Αναπαραγωγή Η πρώτη μας αναπαραγωγή

Τα καναρίνια, άλλο είδος σπάζουν το σπόρο και τρώνε μόνο το μέσα του.
Δε χρειάζονται "πέτρες" για να γίνει η πέψη των σπόρων...
Εσύ Γιάννη χρησιμοποιείς Grit? Χρησιμοποίησες ποτέ? Πες μας από προσωπική σου εμπειρία γιατί χωρίς επιχειρήματα δεν θα πεισθεί κανείς! 😉
 
γιατί χωρίς επιχειρήματα δεν θα πεισθεί κανείς! 😉
Ακριβώς!
Εγώ θα ήθελα και παραπομπές στο γιατί το grit είναι μούφα,έστω και να αφορά άλλα πουλιά, για το καλό της κουβέντας εδώ.

(ΥΓ:Σε λίγο θα σκάσει η Μιράντα με brutality)
 
Λέγεται οτι η ηλικία του αρσενικού θα πρεπει να ειναι 11-12 μηνών ώστε να ειναι γόνιμος, χωρίς αυτο φυσικά να ειναι απόλυτο. Επισης για το θηλυκο πουλι, έχω διαβάσει ότι μετά τους 10 μήνες ειναι σε θέση να ολοκληρώσει τη γέννα, αλλά οτι και η μικρή ηλικία ίσως αυξάνει την πιθανότητα της δυστοκίας. Τα γράφω αυτά με μια σχετικότητα, γιατι δεν θυμάμαι με ακρίβεια που τα διάβασα και αν ειναι εκτιμήσεις, απόψεις ή βασικές αποδεδειγμένες αρχές. Οπότε μην προχωράς παρα πολυ επιταχυνόμενα προς αναπαραγωγή άμεση. Από την άλλη πλευρά, καθε χρόνο στην Αθήνα η μία μου καναρα βγάζει τον πρώτο νεοσσό στις 25 Μαρτίου, σε εξωτερική εκτροφή και μονο πέρυσι που ήταν δίσεκτο το πουλακι βγήκε στις 24. Είναι με άλλα λογια ρολόι. Βάσει αυτού θεωρω οτι η αρχή Μαρτίου θα ήταν μια χαρά ημερομηνία για ένωση του ζευγαριού σου, αρκεί να ειναι ώριμα.
 
Λέγεται οτι η ηλικία του αρσενικού θα πρεπει να ειναι 11-12 μηνών ώστε να ειναι γόνιμος, χωρίς αυτο φυσικά να ειναι απόλυτο.
Ασφαλώς είναι αβάσιμες "φήμες" Γιάννη... μετά τον 9ο μήνα της ζωής τους τα καναρίνια είναι σεξουαλικά ώριμα.
Σε αντίθετη περίπτωση κανένα πουλί της προηγούμενης χρονιάς δε θα είχε αναπαραγωγική "τύχη" την τρέχουσα.
Επισης για το θηλυκο πουλι, έχω διαβάσει ότι μετά τους 10 μήνες ειναι σε θέση να ολοκληρώσει τη γέννα, αλλά οτι και η μικρή ηλικία ίσως αυξάνει την πιθανότητα της δυστοκίας.
Αυτό με το νεαρό της ηλικίας και τη δυστοκία πρώτη φορά το διαβάζω.
Έχεις κάτι σχετικό για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας;
 
Εγώ θα ήθελα και παραπομπές στο γιατί το grit είναι μούφα.
Κι εγώ... αλλά δε βρίσκω.
Το γεγονός οτι είναι λάθος να πάει το τσόφλι στο στομάχι ενός καναρινιού, δεν σημαίνει οτι δεν γίνεται.
Αν το αναγάγουμε στο ποσοστό του λάθους και το δεχτούμε ότι γίνεται (έχω αντίθετη γνώμη) τότε το "τσόφλι" αποπέμπεται ως αχώνευτη τροφή από το πεπτικό σύστημα του πουλιού.
Κανένας μηχανισμός στο καναρίνι... Δεν επιτρέπει τη χρήση της "πέτρας" στην άλεση των φλοιών των σπόρων που από "λάθος" μπορεί να έχουν φτάσει στο στομάχι του.
Αυτά γνωρίζω εγώ...
Ξέρεις κάτι περισσότερο που θα μας βοηθήσει εσύ;
 
αλλά φαίνεται πως κάποια στοιχεία αντλούν, μεταλλικά ίσως, διαφορετικά γιατί τα τρώνε;
Έχω την ίδια "ενημέρωση", την ίδια γνώμη και την ίδια απορία Μαρία...
Ακριβώς για αυτό το λόγο τοποθετούμαι ουδέτερα στη χρήση του...
Δεν ξέρω αν κάνει καλό...
Δεν ξέρω αν κάνει κακό...

Και μέχρι να το "κατακτήσω" το ψάχνω σε κάθε ευκαιρία.
 
Τελικά Γιάννη 3 μηνύματα έγραψες, σε κανένα δεν μας είπες αν τελικά χρησιμοποιείς ή όχι Grit στην εκτροφή σου και γιατί. :)
 
Με τα λίγα που έχω διαβάσει πιστεύω ότι κάνει καλο αρκεί να χρησιμοποιείτε με μετρό όπως όλα!
 
Αυτό με το νεαρό της ηλικίας και τη δυστοκία πρώτη φορά το διαβάζω.
Έχεις κάτι σχετικό για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας;
Έγραψα στο μήνυμά μου για σχετικότητα, ακριβώς επειδή δεν μπορώ να ανακαλέσω απο που είδα αυτές τις πληροφορίες και φυσικά την πιστότητα της πηγής. Αν είχα κάτι σχετικό, θα το είχα ήδη προσθέσει στο αρχικό μου μήνυμα
 
Έγραψα στο μήνυμά μου για σχετικότητα, ακριβώς επειδή δεν μπορώ να ανακαλέσω απο που είδα αυτές τις πληροφορίες και φυσικά την πιστότητα της πηγής. Αν είχα κάτι σχετικό, θα το είχα ήδη προσθέσει στο αρχικό μου μήνυμα
Το κατάλαβα Γιάννη.
Καλό είναι την επόμενη φορά που θα πέσεις πάνω του να μας το κοινοποιήσεις...
Πιστεύω πως θα ακολουθήσει πολύ καλή συζήτηση.
 
Εντάξει αν βρεθεί πηγή να το αναλύει επαρκώς καλοδεχούμενη αλλά είναι γενικά γνωστό πως σε όλα τα πλάσματα της φύσης, η σεξουαλική ωρίμανση, δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την σωματική αναπαραγωγική ικανότητα.
Δηλαδή ένα budgie 6 μηνών είναι σεξουαλικά ώριμο αλλά η σωματική του διάπλαση δεν είναι ολοκληρωμένη και συνίσταται η αναπαραγωγή μετά το έτος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα θηλαστικά και τον άνθρωπο. Ήδη περί τα 12-13 έτη είμαστε γόνιμοι αλλά η σωματική διάπλαση είναι ατελής και μία γέννα είναι επικίνδυνη.
Τώρα για τα αρσενικά, εσείς ξέρετε καλύτερα κατά πόσον στην ηλικία των 9 μηνών είναι έτοιμα ή παιδιαρίζουν ακόμα.
 
στην ηλικία των 9 μηνών είναι έτοιμα ή παιδιαρίζουν ακόμα.
Είναι μάχιμα...
Ίσως και νωρίτερα..
Κάποιο από τα τελευταία αρσενικά της περσινής χρονιάς που γεννήθηκε μέσα Απρίλη και το θηλυκό του 2-3 μέρες πιο μικρό από... Τα βλέπουμε στο video
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Σε λίγες μέρες θα είναι δέκα μηνών και έχουν ήδη έξι όμορφα καναρινάκια... (5 & 6/2/2017)
Και πίστεψέ με... Δε ζορίζονται να τα μεγαλώσουν.
Κι εδώ θα τα δείτε όλα μαζί
https://community.petbirds.gr/media/Μεγαλώνει-η-παρέα.20402/
 
Επιτρέψτε μου να παρέμβω λέγοντας πως το grit, από προσωπική εμπειρία, δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα σε όσα πουλάκια έχω βγάλει ως τώρα.
Νομίζω οτι δεν υπάρχει πράγματι κανένα θέμα με το grit που είναι σαν πετραδάκι (όχι άμμος), τουλάχιστον αυτό δείχνει ο χρόνος και οι γνώμες των περισσοτέρων. Αλλά παρ' όλα αυτά Στέφανε δεν βλέπω και τον λόγο να υπάρχει αυτές τις δυο πρώτες κρίσιμες εβδομάδες της ζωής των νεοσσών. Λίγο αργότερα που θα βγούν τα μικρά στο κλαρί μπορεί να επανέλθει, ώστε να γίνεται και η απαραίτητη επίδειξη-καθοδήγηση απο τους γονείς.
 
σε τι ποσοτητες;

τι αγρια χορτα εννοειται;
Λίγο λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού απο το καθένα.
Και χόρτα ζοχο, ταραξακο, και λαπατα και και γενικά ότι είναι στη λίστα με τα ασφαλή χωρτα και βρησκω στη φύση!
 
ασφαλή χωρτα και βρησκω στη φύση!
ναι αλλά καθαρά, πλυμένα με νερόξιδο, στεγνά... Και αν φύση εννοούμε πάρκα κλπ, πρόσεξε γιατί εκεί πάνε και "τα κάνουν" οι σκύλοι
 
ναι αλλά καθαρά, πλυμένα με νερόξιδο, στεγνά... Και αν φύση εννοούμε πάρκα κλπ, πρόσεξε γιατί εκεί πάνε και "τα κάνουν" οι σκύλοι
Μένω εκτός πόλης σε χωριό και τα χόρτα ηωτα μαζεύω μέσα απο το κτήμα μου η σε περιοχές που είναι μακριά απο καυσαέρια και λογικά αλλα οικοσιτα ζώα βέβαια καλού κακού τα πλένω με νερό και ξύδι και πάντα στεγνώνω καλά πριν τα δώσω το ίδιο κάνω και στα βότανα που υπάρχουν στο κηπο μου!
 
Back
Top