Γενικά Κακομεταχείριση Cockatoo σε Pet Shop

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης EFTHIMIS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ναι, γιατί κανείς δεν ασχολείται με τα πουλιά. Σου λέει τα βάζεις σ' ένα κλουβί βάζεις και λίγους σπόρους κι είναι μια χαρά. Αυτά που κάνουν στην Αθηνάς.
 
Μα, δεν είναι μόνο τα πουλιά! Μιλάμε οτι έχουν αφήσει απ' έξω ένα σωρρό είδη! Απο εκατοντάδες είδη ψαριών, μέχρι χάμστερ, ινδικά χοιρίδια, άλλα τρωκτικά, και κουνέλια που ΔΕΝ είναι ζώα κλουβιού!
 
Γιατι εφαρμοζουν τιποτε απο τα παραπανω; Τα ενυδρεια ηταν γεματα ψοφια ψαρακια!
 
Στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω σε πολλά θέματα. Δε θα κάτσει κανείς ν' ασχοληθεί με πουλιά, ποντίκια κτλ (έτσι θα τ' αναφέρουν). Όσο για τα ψάρια δε το συζητώ καν. Πρέπει ν' αλλάξουν πολλά.
 
Οι περισσότεροι δεν εφαρμόζουν ούτε ότι λέει ο νόμος. Όμως κάποιος με χρήμα και διάθεση αν ήθελε θα μπορούσε να τους θάψει στις μηνύσεις και στα δικαστήρια βασιζόμενος στον νόμο.
 
Φίλοι μου διαβάστε σας παρακαλώ προσεκτικά αυτό: Απόσπασμα απο το Lawyers For The Animal Protection |
Ευχαριστώ τον Γρηγόρη (inca1099) από το post του οποίου δανείστηκα το παραπάνω link.
 
ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΡΎΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ, Ή ΜΕ ΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ;

Στην αρχή μου έκανε και εμένα εντύπωση... Αν αυτη η Υπουργική απόφαση είναι η μόνη νομοθετική πράξη που κανονίζει για την αδειοδότηση και λειτουργία των πετ σοπ, τοσο δυσκολο ήταν, τουλάχιστο στο τίτλο να κανουνε γενική αναφορά σε "ζώα συντροφιάς"; Κι ας έχουνε και προβλέψεις για την εξασφαλιση των ειδικων αναγκων σκύλων και γάτων, ως πιο μεγαλόσωμων ζώων.

Όπως και να έχει όμως, η παράλειψη αναφοράς σε άλλα ζώα, καθε άλλο παρά σημαίνει κατα τη γνώμη μου θέληση του Υπουργείου Αγρ. ανάπτυξης (ως εκδότη της συγκεκριμένης πράξης) να αφισει τα πετ σοπ χωρίς κανόνες και ελεγχο για τα άλλα ζωα.

Αυτη η ΥΑ ανηκει σε ενα ευρυτερο συνολο αρχών και κανόνων που αφορούν ΟΛΑ τα ζώα συντροφιάς και εχουν διατυπωθεί σε νομοθετικές πράξεις ιεραρχικά ανώτερες, στο όλο σύστημα κανόνων δικαίου.
Είναι κυρίως αυτες στις οποίες παραπέμπει η ΥΑ στην αρχη, δηλαδή η "Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς" που είναι νομος του ελλ. κρατους απο το 1992 (Ν. 2017/1992) και ο γνωστός νόμος
http://wild-anima.gr/images/stories/nom6_nomoszoa.pdf.
Επισης, το θεμα του εμπορίου ζώων συντροφιάς απο αποψη υγειονομικού ενδιαφέροντος καλύπτεται απο το Π. Δ. 184/1996 "περί όρων υγειονομικού ελέγχου που διέπουν το εμπόριο και τις εισαγωγές ζώων, σπέρματος, ωαρίων και εμβρύων". Δειτε τα αρθρα 3, 4 και 7.

Με αυτα τα δεδομένα, δεν είναι δυνατό να υποστηριχτεί ότι το Υπουργείο περιορίζει σε γατους και σκυλους το ενδιαφέρον του, ενώ για τα άλλα ζωα που φιλοξενούνται στους ίδιους χωρους, τους είναι αδιάφορο αν βρίσκονται μεσα στη βρωμα και στην αρωστια.
Το κενο απο την παράλειψη αναφοράς σε άλλα ζώα πρέπει να καλύπτεται με την ανάλογη εφαρμογή των ρυθμίσεων της ΥΑ για όλα τα ζώα που (νόμιμα) κατέχει και εμπορεύεται μια επιχείρηση πετ σοπ, κατά εξειδίκευση άλλωστε των γενικών επιταγών για την κατοχή ζώων συντροφιάς που βρίσκονται στους παραπάνω νόμους.

Μη διστάζετε λοιπον, οσοι ειστε πιο αποφασισμενοι και οργανωμένοι, να καταθέτετε γραπτές αναφορές - καταγγελίες στην αρμόδια αρχή (νομίζω την Κτηνιατρική υπηρεσία των Νομαρχιών) ΚΑΙ για περιπτωσεις κακομεταχείρισης πουλιών και να ζητάτε τη συμμορφωση της ελεγχόμενης επιχείρησης σε αυτα που ορίζει η ΥΑ. Δείτε και αυτό το παλιότερο θέμα: https://community.petbirds.gr/threads/Που-ν-απευθυνθώ-για-καταγγελία-pet-shop.4310/
Δε χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι μπορούν να παίξουν και μηνύσεις για τις ακραίες περιπτώσεις κακομεταχείρισης.

Με την ευκαιρία, επαναλαμβανω την προταση μου να αφιερωθεί ειδικη περιοχη στο φορουμ για τις καθε είδους αρνητικες αναφορές σε πετ σοπ, που δεν είνε και λίγες, απ' ό,τι βλέπω αλλα είναι θαμένες σε όλες τις περιοχές του φόρουμ. Για να κανονιζουμε την πορεια μας οι υπολοιποι ως καταναλωτες και ως υπερμαχοι των δικαιωματων των ζωων.
Η συγκεντρωση αυτων των θεματων σε ειδικο χωρο εχει και το πλεονέκτημα της ευκολης ενημερωσής τους με νεες αναφορές, γιατί όχι και θετικές, αν καποιος άλλος διαπιστωνει οτι το μαγαζι συμμορφωνεται.
Και αυτοι που καταγγελλουν να είναι ετοιμοι, στην ακραια περιπτωση βεβαια που αντιδρασει καποια επιχείρηση, να υποστηριξουν επωνυμα την καταγγελία (δεδομένου ότι οι ιδιοκτητες του PB ούτε έχουν ούτε πρέπει να έχουν ευθυνη για ό,τι γράφει εδω μεσα ο καθένας).
 

Συνημμένα

  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Εχω παέι στο συγκεκριμένο μαγαζί και για να πώ την αλήθεια απο εκεί μου έδωσαν αρσενικο για θυληκό..Αλλα το μαγάζι πολλές φορές αν και πολλά τα είδη τα έχει σχετικά καθαρά (τουλάχιστον τα τρωκτικά)... Υπάρχει και μια κτηνίατρος εκεί και βλέπει όλα τα ζώα! Τ ψάρια ναι είναι στιβαγμένα και κάποια είδικα τα gappy και τα χρυσόψαρα ειναι πάρα πολλά για το ενυδρείο τους.. Τo axolotl απο εκεί το πήρα και ήταν κουτσό και υπερβολίκα αδύνατο... Όσο για τον παπαγάλο ναι τον είδα, ναι μου έβγαλε τι πόδι του, ναι τον χαιδεψα στο κεφάλι και ΝΑΙ τον λυπήθηκα! Αν σε πίασει δε σε αφήνει και είναι μαδημένος... Νόμιζα ήταν μικρό και βγάζει φτέρωμα αλλα...
Απλά έχει μεγάλη ποικιλία και μπορείς να βρείς ότι θέλεις... Πηγαίνω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αλλα ενημερωμενος πάντα απο εδω και γενικότερα το internet και ξέρω τι θέλω και πώς να το ζητήσω. Γενικότερα ενημερωθείτε απο οπουδήποτε μπορείτε.. Απο οποιαδήποτε αξιοπιστη κατα τη κρίση σας πηγή και μπορείτε άφοβα να πάτε σε ένα πετσοπ και να πάρετε ότι θέλετε... Εχω έρθει σε ρίξη με πολλους πετσοπάδες και ίσως σε κάποια να έχουν και τη φωτογραφία μου απο έξω και να τρώω πόρτα...Αλλά με τους καλούς είμαι τακτικός πέλατης και φίλος...
 
Back
Top