Αναπαραγωγή Η πρώτη μας αναπαραγωγή

Καλησπέρα σήμερα παρατήρησα κάτι που μου φάνηκε περίεργο ο αρσενικός από προχθές που έβγαλα το αδιαφανές χώρισμα και άφησα μόνο το κάγκελο μείωσε πολύ το κελαιδιμα του. Και μάλλον κατάλαβα το γιατί το πριν λίγο που του είχα βάλει λίγο ένα κομμάτι εκπαίδευσης άρχισε να κελαιδα και μόλις ξεκίνησε το θηλυκό από την άλλη πλευρά έγινε επιθετική άνοιγε τα φτερά της και ορμούσε κατά πάνω του πέφτοντας πάνω στα καγκελα, βέβαια μετά από είκοσι δευτερόλεπτα σταμάτησε αλλά σταμάτησε και αρσενικός να κελαιδα. Και έκανε μόνο κάτι τιτιβισματα. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
 
Το ερώτημα είναι... Το θηλυκό είναι πράγματι θηλυκό; Προφανώς ναι, αλλά αυτήν τη συμπεριφορά την έχω δει στα δικά μου αρσενικά καναρίνια.
Το να έχει μειώσει το κελάιδισμα είναι απόλυτα φυσιολογικό, μια και ο ρόλος του τραγουδιού είναι να οριοθετήσει την περιοχή του από άλλους αρσενικούς και να έλξει / θέλξει το θηλυκό. Εφόσον αυτό έγινε και την έχει δίπλα του, όλα καλά, και ξεκουράζεται ο μάγκας.
Αν όμως βάλεις ήχο από άλλο αρσενικό καναρίνι, είναι σαν να δίνεις αφροδισιακό. Δλδ, του ξυπνάς τον ανταγωνισμό και ξεκινά και δεν το... Βουλώνει. Κάποιοι χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική ώστε να ωθήσουν τα αρσενικά σε επιτόπιο ζευγάρωμα. Σκέψου ότι στους άνδρες, σύμφωνα με μελέτες, αν θεωρήσουν για κάποιον λόγο ότι η γυναίκα τους τους απατά, αυξάνεται κατακόρυφα η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων τους.
Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, αφήνουμε χρόνο στα πουλιά να γνωριστούν μέσα από τα κάγκελα.
 
Το ερώτημα είναι... Το θηλυκό είναι πράγματι θηλυκό; Προφανώς ναι, αλλά αυτήν τη συμπεριφορά την έχω δει στα δικά μου αρσενικά καναρίνια.
Θα συμφωνήσω.. Τέτοια συμπεριφορά με βάζει σε σκέψεις.. μήπως τελικά δεν είναι θηλυκό; 🙄
 
Καλησπέρα παιδιά μία ενημέρωση σχετικά με την πορεία του ζευγαριού.
Η διατροφή τους συνεχίζει κανονικά ο αρσενικός έχει περάσει δύο τρεις φορές στο καθάρισμα στη πλευρά του θηλυκού χωρίς να υπάρχουν τσακομοι αλλά όταν την πλησιαζε να ο αρσενικός αυτή ήταν επιφυλακτική από θέμα καιρού πιστεύω είμαστε αρκετά καλά πιστεύω γιατί έχουμε 19-20 βαθμους. Ελπίζω να δω ταισματα συντομα.
 
από θέμα καιρού πιστεύω είμαστε αρκετά καλά πιστεύω γιατί έχουμε 19-20 βαθμους.
Δεν αρκεί μόνο η θερμοκρασία. Βασικά αυτό είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τη διάρκεια της ημέρας και την ένταση του φωτός. Εμείς μπορεί να μην καταλαβαίνουμε τη διαφορά κάθε μέρα στη διάρκεια της μέρας, αλλά τα καναρίνια μας το καταλαβαίνουν..
 
Δεν αρκεί μόνο η θερμοκρασία. Βασικά αυτό είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τη διάρκεια της ημέρας και την ένταση του φωτός. Εμείς μπορεί να μην καταλαβαίνουμε τη διαφορά κάθε μέρα στη διάρκεια της μέρας, αλλά τα καναρίνια μας το καταλαβαίνουν..
Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Άρα ηρεμία συνεχίζουμε καλή διατροφή και υπομονή!
 
Καλημέρα σήμερα με χαρά μόλις πήγα έξω να δω τι κάνουν τα πουλια είδα πως η θυλικια είχε ξεκινήσει να φτιάχνει τη φωλιά της. Της είχα βάλει φωλιά και νήμα από αρχές της εβδομάδας Αλλά πέταγε το νήμα κάτω δεν είχε βάλει ούτε ένα κομμάτι Λινατσα μέσα!
 
Ετοιμάζεται σιγά σιγα για αυγουλάκια.λογικά θα χρειαστει λιγές μέρες ακόμα.
 
Μήπως αύριο το πρωί να βγάλεις το χώρισμα και να παρακολουθήσεις με διακριτικότητα τί γίνεται;
Οκ τελεια αύριο το πρωί θα το βγάλω και ανάλογα βλέπουμε τι θα γίνει.:D
 
Και εγώ πιστεύω οτι το χώρισμα πρεπει να βγει, η κανάρα αν είναι ετοιμη μπορει να στρωσει τη φωλία σε λίγες ωρες.
 
Δε ξέρω κατά πόσο είναι σωστά στρωμένη η φωλιά πιο πολύ φαίνεται σαν απλά να έβαλε το υλικό μέσα στη φωλιά δε φαίνεται πλεγμένα τα νήματα..
 
Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να βγάλει τα νήματα, να τα ξαναβάλει, να τα πλέξει κλπ. Εσύ, καλού-κακού, βάλε τον γαμπρό να δεις τι γίνεται, μήπως ειναι η λεγάμενη έτοιμη για ζευγάρωμα και αν δεν πλακώνονται πολύ, άσε τον μαζί της... Και σύντομα θα βρεθεί η άκρη. Μόνο το φαγητό τους να ειναι αρκετό, ώστε να μην τσακωθούν για τόσο πεζά ζητήματα.
 
Τελεία οπότε αύριο το πρωί βγαζω το χώρισμα και τα παρακολουθώ να δω τι θα γίνει!
 
Έβγαλα το χώρισμα από το πρωί δεν τσακώθηκαν καθόλου τα πουλιά μεταξυ τους τουλάχιστον όσο τα κοιτούσα αλλά γενικά δε βλέπω επιθετική συμπεριφορά από κανένα μόνο το θηλυκό στην αρχή ήταν λίγο επιφυλακτικό έβαλα και λίγο ακόμα υλικό γιατί το είχε πάρει όλο και παράδοξος δεν έχει ρίξει ούτε κωματακι κάτω
 
δεν τσακώθηκαν καθόλου τα πουλιά μεταξυ τους τουλάχιστον όσο τα κοιτούσα αλλά γενικά δε βλέπω επιθετική συμπεριφορά από κανένα
Ανά πάσα στιγμή και στα πιο "καλά" και ήρεμα ζευγάρια μπορεί να ξεκινήσουν κάποιες "κινήσεις" που εμείς θα τις βαφτίζαμε εύκολα τσακωμό ή καυγά...
Στα καναρίνια όμως δεν είναι έτσι... ή τουλάχιστο δεν είναι μόνο έτσι.
Χρησιμοποιούν αυτές τις συμπεριφορές για να πουν πολύ περισσότερα... Που ασφαλώς εμείς δεν καταλαβαίνουμε.. και σίγουρα δεν μπορούμε να τις εξηγήσουμε.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις επίμονες συνεχόμενες μάχες με ένα ξέσπασμα χρονικά περιορισμένο.
Με λίγα λόγια... ας τα αφήνουμε να κάνουν αυτά που η φύση μέσα από το ένστικτό τους τους τα έχει μάθει πολύ καλά..
 
Back
Top