, σιγουρα χρειαζεται καποια κρεμουλα για δερματοπαθειες.

καποια παιδι θα εχει αντιμετωπισει πρηξιμο για να σου πει μαρκα.
 
σταυρο εγω εννοω καποια κρεμα απο φαρμακειο,το εχω ξαναδει αυτο σε φωτο και αντιμετωπιστηκε με κρεμα για ανθρωπους, αλλα επειδη δεν γνωριζω κατι παραπανω σταματαω εδω μην παρω τον αλεξ στο λαιμο μου.
 
Άλεξ το πόδι δεν ματώνετε σωστά για αυτό έχουν πάρει αυτό το χρώμα τα κάτω άκρα το ποιο σωστό είναι να κοπεί το δακτυλίδι αν υπάρχει πληγή είναι κάτω από αυτό κάνε μια προσπάθεια να το τραβήξεις προς τα πάνω αφού βάλεις κάποιο λιπαντικό ότι να είναι και λάδι ακόμα και το επόμενο στάδιο είναι να περιποιηθείς την πληγή. Αν έχεις κανάρα εύκαιρη και έχει σταματήσει το καθάρισμα άλλαξε πουλιά τώρα. Αν και στην καρδερίνα άντε να σου πάρει ακόμα 1 - 2 μέρες μετά θα το ξεπεράσει και αυτή. Εγώ θα έλεγα ότι μπορεί και να υπάρχει κάποια κλωστούλα που έχει μπλεχτεί εκεί για αυτό κάνε αυτό που σου έγραψα τράβηξε το. Αλλά τώρα κάθε λεπτό που περνάει κάνει και ποιο δύσκολη την περίπτωση για το πρήξιμο έτσι ώστε να σε δυσκολέψει. Γνώμη μου δεν φταίει η καρδερίνα.
 
δεν νομιζω οτι θα κανει κατι το betadine στο πρηξιμο, σιγουρα χρειαζεται καποια κρεμουλα για δερματοπαθειες.

καποια παιδι θα εχει αντιμετωπισει πρηξιμο για να σου πει μαρκα.
Το θέλουμε για να μην μολυνθεί η πληγή και το επόμενο στάδιο είναι αυτό.
Από εκεί με τα κόπρανα γύρω γύρω ξέρεις πόσο εύκολα πιάνει σταφυλόκοκκο και τρέχα γύρευε μετά.
 
βρήκα ψαλιδάκι ειδικό! το έχουμε στον σύλλογο και αν είναι θα κανονίσω να έρθει ο πρόεδρος από εδώ να το κόψει αυτός! Εγώ δεν το προσπαθώ καν! Δεν είμαι για τέτοια... 😳
 
Πιστευω θα επρεπε να περαστει 2.9 τα 2.7 ειναι για καρδερινες και μικροσωμα καναρινια αυτο ειναι με πατερα ενα μεγαλοσωμο καναρινι που θα φερνει σε εμφανιση σε αυτο. Δεν λεω οτι θα εσωζε την κατασταση...
Ειτε ειναι αρσενικο ειτε θηλυκο ειναι το ιδιο, αν ειναι αρσενικο θα πει καναρινι μεσα στην κλουβα αλλα και να ειναι θηλυκο θα βρει καναν καναρο να ζευγαρωσει..
 
Back
Top