Αναπαραγωγή Η κανάρα μου έφτιαξε φωλιά και θα γεννήσει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tzefri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αρτεμη θελω πολυ να σε βοηθησω και βασικα τον Πιπη αλλα βλεπω οτι ο,τι σου γραφω δε δινεις καμια σημασια! Σου εγραψα ολοκληρο μηνυμα για την κοιλια του και τις κουτσουλιες του και εσυ μου λες "η Πιπα σηκωθηκε για 5 λεπτα και μετα ξανακαθησε"... Αυτο που σε ενδιαφερει τωρα ειναι να δεις τι εχει ο Πιπης και να τον κανεις καλα! Η Πιπη καλως η κακως τωρα θα καθεται θα κλωσσαει.. Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να παρατηρεις μηπως εμφανισει και εκεινη καποιο συμπτωμα.

Επισης οσον αφορα αυτο που λες συνεχως "σκατα αρρωστος ειναι ο πιπης" δεν ισχυει! Το οτι τρωει παρα πολυ σπορους ειναι και αυτο συμπτωμα ασθενειας... Και στην τελικη μπορει το πουλακι να δειχνει οτι τρωει πολυ, απλα γιατι πειναει και να μην υπαρχει ουτε ενας σπασμενος σπορος στην ταιστρα γιατι μπορει στην πραγματικοτητα να μην μπορει να φαει! Ολα αυτα για να τα παρατηρησεις και ειναι λεπτομερειες που θα σωσουν το πουλακι σου!

Εγω τα ειπα τα ξαναειπα εχω αρχισει να επαναλαμβανομαι και δεν μ αρεσει... σου εχουμε δωσει ολες τις απαραιτητες πληροφοριες για το τι πρεπει να κανεις για να σωσεις το πουλακι σου απο τι στιγμη που αντιληφθηκες οτι κατι δεν παει καλα... Και δυστυχως ολα αυτα επρεπε να ειχαν γινει απο σημερα, αλλα εσυ μαλλον θελεις να πιστευεις οτι ο Πιπης ειναι καλα... Βεβαια δικα σου τα πουλια, δικες σου και οι επιλογες... Εμεις εδω μονο συμβουλες σου δινουμε... Απο κει και περα οπως ειπε και ο Σταυρος απ οτι φαινεται ο,τι και να σου πουμε θα κανεις ο,τι θελησεις εσυ! Ευχομαι καλη τυχη στον Πιπη και περαστικα του!
 
καλημέρα, τι; άσχημα νέα;
Κατι εγραψα αλλα δε το πηρε.
Εγραψα λοιπον οτι ο πιπις ειναι μια χαρα. Μιλαει με τη πιπα στα 3 μετρα. Κινητικοτατος τρωει, ψαχνρτε κτλ.
Παω στοιχημα αν τον βαλω ξανα με την πιπα παλι θα φουσκωσει.
Λετε να μην ηταν τιποτα και ναταν μια αδιαθεσια ξερω γω;
Ισως να ειναι ενα κρυωμα.
Η κουτσουλια ειναι ασπρη κατω, πρασινη πανω.
Κακο αυτο;
 
Α ωραία γιατί τρόμαξα. Έτσι κάπως πρέπει να είναι η κουτσουλιά τώρα αν δεν δούμε φωτογραφίες κανείς δεν μπορεί να σου πει. Το φάρμακο που του δίνεις πως το διάλεξες; Τώρα που το έβγαλες μην τον βάλεις ακόμα και τα αναστατώνεις. Περίμενε κάποιος που ξέρει να σου πει αν χρειάζεται για βοήθεια στην κλώσσα. Όλα καλά να πάνε. Μην αγχώνεσαι είναι κακός σύμβουλος το άγχος :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
Φχαριστω μαρια.
Ασς απαντησει καποιος ρε παιδια!
 
Ανακεφαλαιωση

Ο πιπις ειναι μια χαρα.στα κενα διαστηματα που δε τρωει ειναι οπως ηταν.
Πιστευω ομως οτι ο πιπις ετσι οπως τομ πηρα πριν 3 μηνες, εχει ακαρεα μεσα γιατι εβηχε η φτερνιζοταν.
Κανει-εκανε αυτο τον χαραλτηριστικο ηχο οπως κανουν οι φασιανοι, αυτο το τλλλκλ-τλλλκλ-τλλλκλ

Καποια αλλη γνωμη εκτος της μαριας που μιλησε,υπαρχει παιδια;
 
Καλα μαρια το σκορδονερο το εχει καταβροχθισει λεμε!
Τωρε πλεον κβο βαντις.
Το ζευγος Πιπις κ Πιπα Αρτεμη χωρισε.
Διατροφη δεν ξερουμε αν πληρωσει ο πιπις διοτι η πιπα ειναι ακομα σε ενδιαφερουσα.
Πιστευω οτι η συζυγος θα παρει επιδομα χηρας, συνταξη και μπορει και πολυτεκνων.
 
Ιτς ενιμπαντι αουτ δεερ;
Αρτέμη σε παρακαλώ να μην είσαι ανυπόμονος. Το μήνυμα σου εμφανίζεται σε όλους και όποιος γνωρίζει και έχει τη διάθεση, θα βοηθήσει.
 
Αρτέμη, τώρα λες κάτι καινούργιο. Ο Πίπης είχε κάποιο θεματάκι πριν ζευγαρώσει; Δεν έπρεπε να ασχοληθούμε πρώτα με αυτό; Εντάξει μπορεί να μην είναι κάτι αλλά μπορεί και να είναι. Δεν έχω καναρίνια αλλά κάποια πράγματα ισχύουν για όλα τα πτηνά μην σου πω και για όλα τα ζώα.
Γνώμη μου.
Χώρια τα πουλιά.
Σχολαστική παρατήρηση της φυσικής τους κατάστασης και της γενικής συμπεριφοράς.
Καλή διατροφή, χορταρικά, σουπιοκόκαλο.
Τρεις μέρες σκορδόνερο.
Κάνε δυο μέρες παύση και δώσε μηλόξυδο στο νερό.
Προέχει η υγεία των γονέων και μετά η επώαση των αυγών.
Εφόσον τα πουλάκια σου θα είναι υγιή θα έχεις την ευκαιρία να δεις πολλούς απογόνους τους.
Αν διαπιστώσεις πρόβλημα με αναπνοή ή ήχους στον Πίπη, ανοίγεις νέο θέμα για το πρόβλημα αυτό. Μην τα μπερδεύεις με την γέννα.
Εύχομαι όλα να είναι καλά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
Γειά σου Αρτέμη! Πώς πάνε τα πουλάκια; Το αρσενικό είναι καλύτερα; Τι εννοείς με τον όρο ''χώρισε''; Χώρισες τα πουλάκια μην μεταδωθεί η μάλλον ασθένεια του αρσενικού; Φιλικά Αμβρόσιος!
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
Γεια χαρα φιλοι μου.
Πηγα κτηνιατρο με πιπι, εχει ακαρεα. Πηρα 9.50 ενα μποντενα. Θα δωσω και στη πιπα διοτι αρχισε να κανει κι αυτη τικ τικ.
Κατα ποσο θα επηρρεαστουν τα οποια μικρα εαν και εφοσον και κατα ποσο η πιπα;
Ευχαριστω.
Υγ. Ο πιπις ειναι σε αλλο κλουβι μονος, τον εβγαλα εξω και ζωντανεψε. Εγεινεο παλιος πιπις. Τωρα τον εχω μεσα
 
Bogena εννοείς; Στο νερό σου είπε να το βάλεις; Τι εξέταση του έκανε;
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
Αρτεμη αν μπορεις πες μας ποιο φαρμακο σου ειπε να τους δωσεις και με ποιον τροπο(στο νερο, στο σβερκο κτλ κτλ) και πως εξετασε το πουλακι...

Μπραβο σου που πηγες τον Πιπη στο γιατρο! Ευχομαι να γινει καλα ο,τι κι να εχει και να το ξεπερασει γρηγορα! Δυστυχως για τα μωρα και τα αυγα δε ξερω να σου πω... Αλλα το τικ τικ δεν ειναι μονο συμπτωμα των ακαρεων... Βεβαια ο κτηνιατρος πιο πολλα θα ξερει απο μας, αφου το ειδε και το πουλακι...

Οπως και να χει μην τον μπαινοβγαζεις μεσα-εξω τον Πιπη γιατι περα απο τα ακαρεα που μαλλον εχει μπορει να σου κρυωσει κιολας... Σε ζεστο μερος με 30 βαθμους για να μπορεσει να γινει καλα!

Υ. Γ.:για να βοηθησεις το φορουμ μας και οποιον αλλον ψαχνει πληροφοριες θα ηταν καλο να ανοιξεις ενα καινουργιο θεμα στις ασθενειες καναρινιων και εδω μονο να μας πεις τι εγινε με τα αυγα και με τους νεοσσους...
 
Πηγα κτηνιατρο με πιπι, εχει ακαρεα. Πηρα 9.50 ενα μποντενα.
Μάλλον εννοείς το Pulmosan Anti-windpipemite - Bogena Beaphar. Τουλάχιστον την πρώτη αγωγή θα έπρεπε να την εφαρμόσει ο κτηνίατρος. Εν πάση περιπτώσει, διαβάσε με προσοχή τις οδηγίες χρήσεως και ακολούθησέ τες κατά γράμμα. Στο θέμα αυτό μπορείς να πάρεις μια ιδέα για τον τρόπο εφαρμογής του Χρηση Pulmosan

Μην ξαναβάλεις το αρσενικό μαζί με το θήλυκό. Όσο και αν σε ευχαριστεί η εικόνα του ζευγαριού αυτήν την περίοδο, είναι προτιμότερο να σκεφτείς τα πουλιά αλλά και τους απογόνους που πιθανόν να προκύψουν από αυτά.
 
Σταυρο δηλαδη αν βγουνε μικρα θα ειναι αρρωστα;
 
Εάν δεν χωρίσεις το αρσενικό και κυρίως εάν δεν προλάβει να δράσει η θεραπεία στο θηλυκό, τότε ναι, τα ακάρεα θα περάσουν και στα μικρά μέσω του ταΐσματος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: tzefri
Ερωτηση.
Η ποτιστρα μικρη ποσα μλ ειναι;
 
Back
Top