Το ίδιο κι αυτό... χρησιμοποιείται για τις άφτρες...ειναι φαρμακο για ανθρώπινη χρηση,
Κάποιοι το χρησιμοποιούν στις περιπτώσεις με τα ακάρεα... Προσωπικά δεν έχω γνώμη.
Άντε επιτέλους.. Πότε γυρνάς;Μακάρι να γυρίσω σπίτι
Το ίδιο κι αυτό... χρησιμοποιείται για τις άφτρες...ειναι φαρμακο για ανθρώπινη χρηση,
Άντε επιτέλους.. Πότε γυρνάς;Μακάρι να γυρίσω σπίτι
Για αυριο το πρωι εχω αγχωθει αρκετα. Και ειμαι ετοιμη να της δωσω στο στομα ασβεστιο. Σιγουρα θα κάνει και αλλο αυγο γιατί ακομα δεν κλωσαει κανονικα και οπως ειπα δεν εχει κανει ακομα το τελευταιο και γαλαζιο αυγο... ευκολα θριλερ ετσι...Αύριο για το καναρίνι αυτό ίσως να ήταν η κρίσιμη για τη ζωή του μέρα, αν φυσικά αποδειχτεί πως όλα αυτά τα δημιούργησε η έλλειψη ασβεστίου.
100% Γιαννη μου! Χθες εκανε ενα αυγο και ηταν ολη μερα εκτος κλουβιου. Θα το ειχα δει αμεσως το θεμα με το ποδι... Δεν μου ξεφευγουν αυτα... Που παει το μυαλο σου;Σίγουρα είναι η πρώτη μέρα που έχει το πόδι της έτσι;
Το κουνάει το πόδι αλλά από τον "καρπό" και κάτω, το κομμάτι δηλαδή που έχει διπλώσει δεν το κουνάει.. Είναι σαν αγκυλωμένο εκεί, σαν κάποιος να της πίεσε έτσι όλο το πέλμα και να έμεινε έτσι. Ενώ δε δείχνει να πονάει, ξύνεται με αυτό το πόδι και παραμένει ζωηρή και κινητική, την ενοχλεί που το πόδι της έχει γίνει έτσι. Δηλαδή το ψιλοτσιμπάει και υποθέτω προσπαθεί να το ανοίξει αλλά δεν μπορεί... Η σημερινή εικόνα ακριβώς όπως και η χθεσινή. Καμία αλλαγή..Μήπως μπορείς να μας πεις αν είναι παράλυτο.. χωρίς κίνηση ή κάτι σαν αγκύλωση..

Και χθες και σήμερα στο νεράκι της έχει και Calci - Lux (στη δοσολογία που πρέπει κατά την ωοτοκία) και Landmark Βιταμίνη Α, D3, E & C (στη δοσολογία που πρέπει όταν υπάρχει ασθένεια). Επίσης της έβαλα έτοιμη αυγοτροφή (από πάνω έξυσα και κόκκαλο σουπιάς) με 22% πρωτεΐνη και πολλές βιταμίνες & ιχνοστοιχεία, την οποία και τίμησε! Σήμερα της έβαλα και βραστό αυγό με βότανα, μια παραλλαγή αυτής που φτιάχνω εγώ. Στο στόμα δεν της έδωσα μιας και το τρίτο αυγό το έκανε.. Προτείνεις να της δίνω ασβέστιο στο στόμα;Την " αγωγή" με το ασβέστιο την τελείωσες;
Χθες το έκανα αυτό.. Και τα δάχτυλα κουνάνε.. αυτό που δεν κουνάει και φοβάμαι να το πιέσω είναι η κλείδωση μεταξύ του πέλματος και της κνήμης... Εκεί θεωρώ υπάρχει το πρόβλημα... Ίσως να την πιάσω και σήμερα, αλλά φοβάμαι μην τα κάνω χειρότερα όλα...Με το χέρι σου έχεις προσπαθήσει να δεις αν ανοίγουνε τα δάχτυλα;Όχι βίαια απαλά να δεις τί γίνεται;
Να το πιάσεις για αν δεις.. όχι πίεση και κυρίως πρέπει να δεις αν υπάρχει κίνηση στα δάχτυλα της κανάρας.Ίσως να την πιάσω και σήμερα, αλλά φοβάμαι μην τα κάνω χειρότερα όλα...
Το σενάριο: ωοτοκία άρα μεγάλη κατανάλωση ασβεστίου, άρα αδύναμα κόκκαλα και άρα κάποιο άγαρμπο πάτημα στη φωλιά ή κάποια απότομη κίνηση να προκάλεσε αυτό το στράβωμα δεν παίζει;Από τη μια μέρα στην άλλη είναι αδύνατη αυτή η μεταστροφή του ποδιού χωρίς να υπάρχει μεταβατικό στάδιο ή σπάσιμο. Είναι μεγάλη η έκταση της αναπηρίας που με προβληματίζει. Θεώρησα πως το άμεσο της μεταβολής είναι συνέπεια της έλλειψης ασβεστίου (παράλυση τοπική) αλλά πλέον αναθεωρώ..
Θα έπρεπε άλλωστε να είχε επανέλθει στην αρχική σωστή του θέση.
Να το συζητήσουμε και αυτό! Είμαι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα!Αλίκη βλέποντας με πολύ περισσότερο προσοχή και τα δάχτυλα στο δεξί πόδι του πουλιού νομίζω πως έχει γενικότερο θέμα - πρόβλημα με τις αρθρώσεις του.
Καλό θα ήταν να έχουμε στη συζήτηση ανθρώπους που κατά καιρούς έχουν μιλήσει για ουρική αρθρίτιδα στα πουλιά.
Να το πιάσεις για αν δεις.. όχι πίεση και κυρίως πρέπει να δεις αν υπάρχει κίνηση στα δάχτυλα της κανάρας.
Χθες υπήρχε κίνηση στα δάχτυλα! Με αδυναμία αλλά υπήρχε.. Θα την πιάσω μόλις επιστρέψω σπίτι και θα βγάλω και φώτο κοιλιά και στέρνο. Επίσης θα ξανακαλέσω την πτηνίατρο κα Δουκάκη να μου πει την γνώμη της, θα της στείλω φώτο και, γιατί όχι, σήμερα κιόλας θα πάω να αναλύσει τα κόπρανα της. Όσο πιο πολλά δεδομένα έχουμε τόσο πιο εύκολο θα είναι να λύσουμε το πρόβλημα!Να το πιάσεις για αν δεις.. όχι πίεση και κυρίως πρέπει να δεις αν υπάρχει κίνηση στα δάχτυλα της κανάρας.
Πολύ πιθανό το σενάριο που αναφέρεις Κώστα μου! Φυσικά θα κάνω ό,τι περνάει απ το χέρι μου να επαναφέρω το ποδαράκι της, αλλά αυτό που με απασχολεί πιο πολύ είναι να μην είναι κάτι θανατηφόρο! Δλδ και με την αναπηρία αυτή να μείνει και να ζει με αυτό θα έχει πιο πολύ φροντίδα και αγάπη από μένα μετά! Έχω ξαναφροντίσει ανάπηρο καναρίνι, και πιο δύσκολη περίπτωση, με νευρολογικά θέματα, και έζησε αξιοπρεπέστατα μέχρι που έφυγε από μεγάλη μου βλακεία! Το καναρίνι σου έζησε με αυτή την αναπηρία ή κατέληξε;Το συγκεκριμενο προβλημα το αντιμετωπισα και εγω πριν μερικα χρονια με ενα καναρινι μου το οποιο ηταν σε ηλικια 6 χρονων περιπου και εκανα το λαθος να το βαλω σε αναπαραγωγικη διαδικασια. Το πουλακι εχει http://health.in.gr/body/news/article/?aid=1231222298 απο οτι μου ειχε πει τοτε καποιος ειδικος γιατρος και επιβαρυνθηκε απο την απωλεια ασβεστιου που ειχε λογω της γεννας. Περα απο τα ολα οσα σωστα συνεστησαν ολοι οι υπολοιποι δεν μπορεις να κανεις και τιποτα αλλο. Πολυ φοβαμαι οτι λογω της παρατεταμενης ακινησιας του ποδιου λογω κλωσσηματος το ποδι θα παρουσιασει μονιμη αγκυλωση σε αυτο το σημειο. Μακαρι να επανελθει.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας