Αναπαραγωγή Η κανάρα μου έφτιαξε φωλιά και θα γεννήσει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tzefri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εννοω οτι τρωει απο μονο του. Μιση ωρα εχβ που ξυπνησα και τον ειδα.
 
τελικά ήταν γάτα; Πάντως αν είσαι σίγουρος πως έχει σπάσει κάτι, θα πρέπει να το δει γιατρός, πιθανόν να χρειαστεί κάτι να δέσει και να δώσει αντιβίωση. Προς το παρόν βάλε του στον πάτο ένα διπλωμένο χαρτί κουζίνας να κάθεται μαλακά και καθαρά. τι να πω ταραχή κι αυτή, περαστικά του να είναι.
Καλότυχο το μωράκι :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ τσιου μεσ στη φωλια
Ωραι πραγματα. Ο πιπις τρωει κανονικα. Τον εκοψε η λορδα. Ανεβηκε στη ταιστρατο δεξι του ποδι ειναι παραλυτο
Οπως και η δεξια φτερουγα. Τι να κανωμε αυτα;
 
Μαρτυρια

Δεχθηκε επιθεση απο κουκουβαγια
 
χρειάζεται γιατρός. αμφιβάλλω αν και έμπειροι εκτροφείς θ' αντιμετώπιζαν μόνοι τους τέτοιο περιστατικό
καλά έξω απροστάτευτα τα έχεις και έχεις και γέννα;
 
Πιπακι νο1
 

Συνημμένα

  • IMG_20140119_103846.webp
    IMG_20140119_103846.webp
    14,7 KB · Προβολές: 57
Του βαζω οδοντογλυφιδα στο ποδι.
 
του πίπη; Το έδεσες;
Ναι. Δε χρριαστξκε μπεταντιν γιατι δεν υπαρχει αιμα. Το ποδι ειναι σπασμενο στο καρπο. Μια ερωτηση.
Μετα απο ποση ωρα ζηταει ενα νεογεννητο φαι;

Ζω ενα δραμα. Εμπειριες σας ρε παιδια με σπασμενα ποδια. Αντε βοηθατε λιγο..
 
Αρτέμη, δεν απαντάς στις ερωτήσεις. Πως δέχθηκε επίθεση από κουκουβάγια το πουλάκι; Που το είχες; Που το έχεις γενικά; Εκτός από το να παίρνουμε βοήθεια από το φόρουμ, τα περιστατικά χρησιμεύουν και για μελλοντική πείρα σε άλλα άτομα. Μην γεμίζουμε σελίδες ολόκληρες με διαλόγους μίας κουβέντας. Κάνε μας αναλυτική περιγραφή του περιστατικού απ' όσο ξέρεις και της κατάστασης του πουλιού. Το πουλί ο Πίπης θέλει γιατρό. Ίσως έχει σπασμένο κόκκαλο και πάθει μόλυνση εσωτερικά. Ίσως έχει ξεφύγει το πόδι από την θέση του και θέλει τοποθέτηση. Θέλει ΓΙΑΤΡΟ. Το μωρό θα το φροντίσει η μάνα του εφόσον έχει σπόρους και καθαρό νερό.
 
Ζω ενα δραμα. Εμπειριες σας ρε παιδια με σπασμενα ποδια. Αντε βοηθατε λιγο..
ΓΙΑΤΡΟΣ.

Ότι άλλο κι αν σου πούμε από μακριά να κάνεις, μόνο κακό θα προκαλέσεις.
 
Οτι ξερετε ξερω. Ο πιπις ηταν στο τοιχο οπως παντα στο μπαλκονι.σημερα ειναι κυριακη. Αυριο θα παω γιατρο. Τρωει κανονικα και πινει. Θα τη βγαλει μεχρι αυριο. Ελπιζω οχι σε εσωτερικη μολυνση ητε απο σπασιμο ητε απο τραυμα. Δραμα. Ο πατερας τραυματιζετε βαρια και σοβαρα και την ιδια στιγμη γεννιουνται τα παιδια του.
Κλαψ, κλαψ!
 
Θυμάμαι ότι στις πρώτες μας συζητήσεις είχες πει ότι είναι μέσα τα πουλιά. Αν τα βγάζεις προσωρινά έξω, τώρα τον χειμώνα δεν μπορείς να τα αφήνεις μέχρι αργά το βράδυ και μετά να το βάζεις μέσα. Επίσης φοβόσουν επίθεση από γάτα, άρα υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, ενώ έλειπες από το σπίτι. Αυτά τα θέματα θέλουν σκέψη και προσοχή.
 
https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ Αύριο πρωί πρωί! Οπωσδήποτε! Κακώς άφησες το πουλάκι απροστάτευτο! Και σου έχουμε πει τόσες φορές ή μόνιμα μέσα ή μόνιμα έξω τα πουλιά... Μεταφέρεις και το κλουβί με την καναρά, το μωρο και τα αυγά;

Τωρα όπως έχουν τα πράγματα μην τα ενοχλείς καθόλου! Η κανάρα έχει το μωρό να ταίσει και όσο την ενοχλείς μπορεί να τα παρατήσει και ο αρσενικός έχει στρεσαριστεί και θέλει την ησυχία του να ηρεμήσει...

Εύχομαι να τον προλάβεις τον Πίπη πριν πάθει τίποτε χειρότερο!
 
Μου βαζετε χερι επειδη το χτυπησε κουκουβαγιαςπατε καλα ρε;

Τελειωνει εδω το θεμα. Αντμιν κλειστο, δε ξαναγραφω αλλο.
 
Δηλαδή Αρτέμη δεν πρέπει να σου επισημάνουμε τις παραλείψεις σου; Δεν πρέπει να πούμε το σωστό; Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε δεν κατσαδιάζουμε ο ένας τον άλλον αλλά μην θεωρείς φυσικό να μην παίρνεις μέτρα προστασίας από γάτες και αρπακτικά για τα πουλάκια σου. Το αποτέλεσμα είναι και ταραχή δική σου και έξοδα και θα μπορούσε να είναι μοιραίο για το πουλάκι. Δεν θα σου λέγαμε ίσως τίποτα σε μια τέτοια στιγμή σου, αν έδειχνες να καταλαβαίνεις μόνος σου το λάθος σου. Αλλά εσύ το θεωρείς σαν μία απλή κακοτυχία και όχι σαν δική σου αμέλεια και δεν είναι έτσι. Δεν "στη λέμε", λέμε αυτό που πρέπει να πούμε για μας, για σένα και για όσους μελλοντικά διαβάσουν το συμβάν. Όλα να πάνε καλά με τα πουλάκια σου.
Το ενδιαφέρον μας ήταν πάντα ζεστό ειλικρινές και άμεσο. Ελπίζω να μην έχεις παράπονα και ό,τι θέλεις εδώ είμαστε :)
 
Εγώ Αρτέμη ενα πράγμα θα σου πω και ελπιζω να το δεις... Οπως σε βοηθησαμε σε ο,τι απορια ειχες και σου απαντησαμε αμεσως, νομιζω πρεπει να δεχτεις και την κριτικη μας! Συγγνωμη που θα στο ξαναπω αλλα ηταν δικο σου λαθος που επιτεθηκε η κουκουβαγια στο πουλακι! Και φυσικα ουτε η κουκουβαγια φταιει! Το πουλι πεινουσε και ηταν φυσικο το ενστικτο του να το οδηγησει στο κλουβι που ειχε μεσα ενα μεζε γι αυτο απροφυλαχτο και εκτεθειμενο! Και εμενα μου εχει τυχει και το λαθος ηταν δικο μου! Αλλα επαθα και εμαθα! Απλα το θεμα ειναι οτι εμεις στο ειχαμε πει να τα εχεις μονιμα μεσα και εσυ αφησες το αρρωστο πουλακι εξω και απροστατευτο κιολας... Πραγματικα λυπαμαι που το πηρες ετσι γιατι σε εχουμε ολοι βοηθησει παρα πολυ και δεν το αξιζουμε! Και ακομη και μετα απο αυτο το ατυχες συμβαν παλι ειμασταν εκει για σενα και σου ειπαμε τι πρεπει να κανεις...
Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου το καναρινακι να τα καταφερει και τα μικρα να βγουν και να μεγαλωσουν και να γινουν υγιεστατα καναρινακια!
 
Γειά σου Αρτέμη! Καλορίζικο το μπεμπέκι! Εύχομαι να σου εκκολαφθούν όλα τα υπόλοιπα μικρά και να μεταμορφωθούν σε πανέμορφα μικρά καναρινάκια! Κρίμα για το αρσενικό που δέχτηκε επίθεση από το αρπακτικό! Και πάνω που του έφυγε η αδιαθεσία! Να το πας οπωσδήποτε σε εξειδικευμένο Πτηνίατρο και όλα θα πάνε καλά! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Back
Top